Rus Uzmanlar

Rus Uzmanlar

Son dakika rus uzmanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rus uzmanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rus uzmanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rus Uzmanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rus uzmanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 rus uzmanlar haberi bulunmuştur. Tüm rus uzmanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rus uzmanlardan, 15 Temmuz değerlendirmesi: Türk halkının zaferi!
Rus uzmanlardan, 15 Temmuz değerlendirmesi: Türk halkının zaferi! Rus uzmanlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin başarısız sonuçlanmasını "Türk halkının zaferi" olarak değerlendirdi.
19.07.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi ne zaman, saat kaçta? Rus uzmanlar İdlib meselesinde anlaşma sağlanacağını düşünüyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi ne zaman, saat kaçta? Rus uzmanlar İdlib meselesinde anlaşma sağlanacağını düşünüyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için Rusya'ya gitti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan saat 10.32'de Rusya'ya hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi ne zaman, saat kaçta?
5.03.2020 Gündem
Rus uzmanlar: Rusya askerlerini çekti çünkü...
Rus uzmanlar: Rusya askerlerini çekti çünkü... Türkiye’nin Afrin’deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı', başkent Moskova’da RİA Novosti tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında Rus uzmanlar tarafından ele alındı.
26.01.2018 Dünya
Rus uzmanlardan kritik açıklama: ABD'yi endişelendiriyor
Rus uzmanlardan kritik açıklama: ABD'yi endişelendiriyor Rus uzmanlar, ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah vermeyi kesme vaadini değerlendirdi.
4.12.2017 Dünya
Türkiye semalarında Rus uçakları!
Türkiye semalarında Rus uçakları! Rusya Ulusal Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rıjkov, 'Açık Semalar Anlaşması' çerçevesinde, Rus uzmanların Antonov An-30B uçağıyla Türkiye semalarında 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında gözlem uçuşu gerçekleştireceğini söyledi.
27.02.2017 Dünya
Ruslar Türkiye'de denetleme yapacak
Ruslar Türkiye'de denetleme yapacak Ulusal Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rıjkov, Rus uzman grubunun Türkiye'de belirtilen bölgede denetleme yapacağını bildirdi.
17.06.2021 Dünya
Rusya: 600'den fazla militan ayrıldı!
Rusya: 600'den fazla militan ayrıldı! Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, 600'den fazla militanın Halep'in doğusundan ayrıldığını ve bunların çoğunun affedildiğini ifade etti.
17.06.2021 Dünya
Korkutan olay! Dünya alarm veriyor
Korkutan olay! Dünya alarm veriyor Rusya'nın kuzeyinde yer alan Yamal Yarımadası'nın (Türkçe'de Dünya'nın sonu anlamına geliyor) uydudan çekilen bir görüntüsü bilim insanlarını şaşkına çevirdi.
16.07.2014 Yaşam
Rus uzmanlar: Suriye hava sahası denendi!
Rus uzmanlar: Suriye hava sahası denendi! RUS Ria Novosti ajansı NATO’nun Suriye’nin hava koruma sistemlerini denediğini öne sürdü ve "Türk uçağı da bu görevle bölgede uçuyordu" açıklamasında bulundu...
29.09.2021 Gündem
Paralar Türkiye'ye akacak! Türkiye için altın fırsat
Paralar Türkiye'ye akacak! Türkiye için altın fırsat Ukrayna savaşı küresel enerji jeopolitiğinde ciddi değişimlere neden olurken, Rusya, AB’yi enerji kartıyla bölmeye çalışıyor. AB alternatif kaynak ararken, yeni dönem Türkiye için fırsat olarak değerlendiriliyor. Gas Vista Küresel Doğalgaz Danışmanlık Şirketi Başkanı Leslie Palti-Guzman, "Bugünkü durum, Ankara’nın boru hattının LNG ithalatına oranını, kontrat şartlarını, kaynakların lokasyonunu ve taahhütlerin süresini yeniden değerlendirmesi için altın fırsat değerinde. Ankara uzun ve kısa vadeli yeni arz kaynakları, boru hattı ve LNG ekleyerek bir hub olma hedefini daha da ilerletebilir. Kontrat sürelerinin bitmesiyle tüm kaynaklardan Türkiye’ye LNG ithalatı artacaktır.” dedi.
30.04.2022 Ekonomi
Dolarda son durum
Dolarda son durum İstanbul'da gerçekleşen Ukrayna-Rusya müzakereleri sonrası önceki gün 14.59 liraya gerileyen dolar dün yeniden 14.65 liraya yükselmişti.
31.03.2022 Ekonomi
Rus pilotlar birer birer kaçıyor! İran modeli gündemde
Rus pilotlar birer birer kaçıyor! İran modeli gündemde 30’dan fazla ülkenin Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Rusya, sivil filolarda uçan kiralık uçakları kendi tesciline geçirdi ve dış hat uçuşlarını Rusya üretimi uçaklarla yapmaya karar verdi. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) son aldığı kararla bu durumun önüne geçmeye çalışıyor. Rus yetkililer ise yaptıkları açıklamada İran modelini örnek alacaklarını belirtti. Uzmanlar, kararın etkilerine dikkat çekti.
