Rekabet

Rekabet

Son dakika rekabet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rekabet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rekabet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rekabet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rekabet gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.210 rekabet haberi bulunmuştur. Tüm rekabet haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Bir taraftan da Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz" açıklamasında bulundu.
17.04.2024 Ekonomi
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor?
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor? Threads, Rekabet Kurulu’nun ‘kişisel veriler’ üzerine verdiği karar gereği faaliyetlerini 29 Nisan’dan sonra durduracak.
16.04.2024 Yaşam
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
15.04.2024 Ekonomi
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: Maçları yabancı hakemler yönetmeli
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: Maçları yabancı hakemler yönetmeli Siyah-beyazlı kulübün Başkanı, VAR uygulamasını olumlu bulurken, "Beşiktaş’ın yarın oynanacak maçı için yabancı VAR hakemi atamamışlar. Bir sonraki maçta biz de bekliyoruz. Bundan daha da önemlisi sezon bitmeden maçları da yabancı hakemlerin yönetmesi lazım" ifadelerini kullandı.
12.04.2024 Beşiktaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı: Enflasyon ve hayat pahalılığı sorununu çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı: Enflasyon ve hayat pahalılığı sorununu çözeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında, Gazze, deprem bölgesi, ekonomi, terörle mücadele ve 31 Mart seçimlerine ilişkin dikkat çeken ifadelere yer verdi.
9.04.2024 Gündem
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor Yapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.
8.04.2024 Ekonomi
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 28. sayısı, 5 Nisan tarihinde çıktı.
5.04.2024 Ekonomi
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Emekliye promosyonda yeni gelişme! En yüksek tutar değişti
Emekliye promosyonda yeni gelişme! En yüksek tutar değişti Emekliye promosyon fırsatında yeni gelişme. Kamu bankalarının promosyon ödemelerini artırmasının ardından özel bankalarda rekabet kızıştı. Pek çok banka promosyon ödemelerini 15 bin TL ve üzerine çıkardı. Peki şu anda özel bankalarda en yüksek ödeme tutarı ne kadar oldu? Bankalarda promosyon ödemeleri daha da yükselir mi?
2.04.2024 Çalışma Hayatı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan 31 Mart seçimleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, ekonomi politikası ile ilgili de önemli mesajlar verdi.
1.04.2024 Ekonomi
O şehirde fark 1 kişiye kadar düştü! 31 Mart yerel seçimlerinde kıran kırana yarış orada yaşandı! Kazanan ise...
O şehirde fark 1 kişiye kadar düştü! 31 Mart yerel seçimlerinde kıran kırana yarış orada yaşandı! Kazanan ise... 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde kıran kırana rekabetin yaşandığı iller de vardı. Milyonlarca seçmenin sandık başına gidip oy kullandığı yerel seçimlerde sonuçlar açıklanmaya devam ederken sürpriz bir rekabet de vatandaşların radarına girdi. Aradaki farkın 1'e kadar düştüğü iki aday arasında yarış adeta gitti geldi. İşte yerel seçim sonuçlarının kıran kırana geçtiği o şehir...
31.03.2024 Gündem
Güngören seçim sonuçları 2024: İstanbul Güngören AK Parti, CHP, İYİ Parti, DEM, Zafer Partisi oy oranları
Güngören seçim sonuçları 2024: İstanbul Güngören AK Parti, CHP, İYİ Parti, DEM, Zafer Partisi oy oranları 31 Mart 2024 Güngören seçim sonuçları cnnturk.com seçim 2024 sayfasında yer alacak. 31 Mart’ta sandık başına gidecek binlerce seçmen tercihleri ile Güngören oy oranları sıralamasını belirleyecekler. "Güngören Belediyesi’ni kim kazandı?" sorusu da yanıt bulmuş olacak. Peki Güngören Belediyesi kim kazandı?
31.03.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik oy verdikten sonra konuştu: Rakip olabiliriz ama hasım değiliz
AK Parti Sözcüsü Çelik oy verdikten sonra konuştu: Rakip olabiliriz ama hasım değiliz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Rakip olabiliriz ama hasım değiliz. O sebeple herkesin şiddet olaylarından, birbirini incitici davranışlardan uzak durması gerekir. Sonuç olarak yarın uyandığımızda biz her zaman kazandıktan sonra şunu söyleriz. Türkiye'de kaybeden kimse yoktur” diye konuştu.
31.03.2024 Gündem
Meral Akşener Ankara'da oy kullandı
Meral Akşener Ankara'da oy kullandı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da oyunu kullandı. Akşener, "Seçim sonuçlarının Türkiye açısından iyi olacağını düşünüyorum" dedi.
31.03.2024 Gündem
AK Partili Bekir Bozdağ: Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum
AK Partili Bekir Bozdağ: Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, CNN TÜRK'te yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bekir Bozdağ, 'Şanlıurfalılar siyaseti çok seviyor. Dışarıdan yapılan algıyla Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlarımızı etkisi altına alamadılar. Şanlıurfalılar olup bitenleri gördü. Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum.' dedi.
29.03.2024 Gündem
Pazarlama sektörü çerezsiz dünya’ya hazırlanıyor
Pazarlama sektörü çerezsiz dünya’ya hazırlanıyor Reklamveren, yayıncı, ajans ve teknoloji şirketi temsilcileri, sektörde üçüncü parti çerez sonrası dönemle ilgli değerlendirmelerini ve çözüm önerilerini paylaşmak üzere 28 Mart Perşembe günü Salt Galata'da gerçekleşen IAB Connect: Çerezsiz Dünya etkinliğinde bir araya geldiler. Etkinlikte AB ve Türkiye'deki ilgili mevzuata uyum amacıyla, Safari ve Firefox tarayıcılarının ardından Google’ın da bu yıl üçüncü parti çerezleri Chrome’dan kaldırması ile ortaya çıkan yeni trendler ve çözüm önerileri ele alındı.
29.03.2024 Yaşam
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
Galatasaray'da Mertens kararını verdi! Taraftar çılgına dönecek
Galatasaray'da Mertens kararını verdi! Taraftar çılgına dönecek Galatasaray'ın Belçikalı oyuncusu Dries Mertens, kariyerine 1 sene daha devam etmeyi düşündüğünü ancak Galatasaray'da mı yoksa başka bir kulüpte mi devam edeceğine karar vermediğini söyledi.
27.03.2024 Galatasaray

Benzer Haber Etiketleri

Rekabet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rekabet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.