Gazete Vatan Logo

Öğretmenlere ikramiye mi verilecek? Bakan Tekin son noktayı koydu

Öğretmenlere ikramiye verilmesiyle ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefetin ‘24 kasımda öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısı ise ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlere ikramiye mi verilecek? Bakan Tekin son noktayı koydu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin '24 kasımda öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Biz kendi politikalarımıızı kendimiz belirliyoruz. Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur."

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki sunumunda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüzde 14,6 oranıyla yine bütçeden en büyük payı aldığına dikkat çekti.

Tekin, 2002’den bu yana bütçenin dolar cinsinden değerinin giderek arttığını vurgulayarak, “2002’de 4 milyar 955 milyon dolar olan Bakanlık bütçesi, 2023’te 16 milyar 215 milyon dolara, 2024’te ise 38 milyar 294 milyon dolara çıkarıldı” diye konuştu.

Cumhuriyet’in 100. yılında eğitim sistemini, kendini tanımanın ve iyi insan olmanın şartlarını içeren bir özgürleşme süreci olarak yapılandırdıklarını dile getiren Tekin, “Kendi medeniyet değerlerimiz ekseninde dünyayı kavrayan güçlü bireylerin kültür, sanat ve teknoloji odaklı gelişimlerine dayanan yeni bir sistematik oluşturma çabasındayız. Son 20 yılda büyük oranda tamamlanan bu altyapı üzerinde kendi sistemimizi inşa etmenin, istişareye dayalı ve milli bir bilinçle kendi modelimizi üretmenin tam vakti olduğuna inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Veliye günlük bilgilendirmelerle önlem alınmaya çalışılan devamsızlık konusunda kurumlarda “önleme müdahale komisyonları”nın kurulacağını ve çocukların kültür-sanat, spor ve telafi eğitimleri gibi faaliyetlerle okulda tutulmaya çalışılacağını belirten Tekin, müfredatın sadeleştirmesine ilişkin çalışmaların süreceğini aktardı. Seçmeli derslere yönelik revizyonda sona gelindiğini dile getiren Tekin, ilköğretim seviyesindeki 16 ve ortaöğretim seviyesinde 18 seçmeli ders grubunu bir bütün olacak şekilde “İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din, Ahlak ve Değer” ile “Kültür, Sanat ve Spor” olmak üzere üç başlıkta düzenlendiğini belirtti.

Deprem bölgesindeki 11 ilde planlanan 22 bin 39 derslikten 2 bin 571’ini açtıklarını kaydeden Tekin, kalanlar için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Tekin, 210 bin öğretmenle yapılan görüşmelerle ilçe bazında konteyner ihtiyacının tespit edildiğini, 11 bin 76 öğretmenin konteynerlarının temin edildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

​ŞİDDETE KARŞI HUKUKİ YARDIM

Bakan Yusuf Tekin, şiddet olaylarına karşı bu hafta illere gönderdiği yazıda, eğitim çalışanlarının görevlerini güven ortamında yürütmesinin ve öğrencilerin korunmasının Bakanlığın öncelikleri arasında olduğunu belirterek, eğitim ortamına yönelik eylemlerin hassasiyetle takip edileceğini kaydetti. Tekin, görevleri sırasında veya görevleri nedeniyle şiddete maruz kalan çalışanlara il hukuk hizmetleri birimlerince hukuki yardımda bulunulacağına da dikkat çekti.