Gazete Vatan Logo

Kars'ta bir otelin asma tavanı çöktü; 32 yaralı

Kars'ta, Sarıkamış Harekatı'nın 108’inci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan belgeselin gala gösteriminin yapılacağı salonun asma tavanı çöktü. Çökme sonucu yaralanan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kars Sarıkamış'ta bir otelin tavanının çökmesi sonucu 32 kişi yaralandı” dedi.

Kars'ta bir otelin asma tavanı çöktü; 32 yaralı

Sarıkamış Harekatı’nın 108’inci yıldönümü ve Sarıkamış Şehitlerini anma töreni kapsamında hazırlanan belgeselin gala gösterimi için ilçedeki bir otelin salonunda hazırlık yapıldı. Gösterinin başlamasına kısa bir süre kala galanın yapılacağı salonun asma tavanı çöktü. Çok sayıda davetli çöken asma tavanın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve UMKE ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu enkazdan çıkarılan yaralılar, çevre il ve ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı.

BAKAN KOCA: YARALILARIN GENEL DURUMLARI İYİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kars Sarıkamış'ta bir otelin asma tavanının çökmesi sonucu 32 kişinin yaralandığı olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kars Sarıkamış'ta bir otelin tavanının çökmesi sonucu 32 kişi yaralandı. Yaralıların 23'ü ayakta başvurdu. 9 yaralı ambulanslarla Kars Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Yaralıların genel durumları iyi. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU OTELE GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir otelin çatısında meydana gelen çökmeye ilişkin, “Alçıpan tavanın çökmesi sonucu 10 kişi yaralandı, durumları iyi” dedi.

Haberin Devamı

Olay yerinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, “Otelin konferans salonundaki alçıpan tavanının çökmesi sonucu bir yaralanma ağırlıklı bir durum söz konusu. 10 kişilik hastaneye intikal eden vakamız var ve hamdolsun an itibariyle hiç bunun hayati tehlikesi söz konusu değil. İl sağlık müdürümüz de, valimiz hastanede biz de burada durumu değerlendirdik. Çok geçmiş olsun. Allah'ın izniyle en sağlıklı şekliyle atlatacağız. İçeride kalan kimse yok” şeklinde konuştu.

23 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Kars Valisi Türker Öksüz, yaptığı paylaşımda "Olayda yaralanan 32 vatandaşımızdan 23'ü taburcu edilmiş olup, 9 vatandaşımızın ön müşahede ve tetkik süreci devam etmektedir" dedi.

Tavan çökmesinde yaralanan gazeteci Ercüment Daşdelen, “Bende olay anında ordaydım. Gazeteciyim içeri girip yerimi ayarlamak istedim. Çatırtı sesi gelmeye başladı. Yavaş yavaş tavan vatandaşların üzerine düşmeye başladı. O sıra da yere düştüm ben, vatandaşlarda benim üzerime düştü. Ayaklarımda ezikler oluştu. Hastanede tedavim oldu. Çok kötü bir durumdu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'ÖNCE BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ KOPTU'

Hastanede tedavi gören yaralılardan gazeteci Ercüment Daşdelen, büyük bir gürültü sonrası tavanın salondakilerin üzerine düştüğünü söyledi. Kendisinin ayaklarında ezilme olduğunu belirten Daşdelen, "O an içeride büyük bir panik yaşandı. Yaralıların kendi imkanlarıyla enkazdan kurtulmaya çalıştığını gördüm. Daha sonra sesi duyup gelen vatandaşlar, bizi bulunduğumuz yerden çıkardı" dedi.

GÖÇÜK ALTINDAN KURTARILAN KİŞİ KONUŞTU

Öte yandan, hastanede göçük altından hafif yaralı olarak çıktığını söyleyen Mustafa Küpeli, salonda yaklaşık 140 kişi bulunduğunu ifade etti. Küpeli, "Ben de göçük altında kaldım. Nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Ayağımdan yaralandım. Ciddi bir sağlık sorunum yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

CNN Türk canlı yayınında olay yerinden son durumu aktaran Muhabir Alparslan Çınar, "Sarıkamış'ta yarın gerçekleşecek anma gösterisini takip edecek basın mensuplarının ve misafirlerin kaldığı otelin tavanı çöktü. Otelin alt katında belgesel gösterimi yapıldığı esnada salonun asma tavanı çöktü yaralı olduğu bilgisi var. İçerde kalan ve yaşamanı yitiren var mı diye bize ulaşan bir bilgi yok. Sağlık görevlileri tahliye çalışmalarını yürütüyor. Gazeteci ve konukların konakladığı bir oteldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da olay yerine geldi. Otele girdi, son bilgiyi aldı ve yaralıların olduğu hastaneye gitti" ifadelerini kullandı.