Gazete Vatan Logo

ANASİS (Örgün Öğrenci Sistemi) kayıt yenileme: AÖF kayıt yenileme ne zaman, nasıl yapılır?

AÖF, “2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu” yayımladı. Üniversite eğitimini dışarıdan tamamlayan öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği AÖF kayıt yenile başladı. Kayıt yenile yapabilmek için ise öncelikle harçların yatırılması gerekiyor. AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenilme ne zaman sona ediyor? AÖF kayıt yenileme hakkında merak edilen detaylar...

ANASİS (Örgün Öğrenci Sistemi) kayıt yenileme: AÖF kayıt yenileme ne zaman, nasıl yapılır?

AÖF ANASİS kayıt yenile duyurusu yayımlandı. 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri başladı. Kayıt yenileme duyurusunun yayınlanmasının ardından ‘’AÖF kayıt yenile nasıl yapılır?’’, ‘’AÖF kayıt yenileme ne zaman sona ediyor?’’ soruları da arttı. “Kayıt Yenileme Haftası” 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

AÖF kayıt yenileme Örgün Öğrenci Sistemi (ANASİS) üzerinden yapılıyor. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı öğrencileri hariç; lisans öğrencileri için kayıt yenileme ve/veya ders seçim günleri şu şekildedir;

• 8. yarıyıl ve üstü öğrenciler 27-28 Ocak 2020 Pazartesi?Salı

• 6. yarıyıl ve üstü öğrenciler 29 Ocak 2020 Çarşamba

• 4. yarıyıl ve üstü öğrenciler 30 Ocak 2020 Perşembe

• 2. yarıyıl ve üstü öğrenciler 31 Ocak 2020 Cuma

• Eczacılık Fakültesinin 10. yarıyıl ve üstü öğrencileri 27 Ocak 2020 Pazartesi; 8. Yarıyıl ve üstü öğrencileri 28 Ocak 2020 Salı; diğer öğrencileri ise yukarıdaki sıralamaya tabidir.

ANASİS KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

AÖF kayıt yenileme Örgün Öğrenci Sistemi üzerinden yapılıyor. Sisteme giriş yapabilmek için öncelikle ‘’ANASİS https://anasis.anadolu.edu.tr” girmek ve katkı payını/öğrenim ücretini yatırmak gerekiyor. Öğrencim tutarı Ziraat Bankası aracılığıyla yatıracaktır.

Ücretini yatırmayan öğrenci kayıt yenileme sistemine giriş yapamayacak. Herhangi bir sebeple ücret ödemeyecek öğrenciler (normal öğrenim süresi içindeki I. öğretim önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, diğer geçerli sebeplerden dolayı ücret yatırmayacak olan öğrenciler vb.) bankaya para yatırmadan sisteme girebilecekler.

Kayıt Yenileme uygulamasında dikkat edilmesi gereken işlemler ve sayfalar:

“Öğrenci İşlemleri” menüsünden “Kayıt İşlemleri” seçilerek periyot seçim ekranından “Periyot”, eğer birden fazla birime kayıtlı ise “Birim” seçim panelinden birim seçilmesi gerekmektedir.

“Açılan Dersler”, “Seçilen Dersler”, “Başarısız Dersler” ve “Ders Programı” butonlarıyla listelenecek 4 sayfa vardır.

“Açılan Dersler” yarıyıl bazında gösterilmektedir.

Haberin Devamı

“Birim Değiştir” satırında, satır üzerinde herhangi bir yere tıklanarak diğer birimler listelenecek ve seçilen birimin derslerine de bu şekilde ulaşılabilecektir.

Öğrenci; şifresiyle ANASİS'e girecek ve almak istediği dersleri seçecektir.

3- Öğrenci; “Kayıt Onayı Ver” butonuna basıp kayıt onayını verdikten sonra ders seçim işlemlerine devam edebilecektir. “Kayıt Onayı Ver” butonu; öğrencinin ilgili dönemdeki kayıt onayını almasını sağlayacak ve kayıt onayını aldıktan sonra bu buton gösterilmeyecektir. Bu işlem kayıt yenileme süresince sadece bir kez yapılacaktır.

• Başarısız dersleri (harf notu FF, YZ ve DZ) öğrencinin üzerine sistem tarafından otomatik olarak yüklenecek ve öğrenci bu dersleri bırakamayacaktır. Eğer bu derslerden herhangi bir tanesi çeşitli nedenlerle öğrencinin üzerine yüklenmemişse; öğrenci, “Öğrenci İşleri Birimi” ile temasa geçerek ilgili ders/derslerin yüklenmesini sağlamakla yükümlüdür.

• “Anadolu Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”nin Madde-19’un 6. fıkrası “…Akademik yetersizlik uyarısı alan ve GNO’sunu takip eden dönemde de/öğretim yılında da 2,00’ye yükseltemeyen öğrenci ise bir sonraki dönemde/öğretim yılında FF, YZ ve DZ harf notu olan dersleriyle birlikte akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden/öğretim yılından itibaren harf notu CC’nin altında olan dersleri de tekrar etmek zorundadır. Öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2,00 GNO’yu sağlaması durumunda ders tekrarı sona erer.” denmektedir.

Haberin Devamı

• Zorunlu bir dersin grubunu değiştirmek isteyen öğrenci, “Seç” butonuna basarak aynı kodlu dersin başka bir grubunu seçebilecektir. Bu durumda yeni seçtiği gruplu ders üzerine yüklenecek ve eski gruplu ders üzerinden düşürülecektir.

• Seçmeli bir ders yerine, başka bir seçmeli ders seçmek isteyen öğrenci “Yerine Ders Seç” butonu ile bu işlemi yapabilecektir.

• Başarısız ve almak zorunda olduğu tüm dersleri almak öğrencinin sorumluluğundadır. Öğrencinin üzerine yüklenmeyen başarısız ve almak zorunda olduğu ders/dersler varsa, öğrenci bu dersi/dersleri de almak zorundadır.

Haberin Devamı

4- Öğrenci; “Derslerimi Seçmeyi Tamamladım” butonuna basıp ders seçme işlemini sonlandıracak ve akademik danışmanıyla iletişime geçerek akademik danışmanının kaydını onaylamasını bekleyecektir.

5- Akademik danışmanı kaydı onayladıysa öğrenci 6. maddeye geçecek, onaylamadıysa öğrenci tekrar 2. maddeden devam edecektir.

6- Akademik danışman kaydı onayladığında öğrenci ders seçme işlemini tamamlamış olacaktır.

7- “Kayıt Yenileme Haftası”nda tüm öğrenciler, ders seçim işlemini tamamlamak ve kayıtlarını akademik danışmanlarına onaylatmak zorundadır.