Seçmeli Ders

Seçmeli Ders

Son dakika seçmeli ders haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan seçmeli ders ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını seçmeli ders haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Seçmeli Ders

haberleri sayfasında son dakika yaşanan seçmeli ders gelişmeleri de dahil olmak üzere 741 seçmeli ders haberi bulunmuştur. Tüm seçmeli ders haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB harekete geçti! Yeni müfredat belli oluyor
MEB harekete geçti! Yeni müfredat belli oluyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni öğretim programına ilişkin çalışmanın sonuna geldi.
13.04.2024 Gündem
Öğretmenlere ikramiye mi verilecek? Bakan Tekin son noktayı koydu
Öğretmenlere ikramiye mi verilecek? Bakan Tekin son noktayı koydu Öğretmenlere ikramiye verilmesiyle ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefetin ‘24 kasımda öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısı ise ilgili açıklamalarda bulundu.
15.11.2023 Memur
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023 Formasyon kalktı mı, devam ediyor mu? Üniversite tercih dönemiyle birlikte formasyona yönelik araştırmalar arttı. Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantı sonucunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi.  
20.07.2023 Eğitim
Üniversitelerde seçmeli ders fırsatçıları! Soru başına 100 lira, öneme göre fiyat artıyor
Üniversitelerde seçmeli ders fırsatçıları! Soru başına 100 lira, öneme göre fiyat artıyor Üniversitelerde para karşılığında sınavlara başkasının yerine girenler ve tez hazırlayanlardan sonra şimdi de yaz okulu ders seçimlerini ücret karşılığı satanlar çıktı. İhtiyacı olmadığı halde dersleri seçen öğrenciler, aldıkları bu dersleri para karşılığında diğer öğrencilere satıyor. Dersin önemine göre 2.000 TL’ye varan miktarlarda ücret talep ediyorlar.
23.06.2023 Eğitim
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" öğrenci yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
25.05.2023 Eğitim
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
Bakan Özer: Nükleer enerji alanı bulunan tematik lise açılacak
Bakan Özer: Nükleer enerji alanı bulunan tematik lise açılacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Nükleer enerji alanı bulunan bir tematik mesleki ve teknik Anadolu lisesi açılması için çalışmalara başladık." dedi.
27.01.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsüne anayasal güvence teklifi açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsüne anayasal güvence teklifi açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda konuştu. Başörtüsüne anayasal güvence hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düne kadar ahkam kesenler şimdi yan çiziyor. Anayasal teklifimizle ilgili ziyareti kabul etmediler, işte bunlar bu kadar dürüst. Başörütüsü ve aile konusunda ipe un serilmesini ne millet ne kadınlarımız affeder. 400'ün altında bir Meclis aritemetiği oluşursa millete gideriz." diyerek muhalefete tepki gösterdi.
16.01.2023 Gündem
Kozmografya Nedir, Özellikleri Nelerdir? İlk Kozmografya Kitabı Hangisidir?
Kozmografya Nedir, Özellikleri Nelerdir? İlk Kozmografya Kitabı Hangisidir? Kozmografya, bir bilim dalıdır, dünya ve uzay arasında Gökbilimi alanında yazılan Türkiye’nin ilk Uzay bilimi kitabıdır. Kozmografya, astrolojiden ayrı olup coğrafi bilgilerle de ilgilenmez, Gökbilimi, Mustafa kemal Atatürk’ ün merak konusudur ve önerisiyle 1929 yılında yazılmıştır. Yazarı Ordinaryüs Profesör Ali Yar’dır. Kozmografya kitabının benzersiz bir öyküsü de buradan başlamaktadır.
15.11.2022 Eğitim
Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlükleri koruyor
Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlükleri koruyor Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi, anayasanın üstünlüğü ilkesini hayata geçiren, varlık nedeni olan temel hak ve özgürlükleri koruyan bir mahkeme olarak yoluna devam etmektedir” dedi.
31.10.2022 Gündem
MEB resmen duyurdu! 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat...
MEB resmen duyurdu! 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararları resmen duyurdu. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Güncelleme yapıldı. Haftada 2 ders saati olarak belirlendi. Çevre dostu projeleri odak noktasına alan MEB’in bu kapsamda hayata geçirdiği geri dönüşüm kütüphanelerinin sayısı 525’e ulaştı. Bu alanda bilinç oluşturmak amacıyla adımlar atan Bakanlığın, Çevre Dostu 1000 Okul Projesi ve Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersi ile öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek. Bakanlık öğrencilerde çevre bilinci oluşturulması için Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersini de müfredata ekledi. 2015’ten itibaren 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “Çevre Eğitimi” dersinin adını “Çevre Eğitimi ve iklim değişikliği” olarak değiştiren Bakanlık, müfredatı da güncelledi. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli olarak verilecek derste öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek.
