Gazete Vatan Logo

Kısıtlama gelecek mi? Yeni yasaklar var mı? Hafta içi ve hafta sonu yasakları gelecek mi?

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi sürerken vaka sayılarını rekor seviyelere ulaştıran omicron varyantı ile ilgili yeni önlemlerin gelebileceği gündemde! Acil servislere başvuruların artmasıyla birlikte, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde omicron endişesi hakim. Omicron varyantında rakamların daha da yükselmesi halinde restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması gündemde. Peki, Kısıtlama gelecek mi? Yeni yasaklar var mı? Hafta içi ve hafta sonu yasakları gelecek mi? Kapanma olur mu? İşte merak edilenler...

Kısıtlama gelecek mi? Yeni yasaklar var mı? Hafta içi ve hafta sonu yasakları gelecek mi?

Koronavirüste vaka sayılarını endişe verici boyutlara taşıyan Omicron varyantı ile ilgili Türkiye de önlemler almaya hazırlanıyor. Omicron varyantındaki yükseliş, yeni önlemleri gündeme getirdi. Omicron vaka sayılarının yükselmesi halinde kısıtlamaların olduğu dönemde uygulanan restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralı yeniden gelebilir. Okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi veya uzaltılması da konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki, Kısıtlama gelecek mi? Yeni yasaklar var mı? Hafta içi ve hafta sonu yasakları gelecek mi? Kapanma olur mu? İşte merak edilenler...

Tüm dünyanın virüs ile savaşı devam ederken Omicron varyantı ile salgın farklı bir noktaya geldi. Şubat ayında vaka sayılarında artış bekleniyor. Yeni pik dalgası olduğu düşünülen ve tüm dünyada ani bir yükselişin yaşandığı Covid-19 pandemisinde günlük vaka sayılarının bu ay sonunda 100 bine dayanması bekleniyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yeni önlemler ve koronavirüste yol haritası konuşulmaya başlandı.

Haberin Devamı

KISITLAMALAR GELECEK Mİ?

Omicron etkisi ile hızla artan vaka sayalarının bir kaç hafta içinde (Ocak ayı sonuna kadar) 100 binlere ulaşması bekleniyor.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre rakamların daha da yükselmesi halinde restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması gündeme gelebilir.

YARIYIL TATİLİ ÖNE ÇEKİLİR Mİ?

Aynı zamanda okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması konuşulan konular arasında yer alıyor.

HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU YASAKLARI GELECEK Mİ?

Sağlık sistemi ile ilgili şu anda bir sıkıntı yaşanmıyor ancak zorlanmaya başladığı anda ne tür uygulamalar yapılacağı ile ilgili bir yol haritası da hazırlanıyor. Yol haritasında adım adım neler yapılabileceğine ilişkin maddeler yer alıyor.

İŞTE ALINACAK ÖNEMLER

Üzerinde durulan önlemler, AVM, tiyatro, konser, restoran ve cafelerdeki denetimlerin sıklaştırılması, belli alanlara aşı kartı ya da PCR testi ile girilmesi. Duruma göre kapalı alanların kullanım kapasitesinin yüzde 50'ye düşürülmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

OKUL VE ÜNİVERSİTELER NE OLACAK?

En önemli kararlar ise okullar ile üniversitelerde yaşanacak. Okullardaki vaka sayıları takip edilecek. Vakaların çok artması halinde bulaşın kesilmesi için Ocak ayı sonundaki iki haftalık ara tatilin öne çekilerek bir hafta uzatılması üzerinde duruluyor.

Üniversitelerde birçok öğrencinin finaller nedeniyle hasta olduğu halde test yaptırmadığı ve bulaşın çok arttığı belirtiliyor. Finallerden sonra verilecek ara ile bu zincirin de kırılabileceği düşünülüyor.