Ramazan 2023

Ramazan 2023

Son dakika ramazan 2023 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazan 2023 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazan 2023 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazan 2023

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazan 2023 gelişmeleri de dahil olmak üzere 428 ramazan 2023 haberi bulunmuştur. Tüm ramazan 2023 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fitre hangi akrabalara verilmez? Toruna, dayıya, halaya fitre verilir mi? Dede ve nine torununa fitre verebilir mi?
Fitre hangi akrabalara verilmez? Toruna, dayıya, halaya fitre verilir mi? Dede ve nine torununa fitre verebilir mi? Fitre hangi akrabalara verilmez sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde müslümanların verdiği fitre konusunda vatandaşlar araştırmaları başladı. Fitre dayıya verilir mi, fitre halaya verilir mi soruları da gündem oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu da fitrenin kimlere hangi akrabalara verileceğini bir fetvayla açıkladı. Akrabalara fitre vermek isteyenler için "fitre verilecek akrabaları" araştırdık.
3.04.2023 Gündem
Ramazan'ın ilk haftasını bu tatlıyla kapatın! Üşengeç baklava tarifi böreklik yufkayla bile oluyor!
Ramazan'ın ilk haftasını bu tatlıyla kapatın! Üşengeç baklava tarifi böreklik yufkayla bile oluyor! Ramazan ayının 7. günü için basit bir tatlı tarifi hazırladık. İftar menüsünden tatlıya fırsayt bulamayanlar için üşengeç baklava tarifi tam bir kurtarıcı. Üstelik böreklik yufkayla bile bu eşsiz lezzeti misafirlere, ev halkında ikram edebilirsiniz. Peki üşengeç baklava nasıl yapılır? Üşengeç baklava malzemeleri nelerdir?
29.03.2023 Gündem
Sahurun zahmetsiz tarifi: Su içip yatanları bile ayıltıyor! Patatesli kek dilim dilim yenip, susatmıyor!
Sahurun zahmetsiz tarifi: Su içip yatanları bile ayıltıyor! Patatesli kek dilim dilim yenip, susatmıyor! Sahurun kolay ve zahmetsiz menüleri ev hanımları için kurtarıcıdırı. Sahurda uzun süre tok tutacak ve gün boyu susatmayacak yiyecekler Ramazan boyunca mutfağımızda olsun isteriz. Hep aynı yiyeceklerden sıkılanlar için sahur menüsüne farklı bir lezzet getirdik. İşte sahurda susatmayacak ve dilim dilim yenilecek patatesli kek tarifi! Peki patatesli kek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
25.03.2023 Gündem
Sahabelerin meslekleri! Hangi sahabe ne iş yapardı? Peygamber efendimiz üç kişiyi işaret etti!
Sahabelerin meslekleri! Hangi sahabe ne iş yapardı? Peygamber efendimiz üç kişiyi işaret etti! Sahabelerin meslekleri merak ediliyor. Ramazan ayının gelişiyle birlikte başta Peygamber efendimiz olmak üzere Asr-ı Saadet'te yaşayan sahabelerin hayatları da araştırılıyor. İslam'ın yayılmaya başladığı ilk dönemlerde ismi ön plana çıkmış Hz. Ömer, Hz. Ebubekir, Hz. Osman ve Hz. Ali halifelerimiz olmak üzere sahabelerin ne iş yaptığı müslümanların bilmesi gereken konuların başında geliyor. Peki hangi sahabe ne iş yapardı?
24.03.2023 Gündem
Peygamber efendimiz o sahabe yüzünden Allah tarafından uyarılmış!
Peygamber efendimiz o sahabe yüzünden Allah tarafından uyarılmış! Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) İslam'ın yayılmaya başladığı dönemlerde Mekke'nin ileri gelenlerine dini davette bulunuyordu. Oldukça hassas bir görüşme esnasında Peygamber efendimiz İslam nuruyla şereflenmesini istediği bu zenginlere önem veriyordu. Ancak görüşme esnasında yanına engelli bir sahabe geldi ve ondan Kur'an okumasını istedi. Ancak İslam peygamberi ona kaşlarını çattı ve sırtını döndü. Her mimik ve hareketi vahiy denetiminde olan Hz. Muhammed bu olay sonrası bir sureyle uyarıldı. Peki gözleri görmeyen ve Peygamber efendimizin Allah tarafından şiddetli bir uyarısına sebep olan sahabe kimdir?
24.03.2023 Gündem
İftar tatlınız çayla birlikte geliyor! Üç malzemeli bulut tatlısı hem şerbetli hem 10 dakikada hazır!
İftar tatlınız çayla birlikte geliyor! Üç malzemeli bulut tatlısı hem şerbetli hem 10 dakikada hazır! İftarı açtıktan sonra çayın yanında tatlısız olmaz. Hamurunda sadece 3 malzeme bulunan bulut tatlısı o kadar pratik ve kolay yapılıyor ki şerbetli tatlı sevenler için ideal. Hem kolay yapılışı hem de enfes tadıyla doyulmaz bir lezzet sunuyor. Peki bulut tatlısı nasıl yapılır? Bulut tatlısı için hangi malzemeler gerekir? İşte detaylar...
