Okullarda Pcr Testi

Okullarda Pcr Testi

Son dakika okullarda pcr testi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okullarda pcr testi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okullarda pcr testi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okullarda Pcr Testi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okullarda pcr testi gelişmeleri de dahil olmak üzere 63 okullarda pcr testi haberi bulunmuştur. Tüm okullarda pcr testi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son dakika yüz yüze eğitim ve sınav kararı! Resmen duyuruldu, tüm okullarda artık...
Son dakika yüz yüze eğitim ve sınav kararı! Resmen duyuruldu, tüm okullarda artık... MEB resmen duyurdu ve belli oldu! Resmi yazı gönderildi. Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarda görev almak isteyen personele ilişkin yeni kararı duyurdu. Sınavlarda iki doz aşı yaptıranlar ve sınavdan 48 saat önce yaptırdığı PCR testi negatif olan personel görevlendirilecek. Aşısız veya bir doz aşı yaptırmış ancak koronaya yakalanıp iyileşmiş olanlar, hastalık sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süre boyunca sınavda görev alabilecek. Öte yandan okullarla ilgili de son dakika açıklaması geldi. 10 pilot il belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusuna göre yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. Test için velilerin onayı gerekecek.
4.10.2021 Eğitim
PCR testi pilot iller belli oldu! Okullarda PCR testi pilot iller hangileri?
PCR testi pilot iller belli oldu! Okullarda PCR testi pilot iller hangileri? Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı 10 pilot il belirledi. Test için veli onayı gerekecek. İşte okullarda PCR testi pilot iller…
4.10.2021 Gündem
Okullarda PCR testi nasıl olacak, velilerden izin alınacak mı? Öğrencilere PCR testi zorunlu mu?
Okullarda PCR testi nasıl olacak, velilerden izin alınacak mı? Öğrencilere PCR testi zorunlu mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından okullarda öğrencilere rastgele PCR testi yapılacağını açıklamasının ardından veliler bu duruma karşı çıkmış, hukukçular veli izni olmadan yapılamayacağını savunmuştu. Peki, Öğrencilere PCR testi zorunlu mu? Okullarda PCR testi nasıl olacak, velilerden izin alınacak mı?
13.09.2021 Eğitim
Öğrencilere PCR testi zorunlu mu? Okullarda PCR testi zorunluluğu var mı, velilerden izin alınacak mı?
Öğrencilere PCR testi zorunlu mu? Okullarda PCR testi zorunluluğu var mı, velilerden izin alınacak mı? Okullarda PCR testi zorunlu mu, öğrencilere PCR testi zorunluluğu var mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirtisiz vaka yayılımını anlayabilmek için okullarda PCR testleri yapılacağını duyurmuş, bu açıklama veliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni bir açıklama yaparak, velilerin içini rahatlattı. İşte detaylar…
11.09.2021 Gündem
Okullarda PCR testi kararı! Resmen açıklandı: Velilerde izin istenip...
Okullarda PCR testi kararı! Resmen açıklandı: Velilerde izin istenip... Okullarda PCR testi uygulamasıyla ilgili son dakika açıklaması. Resmen açıklandı. Detaylar belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'okullarda PCR testi' uygulaması ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek." dedi.
10.09.2021 Eğitim
Öğrencilere PCR testi yapılacak mı, okullarda PCR testi zorunlu mu? Okullarda PCR testi genelgesi!
Öğrencilere PCR testi yapılacak mı, okullarda PCR testi zorunlu mu? Okullarda PCR testi genelgesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullarda öğrencilere de rastgele olarak PCR testi taramasının yapılacağını duyurdu. Açıklamanın ardından birçok veli ve hukukçu sosyal medyada bunun veli izni dışında rastgele yapılmasının kanuna aykırı olduğunu söyleyerek, detaylar hakkında araştırma yapamaya başladı. Peki, okullarda PCR testi zorunlu mu? Öğrencilere PCR testi yapılacak mı?
10.09.2021 Gündem
Okullarla ilgili validen flaş açıklama! Dün başladı ve...
Okullarla ilgili validen flaş açıklama! Dün başladı ve... Okullar eğitime açıldı, önlemler üst seviyeye çıkarıldı. İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti ve yeni bir uygulama başlatıldı. Riskleri minimize etmek, mevcut durumu tespit etmek için belirlenen okullarda tarama testleri yapıldı. Kayseri'de yaklaşık 3 okulda binin üzerinde öğrenciden numune alındı. Okullarda dünden itibaren PCR testi yapılmaya başlandı.