29.03.2022 Dünya
Rus ordusunun uydu görüntüleri Ortaya çıktı! İşte Rusya'nın yeni Kiev planı...
Rus ordusunun uydu görüntüleri Ortaya çıktı! İşte Rusya'nın yeni Kiev planı... Rusya'nın Ukrayna işgalinde 27 gün geride kalırken Ukrayna'nın pek çok kentinde yaşanan şiddetli çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rus ordusunun hala düşüremediği Kiev'in çevresinden gelen uydu görüntüleri ise kısa sürede gündemin bir numaralı maddesi oldu. Görüntüleri inceleyen askeri uzmanlar Rus ordusunun yeni planını açıkladı.
22.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında dünyayı korkutan ihtimal! İşte Ukrayna'yı bekleyen kabus senaryosu...
Rusya-Ukrayna savaşında dünyayı korkutan ihtimal! İşte Ukrayna'yı bekleyen kabus senaryosu... Ukrayna-Rusya savaşında 23'üncü gününde de can almaya devam ederken bir yandan da müzakereler sürüyor. Ateşkes için 'tarafsızlık modeline' işaret eden Moskova'nın bu konuda uzlaşma sağlanabileceğini bildirmesi ile barış umutları yeniden yeşerdi. Uzmanlar tarafsızlığın barışa giden yolda ilerlemenin önemli bir parçası olduğu konusunda hemfikir. Ancak savaşın bitmesi Ukrayna'daki çatışmaların son bulması anlamına gelmeyebilir.
18.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar Ukrayna - Rusya savaşı 8'inci gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. İki ülke heyetleri ikinci tur müzakereler için Brest'te bir araya gelmişti. Bölgeden gelen son dakika haberine göre; toplantı sonra erdi. İkinci toplantıdan çıkan somut sonuç iki tarafın da insani koridor etrafında geçici ateşkes üzerinde uzlaşıya varması oldu. Bu gelişmelerden hemen önce Ukrayna lideri Zelenski ve Putin peş peşe açıklamalar yaptı. Zelenski, "Putin'in endişelerinin farkındayım, konuşmak zorundayız" mesajı verdi. Putin ise söyleminde bir değişime gitmedi ve "Nazilerle savaşıyoruz" dedi. Öte yandan İkinci tur görüşmelerin ardından Rus heyetinden de bir açıklama geldi. Başmüzakereci Vladimir Medinski, "Ciddi ilerleme sağlandığını düşünüyoruz" derken, sivillerin tahliyesi için oluşturulacak insani koridor etrafından muhtemel ateşkeste anlaşma sağlandığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Rusya'nın elindeki silaha karşı tek çözüm Türkiye!
Rusya'nın elindeki silaha karşı tek çözüm Türkiye! Avrupa Ukrayna'yı Rusya'nın işgali korkusu yaşarken, kara kışın yaşandığı bu dönemde enerji sıkıntısı en büyük sorunlardan biri olarak görülüyor. Avrupa'nın yaşadığı enerji krizi sonrası bölgeye gaz nakil hattının gelecekte nasıl şekilleneceği sorusu gündeme gelirken uzmanlar enerji nakli konusunda Türkiye'nin stratejik konumunun bir defa daha önem kazandığı görüşünde. Avrupa farklı projeler üzerinde kafa yorsa da en güvenilir ve en ekonomik rota Türkiye...
26.01.2022 Ekonomi
Uzmanlar müjdeyi değerlendirdi: Etkisi hemen görülecektir
Uzmanlar müjdeyi değerlendirdi: Etkisi hemen görülecektir Tüm Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün verdiği müjdeyi büyük bir heyecanla dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyle ilgili detayları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi" dedi. Müjdenin ekonomiye olan etkisini değerlendiren uzmanlar "Moral etkisi hemen görülecektir" açıklamasında bulundu.
21.08.2020 Ekonomi
İlk nükleer enerji 2023'te üretilecek
İlk nükleer enerji 2023'te üretilecek Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko, "Fiziki olarak ilk nükleer enerjinin üretme tarihi olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 100. yıl dönümü, yani 2023`te üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi.
4.10.2018 Ekonomi
İşte Putin'in paralı askerleri...
İşte Putin'in paralı askerleri... İlk olarak 2015'te Ukrayna'da ortaya çıkan Wagner Grubu’nu, Rusya uzmanı Dr. Has ve Bechev anlattı. Bu savaşçı gruplar kamuflaj kıyafetlerini giyiyor ama asla Rus bayrağı ya da ordudan olduklarını gösteren bir sembol taşımıyorlardı. Uzmanlara göre grup 3 bin kişiden oluşuyor. Ele geçirdikleri petrol sahalarının gelirinin 4'te 1'ini alıyorlar.
26.02.2018 Dünya
İpler geriliyor! ABD tanklarını Rusya sınırına...
İpler geriliyor! ABD tanklarını Rusya sınırına... ABD'nin yeni Ukrayna özel temsilcisi Kurt Volker, Washington'ın Rusya destekli isyancılara karşı bölgeye silah göndermeyi tartıştıklarını söyledi.
25.07.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rus Uzmanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rus uzmanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.