Rekabet

Rekabet

Son dakika rekabet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rekabet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rekabet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rekabet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rekabet gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.391 rekabet haberi bulunmuştur. Tüm rekabet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sistem Global’e Mediterra Capital’den ortaklık
Sistem Global’e Mediterra Capital’den ortaklıkSistem Global’e, Türkiye’nin önde gelen özel sermaye şirketi Mediterra Capital ortak oluyor. Sistem Global’in önümüzdeki 3 sene boyunca regülasyon teknolojileri (regtech) ve İK teknolojileri gibi servis entegre teknolojilerine ve ilgili altyapılara yatırımlar ve satın almalar yapması hedefleniyor.
22.10.2024Ekonomi
Haluk Bayraktar: Havacılıktaki millileşmeyi güçlendirmek için çalışıyoruz
Haluk Bayraktar: Havacılıktaki millileşmeyi güçlendirmek için çalışıyoruzİstanbul’da düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapılarını açtı. SAHA EXPO 2024 açılışında, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Sayın Haluk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.
22.10.2024Ekonomi
Bakan Tekin: Bütün sınıflarında ‘akıllı tahta’ olan tek ülke şu anda biziz
Bakan Tekin: Bütün sınıflarında ‘akıllı tahta’ olan tek ülke şu anda bizizMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da düzenlenen ‘MEBİ Bireysel Öğrenme Platformu Tanıtım Programı’na katıldı. Bakan Tekin, yapay zeka destekli MEBİ platformunun, üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerine destek olacağını kaydederek, “Birleşmiş Milletler'in (BM) raporlarına göre dünyada bütün sınıflarında ‘akıllı tahta’ olan dünyada tek ülke şu anda biziz” dedi.
21.10.2024Gündem
'Yenidoğan çetesi'nin örgütsel şeması ortaya çıkarıldı
'Yenidoğan çetesi'nin örgütsel şeması ortaya çıkarıldıİstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında kolluk kuvvetlerince hazırlanan fezlekede, suç örgütünün şeması ve yaptıkları usulsüzlükler yer aldı.
20.10.2024Gündem
Bakan Kacır'dan asgari ücret açıklaması: Yıl sonu itibarıyla gerçekleşen enflasyon dikkate alınacak
Bakan Kacır'dan asgari ücret açıklaması: Yıl sonu itibarıyla gerçekleşen enflasyon dikkate alınacakSanayicilere verilen kredilerle ilgili bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, milyonların beklediği asgari ücret görüşmelerine ilişkin "Biz hiçbir zaman toplumun hiçbir kesimin alım gücünün enflasyona ezdirilmesine rıza göstermedik. Asgari ücrette geçmiş yıllar boyunca bu hassasiyetle davranıldı. Halihazırda düzey de böyle belirlendi. Yıl sonu itibarıyla gerçekleşen enflasyon dikkate alınacak hem de bir enflasyon öngörümüz var bu dikkate alınacak" dedi.
20.10.2024Gündem
4 milyar liralık kayıt dışı saat ticareti ortaya çıktı! Bakan Şimşek: Mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz
4 milyar liralık kayıt dışı saat ticareti ortaya çıktı! Bakan Şimşek: Mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruzHazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kayıt dışı saat ticaretiyle uğraşan mükellefleri tek tek tespit ederek, 2023-2024 döneminde 4 milyar liralık kayıt dışı ticareti ortaya çıkardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergide adalet ve etkinlik sözü verdik, bu söz doğrultusunda kayıt dışı ekonomiyle mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisiyiz" dedi.
20.10.2024Ekonomi
Uzay ve havacılık programlarına bütçeden 5 milyar lira ayrıldı
Uzay ve havacılık programlarına bütçeden 5 milyar lira ayrıldıHayata geçirdiği projelerle adını uzay ve havacılık alanında önde gelen ülkeler listesine yazdıran Türkiye, gelecek yıl bütçesinden ayrılan 5 milyar 52 milyon lirayı uzay vatandaki çalışmalarını sürdürmek için kullanacak.
