Depresyon

Depresyon

Son dakika depresyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan depresyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını depresyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Depresyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan depresyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.252 depresyon haberi bulunmuştur. Tüm depresyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir Kimi zaman stres, kaygı veya diğer duygusal zorluklarla başa çıkmak için insanlar farklı yollar arar. Deri yolma bozukluğu olarak da adlandırılan dermatillomani de bu zorluklarla başa çıkma eylemi olarak başvurulan yollardan biri. Uzmanlara göre, bu bozukluğun altında yatan nedenler tam olarak anlaşılamamış olsa da, genetik, psikolojik ve çevresel faktörlerin etkisi aşikar. Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi diğer ruh sağlığı sorunlarıyla birlikte görülen cilt yolma bozukluğundan uygun tedavi yöntemleriyle kurtulmak ise mümkün. Klinik Psikolog Selin Erekli cilt yolma bozukluğuna dair bilgi verirken, uygulanan tedavilere yönelik de açıklamalarda bulundu.
31.03.2024 Yaşam
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka 2013 yılında 37 milyon 258 bin 388 kutu olan antidepresan kullanımı, yüzde 75 oranında artarak 2023 yılında 65 milyon 451 bin 831 kutuya çıktı. Depresyon sadece gençleri değil, yaşlıları da etkiliyor. İleri yaş depresyonu olarak adlandıran ve özellikle 65 yaş ile üstü bireylerde ortaya çıkan bu durum daha çok fiziksel güçlerin azalması, yakınların kaybı ve sosyal statüdeki değişimlere dayanıyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ da yaşlılarda depresyon riskine dikkat çekerken, belirtilerin kronik hastalıklarla karıştırılabileceğini ve enerjisiz ve yorgun hissetme, uyku ve iştah değişiklikleri ve/veya unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü gibi yakınmaları olan ileri yaştaki kişilerin mutlaka depresyon açısından da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
24.03.2024 Yaşam
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024 Sağlık
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin"
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin" Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, kadınlara hayatlarını güzelleştirecek önerilerde bulunarak, “Güçlü ve zayıf yönlerinizle cesursa yüzleşin” dedi.
7.03.2024 Adana
Metin Arolat'tan nostaljik paylaşım! 'Daldım gittim o günlere'
Metin Arolat'tan nostaljik paylaşım! 'Daldım gittim o günlere' Hit şarkılarıyla 90'lı yıllara damgasını vuran; 'Dert Değil' ve 'Elveda' parçalarıyla hafızalarda yer eden Metin Arolat, takipçilerini yıllar öncesine götürdü. Üniversite yıllarında çekilen bir fotoğrafını paylaşan Arolat, duygularını dile getirdi
3.03.2024 Magazin
Ozan Orhon'dan 'depresyon' açıklaması! 9 yıl aradan sonra müziğe döndü
Ozan Orhon'dan 'depresyon' açıklaması! 9 yıl aradan sonra müziğe döndü Ozan Orhon, yeni şarkısı 'Depresyon'u tanıttı. 3 yıl depresyon yaşayan ve eşi Selcan Demirci’nin kendisini hayata bağladığını anlatan Ozan Orhon yaşadığı zor zamanları anlattı.
22.02.2024 Magazin
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir Glutensiz diyetin yararlarının yanında zararlarının’da bulunduğunu belirten Diyetisyen Cemile Gül, “Daha iyi bağırsak sağlığı gibi muhtemel sağlık  faydaları için buğday ve glutenden kaçınmalıdırlar” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Kristal kuvars taşı, katı ve sert halde bulunan bir mineral grubudur. Yer kabuğunun ortalama %10'luk bir bölümünden fazlası da kristal kuvarstan oluşmaktadır.
7.02.2024 Yaşam
Karnelyan Taşı Özellikleri Nelerdir? Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları...
Karnelyan Taşı Özellikleri Nelerdir? Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları... Karnelyan taşı akik taşlarından biridir ve ateş kırmızısı rengindir. Kalsedeon kuvarsının türlerinden biri olan karnelyan taşı yardım saydamdır ve minerdir.
2.02.2024 Yaşam
Sodalit Taşı Özellikleri Nelerdir? Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları...
Sodalit Taşı Özellikleri Nelerdir? Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları... Sodalit taşı magmatik kayaçlarda oluşan ve çivit mavisi rengi ile birçok kişinin dikkatini çeken doğal taşlardandır. Sodalit taşı akıl taşı, nirvana taşı ya da mantık taşı olarak da bilinmektedir.
1.02.2024 Yaşam
Kaplan Gözü Taşı Özellikleri Nelerdir? Kaplan Gözü Taşının En Bilinen Faydaları...
