Tarihi Eser

Tarihi Eser

Son dakika tarihi eser haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihi eser ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihi eser haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihi Eser

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihi eser gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.058 tarihi eser haberi bulunmuştur. Tüm tarihi eser haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otlukbeli'nde  define avcısı yakalandı! Ele geçirilen tarihi eserlere el konuldu
Otlukbeli'nde  define avcısı yakalandı! Ele geçirilen tarihi eserlere el konuldu Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Otlukbeli İlçe Emniyet Amirliğiyle yapılan ortak çalışmalarda 2863 SKM suçunun önlenmesi kapsamında define avcısı yakalandı.
19.04.2024 Gündem
Adana’da 250 Bizans sikkesi ele geçirildi! Bir kişi yakalandı
Adana’da 250 Bizans sikkesi ele geçirildi! Bir kişi yakalandı Adana’nın Ceyhan ilçesinde satılmak üzere olan Bizans Dönemi’ne ait 250 sikke jandarmanın operasyonu ile ele geçirildi.
25.03.2024 Adana
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı Denizli’de define bulma hayali ile kaçak kazı yapan define avcıları 30 metre derinliğinde kazdıkları kuyuda suçüstü yakalandılar.
25.02.2024 Gündem
Tarihi Darcan Köşkü restore edildi! Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban'a ev sahipliği yapmıştı
Tarihi Darcan Köşkü restore edildi! Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban'a ev sahipliği yapmıştı Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Arnavut Hayreddin Bey Köşkü olarak bilinen Yeşilköy’deki tarihi Darcan Köşkü restore edildi. Süt Kardeşler’den Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban’dan Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni’ne kadar pek çok filme ev sahipliği yapan köşk, 2 yıl süren çalışmaların sonucunda restore edildi.
8.02.2024 Gündem
Gümrüklerde, 11 ayda 57 bin 15 cep telefonu ele geçirildi! Değeri 21 milyar lira
Gümrüklerde, 11 ayda 57 bin 15 cep telefonu ele geçirildi! Değeri 21 milyar lira Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, geçen yılın ocak- kasım döneminde, 3 milyar 178 milyon 937 bin 61 değerinde elektronik eşya ele geçirdi. 11 ayda değeri 272 milyon 658 bin 854 lira olan 57 bin 15 cep telefonuna el konuldu.
4.01.2024 Gündem
Böylesi hiç görülmedi! Tam  2 bin yıllık, Bursa'da ele geçirildi
Böylesi hiç görülmedi! Tam 2 bin yıllık, Bursa'da ele geçirildi Bursa'da ortaya çıkan 1. yüzyıla ait ceylan derisinden papirüs üzerine Aramice yazılı İncil için önce eksper gönderip ardından da alışveriş için buluşan 6 tarihi eser kaçakçısı, Bursa Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile yakalandı. Gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 3'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aramice yazılı 26 sayfalık tarihi eserin Barnabas'ın kayıp İncil'i olup olmadığının incelenmesi için müzeye verileceği öğrenildi.
26.12.2023 Gündem
Havalimanında tarihi taşlarla yakalanan Belçikalı turistin cezası belli oldu
Havalimanında tarihi taşlarla yakalanan Belçikalı turistin cezası belli oldu Tatil için Türkiye'ye gelen Belçikalı turist Kim Mike W Mergits, ülkesine dönüşte havalimanında tarihi taşlarla yaklanmıştı. Roma dönemine ait 3 taş ile yakalanan Belçikalı Kim Mike W Mergits, 10 ay hapis ve adli para cezasına mahkum edildi. Sanık Mergits'e etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
30.11.2023 Gündem
Kayseri'de bulundu! Tam 7 bin yıllık, 'Hyakinthos' ismi ortaya çıktı
Kayseri'de bulundu! Tam 7 bin yıllık, 'Hyakinthos' ismi ortaya çıktı Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Örenşehir Mahallesi’nde devam eden ve İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşılan arkeolojik kazı çalışmalarında sezon sonuna gelindi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, "Binaya baktığınız zaman taban mozaiklerinin gerçekten işçilik olarak çok kaliteli ve nitelikli olması, buranın döneminde çok önemli bir villa olarak kullanıldığını düşündürüyor" dedi.