13.11.2020 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı ile bildirdi, 10 gün içerisinde...
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı ile bildirdi, 10 gün içerisinde... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararının detaylarını paylaştı. 81 il milli eğitim müdürlüğüne yazı ile bildirildi. Okullarda yeni dönem başladı. Tüm öğrencileri kapsıyor. Covid-19 salgınında normalleşme sürecinin başlamasının ardından okullarda da bazı önlemler gevşetildi. Maske zorunluluğu esnetilirken pozitif öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitime ara verilmesi ile ilgili kriter de değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, son bilim kurulu kararları neticesinde okullarda uygulanacak koronavirüs önlemlerine ilişkin 2 ayrı rehber yayımladı. Rehberde okullardaki yeni dönem ile ilgili tüm ayrıntılara yer verildi. Dersler en fazla 40 dakika olabilecek. Ayrıca koronavirüs vakası nedeni ile sınıflarda eğitime ara verilmesi dönemi de sona eriyor. Artık sadece temaslı öğrenciler izole edilecek. Ayrıca öğretmen, öğrenci ve personel okul bahçesinde maske takmak zorunda olmayacak. Bakanlık, okullara yeterli sayıda maske temin edecek. Ayrıca, okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer de yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırımlarına dikkat çekerek, "2022 yılında İstanbulumuza 8.9 milyarlık eğitim yatırımı yapacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en büyük bütçesini İstanbul'a ayırdık. Atamalarda da İstanbul'u merkeze aldık" diye konuştu.
8.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Bugün başladı. Öğrencilerin beklediği haber MEB tarafından duyuruldu. Bakan Özer detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), her ay öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yardımcı kaynak paketinin altıncısı, bugün paylaşıldı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor. Uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının telafisi için hazırlanan destek paketi tüm öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Koronavirüs salgınında normalleşmenin başlamasının ardından okullarda da yeni dönem başladı. Maske zorunluluğu esnetilirken pozitif öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitime ara verilmesi ile ilgili kriter de değiştirildi. Arık pozitif çıkan öğrenciler izole edilecek. Yeni süreç ile ilgili bilgi veren Bakan Özer, "Vaka sayısı 2 de olsa, 3 de olsa yüz yüze eğitime hiçbir sınıfta ara verilmeyecek. Testi pozitif çıkan öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerini izole edecekler ve 7 gün sonra okula geri dönecekler. 5 gün sonra herhangi bir semptom da göstermiyorsa testi negatif çıkması durumunda okula dönecekler. Öğretmen ve öğrenciler, PCR testi yaptırdıktan sonra 6-7 saat bekliyorlar. Bu sürede negatif test sonucunu almadan okula dönmeyecekler. Onun kararını net olarak koymamız lazım." diye konuştu. Öte yandan LGS ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunana Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "5 Haziran'da yapılacak LGS'de 2021 yılına göre hiçbir değişiklik olmayacak. Hem soru hem de süreyle ilgili değişiklik yok." ifadesini kullandı.
7.03.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Sistem tamamen değişti, dün itibarı ile...
MEB son dakika olarak duyurdu! Sistem tamamen değişti, dün itibarı ile... Yüz yüze eğitime ara mı verilecek? Bakan Özer duyurdu. Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. MEB tarafından tek tek açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hem veliler hem de öğrencilerce merak edilen sorunun yanıtını verdi. Özer, yaptığı açıklamada, “Uzaktan eğitimle ilgili hangi güçlü platformu sunarsanız sunun okulun yerini hiçbiri tutamaz. Çünkü okul aynı zamanda öğrencilerimizin sosyalleştiği yerdir. Psikososyal gelişimlerini sağladıkları yerlerdir. Ortak çalışma yaptıkları ve akran eğitimlerini yaptıkları yerlerdir. Dolayısıyla bu süreçte kararlı bir şekilde adım atmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Dün itibarı ile sistemde bir değişiklik oldu. İki vaka olması durumunda artık sınıfların 10 gün kapalı kalması ile ilgili uygulama yürürlükten kaldırıldı. Artık okullarımızda kapanan sınıf diye bir şey olmayacak. Sadece vakası olan öğrenci veya öğretmen kendisini izole edecek. Daha sonra PCR testi yaptırarak ya da belli bir süre sonra yüz yüze eğitime katılabilecek” diye konuştu. LGS ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, Liseye Geçiş Sınavı'nda herhangi bir değişiklik olmayacağının altını çizdi.