6.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Özer, 'Çevre Dostu Bin Okul' projesini tanıttı
Milli Eğitim Bakanı Özer, 'Çevre Dostu Bin Okul' projesini tanıttı Milli Eğitim Bakanlığı'nca, her ilçede 1 olmak üzere toplam bin okul güneş enerjisi sistemi, yağmur suyu depolama üniteleri kurularak, çevre dostu haline getirilecek. 'Çevre Dostu Bin Okul' projesinin tanıtımını yapan Bakan Mahmut Özer, "Bizim hedefimiz 1000 okulla başlayıp, 57 bin 108 okulumuzun tamamının çevre dostu okullar olması" dedi.
28.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Bugün başladı. Öğrencilerin beklediği haber MEB tarafından duyuruldu. Bakan Özer detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), her ay öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yardımcı kaynak paketinin altıncısı, bugün paylaşıldı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor. Uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının telafisi için hazırlanan destek paketi tüm öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Koronavirüs salgınında normalleşmenin başlamasının ardından okullarda da yeni dönem başladı. Maske zorunluluğu esnetilirken pozitif öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitime ara verilmesi ile ilgili kriter de değiştirildi. Arık pozitif çıkan öğrenciler izole edilecek. Yeni süreç ile ilgili bilgi veren Bakan Özer, "Vaka sayısı 2 de olsa, 3 de olsa yüz yüze eğitime hiçbir sınıfta ara verilmeyecek. Testi pozitif çıkan öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerini izole edecekler ve 7 gün sonra okula geri dönecekler. 5 gün sonra herhangi bir semptom da göstermiyorsa testi negatif çıkması durumunda okula dönecekler. Öğretmen ve öğrenciler, PCR testi yaptırdıktan sonra 6-7 saat bekliyorlar. Bu sürede negatif test sonucunu almadan okula dönmeyecekler. Onun kararını net olarak koymamız lazım." diye konuştu. Öte yandan LGS ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunana Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "5 Haziran'da yapılacak LGS'de 2021 yılına göre hiçbir değişiklik olmayacak. Hem soru hem de süreyle ilgili değişiklik yok." ifadesini kullandı.
7.03.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmen atamalarında ağırlığı İstanbul'a veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmen atamalarında ağırlığı İstanbul'a veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Törenin'de konuştu. Erdoğan, "Son dönemde gerçekleştirdiğimiz öğretmen atamalarında önceliği ve ağırlığı İstanbul'a veriyoruz. 31 Ocak 2022 tarihinde ataması yapılan 7500 öğretmen İstanbul'da göreve başladı. Hayırlı olsun." dedi.
25.02.2022 Siyaset
MEB resmen duyurdu! Tarih belli oldu 7 Şubat ve...
MEB resmen duyurdu! Tarih belli oldu 7 Şubat ve... Milyonlar bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Tarih belli oldu. 81 ilde yapılacak. Öte yandan bir ilk yaşanacak. Herkes yarıyıl tatili uzatılacak mı? sorusunu soruyordu. Bakan Özer iddiaya yanıt verdi. Öğretmenler 24 Ocak 6 Şubat arası eğitime uzaktan katılacak. Okullar 7 Şubat'ta yeniden eğitime başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapanların alan değişikliği takvimi açıklandı. Alan değişikliği için başvurular 7-11 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacak. MEB, 2022 BİLSEM öğretmen seçme ve atama kılavuzu yayımladı. BİLSEM başvuru ve onay işlemleri 24-28 Ocak arasında bakanlığın resmi internet sitesinden yapılabilecek.
22.01.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 7 Şubat'a kadar...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 7 Şubat'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararını resmen duyurdu. Süre uzatıldı. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. Öğrencilerden gelen talep doğrultusunda 7 Şubat tarihine kadar uzatılmasına karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ortaokul ve lise öğrencilerinin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli ders tercih sürecinin 7 Şubat saat 17.00'ye kadar uzatıldığı duyuruldu.
20.01.2022 Eğitim
Ankara Üniversitesi'nden flaş karar! 'NFT'ye giriş' dersi seçmeli derslere ekledi
Ankara Üniversitesi'nden flaş karar! 'NFT'ye giriş' dersi seçmeli derslere ekledi Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "NFT'ye giriş" dersinin senato kararıyla genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklendiğini bildirdi.
