Sarıkamış Harekatı

Sarıkamış Harekatı

Son dakika Sarıkamış Harekatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sarıkamış Harekatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sarıkamış Harekatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sarıkamış Harekatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sarıkamış harekatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 82 sarıkamış harekatı haberi bulunmuştur. Tüm sarıkamış harekatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin Mehmetçik için kardan heykeller
Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin Mehmetçik için kardan heykeller Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik harekatın 109. yılında da unutulmadı. Her yıl olduğu gibi Allahuekber Dağları'nda kahraman şehitler anısına kardan heykeller yapıldı.
7.01.2024 Gündem
Sarıkamış şehitleri için anma sözleri - Sarıkamış şehitleri anma günü mesajları | 22 Aralık Sarıkamış Harekatı nedir, Sarıkamış şehitlerini anma günü ne zaman?
Sarıkamış şehitleri için anma sözleri - Sarıkamış şehitleri anma günü mesajları | 22 Aralık Sarıkamış Harekatı nedir, Sarıkamış şehitlerini anma günü ne zaman? 22 Aralık Sarıkamış Şehitleri ile ilgili sözler- Sarıkamış şehitleri anma mesajları 109. Yıldönümünde Sarıkamış Harekatı'nda can veren şehitlerimizi anmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Birinci Dünya Savaşında, 22 Aralık 1914 ve 6 Ocak 1915 arasında Osmanlı İmparatorluğu ile Rus İmparatorluğu arasında gerçekleşmiş olan Sarıkamış Harekâtı’nda çok sayıda şehit verdi. Tarihin en soğuk gününde, her yıl olduğu gibi bu yıl da derin bir hüzünle anılan Sarıkamış Şehitleri’nin tarihi için de araştırmalar yoğunlaştı. Biz de Sarıkamış Şehitleri anma mesajları ve sözleri derlerken, Sarıkamış Harekatı tarihi hakkında da bilgiler verdik.
22.12.2023 Gündem
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Kars'ta bir otelin asma tavanı çöktü; 32 yaralı
Kars'ta bir otelin asma tavanı çöktü; 32 yaralı Kars'ta, Sarıkamış Harekatı'nın 108’inci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan belgeselin gala gösteriminin yapılacağı salonun asma tavanı çöktü. Çökme sonucu yaralanan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kars Sarıkamış'ta bir otelin tavanının çökmesi sonucu 32 kişi yaralandı” dedi.
7.01.2023 Yaşam
22 Aralık Sarıkamış şehitleri ile ilgili anma mesajları ve Sarıkamış şehitleri sözleri! Kars Sarıkamış şehitleri hikayesi nedir, nasıl oldu, kaç asker şehit oldu?
22 Aralık Sarıkamış şehitleri ile ilgili anma mesajları ve Sarıkamış şehitleri sözleri! Kars Sarıkamış şehitleri hikayesi nedir, nasıl oldu, kaç asker şehit oldu? 22 Aralık 1914 Sarıkamış sözleri ve Sarıkamış şehitleri mesajları için aramalar arttı. 1. Dünya Savaşı sırasında Sarıkamış'ta şehit düşen binlerce asker bugün anılıyor. 60 bin askerin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatı yıldönümü kapsamında şehit olanları anmak isteyenler Sarıkamış şehitleri sözleri ve mesajları için araştırmaya başladı. Peki Kars Sarıkamış şehitleri hikayesi nedir, 22 Aralık 1914 Sarıkamış nasıl oldu? İşte Sarıkamış şehitleri mesajları ve 22 Aralık Sarıkamış şehitleri ile ilgili sözler…
22.12.2022 Gündem
Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu ve belli oldu, ödemeler...
Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu ve belli oldu, ödemeler... Doğalgaz desteği başvurusu geliyor! İhtiyaç sahibi ailelere verilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Ocak tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası kömür yardımı gibi doğalgaz yardımı yapılacağının müjdesini vermişti. Doğalgaz fatura desteği ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı. Bakan Yanık, 2022 doğalgaz desteği ödemelerine ilişkin ilk tarihi açıklayarak yardımların, diğer sosyal yardımlar gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet aracılığıyla yapılacağını bildirdi. Peki, Doğalgaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı kimlere verilecek? Doğalgaz yardımı başvuru formu e-Devlet ekranı!
