Parlamenter

Parlamenter

Son dakika parlamenter haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan parlamenter ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını parlamenter haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parlamenter

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parlamenter gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.207 parlamenter haberi bulunmuştur. Tüm parlamenter haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten?
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten? Şanlıurfa seçim sonuçları belli oluyor. Saat 20.00 itibariyle sandıkların 19,5'i açıldı. AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün oy oranı yüzde 35,05, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın oy oranı yüzde 36,64 oldu. Resim sonuçları henüz gelmemişken Mehmet Kasım Gülpınar’ın kim olduğuna dair araştırmalar hızlandı.
31.03.2024 Gündem
Schengen vizesinde yeni dönem! Sistem değişiyor, işte yol haritası
Schengen vizesinde yeni dönem! Sistem değişiyor, işte yol haritası Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), 2022 yılında kabul ettiği Türkiye’nin vize süreçlerinin kısaltılması ve Schengen bilgi sisteminin gözden geçirilmesi raporuna ilişkin son durumu değerlendirmek için konseyi toplamaya yanaşmıyor.
9.03.2024 Ekonomi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB 18’inci Konferansı’nda konuştu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB 18’inci Konferansı’nda konuştu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde düzenlenen İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18’inci Konferansı’nda konuştu.
5.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla çok sayıda çocuğu yetim ve öksüz hale getirdiğini belirterek, “Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmanın bir insanlık borcu olduğunu Grand Bassam’dan ifade etmek istiyorum. İnşallah çocukların yetim bırakılmadığı, kadınların ailelerinden koparılmadığı, yaşlı insanların suçsuz yere öldürülmediği, yer yüzünde hakkaniyetin, adaletin, insafın ve vicdanın hakim olduğu bir dünyayı kurmak hepimize nasip olur.” dedi.
4.03.2024 Gündem
Macaristan'dan İsveç’in NATO üyeliğine onay
Macaristan'dan İsveç’in NATO üyeliğine onay Macaristan parlamentosu, İsveç’in NATO’ya katılımına 6’ya karşı 188 oyla onay verdi.
26.02.2024 Dünya
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki seçimi kazanmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yaptı. Resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi.
19.02.2024 Gündem
MHP Lideri Devlet Bahçeli: Kilisede gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum
MHP Lideri Devlet Bahçeli: Kilisede gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli, Sarıyer'de kilisede gerçekleşen terör saldırısına tepki gösterirken, 'Bu eylemi lanetliyorum. Teröre ve destekçilerine asla fırsat verilmemeli. Karanlık ellere karşı uyanık olunmalı.' dedi.
30.01.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sivilleri hedef alan saldırılar asla kabul edilemez
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sivilleri hedef alan saldırılar asla kabul edilemez TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ukrayna ve Orta Doğu’da devam eden krizlerin sadece bölgesel değil, küresel bir çatışmanın da konusu olabileceğini ve bunun için yaşanan insani kayıpların bir an evvel sonlandırılmasını temenni ettiklerini belirterek, “Türkiye olarak hem 1991 sınırlarında uluslararası sistem tarafından kabul edilmiş Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunuyor hem de 1967 sınırlarında Filistin Devleti’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Her ikisinin de birlikte uluslararası camia tarafından savunulması gerektiğine de inanıyoruz.” dedi.
24.10.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan P20 Zirvesi'nde Filistin için yoğun diplomasi trafiği
Numan Kurtulmuş'tan P20 Zirvesi'nde Filistin için yoğun diplomasi trafiği TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail-Filistin çatışmasının ardından yapılan ilk uluslararası toplantıdaki oturumlar ve mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, Gazze’deki sivillere yönelik saldırıların sona erdirilmesi ve buraya insani yardımların ulaştırılabilmesi için diplomasi yürüttü.
14.10.2023 Gündem
Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva yaşamını yitirdi
Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva yaşamını yitirdi 23 Eylül’de komaya giren Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
29.09.2023 Dünya
Ganire Paşayeva öldü mü? Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, sağlık durumu nasıl, neden yoğun bakımda?
Ganire Paşayeva öldü mü? Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, sağlık durumu nasıl, neden yoğun bakımda? Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva'nın komaya girdiği açıklanırken durumun sebebine dair bir bilgilendirme yapılmadı. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın sağlık durumuyla ilgili son durumu Fulya Öztürk CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı. Söz konusu açıklamaların ardından Ganire Paşayeva öldü mü, sorularına yanıt aranırken Ganire Paşayeva’nın hastalığı nedir, Ganire Paşayeva neden yoğun bakımda, sağlık durumu nasıl?