11.11.2023 Yaşam
Ankara'da kaçakçılık operasyonu! Gözaltılar var
Ankara'da kaçakçılık operasyonu! Gözaltılar var Ankara'da, kaçakçılık operasyonlarında 6 şüpheli gözaltına alındı, toplam 33 milyon 100 bin lira değerinde kaçak ürün ve tarihi eser ele geçirildi.
10.10.2023 Yaşam
Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi! Gözaltına alındı
Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi! Gözaltına alındı Kayseri'de, polisin düzenlediği tarihi eser operasyonunda Roma ve Bizans dönemine ait 773 adet tarihi sikke ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
8.10.2023 Yaşam
'Akvaryum taşı' dedi gerçek bambaşka çıktı! Turistlerin oyunu ortaya çıktı
'Akvaryum taşı' dedi gerçek bambaşka çıktı! Turistlerin oyunu ortaya çıktı Belçikalı turist çift, ülkelerine dönüşte Antalya Havalimanı’nda çantalarında bulunan ve “Akvaryuma koymak için topladık” dedikleri taş parçaları nedeniyle gözaltına alındı. Adli kontrolle serbest bırakılan Belçikalı çifte yurtdışı yasağı getirildi. Olay, Belçika medyasında mağduriyet gibi yansıtıldı ve Türkiye aleyhine bir kampanyaya dönüştü. Oysa ki Antalya Müzesi uzmanları taşların Roma Dönemi’nden kalma olduğunu tespit etti. O taşlar müzede korumaya alındı.
29.09.2023 Yaşam
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı Eyüpsultan'da eşine 5 yıl önce cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği kuzeni Abdullah Koşar'ı başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Aslan İlhan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, olay yerinde 'Namussuzluğun bedeli budur' notu bulunmasına rağmen, cinayetin maktul Koşar, şüpheli Aslan İlhan, İlhan'ın eşi ve ağabeyleri arasında Trakya'da bulunan definenin paylaşımı konusundaki anlaşmazlık yüzünden gerçekleştiğine kanaat getirdi. Savcılık, Aslan İlhan, eşi Semanur İlhan ve ağabeyleri Erdal İlhan ve Nedim İlhan'ın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılmaları talebiyle dava açtı.
26.08.2023 Yaşam
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik 6 ayrı operasyon düzenleyen İstanbul İl Jandarma Ekipleri, eski dönemlere ait sikke, altın ve bronz takılar ele geçirdi. Ekipler operasyonda ayrıca, bir araçta timsah başı ve derisi de yakalandı.
17.08.2023 Yaşam
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok'
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok' Depremlerle ilgili son dakika açıklaması! Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda inceleme yaptı. Pampal, "Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak" görüşüne katılmadığını belirterek, "Adanalılar, Savrun Fayı'ndan dolayı çok tedirgin. Çalışmalarımda Savrun Fayı'nın aktif olduğunu gösterecek hiçbir ipucuna rastlamadım. Kırılacağını gösterir emare yok" dedi.
2.08.2023 Yaşam
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı Tarihi eser kaçakçılarının akılalmaz oyunu ortaya çıktı! Define avcıları tarihi eser bulamayınca taklit eser üretmeye başladı. Konuya ilişkin detayları aktaran Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, tarihi eser kaçakçılığını vatana büyük bir ihanet olarak değerlendirdiğini söyledi.
2.08.2023 Yaşam
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu İstanbul'da dikkat çeken operasyon. Tarihi eser kaçakçılığı yapan 5 kişi yakalandı. Operasyonlarda üzerlerinde Hz. İsa ve Hz. Meryem figürleri bulunan İncil ve İbranice yazılar olan Tevrat'ın da bulunduğu çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen eserler İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilendi.
14.07.2023 Gündem
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü Yurt dışına yasa dışı yollarla kaçırılan tarihi eserler, Türkiye’ye getirilmeye devam ediyor. 2023’ün başından bu yana 2 bin 956 eser daha Türkiye’ye iade edilerek müzelerde koruma altına alındı.
