Rus İstihbaratı

Rus İstihbaratı

Son dakika rus istihbaratı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rus istihbaratı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rus istihbaratı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rus İstihbaratı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rus istihbaratı gelişmeleri de dahil olmak üzere 32 rus istihbaratı haberi bulunmuştur. Tüm rus istihbaratı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT'ten nefes kesen operasyon! Rus istihbaratına çalışan 6 kişilik suikast hücresini çökertildi...
MİT'ten nefes kesen operasyon! Rus istihbaratına çalışan 6 kişilik suikast hücresini çökertildi... MİT ülkemizde faaliyet göstermeye çalışan yabancı istihbarat ajanlarına karşı göz açtırmıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) geçtiğimiz aylarda 1'i eski Rus polisi 6 kişilik yeni bir suikast hücresini daha çökerttiği ortaya çıktı.
1.06.2022 Gündem
Rus istihbaratı yakalamasaydı Moskova'yı kana bulayacaklardı
Rus istihbaratı yakalamasaydı Moskova'yı kana bulayacaklardı Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) bir Rus, üç Orta Asyalı'dan oluşan ve Moskova bölgesinde bir takım terör saldırıları düzenlemeyi planlayan terör grubunu yakaladığı belirtildi.
14.08.2017 Dünya
ABD gazetelerine inanmayın!
ABD gazetelerine inanmayın! Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın çevresinden bazı yetkililerin Rus istihbaratıyla temas kurduğuna dair haberlere itibar edilmemesini istedi.
17.06.2021 Dünya
Tutuklu Rus sanık; ’IŞİD üyesi değil emlakçıyım’
Tutuklu Rus sanık; ’IŞİD üyesi değil emlakçıyım’ ANTALYA’da düzenlenen G-20 Zirvesi öncesinde IŞİD militanı olduğu iddiasıyla tutuklanan Rus 34 yaşındaki Aleksei Alekseev, yargılandığı mahkemedeki savunmasında örgüt üyesi olmadığını, emlakçı olduğunu söyledi.
29.09.2021 Gündem
MİT kamerası yakaladı!
MİT kamerası yakaladı! Türkiye’deki Çeçen suikastlarıyla ilgili iddianamede, tetikçi ‘Zona’ ile Rus ajan Kushtov’un görüşmesinin görüntüleri de var...
29.09.2021 Gündem
Köstebeği bulun!
Köstebeği bulun! İlişkiler gerginleşti, Rusya emir verdi
29.09.2021 Gündem
Rusya'ya bir şok daha! Bu kez tankeri vurdular
Rusya'ya bir şok daha! Bu kez tankeri vurdular Dün Rus donanmasına saldırı düzenleyen Ukrayna Kuvvetleri bugün de insansız hava araçları ile Rusya'ya ait kimyasal bir tankeri vurdu. Rusya tankerde maddi hasar meydana geldiğini duyururken Kırım Köprüsü'nde trafik bir süre durdu.
5.08.2023 Dünya
Karadeniz'de sıcak saatler... Rusya ve ABD karşı karşıya geldi! Dikkat çeken Türkiye detayı
Karadeniz'de sıcak saatler... Rusya ve ABD karşı karşıya geldi! Dikkat çeken Türkiye detayı Rusya’ya ait Su-27 savaş uçağının önleme yaptığı sırada çarptığı ABD’ye ait MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracı (İHA) Karadeniz’e düştü. Bölgedeki tansiyonun zirveye çıkmasına neden olan olay sonrası ABD basını Washington'un Türkiye'nin iznine ihtiyaç duyacağını yazdı
15.03.2023 Dünya
NATO’daki Türkiye zaferi PKK yanlısı vekili çılgına çevirdi! İsveç’i böyle tehdit etti
NATO’daki Türkiye zaferi PKK yanlısı vekili çılgına çevirdi! İsveç’i böyle tehdit etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Madrid'deki NATO liderler zirvesi öncesinde Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'la görüşmesi Türkiye’nin zaferi ile sonuçlandı. NATO'ya üye olmak için Türkiye'nin taleplerini kabul eden İsveç'te PKK yanlısı Emine Kakabaveh bir kez daha gündem oldu. Yapılan anlaşmayı 'Kara gün' olarak nitelendiren Kakabaveh, İsveç hükümetini resmen tehdit etti.