26.09.2023 Gündem
AB'den Türkiye ve vize serbestisi açıklaması: Aynen devam
AB'den Türkiye ve vize serbestisi açıklaması: Aynen devam Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile ilişkilerin farklı bir formata oturtulmasını istese de bu talebin AB ülkelerinin tamamından destek bulma ihtimali sıfıra yakın.
13.09.2023 Dünya
Arnavutluk Bayrağı Anlamı Nedir? Arnavutluk Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Arnavutluk Bayrağı Anlamı Nedir? Arnavutluk Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Balkan ülkelerinden biri olan Arnavutluk, Adriyatik ve İyon denizine kıyısı olan bir ülkedir. Yunanistan'ın kuzeyinde bulunan ülke mimarisi, tarihi ve kumsalları ile ön plana çıkan bir ülkedir. 
3.09.2023 Eğitim
Devlet Bahçeli'den yerel seçim için kritik mesaj! "Ciddiye alınacak tarafı yok"
Devlet Bahçeli'den yerel seçim için kritik mesaj! "Ciddiye alınacak tarafı yok" Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlerle ilgili açıklamada bulunarak, "Ayrı ayrı seçime girme” çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur." dedi.
28.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Enflasyona ilişkin ise "Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız, biraz sabır bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
21.08.2023 Gündem
Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü Mehmet Naci Bostancı kimdir? Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı kaç yaşında, nereli? Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü kim oldu?
Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü Mehmet Naci Bostancı kimdir? Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı kaç yaşında, nereli? Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü kim oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi atanan isim ise Mehmet Naci Bostancı oldu. Peki, Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı kimdir, kaç yaşında, nereli? Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’nın biyografisi…
1.08.2023 Gündem
Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü
Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi.
12.07.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan AKPM'de onaylanan darbe raporuna tepki
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan AKPM'de onaylanan darbe raporuna tepki TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) onaylanmasını kınadı.
26.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geriye gidişe izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geriye gidişe izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nın '16'lı masa kuracağım' ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, "6'lı masa diyordu şimdi 16 masa diyor. Yetmez, bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister. Eser ister, hizmet ister. Yalanla dolanla bir yere varılmaz." dedi.
21.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Tüm tarafların içine sinecek neticeye inanıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Tüm tarafların içine sinecek neticeye inanıyorum Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda ekonomi öncelikli gündem oldu. Asgari ücrete yapılacak ara zam ve deprem bölgesine yönelik çalışmaların da ele alındığı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları canlı yayında açıkladı. Erdoğan, "Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemesini erkene alıyor ve kardeşlerimizi sevindiriyoruz. Asgari ücret komisyonumuz çalışmalara başladı. Görüşmeler yapıcı şekilde ilerliyor. Memur artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz." dedi.
14.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da bir dizi temaslarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyon, faiz ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
14.06.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin ardından gerçekleşen partisinin ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimiz, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin, döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaşlarının çıkarılmasını destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz." ifadelerini kullanbdı.
13.06.2023 Gündem
İYİ Partili Uğur Poyraz: Millet İttifakı bitmiştir
İYİ Partili Uğur Poyraz: Millet İttifakı bitmiştir İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Millet İttifakı'nın bir seçim ittifakı olduğunu ve seçimler bittiği için ittifakın sona erdiğini açıkladı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı ise "İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler. Bunun adına 'ittifak' da diyebilirsiniz, 'iş birliği' de diyebilirsiniz; ama şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.
1.06.2023 Gündem
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Parlamenter ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parlamenter haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.