19.10.2024Ekonomi
Uşak'ta sürücü kurslarına yönelik rekabet soruşturması tamamlandı
Uşak'ta sürücü kurslarına yönelik rekabet soruşturması tamamlandıRekabet Kurulu, bazı sürücü kurslarına yönelik rekabet soruşturması kapsamında, True Özel Araştırma ve Danışmanlık Ticaret Sanayi Ltd. Şti'ye 40 bin 366 lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.
18.10.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ateş çemberine rağmen büyüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ateş çemberine rağmen büyüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası kuruluş yıl dönümü programında konuştu. Erdoğan, "Gün bir olma, birlik olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Gün, ezeli ve ebedi kardeşliğimizi güçlendirme günüdür." dedi.
18.10.2024Gündem
Rekabet Kurulu gramaj oyunlarına geçit vermiyor: Denetimler yoğunlaştı, tüketiciler şikayetlerini iletebiliyor
Rekabet Kurulu gramaj oyunlarına geçit vermiyor: Denetimler yoğunlaştı, tüketiciler şikayetlerini iletebiliyorTicaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlere yönelik denetimlerini yoğunlaştırırken Reklam Kurulu da bunlara yönelik tanıtımları yakından takip ederek 'gramaj oyunu'nu gizleyenlere ceza uyguluyor.
18.10.2024Ekonomi
Düzenleyici ve denetleyici kurumlara 2025 yılı için 68,4 milyar liralık bütçe
Düzenleyici ve denetleyici kurumlara 2025 yılı için 68,4 milyar liralık bütçeDüzenleyici ve denetleyici kurumların 2025 yılı bütçesinden alacağı pay 68 milyar 362 milyon 485 bin lira olarak belirlendi.
18.10.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyor
Bakan Şimşek: Küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyorTürkiye ve Arap Dünyası Ekonomi Zirvesi (TAF), 15’inci kez ‘Yatırım, Ticaret ve Teknolojide Global Koridor’ temasıyla bugün gerçekleşti. Panelde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Küreselde parasal politikalar biraz gevşeyecek belki ama bunun hızı ve koordinasyonunda önemli bir etkisi olacak. 'Parasal politikaların gevşemesi bir mali konsolidasyonla sonuçlanacak mı?' sorusu da bizim açımızdan zorlayıcı bir soru. Ama bildiğimiz bir şey varsa önümüzdeki yıllarda küresel ticaret aynı kısıtlı seviyesine devam edecek ve yüzde 3'ten fazla bir büyüme beklenmiyor” dedi.
17.10.2024Ekonomi
Rekabet'ten Koroplast'a 31,2 milyon lira ceza
Rekabet'ten Koroplast'a 31,2 milyon lira cezaRekabet Kurulu, Koroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'ye (Koroplast) 31,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.
16.10.2024Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: Uzattığımız el yanlış anlaşılmasın
MHP lideri Bahçeli: Uzattığımız el yanlış anlaşılmasınMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. "DEM Parti'ye uzattığım el yanlış yorumlanmasın" diyen Bahçeli, "DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır" ifadelerini kullandı.
15.10.2024Gündem
Dünyanın en büyük solar inverterlerinden birini Türkiye’de üretecek
Dünyanın en büyük solar inverterlerinden birini Türkiye’de üretecekZES, yenilenebilir enerji sektörünün büyümesine ivme kazandıracak önemli bir anlaşmaya imza attı. Dünyanın en büyük üçüncü solar inverter üreticisi Solis ile yerli üretim anlaşması yapan ZES, Solis solar inverterlerini Zorlu Grubuna ait Vestel’in Manisa’daki fabrikasında üretecek.
15.10.2024Ekonomi
SpaceX bir ilke daha imza attı! Mekanik kollarla havada yakaladı
SpaceX bir ilke daha imza attı! Mekanik kollarla havada yakaladıABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Starship roketiyle 18 ay içindeki 5'inci deneme fırlatışını başarıyla tamamladı. Dünya'ya geri dönen Super Heavy güçlendirici roketi, ilk kez kullanılan Mechazilla adındaki mekanik kollarla havada yakalandı.