13.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Ödemeler martta başlıyor, başvurular e-Devlet'ten...
Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Ödemeler martta başlıyor, başvurular e-Devlet'ten... Son dakika haberleri... Doğal gaz desteği geliyor. Bu yıl ilk kez verilecek destek ile ilgili detaylar belli oldu. Doğal gazda fatura desteği ödemeleri mart ayında başlayacak. Bakan Yanık beklenen açıklamayı yaptı. Bugüne kadar kömür yardımı yapılıyordu. Ancak yurdun pek çok bölgesine doğal gazın ulaşması ile doğal gaz fatura ödemelerinde de desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara fatura ödemesi yapılacak.
9.01.2022 Ekonomi
Bakan Akar'dan 'Sarıkamış' mesajı
Bakan Akar'dan 'Sarıkamış' mesajı   Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sarıkamış Harekatı'nın 107'nci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Mehmetçiklerimizin Allahuekber Dağlarında gösterdiği kahramanlık ve fedakarlık, nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla hatırlanacak, aziz hatıraları sonsuza kadar yaşatılacaktır" dedi.
9.01.2022 Gündem
Sarıkamış şehitlerini anma törenlerine 'koronavirüs' kısıtlaması
Sarıkamış şehitlerini anma törenlerine 'koronavirüs' kısıtlaması Sarıkamış Harekatı'nın 106'ncı yıl dönümü törenleri, pandemi dolayısıyla kısıtlandı. Geçen yıllarda 3 gün süren anma töreni, bu yıl sadece 9 Ocak'ta yapılacak etkinliklerle tamamlanacak.
8.01.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş kararı ile ilgili olarak "AİHM'in Demirtaş'ın tahliyesini istemiş olması resmen çifte standarttır hatta iki yüzlülüktür. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Bunca çifte standarda daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın bilinmesini isterim. Tamamıyla bu adımlar siyasidir bunun da gerekçesini görüyoruz" dedi. Canlı yayında üniversite öğrencilerine müjdeyi veren Erdoğan, "2021'de lisan için burs ödemelerini 550 liradan 650 liraya, yüksek lisans için 1100 liradan 1300 liraya, doktora için 1650 liradan 1950 liraya çıkardık." dedi.
23.12.2020 Siyaset
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten Belçika'nın Karabağ kararına sert tepki
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten Belçika'nın Karabağ kararına sert tepki AK Parti MYK sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası açıklamalar yaptı. Çelik, "Belçika Temsilciler Meclisi'nin Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan'ı kınayan bir karar tasarısı oldu. Bu karar tasarısı haksız, hukuksuz, geçersiz bir tasarıdır. Bu karar Türkiye - Belçika ilişkilerine ve Azerbaycan - Belçika ilişkilerine katkı sağlamaz. Ne kadar vizyonsuz bir karar olduğu ortadadır. 1915 olaylarıyla ilgili karar alıyorlar. Ne kadar ideolojik bir motivasyonla hareket ettiklerini ortaya koyuyor tüm bunlar." dedi.
22.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Sarıkamış' mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Sarıkamış' mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sarıkamış Harekâtı'nın 106'ncı yıl dönümünde vatan toprakları için şehit düşen kahraman askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
22.12.2020 Gündem
Kars Valisi Türker Öksüz: 'Sarıkamış, büyük bir azmin destanıdır'
Kars Valisi Türker Öksüz: 'Sarıkamış, büyük bir azmin destanıdır' Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sarıkamış Harekatı'nın, kahramanlığın, kardeşliğin, gayretin, büyük bir azmin destanı olduğunu söyledi.
22.12.2020 Gündem
Sarıkamış Harekatı nasıl başladı, tarihi? Sarıkamış şehitlerinin hiyakesi
Sarıkamış Harekatı nasıl başladı, tarihi? Sarıkamış şehitlerinin hiyakesi Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya İmparatorluğu arasında Sarıkamış’ta gerçekleşen kara çatışmalarından 105 yıl önce şehit olan 90 bin asker anılıyor. İşte Sarıkamış Harekatı ve şehitleri...