1.01.2022 Eğitim
Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak? 19 Millî Eğitim Şurası ne zaman yapıldı, Millî Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı?
Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak? 19 Millî Eğitim Şurası ne zaman yapıldı, Millî Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı? MEB Şurası 7 yıl aradan sonra bugün ilk kez toplanacak. MEB Şurası'nda, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 32 binden fazla görüş 3 gün boyunca tartışılacak. Peki, 19. Milli Eğitim Şurası ne zaman yapıldı? Milli Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı? Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak?
1.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, bugün başlıyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri...
MEB resmen duyurdu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, bugün başlıyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB'den flaş adım! Bugün başlıyor. 7 yıl sonra ilk kez yapılacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, detaylar belli oldu. Yeni dönem başlıyor. 7 yıl aradan sonra ilk kez bugün toplanan MEB Şûrası'nda eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 32 binden fazla görüş 3 gün boyunca tartışılacak. Şûrada alınan kararlar, eğitim politikalarını belirlemek için yol haritası niteliğinde olacak. Milli Eğitimin yeni döneminde okullar, öğretmenler ve öğrenciler için kritik maddeler gündemde. Ayrıca öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi de Milli Eğitim Şûrası'nda görüşülecek. İşte Milli Eğitimde yeni dönem ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
1.12.2021 Eğitim
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? Kupa terapisi diğer bir adıyla hacamat, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 3 bin yıldır tıbbi tedavilerde kullanılan tedavi metotlarından biri. Uzmanlar tarafından önerilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığı bilinen hacamat, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği hastanelerde yapılıyor. Koruyucu sağlık yöntemi olarak yılda 1 veya mevsim geçişlerinde kupa terapisi yani hacamat yaptırılabilir. Peki, Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamat hakkında merak edilenler…
14.08.2020 Sağlık
ANASİS (Örgün Öğrenci Sistemi) kayıt yenileme: AÖF kayıt yenileme ne zaman, nasıl yapılır?
ANASİS (Örgün Öğrenci Sistemi) kayıt yenileme: AÖF kayıt yenileme ne zaman, nasıl yapılır? AÖF, “2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu” yayımladı. Üniversite eğitimini dışarıdan tamamlayan öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği AÖF kayıt yenile başladı. Kayıt yenile yapabilmek için ise öncelikle harçların yatırılması gerekiyor. AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenilme ne zaman sona ediyor? AÖF kayıt yenileme hakkında merak edilen detaylar...
27.01.2020 Eğitim
Matematik dersi kaç yaşına kadar alınmalı?
Matematik dersi kaç yaşına kadar alınmalı? ABD'de çocuklar eğitim hayatını bitirene kadar matematik dersi alıyor. Ancak New York'ta sanat alanında öğrenim gören öğrenciler bu duruma karşı çıkıyor. Peki, matematik öğrenimi hangi yaşa kadar gerekli?
13.06.2019 Eğitim
Bakan Selçuk: Matematik, 11'inci sınıfta da zorunlu
Bakan Selçuk: Matematik, 11'inci sınıfta da zorunlu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,Yeni Ortaöğretim Tasarımı ile matematik dersinin zorunlu olmaktan çıktığı algısının doğru olmadığını söyledi. Selçuk, "Liselerde 9 ve 10'uncu sınıflarda matematik dersi zorunludur, mevcut durumda, 11 ve 12'de seçmelidir. Yeni durumda 9, 10 ve 11'de matematik zorunlu, 12'de seçmelidir" dedi.
23.05.2019 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretim tasarımındaki derslere ilişkin açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretim tasarımındaki derslere ilişkin açıklaması Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), ortaöğretim  tasarımında matematik dersinin 9, 10, ve 11. sınıflarda ortak ders grubunda  bulunduğu belirtilerek, "Yani her öğrencinin almak zorunda olduğu bir derstir." açıklaması yapıldı.  Ziya Selçuk Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
20.05.2019 Eğitim
Çatışmadan doğan aşk!
Çatışmadan doğan aşk! Kanal D’nin sevilen dizisi ‘Leke’de başrolleri paylaşan Melis Sezen ile Burak Sevinç, Episode dergisinin mayıs-haziran sayısına kapak oldu. Dergiye röportaj da veren iki oyuncu, 'Yasemin' ve 'Cem' karakterleri arasındaki aşkı anlattı.
18.05.2019 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Seçmeli Ders ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki seçmeli ders haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.