24.03.2023 Gündem
2028, 2031 Ramazan başlangıcı hangi tarihte? Her yıl 10 gün geriye gidiyor!
2028, 2031 Ramazan başlangıcı hangi tarihte? Her yıl 10 gün geriye gidiyor! 2028 Ramazan başlangıç tarihi merak ediliyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilerleyen yıllarda mübarek ayın hangi aya denk geleceği de araştırılmaya başlandı. Bu yıl 23 Mart 2023'te başlayan on bir ayın sultanı Ramazan 2031 yılı başlangıcı hangi tarihe denk geliyor?
23.03.2023 Gündem
İftar daveti verenlere mutlu son garanti! İkinci menüsünde çorbayla doymayanlara ana yemek de var salata da!
İftar daveti verenlere mutlu son garanti! İkinci menüsünde çorbayla doymayanlara ana yemek de var salata da! İftara ne pişirsem sorusunu duyar gibiyiz. Ramazan ayı başladı. Sahurlar yapıldı, gün boyu dillerde zikir eksik olmadı. Şimdi terbiye edilen nefislerin ödüllendirileceği zaman geldi. İftar daveti verenler için iftar menüsü olmazsa olmaz. Çorbasız eksik kalacak iftar menüsünde ana yemek ve salata da yer almalı. İşte Orucun ikinci gününe özel iftar menüsü...
23.03.2023 Gündem
Orucun ilk günü baş ağrısı çekmemek için 3 altın öneri! Her sahurda bunları mutlaka yapın!
Orucun ilk günü baş ağrısı çekmemek için 3 altın öneri! Her sahurda bunları mutlaka yapın! Orucun ilk günü baş ağrısı her Ramazan ayı öncesi vatandaşların şikayet ettiğin konuların başında gelmektedir. Mübarek on bir ayın sultanı Ramazan 23 Mart Perşembe günü başlıyor. Yarın gece kalkacağımız ilk sahurla birlikte mukaddes günler başlıyor. Oruç ibadetini yerine getirecek müslümanlar ise ilk gün baş ağrısı çekmemenin yollarını araştırmaya başladı.
23.03.2023 Gündem
Nihat Hatipoğlu 2023 Ramazan programı nerede? ATV Nihat Hatipoğlu bu sene program yapacak mı?
Nihat Hatipoğlu 2023 Ramazan programı nerede? ATV Nihat Hatipoğlu bu sene program yapacak mı? Nihat Hatipoğlu 2023 Ramazan programı nerede yapılıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. Her yıl Ramazan ayında ATV ekranlarında iftar ve sahur programı yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu 23 Mart'ta başlayacan on bir ayın sultanı Ramazan ayında yine izleyicisi ile buluşacak. Peki Nihat Hatipoğlu iftar ve sahur programı saat kaçta?
23.03.2023 Gündem
12 yaşında oruç tutulur mu? Çocukları oruca hangi yaşta alıştırmalıyız?
12 yaşında oruç tutulur mu? Çocukları oruca hangi yaşta alıştırmalıyız? 12 yaşında oruç tutulur mu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan'ın ilk orucu bugün tutuldu. Türkiye'nin 81 ili iftar heyecanı yaşadı. Anne ve babalar çocuklarının oruçla tanıştırmanın en uygun yolunu araştırmaya devam ediyro. Çocuğun bünyesini ve zihnini oruç ibadetine alıştırmak isteyen ebeynler, "Çocukları oruca hangi yaşta alıştırmalıyım?" sorusuna yanıt aramaya başladı.
23.03.2023 Gündem
İftarda kalan pideler sahurda börek oluyor! Tava böreği tarifinde yufka yok, hamur yok!
İftarda kalan pideler sahurda börek oluyor! Tava böreği tarifinde yufka yok, hamur yok! Sahurda yapılacak kolay tarifler, ilk sahur için saat sayan vatandaşların araştırma konusu oldu. 2023 Ramazan'ın ilk sahurunda yufkayla, hamurla uğraştırmayan tava böreği tarifi gün boyu hiç acıktırmıyor. İftardan kalan bayat pideleri değerlendireceğiniz tava böreğinin lezzetine doyum olmuyor. Sahurda tok tutan tariflerin başında gelen ve Ramazan orucunu tutarken hiç acıktırmayan tava böreği tarifi ve yapılışı...