3.03.2022 Eğitim
Yarıyıl tatili bitmeden yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu, yarın...
Yarıyıl tatili bitmeden yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu, yarın... Milyonlarca öğrenci için yarıyıl tatilinin son günü. Okullar yarın açılacak mı? Yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Hem öğrenciler hem de veliler yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Okullarda yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek. Okullarda hızlı antijen kitini de devreye sokmak istiyoruz" dedi. Öğretmenlik meslek kanununa ilişkin de detay paylaşan Bakan Özer, “Dolayısıyla bu öğretmenlerin birbirini rekabet halinde görecekleri bir mekanizma değil. Öğretmenlerimiz kendilerini geliştirdikçe haklarını elde edecekleri bir uygulama” ifadelerini kullandı. Bakan Özer, özel okul öğretmenlerinin yeni kanundaki durumu hakkında bilgi vererek, LGS'de bir değişiklik olup olmayacağı ve öğretmen atamalarıyla ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
6.02.2022 Eğitim
Sömestr tatili ile ilgili açıklama geldi! Sömestr tatili süresi uzatılacak mı? Herkes merak ediyordu...
Sömestr tatili ile ilgili açıklama geldi! Sömestr tatili süresi uzatılacak mı? Herkes merak ediyordu... Sömestr tatili ile ilgili flaş açıklama! Sömestr tatili süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Aşılama nedeniyle vatandaşlarda oluşan rehavet, vaka sayısının artmasına ve yeni varyantın yayılmasına da yansıdı. Prof. Dr. Haydar Sur, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, pandemiyle mücadelede alınan önlemlere uymanın toplumsal bir sorumluluk olarak hissedilmesi gerektiğini hatırlatarak bireysel önlemlere uyulmasının önemine dikkat çekti. Sur, sömestr tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağına dair de değerlendirmelerde bulundu. İşte sömestr tatili, Omicron varyantı ve aşılama süreci ile ilgili açıklama...
20.01.2022 Gündem
Öğretmenlere PCR testi zorunluluğu kalktı mı? PCR testi zorunluluğu kimlere kalktı, aşısız öğretmene PCR testi zorunlu mu?
Öğretmenlere PCR testi zorunluluğu kalktı mı? PCR testi zorunluluğu kimlere kalktı, aşısız öğretmene PCR testi zorunlu mu? Sağlık Bakanlığı'nın aşısız ve aşı sürecini tamamlamayan kişilerin toplu alanlarda bulunması ve seyahat etmeleriyle ilgili genelgesi değişti. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşısız kişilerden seyahat, etkinlik, iş yeri ve okullarda istenen test zorunluluğu kalktı. Peki, Öğretmenlere PCR testi zorunluluğu kalktı mı?
15.01.2022 Gündem
Aşısızlar konsere gidebilir mi? Konserlerde aşısızlar için PCR testi zorunlu mu?
Aşısızlar konsere gidebilir mi? Konserlerde aşısızlar için PCR testi zorunlu mu? Sağlık Bakanlığı'nın aşısız ve aşı sürecini tamamlamayan kişilerin toplu alanlarda bulunması ve seyahat etmeleriyle ilgili genelgesi değişti. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yeni tavsiye kararı doğrultusunda genelge yürürlükten kaldırıldı. 81 il valiliğine kararla ilgili yazı gönderildi. Söz konusu gelişmenin ardından Aşısızlar konsere gidebilir mi? Konserlerde aşısızlar için PCR testi zorunlu mu, sorularına yanıt aranamaya başlandı.
15.01.2022 Gündem
Aşısızlara PCR zorunluluğu kalktı mı? PCR testi hangi koşullarda aşısızlardan istenmeyecek, PCR testi zorunluluğu kimlere kalktı?
Aşısızlara PCR zorunluluğu kalktı mı? PCR testi hangi koşullarda aşısızlardan istenmeyecek, PCR testi zorunluluğu kimlere kalktı? Aşısızlara PCR zorunluluğu kalktı mı? Seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı. Peki, PCR testi hangi koşullarda aşısızlardan istenmeyecek, PCR testi zorunluluğu kimlere kalktı?
