Ramazan'ın ilk haftasını bu tatlıyla kapatın! Üşengeç baklava tarifi böreklik yufkayla bile oluyor!
Ramazan'ın ilk haftasını bu tatlıyla kapatın! Üşengeç baklava tarifi böreklik yufkayla bile oluyor! Ramazan ayının 7. günü için basit bir tatlı tarifi hazırladık. İftar menüsünden tatlıya fırsayt bulamayanlar için üşengeç baklava tarifi tam bir kurtarıcı. Üstelik böreklik yufkayla bile bu eşsiz lezzeti misafirlere, ev halkında ikram edebilirsiniz. Peki üşengeç baklava nasıl yapılır? Üşengeç baklava malzemeleri nelerdir?
29.03.2023 Gündem
İftar tatlınız çayla birlikte geliyor! Üç malzemeli bulut tatlısı hem şerbetli hem 10 dakikada hazır!
İftar tatlınız çayla birlikte geliyor! Üç malzemeli bulut tatlısı hem şerbetli hem 10 dakikada hazır! İftarı açtıktan sonra çayın yanında tatlısız olmaz. Hamurunda sadece 3 malzeme bulunan bulut tatlısı o kadar pratik ve kolay yapılıyor ki şerbetli tatlı sevenler için ideal. Hem kolay yapılışı hem de enfes tadıyla doyulmaz bir lezzet sunuyor. Peki bulut tatlısı nasıl yapılır? Bulut tatlısı için hangi malzemeler gerekir? İşte detaylar...
24.03.2023 Gündem
Ramazan tatlısı Zülbiye iftar sofralarını tatlandırıyor!
Ramazan tatlısı Zülbiye iftar sofralarını tatlandırıyor! Osmanlı döneminde Şam'da askerlik yapan İzmirli bir tatlıcının, görev dönüşü Bergama'ya getirerek yaygınlaştırdığı zülbiye sadece ramazanda üretiliyor.
16.04.2021 Ramazan
Hurma yemeniz için 8 neden! İftardan 1-1.5 saat sonra tüketirseniz…
Hurma yemeniz için 8 neden! İftardan 1-1.5 saat sonra tüketirseniz… Ramazan sofralarının vazgeçilmez iftariyeliklerinden olan hurma, lezzetli olmasının yanı sıra zengin içeriğiyle tam bir şifa deposu! Orucun, karbonhidrat içeriği yüksek, küçük hacimde yüksek enerji sağlayan hurmayla açılması, boşalan karbonhidrat depolarının hızla yenilenmesine, gün içinde en çok arzulanan besin olan tatlı isteğinin baskılanmasına ve böylelikle iştah kontrolünün sağlanmasına yardımcı olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Cerit, ancak özellikle kan şekeriyle ilgili problem yaşayan kişilerin orucunu hurma gibi şeker içeriği yüksek bir besin yerine su veya zeytinle açmalarının kan şekerindeki ani yükselmelerin önüne geçmek adına daha sağlıklı olacağına dikkat çekiyor.
1.05.2020 Ramazan