23.03.2023 Gündem
2023 Diyanet Ramazan imsakiyesi: İlk sahur kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde iftar ve sahur vakitleri
2023 Diyanet Ramazan imsakiyesi: İlk sahur kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde iftar ve sahur vakitleri Ramazan 2023 bu akşam ilk sahurla başlıyor. Bu gece kalkılacak sahur sonrası yarın ilk iftar açılacak. Diyanet Ramazan İmsakiyesi ile il il iftar ve sahur vakitleri de takvim de yer aldı. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar ilk sahur kaçta bitiyor sorusuna yanıt aramaya başladı. İlk imsaki 22 Mart Çarşamba gecesini 23 Mart Perşembe'ye bağlayan gece 04:33'te Türkiye'nin en doğusunda Iğdır'da kapatılacak. Yine Türkiye'de ilk iftar 18:25 Iğdır'da açılacak. Ramazan ayında son imsaki Çanakkale'de 05:43'te kapatılacak. Türkiye'de en son iftar açan şehir Çanakkale ve Edirne olacak. Türkiye'de ilk orucu en uzun şehir Sinop olurken en kısa oruç Şanlıurfa, Adana, Hatay, Kilis ve Mersin'de tutulacak.
22.03.2023 Gündem
Ramazan'da helalleşme mesajları... Orucun kabul olması için helalleşmek mi gerekir?
Ramazan'da helalleşme mesajları... Orucun kabul olması için helalleşmek mi gerekir? Ramazan 2023'e sayılı saatler kaldı. Bu akşam ilk sahura kalkıyoruz. 23 Mart Perşembe günü ilk oruç tutulacak. Mübarek on bir ayın sultanı Ramazan'da oruç ibadetini yerine getirecek olan müslümanlar bu farz ibadeti eksiksiz, kusursuz yerine getirmek için orucu bozan durumlar dahil pek çok konuyu araştırmaya başladı. Bunlardan birisi de Ramazan-ı Şerif öncesi helalleşme mesajlarının gönderilmesidir. Orucun kabul olması için helalleşmek mi gerekir?
22.03.2023 Gündem
Ramazan başlıyor! İlk orucu hangi peygamber tuttu? Hangi peygamber kaç gün oruç tuttu?
Ramazan başlıyor! İlk orucu hangi peygamber tuttu? Hangi peygamber kaç gün oruç tuttu? İlk orucu hangi peygamber tuttu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Mübarek Ramazan-ı Şerif bu gece ilk sahurla başlıyor. Diyanet Ramazan imsakiyesi ile il il sahur ve iftar vakitleri yayınlandı. Farz olan oruç ibadetini yerine getirecek olan müslümanlar hangi peygamberin kaç gün oruç tuttuğunu araştırmaya başladı.
22.03.2023 Gündem
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir Hamilelik her kadında farklı fiziksel ve hormonal etkilere neden olan özel bir dönemdir. Bu süreçte oruç tutmak isteyen anne adaylarının ortak endişesi ise uzun süreli yaşanacak açlığın bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz bir durum oluşturmamasıdır. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar, “Anne adayının kronik bir rahatsızlığı varsa, zor bir gebelik geçiriyorsa, düzenli olarak ilaç kullanması gerekiyorsa, erken doğum riski görülüyorsa, oruç tutulması önerilmemektedir” dedi.
22.03.2023 Ramazan
Ramazan şiirleri... 2023 Ramazan ayı en güzel, en anlamlı Ramazan şiirleri ve Ramazan mesajları
Ramazan şiirleri... 2023 Ramazan ayı en güzel, en anlamlı Ramazan şiirleri ve Ramazan mesajları Ramazan şiirleri merak ediliyor. 23 Mart Perşembe günü tutulacak ilk oruçla birlikte müslümanlar oruç ibadetini yerine getirmeye hazırlanıyor. Mübarek on bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişiyle birlikte bu heyecanı sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Ramazan mesajları ve şiirlerini araştırmaya başladı. İşte en yeni Ramazan şiirleri...
21.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva’ya gönderdiği Filistin konulu mektupta, "Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir" dedi.
13.04.2024 Gündem
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi!
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi! Ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle yapılan 104 bine yakın gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen 1022 ürün için 45 milyon lira idari para cezası kesildiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa o kadar hızlı ve kolay sonuç alabiliyoruz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Ramazan Bayramı’ndan sonra okullar ne zaman açılacak 2024? Okullarda bayram tatili kaç gün?
Ramazan Bayramı’ndan sonra okullar ne zaman açılacak 2024? Okullarda bayram tatili kaç gün? Bayramdan sonra okullar ne zaman açılıyor? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bayram tatili sonrası ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrenciler için eğitim öğretim kaldığı yerden devam edecek.
5.04.2024 Gündem
Emeklilere trenlerde indirim! Bakan Uraloğlu açıkladı
Emeklilere trenlerde indirim! Bakan Uraloğlu açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.
29.03.2024 Ekonomi
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
MHP Lideri Bahçeli Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır
MHP Lideri Bahçeli Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Belçika'da bir Türk mahallesine bölücü teröristlerin saldırması, bir vatandaşımızın yaralanması ve Ülkü Ocağımızın kundaklanması hainlerin nerelere kadar yuvalandığını açıkça gözler önüne sermiştir. CHP'nin ortakları her yerde Türk vatandaşlarına nefret saçmaktadır. Ülkü Ocağımızı yakmaya kalkışan hainler kuşkusuz bu alçak eylemlerinin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.
27.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ramazan 2023 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazan 2023 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.