Serotonin

Serotonin

Son dakika SEROTONİN haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SEROTONİN ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SEROTONİN haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Serotonin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan serotonin gelişmeleri de dahil olmak üzere 249 serotonin haberi bulunmuştur. Tüm serotonin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
Yoğurt vücudu 5 yerden ayakta tutuyor! Geç yaşlanmak için ne gerekiyorsa içeriğinde var
Yoğurt vücudu 5 yerden ayakta tutuyor! Geç yaşlanmak için ne gerekiyorsa içeriğinde var Bakterilerle, zararlı toksinlerle dolu olan vücudu ayakta tutmak için **yoğurt** vazgeçilmez bir seçimdir. Sade tüketilen ancak kimi zaman meyveyle, yulafla ya da kuruyemişle yenilen yoğurt her şekilde yarar sağlıyor. İşte yoğurdun 5 etkisi...
24.01.2024 Yaşam
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır?
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır? Psikolojik anlamda sorun yaşayan kişilerde çok fazla görülen önceden yaptığı aktiviteleri artık yapmama isteme hastalığı olarak belirtileri nüks etmektedir. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurulduğu zaman çok birçok insanda farklı nedenlerden dolayı bu durum görülebilmektedir.
21.01.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi...
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi... Triptofan insan vücudu tarafından üretilmeyen ve öncelikle bitki bazlı ya da hayvansal bazlı protein kaynaklarından beslenme yoluyla elde edilen bir amino asittir.
4.01.2024 Sağlık
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Vazgeçemiyorsanız risk altında olabilirsiniz
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Vazgeçemiyorsanız risk altında olabilirsiniz Alışveriş yapmak çoğu kişiye iyi geliyor olabilir. Kimileri sadece ihtiyaçlarını karşılamak için, kimileri ise stres atmak ve daha iyi hissetmek için alışveriş yapıyor. Ne için olursa olsun yapılan bilimsel araştırmalara göre de alışveriş yapmak, mutluluğu sağlayan serotonin hormonunu arttırıyor. Pandemiyle birlikte mağazada yapılan alışverişler oldukça azaldı. İnsanlar online alışverişe yöneldi. Bir tık ile dünyanın her yerinden herhangi bir şey almak kolaylaştığı için insanlar kendini durduramaz oldu. Bu da online alışveriş bağımlılığını beraberinde getirdi.
26.11.2023 Gündem
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”  Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla sadece gribal enfeksiyonların değil, ruh sağlığında mevsimsel duygu durum bozukluklarının ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Arş. Gör. Deniz Mısra Gürol, “Bu durum ‘kış hüznü’ olarak adlandırılıyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür. Genel olarak sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında ortaya çıkar. Bu durumda her gün güneş ışığı almak önem taşıyor” dedi. 
11.11.2023 Sağlık
Muz Kaç Kalori? Muz Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Muz Kaç Kalori? Muz Besin Değerleri Ve Kalorisi... Muz meyveler içerisinde en sevilen ve en çok tüketilenlerden biridir. Muz sağlık için yararlı vitamin ve potasyum ve minerallerle tüketmesi keyifli olan meyvelerdendir.
4.07.2023 Sağlık
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları Tansiyon düşürücüler, kolesterol hapları, ağrı kesiciler, kan sulandırıcılar… Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Vahide Aslıhan Durak, yaşlılarda çok sayıda ilaç kullanımı nedeniyle aşırı düşük tansiyon, kanama, hatta bilinç kaybı ile acil başvurularının sık yaşandığını söyledi. Doç. Dr. Durak, sarı kantaron ve gingko biloba gibi takviyelerin de tehlikeyi katladığını kaydederek bazen ölümcül bile olabilen bu tehlikeyi önlemenin yolunun ise literatüre de giren "İlaç torbanı bana göster" ilkesinden geçtiğini vurguladı. Doç. Dr. Durak, "Eczanelerin verdiği ilaç çantalarını çok sever bu hasta grubumuz. İçinde bir dolu ilaç ve şeker ölçüm çubuklarıyla günlere giderler hatta. Bu hastalarımızın 6 ayda bir, onları düzenli takip eden aile hekimlerine bu torbalarını açıp göstermeleri gerekiyor" dedi.
11.06.2023 Sağlık
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında Alışveriş yapmak çoğu kişiye iyi geliyor olabilir. Kimileri sadece ihtiyaçlarını karşılamak için, kimileri ise stres atmak ve daha iyi hissetmek için alışveriş yapıyor. Ne için olursa olsun yapılan bilimsel araştırmalara göre de alışveriş yapmak, mutluluğu sağlayan serotonin hormonunu arttırıyor. Pandemiyle birlikte mağazada yapılan alışverişler oldukça azaldı. İnsanlar online alışverişe yöneldi. Bir tık ile dünyanın her yerinden herhangi bir şey almak kolaylaştığı için insanlar kendini durduramaz oldu. Bu da online alışveriş bağımlılığını beraberinde getirdi.
