Tarihi Eser Kaçakçılığı

Tarihi Eser Kaçakçılığı

Son dakika tarihi eser kaçakçılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihi eser kaçakçılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihi Eser Kaçakçılığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihi eser kaçakçılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 218 tarihi eser kaçakçılığı haberi bulunmuştur. Tüm tarihi eser kaçakçılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi! Gözaltına alındı
Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi! Gözaltına alındı Kayseri'de, polisin düzenlediği tarihi eser operasyonunda Roma ve Bizans dönemine ait 773 adet tarihi sikke ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
8.10.2023 Yaşam
'Akvaryum taşı' dedi gerçek bambaşka çıktı! Turistlerin oyunu ortaya çıktı
'Akvaryum taşı' dedi gerçek bambaşka çıktı! Turistlerin oyunu ortaya çıktı Belçikalı turist çift, ülkelerine dönüşte Antalya Havalimanı’nda çantalarında bulunan ve “Akvaryuma koymak için topladık” dedikleri taş parçaları nedeniyle gözaltına alındı. Adli kontrolle serbest bırakılan Belçikalı çifte yurtdışı yasağı getirildi. Olay, Belçika medyasında mağduriyet gibi yansıtıldı ve Türkiye aleyhine bir kampanyaya dönüştü. Oysa ki Antalya Müzesi uzmanları taşların Roma Dönemi’nden kalma olduğunu tespit etti. O taşlar müzede korumaya alındı.
29.09.2023 Yaşam
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik 6 ayrı operasyon düzenleyen İstanbul İl Jandarma Ekipleri, eski dönemlere ait sikke, altın ve bronz takılar ele geçirdi. Ekipler operasyonda ayrıca, bir araçta timsah başı ve derisi de yakalandı.
17.08.2023 Yaşam
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı Tarihi eser kaçakçılarının akılalmaz oyunu ortaya çıktı! Define avcıları tarihi eser bulamayınca taklit eser üretmeye başladı. Konuya ilişkin detayları aktaran Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, tarihi eser kaçakçılığını vatana büyük bir ihanet olarak değerlendirdiğini söyledi.
2.08.2023 Yaşam
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu İstanbul'da dikkat çeken operasyon. Tarihi eser kaçakçılığı yapan 5 kişi yakalandı. Operasyonlarda üzerlerinde Hz. İsa ve Hz. Meryem figürleri bulunan İncil ve İbranice yazılar olan Tevrat'ın da bulunduğu çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen eserler İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilendi.
14.07.2023 Gündem
Yozgat'ta tarihi eser operasyonu; 100 sikke ele geçirildi
Yozgat'ta tarihi eser operasyonu; 100 sikke ele geçirildi Yozgat'ta jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 100 sikke, 1 yüzük ve 4 obje ele geçirildi.
11.04.2023 Gündem
El yazması Tevrat'ı 5 milyon dolara satmak isterken yakalandı
El yazması Tevrat'ı 5 milyon dolara satmak isterken yakalandı Bursa'da tarihi eser niteliğinde olduğu düşünülen el yazması Tevrat'ı, 5 milyon dolar karşılığında satmak için müşteri arayan A.B. (57) jandarma tarafından yakalandı.
14.01.2023 Gündem
Helenistik ve Roma dönemlerine ait 2 bin 384 tarihi eser ele geçirildi
Helenistik ve Roma dönemlerine ait 2 bin 384 tarihi eser ele geçirildi Manisa'nın Kula ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda Helenistik ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 2 bin 384 tarihi eser ile çok sayıda tabanca mermisi ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
18.11.2022 Gündem
Define avcısı iki arkadaş sikkeleri paylaşamayınca yakalandı! İstanbul’da film gibi olay
Define avcısı iki arkadaş sikkeleri paylaşamayınca yakalandı! İstanbul’da film gibi olay Muş’ta bir arazide kazı yapan define avcısı iki arkadaş, Roma dönemine ait sikke, bilezik ve heykeller buldu. Tarihi eserleri alarak İstanbul Güngören’e getiren iki arkadaştan biri paylaşım konusunda anlaşmazlık yaşanınca emniyete giderek şikayette bulundu. Güngören Asayiş Büro Amirliği ekipleri, işyerindeki havalandırma boşluğuna gizlenen tarihi esenlere el koyarak 3 şüpheliyi gözaltına aldı.
4.10.2022 Yaşam
Roma dönemi altın tarihi eserlerle yakalandı! 10 milyon lira değerinde...
Roma dönemi altın tarihi eserlerle yakalandı! 10 milyon lira değerinde... Antalya'nın Manavgat ilçesinde Roma dönemine ait olduğu tespit edilen 10 milyon lira değerinde, altından yapılma tarihi eserlerin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheliden A.Y. tutuklandı.
27.07.2022 Gündem
38 ilde 'Miras' operasyonu: 17 tutuklama!
38 ilde 'Miras' operasyonu: 17 tutuklama! Konya merkezli 38 ilde uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan suç grubuna yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen 'Miras' adlı operasyonda Seydişehir ilçesinde adliyeye sevk edilen 34 kişiden 17’si tutuklandı
3.06.2022 Gündem
Tarihi eser kaçakçılarına en büyük operasyon!
Tarihi eser kaçakçılarına en büyük operasyon! Konya merkezli 38 ilde gerçekleştirilen “Miras” operasyonu kapsamında, tarihi eser kaçakçılığı yapan 143 şüpheli şahıs tespit edildi.
31.05.2022 Haber
'Miras' operasyonu! 38 ilde başladı, çok sayıda gözaltı var...