15.01.2022 Gündem
İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge gönderildi!  Ve resmen değişti...
İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge gönderildi! Ve resmen değişti... Son dakika haberi... Koronavirüs aşısı olmayanlarla ilgili flaş karar! 81 ile genelge gönderildi! Resmen değişti, artık zorunlu değil. Toplu etkinlik, seyahat, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Konuyla ilgili THY’den yapılan açıklamada ise "Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İÇ HAT uçuşlarında PCR TEST zorunluluğu kaldırılmıştır" ifadelerini kullanıldı.
15.01.2022 Gündem
Kısıtlama gelecek mi? Yeni yasaklar var mı? Hafta içi ve hafta sonu yasakları gelecek mi?
Kısıtlama gelecek mi? Yeni yasaklar var mı? Hafta içi ve hafta sonu yasakları gelecek mi? Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi sürerken vaka sayılarını rekor seviyelere ulaştıran omicron varyantı ile ilgili yeni önlemlerin gelebileceği gündemde! Acil servislere başvuruların artmasıyla birlikte, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde omicron endişesi hakim. Omicron varyantında rakamların daha da yükselmesi halinde restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması gündemde. Peki, Kısıtlama gelecek mi? Yeni yasaklar var mı? Hafta içi ve hafta sonu yasakları gelecek mi? Kapanma olur mu? İşte merak edilenler...
7.01.2022 Gündem
'Çocuklar arasında koronavirüs vakaları 3 kat arttı'
'Çocuklar arasında koronavirüs vakaları 3 kat arttı' Eskişehir Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Tekin Yılmaz, son dönemde çocuklar arasındaki koronavirüs vakalarının 3 kat arttığını ve bunun endişeye neden olduğunu söyledi. Çocuklarda görülen grip ve koronavirüs vakalarını birbirinden ayırmanın sadece PCR testi ile mümkün olduğunu belirten Yılmaz, “Okullarda kapanan sınıfların sayısı, temaslı öğrencilerin sayısı da çok artmış durumda. Şu an çocuklar genel olarak bunu mevsimsel grip gibi geçiriyorlar ama ayırmak açısından mutlaka testlerinin yapılması lazım. 3 günlük bebeğimiz de var Covid-19 olan, 18 yaşında çocuğumuz da” dedi.
31.12.2021 Sağlık
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, öğrenci ve öğretmenlere ödeme...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, öğrenci ve öğretmenlere ödeme... MEB son dakika gelişmesini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada detaylara yer verildi. MEB'den öğrenci ve öğretmenlere ödeme! Rakamlar paylaşıldı. Bakan Özer yaptığı açıklamada 42 milyon lira ödeme yapıldığını ifade ederek süreç hakkında bilgi verdi. Meslek liselerinde üretim arttı. 2021 yılının ilk on bir ayında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, 2020 yılının aynı dönemine göre %63 artarak 678 milyon liraya ulaştı. Böylece 2021 yılının ilk on bir ayında elde edilen gelir de 2020 yılının tamamında elde edilen geliri %34 aşmış oldu. 2020 yılında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, son iki yılda %100 artarak 503 milyon 197 bin 847 liraya ulaşmıştı. Öte yandan meslek liseleri tarafından üretilen antijen kiti büyük ilgi görüyor. Avrupa'dan bazı ülkeler kiti almak için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı'nın onayı sonrası antijen kiti okullarda kullanılmaya başlayacak.
16.12.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmesini resmen duyurdu! MEB harekete geçti, artık 15 dakika olacak
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmesini resmen duyurdu! MEB harekete geçti, artık 15 dakika olacak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan güzel haber! MEB flaş gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı. Önemli bir adım atıldı. Dünya çapında yankı bulan adım sonrası Bakan Özer onay beklendiğini açıkladı. Koronavirüs sürecinde uzun süre uzaktan eğitim gören öğrencilerin, yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte özellikle veliler pandemi nedeni ile endişe yaşıyordu. Ancak Bakan Özer sıklıkla yüz yüze eğitim sürecinin işleyişi ile ilgili detayları paylaşarak okullardaki son durum hakkında vatandaşlara bilgi veriyor. Milli Eğitim Bakanı Özer son yaptığı açıklamada meslek lisesinde geliştirilen kovid-19 hızlı antijen kiti ile ilgili önemli gelişmeyi paylaştı. Özer, Sağlık Bakanlığı'nın onayından sonra okullarda kullanılmaya başlayacak antijen kitine Avrupa'dan da bazı ülkelerin talip olduğu açıkladı. Öte yandan okullarda maske kullanımının kademeli olarak kaldırılması gündemde. Öncelikle okul öncesi eğitim gören öğrenciler ile 1,2, ve 3. sınıflar olmak üzere zorunlu maske kullanımı sora erecek.