5.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Cinsel ilişki sonrası ortaya çıkıyor! Erkekler dikkat, nedeni ortaya çıktı
Cinsel ilişki sonrası ortaya çıkıyor! Erkekler dikkat, nedeni ortaya çıktı Çiftlerin cinsel hayatı ile ilgili dikkat çeken araştırma ortaya çıktı. Çoğu erkek cinsel ilişki sonrası bunu yapıyor, nedeni belli oldu. Akşam saatlerinde yapılması en önemli sebep olarak gösteriliyor, korku ve endişelerden arınmak, rahatlama hissini beraberinde getiriyor ve bu sonuç ortaya çıkıyor. Cinsel ilişki sonrası ortaya çıkan bu durumun bazıları doğrudan ve bazıları ise dolaylı nedenler olabiliyor, ancak kesin nedeni henüz bilinmiyor. İşte cinsel ilişki sonrası erkeklerin sıklıkla yaptığı kadınların ise hiç hoşlanmadığı durumun detayları...
10.01.2023 Sağlık
Birinin sizden hoşlandığını kolaylıkla anlayabilirsiniz! Çoğu kişinin bilmediği detay: Göz bebekleri...
Birinin sizden hoşlandığını kolaylıkla anlayabilirsiniz! Çoğu kişinin bilmediği detay: Göz bebekleri... Birinden hoşlandığımız zaman genellikle hormonlarımız bizi ele verebiliyor, kontrol hormonlara geçiyor. Karşınızdaki insanın duygularını anlamak için hormon seviyelerinin etkilerine bakmak yeterli. Mesela hızlanmış kalp atışı ellerin terlemesine neden olabiliyor. İşte aşkın kimyasını öğrenerek duyguları anlayabilirsiniz.
6.01.2023 Yaşam
Tatil dönüşü adaptasyon sorunu yaşanabilir
Tatil dönüşü adaptasyon sorunu yaşanabilir Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, tatil sonrası kişilerin adaptasyon sorunu yaşayabileceğini söyledi.
14.07.2022 Sağlık
Kahve iştah bastırıyor, vücut ağırlığını azaltıyor
Kahve iştah bastırıyor, vücut ağırlığını azaltıyor Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Doç. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, vücut ağırlığını azalttığı için kahve tüketimi ve kahveye olan ilginin daha çok arttığını söyledi.
8.07.2022 Sağlık
Kansere, diyabete, kolesterole iyi geliyor! Kalp krizi, felç ve inme riskini düşürüyor...
Kansere, diyabete, kolesterole iyi geliyor! Kalp krizi, felç ve inme riskini düşürüyor... A, C ve E vitaminleri ile kalsiyum, demir, bakır, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içeriyor, sindirim sistemini düzenliyor. Uzun süre tok tutarak kilo vermeye yardımcı oluyor, kolesterol seviyesini sağlıklı düzeyde tutmaya yardımcı olarak kalp krizi, felç ve inme gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Amino asitler, triptofan ve serotonin açısından çok zengin, uyku sorununu çözüyor. Sinir sistemi sağlığını koruyor, stres ve depresyon sorunlarının giderilmesine yardımcı oluyor. Kadın hastalıkları için şifa kaynağı, kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Kan şekerini sağlıklı seviyede tutarak diyabeti kontrol ediyor, insülin için tavsiye ediliyor. Böbrek taşlarının oluşmasını engelliyor, sarılık hastalığına çok faydalı olduğu biliniyor. İşte herkesin tükettiği ama faydalarını bilmediği besinin saymakla bitmeyen şifalı yönleri...
24.05.2022 Sağlık
Kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Kolesterolü anında düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, felç ve yüksek tansiyon için şifa! En fazla iki tatlı kaşığı...
Kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Kolesterolü anında düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, felç ve yüksek tansiyon için şifa! En fazla iki tatlı kaşığı... Sağlığa sağlık katıyor. Kuru öksürük için şifa. Kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor. Serotonin seviyesini anında yükseltiyor. Bu nedenle stres ve depresyona karşı da olumlu etkisi bunuyor. Yüzyıllardır alternatif tıpta gribal enfeksiyonlarda tercih edilen doğal bitkilerden biri de aspir çayı. Sağlıklı olan bu bitki salata ve yemeklerde de kullanılıyor. Yapılan araştırmalarda metabolizmayı hızlandırdığı için obezite tedavisinde kullanıldığına dikkat çekiliyor. Peki aspir çiçeğinin faydaları nelerdir? Aspir çiçeği çayı nasıl yapılır?
18.04.2022 Sağlık
Ramazana özel sütlaç tarifi! Sütlaç nasıl yapılır?
Ramazana özel sütlaç tarifi! Sütlaç nasıl yapılır? Ramazan ayların gelmesi ile akla ilk gelen tatlılardan birisi de sütlaçtır. Hafif olması sütlacı en çok tercih edilen sütlü tatlılardan birisi yapar. Ramazan’da iftar sofralarında sıklıkla tercih edildiği için sütlaç tatlısının en kolay ve kıvamında nasıl yapılacağı sıklıkla araştırılıyor. Peki, Tam kıvamında sütlaç nasıl yapılır? Sütlaç malzemeleri neler? İşte kolay sütlaç yapımı!