Kaplan Gözü Taşı Özellikleri Nelerdir? Kaplan Gözü Taşının En Bilinen Faydaları... Kaplan gözü taşı, yeraltından çıkarılan, kıymetli ve birçok faydası olan doğal bir taştır. Kuvars taş grubuna ait olan kaplan gözü taşı, özellikle Afrika, Avustralya, Hindistan ve Meksika’ da bulunur. Kaplan gözü taşı, enerji veren, kişinin birçok problemlerine fayda sağlayan bir taş olmasıyla bilinir.
1.02.2024 Yaşam
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Rengi gümüşümsü bir beyaz olan magnezyum tek başına kullanılabildiği gibi diğer metallerle alaşım şeklinde de tercih edilmektedir. Hafif bir metal olmasıyla beraber kolayca da alev alabilen bir maden olarak dikkat çekmektedir. Sembolü '' Mg '' olan magnezyumun atom numarası ise 12'dir. Alkalinler grubunda yer alan bu maden katımsı bir halde çıkarılmaktadır. Oksijenli bir ortamda az da olsa kararma yapabilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Karabasan Nedir, Neden Olur? Karabasan Tedavisi Nasıl Yapılır?
Karabasan Nedir, Neden Olur? Karabasan Tedavisi Nasıl Yapılır? Tıbbi olarak uyku bozukluğu şeklinde ifade edilen karabasan, özellikle halk arasında Karabasan basması şeklinde bilinmektedir. Gecenin bir anında terler içinde ve baskı altında kalmış gibi uyanması ile birlikte etkisini gösterir. Bu sebepten dolayı diğer bir ifade ile uyku felci şeklinde anlatıldığını söylemek mümkündür. Nadiren uykuya dalmaya ya da uyanmaya atlamış bir anda bedenin geçici olarak hareket etmemesi şeklinde öne çıkar.
30.01.2024 Gündem
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz Günümüzde, stres ve gerginlik gibi etkenlerden kaynaklanan diş sıkma problemleri, pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorun. Doktora gidildiğinde herhangi bir neden bulunamayan diş sıkmaları kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi pek çok sağlık sorununa da yol açıyor.
29.01.2024 Yaşam
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır?
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır? Psikolojik anlamda sorun yaşayan kişilerde çok fazla görülen önceden yaptığı aktiviteleri artık yapmama isteme hastalığı olarak belirtileri nüks etmektedir. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurulduğu zaman çok birçok insanda farklı nedenlerden dolayı bu durum görülebilmektedir.
21.01.2024 Sağlık
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B6 vitamini Piridoksin vitamini olarak da bilinir. B grubu vitaminlerinden birisidir. Dışarıdan alınabilen, vücutta depolanmayan ve enerji takviyesi olarak alınabilir. Işığa ve ısıya karşı hassas bir yapısı vardır. Herkes B6 vitaminini dışarıdan almalıdır özellikle sporcular tarafından etkin bir şekilde kullanılması önerilir.
16.01.2024 Sağlık
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti!
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti! Uzun yaz günleri geride kaldı. Sıcak ve güneşli havaların enerjisi yerini kışın gri atmosferine bıraktı. Günlerin kısalması, hava koşullarının olumsuz etkisi ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artması kış depresyonunu tetiklemeye başladı. Kış depresyonunun melatonin düzeyindeki değişiklikle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al, kış depresyonunun her yaştan kişide görülebileceğinin altını çizerken kişinin kış depresyonunda olduğunu gösteren temel belirtinin birbirini izleyen iki kış mevsimi boyunca devam edip, yazın ortadan kalkmasıyla anlaşılabileceğini söyledi. Belirtileri ise kişinin yapılan etkinliklerden zevk alamaması, uyku düzenin bozulması, odaklanma sorunu yaşaması, çok az ya da fazla yemek şeklinde sıraladı.
14.01.2024 Yaşam
Fatih Camii saldırganı, eski eşine de şiddet uygulamış
Fatih Camii saldırganı, eski eşine de şiddet uygulamış İstanbul’da Fatih Camii imamı Galip Usta ile öğrencisi Bilal Erdem’i bıçakla yaralayan ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanan Ömer Salgın’ın (40), 2019 yılında boşandığı 2 çocuğunun annesi Berra B.’ye (33) de evlilikleri süresince zaman zaman şiddet uyguladığı ortaya çıktı. DHA’nın ulaştığı Berra B., “Biz de büyük sıkıntılar yaşadık evlilik sürecinde. Şiddet de gördüm. Ayrılma faktörlerimizden biri de şiddetti” dedi.
10.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Depresyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki depresyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.