29.06.2022 Dünya
Rus ordusunda yer yerinden oynadı, Putin kovdu!
Rus ordusunda yer yerinden oynadı, Putin kovdu! Karadeniz Filosu'nun başındaki Koramiral Osipov ile seçkin 1'inci Muhafız Tank Ordusu'nu komuta eden Korgeneral Kisel'in görevden alındığı bildirildi. Rusya lideri Putin, 5 milyon dolarlık süper tankının Ukrayna'da imha edilmesinin ardından bu kez Terminatör'ü cephe hattına sürdü.
19.05.2022 Dünya
Ukrayna'nın sırrı haftalar sonra deşifre oldu! Rus ordusunu böyle durdurdular
Ukrayna'nın sırrı haftalar sonra deşifre oldu! Rus ordusunu böyle durdurdular Dünyanın gözü kulağı haftalardır Ukrayna'dan gelen haberlerde. Binlerce cana mal olan savaş son dönemde ülkenin doğusunda yoğunlaşmış durumda. Zira Rusya tüm çabalarına rağmen ülkenin başkenti Kiev'i düşüremedi. Haliyle dünya tabiri caizse Ukrayna'nın direnişinin sırrını çözmeye çalışıyor. ABD'den gelen açıklama ise bu gizem perdesini araladı. İşte savaşın kaderine etki eden kritik adım...
27.04.2022 Dünya
Rus ordusunun uydu görüntüleri Ortaya çıktı! İşte Rusya'nın yeni Kiev planı...
Rus ordusunun uydu görüntüleri Ortaya çıktı! İşte Rusya'nın yeni Kiev planı... Rusya'nın Ukrayna işgalinde 27 gün geride kalırken Ukrayna'nın pek çok kentinde yaşanan şiddetli çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rus ordusunun hala düşüremediği Kiev'in çevresinden gelen uydu görüntüleri ise kısa sürede gündemin bir numaralı maddesi oldu. Görüntüleri inceleyen askeri uzmanlar Rus ordusunun yeni planını açıkladı.
22.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Putin'e ağır darbe! Ukrayna dünyaya duyurdu: Öldürülen Rus generallerin sayısı 4'e yükseldi
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Putin'e ağır darbe! Ukrayna dünyaya duyurdu: Öldürülen Rus generallerin sayısı 4'e yükseldi Rus ordusunun Ukrayna topraklarına gimesiyle başlayan savaşta 3. haftaya girildi. Kanlı savaşın 21. gününde çatışmaların ve bombalamaların sürdüğü cephe hattında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna öldürülen Rus generallerin sayısının 4'e yükseldiğini duyurdu. Ukrayna içişleri bakanlığı danışmanı Anton Gerashchenko, 46 ​​yaşındaki Tümgeneral Oleg Mityaev'in Salı günü Mariupol'de öldürüldüğünü açıkladı. Rusya'nın askeri kayıplarını telafi etmek için yeni yollar aradığı ve askeri okul öğrencilerini erken mezun etmeyi planladığı da gelen iddialar arasında. Öte yandan ABD Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Başkan Biden'ın Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım göndereceği belirtiliyor.
16.03.2022 Dünya
Rus ordusu Ukrayna'da şoke oldu! İşte Rusya'nın 'ölü asker' oyunu...
Rus ordusu Ukrayna'da şoke oldu! İşte Rusya'nın 'ölü asker' oyunu... Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ederken Özgür Avrupa Radyosu'ndan (RFE) çok konuşulacak bir iddia geldi. RFE, savaşta ölen Rus askerlerinin Belarus'ta tutulduğunu ve buradaki doktorlara gizlilik anlaşmaları imzalatıldığını öne sürdü.