22.12.2020 Gündem
Sarıkamış şehitleri için 20 bin kişi karda yürüdü
Sarıkamış şehitleri için 20 bin kişi karda yürüdü Enver Paşa komutasında, 105 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak, şehit olan binlerce Mehmetçik, 'Gençlik şühedanın izinde yürüyor' sloganıyla Allahuekber Dağları'nda düzenlenen yürüyüşle anıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 9 derece olduğu bölgedeki yürüyüşe; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Türkiye'nin dört bir tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesine akın eden, her yaştan yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
5.01.2020 Gündem
Dondurucu soğuğa rağmen binlerce kişi oraya toplandı
Dondurucu soğuğa rağmen binlerce kişi oraya toplandı Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı dolayısıyla düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
6.01.2019 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar'dan Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü mesajı
Milli Savunma Bakanı Akar'dan Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü mesajı Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü mesajı yayınladı.
4.01.2019 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den flaş açıklamalar
MHP lideri Bahçeli'den flaş açıklamalar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Fırat'ın doğusu yılan, çıyan yuvası. Orası Firavun sığınağı, orası Yezid'in saklandığı delik. Orası kurumadıkça, baştan ayağa temizlenmedikçe ne huzur bulacağız, ne de güvenli olacağız. Milli beka için Fırat'ın doğusuna tam saha operasyon hayat memat meselesi." ifadesini kullandı.
22.12.2018 Siyaset
'Türkiye, barış ve istikrara hizmet etmeyi sürdürüyor'
'Türkiye, barış ve istikrara hizmet etmeyi sürdürüyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı'nın bitişinin 100. yıldönümünde Türkiye'nin barış ve istikrara hizmet etmeyi sürdürdüğünü belirtti.
11.11.2018 Siyaset
Erdoğan'dan Bahçeli'nin 'ittifak' açıklamalarına ilk yanıt geldi
Erdoğan'dan Bahçeli'nin 'ittifak' açıklamalarına ilk yanıt geldi AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 'ittifak' açıklamalarına yönelik, "Seçimler arefesinde sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek, ayrıştırmak isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır. Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin dertlerini de konuşuruz, uyum yasalarının çalışmasını da arkadaşlar yapar yolumuza yürürüz." dedi.
9.01.2018 Siyaset
Sarıkamış Harekatı nedir? İşte Sarıkamış Destanı...
Sarıkamış Harekatı nedir? İşte Sarıkamış Destanı... Bugün Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıldönümü... Sarıkamış Harekatı'nın ne olduğu, nasıl sonuçlandığı gibi soruların cevapları gündemde araştırılmaya başlandı. İşte Sarıkamış Destanı'na dair özet bilgiler...
29.09.2021 Gündem
Türkiye Sarıkamış için buluştu!
Türkiye Sarıkamış için buluştu! Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla başladı.
29.09.2021 Gündem
Bakanlar sis nedeniyle Kars yerine Erzurum'a indi
Bakanlar sis nedeniyle Kars yerine Erzurum'a indi SARIKAMIŞ Harekatı'nın 102'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenlerine katılmak için Ankara'dan hareket eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın içinde bulunduğu THY uçağı, sis nedeniyle Kars yerine Erzurum'a indi.
29.09.2021 Gündem
Orgeneral Akar’dan Sarıkamış mesajı
Orgeneral Akar’dan Sarıkamış mesajı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
29.09.2021 Gündem
Avrasya Tüneli'nden 23 bin 938 araç geçti
Avrasya Tüneli'nden 23 bin 938 araç geçti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kısa süre önce açılışı yapılan Avrasya Tüneli'nden yapılan geçişlere ilişkin, "Dün saat 07.00-21.00 arası yani 14 saat boyuca Asya yakasından Avrupa yakasına 10 bin 938 araç geçti, Avrupa yakasından Asya yakasına ise 13 bin araç geçti, yani ilk günde toplam 23 bin 938 araç geçmiş oldu." dedi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sarıkamış Harekatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sarıkamış harekatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.