Gazete Vatan Logo

Rusya'ya bir şok daha! Bu kez tankeri vurdular

Dün Rus donanmasına saldırı düzenleyen Ukrayna Kuvvetleri bugün de insansız hava araçları ile Rusya'ya ait kimyasal bir tankeri vurdu. Rusya tankerde maddi hasar meydana geldiğini duyururken Kırım Köprüsü'nde trafik bir süre durdu.

Rusya'ya bir şok daha! Bu kez tankeri vurdular

24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna savaşı bir yılını geride bırakırken, Kiev'in son dönemlerde deniz savaşına odaklanması gözlerden kaçmıyor.

Ukrayna istihbaratı dün insansız hava aracı saldırısında Rus donanma gemisini vurduğunu duyururken, Rusya Savunma Bakanlığı da Rus devriye gemilerinin Karadeniz'deki liman kenti Novorossiysk yakınlarında bölgeye yaklaşan iki insansız hava aracını vurarak imha ettiğini bildirdi.

RUS TANKERİNE SALDIRI

Bölgede sular giderek ısınırken bugün dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Rus Haber ajansı Tass, Rusya'ya ait kimyasal bir tankerin Kerç Boğazı'nda Ukrayna insansız hava araçları tarafından saldırıya uğradığını duyurdu.

Rusya Denizcilik Ajansı tankerin makine dairesinin hasar gördüğünü ve su hattına yakın bir yerde delik oluştuğunu belirtti. Olayda can kaybı olmadığı vurgulandı.

KERÇ KÖPRÜSÜNDE TRAFİK DURDU

Tankere yardım etmek için iki römorkör olay yerinde hazır beklerken Kırım'ı Rus anakarasına bağlayan stratejik Kerç Köprüsü'nde Trafik kısa bir süreliğine durdu.

Haberin Devamı

Tass, içinde 11 kişinin bulunduğu tankerden yakıt dökülmediğini duyurdu. Moscow Times ise tankerin Suriye'de Esad'ı destekleyen Rus kuvvetlerine jet yakıtı sağladığı için ABD yaptırımları altında olduğunu bildirdi.
Rusya-Ukrayna arasındaki savaş yavaş yavaş Karadeniz'e taşınırken, her iki tarafın da saldırıları Karadeniz Tahıl Girişimi'nin durması ile arttı.

Askeri analistler, Moskova'nın 2014'te Kırım yarımadasını ilhak etmesinden sonra donanmasının çoğunu kaybeden Kiev'in, son dönemde deniz cephesinde hakimiyet kurarak Rus deniz kuvvetlerini evinden çok uzakta vurma yeteneğini göstermek istediğini söylüyor.