13.10.2024Dünya
Maliye'den büyük şirketlere denetim hazırlığı! Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecek
Maliye'den büyük şirketlere denetim hazırlığı! Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) ülke genelinde büyük şirketlere yönelik yoğun bir denetim programına hazırlandığını belirterek, "Vergide adalet ve etkinlik ilkemiz çerçevesinde sahada büyük şirketlere yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Dürüst mükellefin her zaman yanında olurken çok kazanan ancak az vergi ödeyen mükellefin de takibini bırakmıyoruz." diye konuştu.
13.10.2024Ekonomi
TBMM'de yoğun gündem! 9. Yargı Paketinin görüşmelerine başlayacak
TBMM'de yoğun gündem! 9. Yargı Paketinin görüşmelerine başlayacakTBMM Genel Kurulu, tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ile 9. Yargı Paketini görüşecek. Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarının artırılması amacıyla hazırlanan teklifi ele alacak.
13.10.2024Gündem
Rekabet Kurulu'ndan Erpiliç açıklaması
Rekabet Kurulu'ndan Erpiliç açıklamasıErpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.
10.10.2024Ekonomi
Rekabet Kurumu'ndan ilaç ve kozmetik markalarına soruşturma
Rekabet Kurumu'ndan ilaç ve kozmetik markalarına soruşturmaBiota Bitkisel İlaç ve Kozmetik Laboratuarları AŞ, Derma Cos İlaç Medikal ve Kozmetik Sanayii ve İç Ticaret AŞ ile Derma-Cos Kozmetik Sanayi Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi'nden oluşan ekonomik bütünlük hakkında soruşturma açıldı.
9.10.2024Gündem
AB mahkemesi Google'a 2,4 milyar euroluk para cezasını onadı
AB mahkemesi Google'a 2,4 milyar euroluk para cezasını onadıABD'li teknoloji devi Google, AB tarafından açılan rekabet davasında verilen 2,4 milyar avroluk para cezasına karşı son teymiz mahkemesini de kaybetti. Böylece şirketin cezayı ödemesi kesinleşti.
9.10.2024Ekonomi
Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ Hakkında Yürütülen Soruşturma Sonuçlandı
Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ Hakkında Yürütülen Soruşturma SonuçlandıRekabet Kurulunun 04.01.2024 tarihli ve 24-01/8-M(4) sayılı kararı uyarınca Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (HASTAVUK) alıcılarına sınırsız süreli rekabet etmeme yükümlülüğü ile bölge ve müşteri kısıtlaması getirmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.
8.10.2024Gündem
Bakan Şimşek açıkladı: KOBİ'ler için yurt dışından 2,3 milyar dolarlık kaynak sağlandı
Bakan Şimşek açıkladı: KOBİ'ler için yurt dışından 2,3 milyar dolarlık kaynak sağlandıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eximbank ve kalkınma bankaları aracılığıyla KOBİ'lere ve ihracatçılara yönlendirilmek üzere bu yıl yaklaşık 2,3 milyar dolar kaynak sağladıklarını belirterek, "Bu çerçevede, dezenflasyon sürecinde KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıracak çalışmaları sürdüreceğiz. Dezenflasyon sürecinden etkilenen bazı sektörlerin rekabet gücünü artıracak tedbirlere yönelik de çalışma yapıyoruz." dedi.
7.10.2024Gündem
Galatasaray'da Osimhen'e 2 dev talip! Devre arasında...
Galatasaray'da Osimhen'e 2 dev talip! Devre arasında...Galatasaray'a gelişi büyük yankı uyandıran ve kısa sürede taraftarın sevgilisi olan Osimhen için 2 kulüp devreye girdi. İngiliz basını transfer iddiasını okuyucularıyla paylaştı.
6.10.2024Galatasaray
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ümraniye İş Dünyası Buluşması'nda konuştu: Gelecek yıl enflasyonu 20'nin altına düşürmeyi hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ümraniye İş Dünyası Buluşması'nda konuştu: Gelecek yıl enflasyonu 20'nin altına düşürmeyi hedefliyoruzCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gelecek yıl enflasyonu 20'nin altına düşürmeyi hedefliyoruz. 2026'da ise yeniden ülkemizi tek haneli rakamlarla buluşturmak istiyoruz." dedi.
4.10.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Rekabet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rekabet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.