15.12.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve MEB son dakika kararını resmen duyurdu! 81 ile talimat verildi, tamamen değişiyor, milyonlarca öğrenci artık...
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve MEB son dakika kararını resmen duyurdu! 81 ile talimat verildi, tamamen değişiyor, milyonlarca öğrenci artık... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş talimat! MEB son dakika kararlarını art arda duyurdu. Tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Yeni gelişmeler yaşanıyor. Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının ardan özellikle veliler koronavirüs sürecinde eğitimin nasıl yapılacağını merak ediyordu. MEB tarafından yüz yüze eğitim ile ilgili yeni gelişmeler sıklıkla paylaşılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri yakından ilgilendiren önemli adımlar atıyor. Okullarda yeni dönem başlıyor. Bakan Özer tarafından güzel gelişmeler paylaşıldı. Okullarda maske kullanımının öncelikli olarak okul öncesi eğitim gören öğrenciler, 1, 2, ve 3 sınıflar olmak üzere kademeli bir şekilde kaldırılması gündemde. PCR testi ile ilgili yeni gelişmeleri açıklayan Bakan Özer 15 dakikada sonucu elde edilen Kovid-19 testi için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yapıldığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan karar Bakan Özer imzası ile 81 il müdürlüklerine bildiriliyor. Eğitimde fırsat eşitliği ile ilgili alınan karar gereği okul öncesi eğitimde öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylece küçük köylerde anasınıfı açılması daha kolay hale gelmiş oldu. İşte milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika MEB kararları...
12.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, milyonlarca öğrenciye müjde... Önce 1,2, ve 3. sınıflarda kaldırılacak, sonra da...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, milyonlarca öğrenciye müjde... Önce 1,2, ve 3. sınıflarda kaldırılacak, sonra da... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve yeni kararlar MEB tarafından resmen duyuruldu. Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Değişiklik kararının detayları Bakan Özer tarafından kamuoyu ile paylaşıldı Öğrencilere çifte müjde! Başvuru yapıldı. Yavaş yavaş kaldırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "hızlı antijen kit"e ilişkin, "Hem milli hem yerli hem de irite etmeden sadece tükürük testiyle ve 15 dakikada sonucu elde edilen Kovid-19 testi için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunuldu" dedi. Uygulama hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Özer de onay alındıktan sonra çocukların maskelerinden yavaş yavaş kurtarılacağını ifade etti. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da okullarda çevre bilincinin artırılması yönünde de çalışmalar yaptıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı'yla işbirliği içinde çevre ve iklim değişikliğini bir ders olarak önümüzdeki yıl müfredata koyacaklarını söyledi.
10.12.2021 Eğitim
Araçta PCR testi! Türkiye'de ilk defa Samsun'da yapıldı
Araçta PCR testi! Türkiye'de ilk defa Samsun'da yapıldı Samsun'da koronavirüs hasta ve temaslı kişilerde bulaş riskini düşürmek için açık alanda 'PCR numunesi alma alanı’ oluşturuldu. Alana gelenler, araçlarından inmeden testlerini yaptırmaya başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, "Uygulama Türkiye’de bir ilk" dedi.
1.11.2021 Gündem
'Belirti olmasına rağmen test vermeyenler hastalığı yayıyor'
'Belirti olmasına rağmen test vermeyenler hastalığı yayıyor' Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüs hastalığında bir kesimin koku, tat kaybı olmadan test vermediğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu yanlış bir yönlendirme. Ateş, burun akıntısı, boğazda ağrı, halsizlik varsa, sinüzit belirtileri de varsa halkımızın mutlaka PCR testi yaptırması gerekiyor. Belirtileri olmasına rağmen toplumda dolaşarak virüsün yayılmasına neden olan bir kitle var. Bu yüzden vaka sayıları tam istenilen seviyeye ne yazık ki düşmüyor" dedi.
28.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Okullarda Pcr Testi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okullarda pcr testi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.