'Miras' operasyonu! 38 ilde başladı, çok sayıda gözaltı var... Konya merkezli 38 ilde gerçekleştirilen “Miras” operasyonu kapsamında, tarihi eser kaçakçılığı yapan 143 şüpheli şahıs tespit edildi.
31.05.2022 Gündem
İstanbul'da 12 bin 267 tarihi eser ele geçirildi
İstanbul'da 12 bin 267 tarihi eser ele geçirildi İstanbul'da 5 ilçede yapılan operasyonlarda, 10 bin 220 adet sikke ile 2 bin 47 adet obje olmak üzere, 12 bin 267 tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserleri kaçak define kazılarıyla buldukları tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.
23.05.2022 Yaşam
Kayseri'de Roma ve Bizans dönemine ait 200 adet sikke ele geçirildi
Kayseri'de Roma ve Bizans dönemine ait 200 adet sikke ele geçirildi Kayseri'de Roma ve Bizans dönemine ait 200 adet sikke ve obje ele geçirildi.
29.04.2022 Yaşam
Aydın Valisi Aksoy: Müzedeki 80 bin eser incelendi, herhangi bir sorun yok
Aydın Valisi Aksoy: Müzedeki 80 bin eser incelendi, herhangi bir sorun yok Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve biri polis 3 kişinin tutuklandığı tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili müfettişlerin ve oluşturulan komisyon üyelerinin müzedeki eserlerle ilgili yaptığı incelemenin tamamlandığını açıkladı. Vali Aksoy, "Müzedeki 80 bin eserin incelemesi tamamlandı. Gerek müfettişlerimiz gerek uzman arkadaşlarımız burada yaptıkları çalışmalarla ortaya koydular ki müzede herhangi bir sorunumuz bulunmamaktadır." diye konuştu.
13.04.2022 Gündem
Müze müdürü ve 3 kişi tutuklandı! Dünyaca ünlü sanatçının heykeline sahte rapor!
Müze müdürü ve 3 kişi tutuklandı! Dünyaca ünlü sanatçının heykeline sahte rapor! Aydın emniyeti tarafından düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 36 kişiden, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız dahil 4 kişi tutuklandı. Yıldız'ın, polis ekiplerince durdurulan otomobilde bulunan ve 18'inci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen, heykeltıraş Donatello'nun 'Davut' heykeline 'sahte' raporu verdiği ancak Ege Üniversitesi'ndeki inceleme sonrası orijinal olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan polis memuru Muhammet Dağ da ifadesinde, heykeli müze müdürü adına satmak için müşteri aradığını itiraf etti.
25.03.2022 Yaşam
11 ilde tarihi eser operasyonu: Müze müdürü ve 33 şüpheli gözaltında
11 ilde tarihi eser operasyonu: Müze müdürü ve 33 şüpheli gözaltında Aydın merkezli 11 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ile bazı müze çalışanlarının da olduğu 34 şüpheli, gözaltına alındı.
21.03.2022 Yaşam
Kars’ta polis tarihi eserler ele geçirdi
Kars’ta polis tarihi eserler ele geçirdi Kars’ta polis, Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirdi.
18.03.2022 Gündem
Buzdolabından servet çıktı! Piyasa değeri tam 1 milyon lira...
Buzdolabından servet çıktı! Piyasa değeri tam 1 milyon lira... Kayseri'de, tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda, buzdolabının içine gizlenen ve Roma ile Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 1 milyon lira değerinde tarihi eserler ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.  
22.02.2022 Gündem
Üzerinde 23 parça tarihi eserle yakalandı
Üzerinde 23 parça tarihi eserle yakalandı Malatya'da, jandarma ekiplerinin takibe aldıkları şüphelinin üzerinde yaptıkları aramada 23 parça tarihi eser ele geçirildi. 
2.02.2022 Gündem
Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon
Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonuyla Bizans dönemine ait 200 sikke ele geçirildi. Tarihi sikkelere piyasada müşteri arayan 3 kişi gözaltına alındı.
25.12.2021 Gündem
Ekipler neye uğradığını şaşırdı! Otomobilin paspasının altından çıktı
Ekipler neye uğradığını şaşırdı! Otomobilin paspasının altından çıktı Aydın'ın Didim ilçesinde, jandarmanın durdurduğu bir otomobilde yapılan aramada, paspasın altında 127 adet; şüphelilerin kısa bir süre önce yanından ayrıldıkları tespit edilen bir arkadaşlarının evindeki aramada ise 52 adet sikke 12 adet de tarihi obje ele geçirildi.
12.11.2021 Yaşam
"Anadolu Operasyonu"nda gözaltı sayısı 82'ye çıktı
"Anadolu Operasyonu"nda gözaltı sayısı 82'ye çıktı Cumhuriyet tarihinin "suçtan elde edilen gelire" yönelik ilk tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, haklarında gözaltı kararı verilen 93 şüpheliden 82'si yakalandı.
12.08.2021 Gündem
Abdulsamet operasyonu! Eşi benzeri görülmemiş kaçakçılık şebekesi...
Abdulsamet operasyonu! Eşi benzeri görülmemiş kaçakçılık şebekesi... 29 ile eşzamanlı operasyonlar ‘Anadolu’ isimli operasyon düzenlendi. Türkiye’deki tarihi eserleri yasadışı yollardan yurtdışına çıkarıp, Avrupa ve ABD’nin önemli müzayede evlerinde satılmasını sağlayan çete elebaşının görevinden ihraç edilen eski edebiyat öğretmeni Abdulsamet Kavran olduğu tespit edildi. Müzayede evlerinden örgütün banka hesaplarına 26 milyon lira gönderildiği de belirlendi. 29 ilde eşzamanlı yapılan operasyonlarda 78 kişi gözaltına alındı.
11.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Eser Kaçakçılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihi eser kaçakçılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.