20.06.2023 Gündem
İstanbul'da tarihi eser operasyonu! Fil dişi tespih bulundu
İstanbul'da tarihi eser operasyonu! Fil dişi tespih bulundu İstanbul'da bir depoya yapılan operasyonda çok sayıda 'kültür mirası' niteliğinde kapı ele geçirildi. Operasyonda fildişinden olduğu değerlendirilen süslemeli boynuz ile bir tane de tespih bulundu.
2.06.2023 Gündem
Tüm sayfaları altın! Erzincan'da ele geçirildi
Tüm sayfaları altın! Erzincan'da ele geçirildi Erzincan'da tarihi eser niteliğindeki Musevi dinine ait motifler ve İbranice yazılar içeren, 24 ayar saf altından yapılmış, toplam 165 gram ağırlığında ve 14 yapraktan oluşan 1 kitap ele geçirildi, 4 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. 
26.05.2023 Yaşam
Kayıp tarihi eser internet sitesinde ortaya çıktı! 20 bin TL’ye satışa koymuşlar
Kayıp tarihi eser internet sitesinde ortaya çıktı! 20 bin TL’ye satışa koymuşlar Kahramanmaraş'ta internet üzerinden 20 bin TL'ye satışa çıkarılan ve Osmanlı dönemindeki bir çeşmeye ait olduğu belirlenen 'kitabe', Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce koruma altına alındı.
11.05.2023 Kültür Sanat
Milyonlarca liraya internetten satışa çıkarıldı! 27 binden fazla ilan var: 'Ön ödeme yapmayın'
Milyonlarca liraya internetten satışa çıkarıldı! 27 binden fazla ilan var: 'Ön ödeme yapmayın' Osmanlı dönemine ait paralar, elektronik ticaret işlemlerinin yapıldığı platformda milyonlarca liraya satışa sunuldu. İnternette 27 binden fazla ilanda en yüksek fiyat biçilen 2'nci Mahmud dönemine ait 1223 tarihli altın para 500 milyon liradan, 5'inci Mehmed dönemine ait 1327 tarihli 10 para ise 50 milyon liradan satışa çıkarıldı.
20.04.2023 Yaşam
81 ilde 'düzensiz göç' uygulaması; 15 organizatöre gözaltı
81 ilde 'düzensiz göç' uygulaması; 15 organizatöre gözaltı Türkiye genelinde yapılan düzensiz göç ile mücadeleye yönelik huzur uygulamasında 5'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 15 organizatör gözaltına alındı, 731 düzensiz göçmen yakalandı.
19.04.2023 Gündem
İnternette 'asırlık', 'el yazması' Kuran-ı Kerim 9 milyon 600 bin lira
İnternette 'asırlık', 'el yazması' Kuran-ı Kerim 9 milyon 600 bin lira İnternette tarihi eser niteliği taşıdığı belirtilen Kur'an-ı Kerimler, 'asırlık', 'koleksiyonluk', 'dededen kalma' notuyla satışa sunuluyor. Yüzlerce ilanın yer aldığı sitede, Tescile Tabi Taşınır Kültür ve Tabiat Varlığı Belgesi bulunduğu belirtilen 'asırlık' ve 'el yazması' Kur'an-ı Kerim içinse 9 milyon 600 bin lira fiyat biçildi. Zehra Uslu, Kur'an-ı Kerim'in kendilerine anneannesinin dedesinden kaldığını ve en 150 yıllık olduğunu söyledi.
17.04.2023 Gündem
Ilgaz'ın düşmanı yakınında çıktı! Yargı 61. bölümde neler oldu?
Ilgaz'ın düşmanı yakınında çıktı! Yargı 61. bölümde neler oldu? Pazar akşamlarına damga vuran Kanal D'nin popüler dizisi Yargı, yine heyecan dolu bir bölümüyle ekrana geldi. Ilgaz ve Ceylin'in hayatını konu alan dizide yaşanan farklı olaylar ise daha da merak konusu oluyor. Yargı 61. bölümde yaşananlar tüm detaylarıyla haberimizde.
17.04.2023 Magazin
Yozgat'ta tarihi eser operasyonu; 100 sikke ele geçirildi
Yozgat'ta tarihi eser operasyonu; 100 sikke ele geçirildi Yozgat'ta jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 100 sikke, 1 yüzük ve 4 obje ele geçirildi.
11.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Eser ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihi eser haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.