14.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar Ukrayna - Rusya savaşı 8'inci gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. İki ülke heyetleri ikinci tur müzakereler için Brest'te bir araya gelmişti. Bölgeden gelen son dakika haberine göre; toplantı sonra erdi. İkinci toplantıdan çıkan somut sonuç iki tarafın da insani koridor etrafında geçici ateşkes üzerinde uzlaşıya varması oldu. Bu gelişmelerden hemen önce Ukrayna lideri Zelenski ve Putin peş peşe açıklamalar yaptı. Zelenski, "Putin'in endişelerinin farkındayım, konuşmak zorundayız" mesajı verdi. Putin ise söyleminde bir değişime gitmedi ve "Nazilerle savaşıyoruz" dedi. Öte yandan İkinci tur görüşmelerin ardından Rus heyetinden de bir açıklama geldi. Başmüzakereci Vladimir Medinski, "Ciddi ilerleme sağlandığını düşünüyoruz" derken, sivillerin tahliyesi için oluşturulacak insani koridor etrafından muhtemel ateşkeste anlaşma sağlandığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme... Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... 'Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor' diyen Zelenski, AP'ye seslendi ve 'Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'de düzenlenen 'Silahsızlanma Konferansı'nda önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla katıldı. Lavrov'un konuşması başlar başlamaz büyükelçiler ve diplomatlar salonu terk etti. Rusya, Kiev'deki sivillere çağrıda bulundu. Açıklamada vurulacak alanlara ait bilgi verildi ve sivillerin bölgeden ayrılması istendi. Rus RIA haber ajansı ise Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turunun yarın yapılacağını duyurdu. Rusya, Kiev'deki TV kulesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, kulenin olduğu bölgenin 29-30 Eylül 1941'de Naziler'in 33 binden fazla Yahudi'yi katlettiği yer olduğunu belirterek, "80 yıl sonra bugün Rus Nazileri, Ukraynalıları yok etmek için aynı yeri vurdu" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
1.03.2022 Dünya
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Büyük kriz!Rusya'daki ABD'li casus "kayıp olarak" aranıyor
Büyük kriz!Rusya'daki ABD'li casus "kayıp olarak" aranıyor Rusya İçişleri Bakanlığı, ABD için Kremlin'de casusluk yaptığı iddia edilen Oleg Smolenkov'un "kayıp olarak" arandığını bildirdi.
23.09.2019 Dünya
İşte Putin'in paralı askerleri...
İşte Putin'in paralı askerleri... İlk olarak 2015'te Ukrayna'da ortaya çıkan Wagner Grubu’nu, Rusya uzmanı Dr. Has ve Bechev anlattı. Bu savaşçı gruplar kamuflaj kıyafetlerini giyiyor ama asla Rus bayrağı ya da ordudan olduklarını gösteren bir sembol taşımıyorlardı. Uzmanlara göre grup 3 bin kişiden oluşuyor. Ele geçirdikleri petrol sahalarının gelirinin 4'te 1'ini alıyorlar.
26.02.2018 Dünya
Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı: FETÖ ancak böyle biter!
Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı: FETÖ ancak böyle biter! "FETÖ üç- beş senede sökülüp atılacak gibi değil" diyen Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Gülen ve elebaşlarının mutlaka getirilmesi gerektiğini olmuyorsa ASALA tipi operasyonlarla öldürülmesi gerektiğini savundu.
15.01.2018 Gündem
Lavrov'dan flaş iddia!
Lavrov'dan flaş iddia! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus Dışişleri'nin 2016 yılı değerlendirmesini yaptı. Lavrov, ABD'li istihbarat servislerinin Nisan 2016'da Washington'da görevli üst düzey bir Rus diplomatı yanlarına çekmeye çalıştığını açıkladı
17.01.2017 Dünya
Karlov'un katili 15 Temmuz'da oradaymış!
Karlov'un katili 15 Temmuz'da oradaymış! Rus istihbarat kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Rus uzmanlar suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonundaki dört kademeli şifreyi çözdü. Telefon incelemesinde katilin, 15 Temmuz günü Erbil’deki CIA ofisi yakınında bulunduğu ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rus İstihbaratı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rus istihbaratı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.