30.03.2022 Ramazan
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir!
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir! D vitamini eksikliği, kas ve iskelet sistemi ağrıları, kalp rahatsızlıkları, uyku bozuklukları ve depresyon gibi birçok bedensel ve ruhsal rahatsızlık ile ilişkili olduğu düşünülen bir sorun. Psikiyatri uzmanı Dr. Alime Burçin Şimşek D vitamini eksikliği depresyonu tetiklediğini dikkat çekerek vitamin eksikliklerinin psikolojik hastalıklar üzerindeki etkisini anlattı.
19.03.2022 Sağlık
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var!
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var! Beslenmenin psikolojik yönüne dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme tercihlerinin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine işaret etti. Bağırsak sağlığının önemini vurgulayan Tarhan, “Bağırsaklar beyindeki serotoninin fabrikası gibi çalışıyor. Beyin gibi fonksiyon yapmıyor ama beyine malzeme üretiyor. Beynin yakıtını bağırsak hazırlıyor.” dedi. Prof. Dr. Tarhan “Beynin temel yakıtının sağlıksız olması ve beslenme hataları ile ileri yaşlarda obezite ve Alzheimer arasında nedensellik bağı var.” uyarısında bulundu.
5.03.2022 Sağlık
Resmen serotonin deposu! Mutluluk seviyesini anında yükseltiyor
Resmen serotonin deposu! Mutluluk seviyesini anında yükseltiyor Gün içinde iş stresi, trafik ya da insan ilişkilerinde yaşanan gerginliklerden dolayı mutsuz olabiliyoruz. Bu durumda yapılabilecek en güzel şeylerden biri mutluluk hormonunun çalışmasını sağlayan besinleri tüketmek olacaktır. Peki mutluluk veren yiyecekler arasında neler bulunuyor? İşte serotonin ve dopamin deposu yiyecekler...
3.03.2022 Sağlık
Öfori nedir, neden olur? Öforik kime denir?
Öfori nedir, neden olur? Öforik kime denir? Mutluluk, heyecan ve haz gibi duyguların geçici ama yoğun bir şekilde yaşanmasına öfori adı veriliyor. İlk kez Antik Yunan döneminde kullanılan Öfori kelimesi, Avrupa dillerinde ''Euphorie'' şeklinde geçmiştir. Peki, Öfori nedir, neden olur? Öforik kime denir? İşte detaylar…
9.02.2022 Sağlık
Mutluluk hormonunu artırıyor, diyet için en doğru tercih! İşte serotonini yükselten besinler...
Mutluluk hormonunu artırıyor, diyet için en doğru tercih! İşte serotonini yükselten besinler... Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini artırıyor, ruh halini yükseltiyor ve diyet modeli için en iyi seçim olduğu belirtiliyor. Protein bakımından çok zengin, kandaki çeşitli amino asitlerin seviyesi artırıyor. Tam bir lif ve vitamin deposu, haftada en az bir porsiyon tüketilmesi öneriliyor. Balık, istiridye, ahtapot, kalamar, muz, ananas, erik, fındık, süt, hindi, ıspanak ve yumurta... Uzm. Dyt. Mine Özkazanç Akren, beyindeki serotonin sentezinin triptofan varlığına bağlı olduğuna dikkati çekerek “Sağlıklı yetişkinler günde kilo başına yaklaşık 5 mg L triptofan içeren besin tüketmelidir” dedi. Peki triptofan içeren besinler hangileridir? İşte Mutluluk hormonunu artıran deniz ürünleri ve diğer besinler...
19.01.2022 Sağlık
Sağlıklı yılbaşı sofrasında neler olmalı?
Sağlıklı yılbaşı sofrasında neler olmalı? Yeni yıl; yeni umutları ve yeni başlangıçları temsil ettiği kadar hem eğlence hem de şölen havasında hazırlanmış envai çeşit yemeklerin, mezelerin, atıştırmalıkların olduğu sofraları da akıllara getiriyor. Böyle olunca da insanın kendini tutabilmesi biraz zorlayıcı. Her konuda olduğu gibi hayat, dengeler üzerine kuruludur ve beslenmenin de temeli dengeyi kurabilmektedir. Diyetisyen Şeyma Türköner yılbaşı sofrasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
28.12.2021 Sağlık
En uzun gecede depresyon kurbanı olmayın
En uzun gecede depresyon kurbanı olmayın Bilimsel olarak kış mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen 21 Aralık’ta yılın en kısa günü ve en uzun gecesinin yaşanacağını belirten Uzman Psikolog Enise Öziç, "Güneş ışığının az görüldüğü günlerde salgılanma düzeyi azalır, bu da uyku döngüsünü etkileyerek depresif belirtilerde artışa neden olabilir” dedi.
21.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Serotonin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki serotonin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.