Gazete Vatan Logo

Yarıyıl tatili bitmeden yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu, yarın...

Milyonlarca öğrenci için yarıyıl tatilinin son günü. Okullar yarın açılacak mı? Yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Hem öğrenciler hem de veliler yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Okullarda yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek. Okullarda hızlı antijen kitini de devreye sokmak istiyoruz" dedi. Öğretmenlik meslek kanununa ilişkin de detay paylaşan Bakan Özer, “Dolayısıyla bu öğretmenlerin birbirini rekabet halinde görecekleri bir mekanizma değil. Öğretmenlerimiz kendilerini geliştirdikçe haklarını elde edecekleri bir uygulama” ifadelerini kullandı. Bakan Özer, özel okul öğretmenlerinin yeni kanundaki durumu hakkında bilgi vererek, LGS'de bir değişiklik olup olmayacağı ve öğretmen atamalarıyla ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yarıyıl tatili bitmeden yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu, yarın...

Yüz yüze eğitim ile ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer öğrenci ve öğretmenler tarafından merak edilen kararı açıkladı. Okullarda yarıyıl tatili sonrası yüz yüze eğitim yarın başlayacak mı? Sömestr tatili  boyunca, tatil sürecinin uzatılacağına dair iddialar gündemdeydi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı canlı yayında noktayı koydu. 

NTV’de soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi: 

6 eylülde tüm kademelerinde yüz yüze eğitime başladık ve sağlık bakanlığı ile süreci koordineli bir şekilde yönettik. Okullardaki eğitim sistemini denetleyen bir elektronik sistem kurduk. Bu beş ayda yüz yüze eğitime ara vermeden başarılı bir şekilde devam ettik. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz açısından zor bir süreçti. Bu sürecin kahramanları oldular. İkinci yarıyılda tüm öğretmen ve öğrenciler başarılar diliyorum. Eğitim 81 ilde tüm kademelerde devam edecek.

Şu an alınabilecek tüm önlemleri okullarımızda alıyoruz. En az bir doz aşı olan öğretenlerimizin oranı yüzde 94, en az iki doz aşı olan öğretmen oranı ise yüzde 90 oldu. İngiltere, Fransa gibi ülkelere oranla çok yüksek.

Haberin Devamı

Haftadaki iki kez PCR testi yapmak zorunluluğu artık yok. Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile ikinci dönemde umarım hızlı antijen kitini kullanma şansımız olacak.

Hızlı antijen kitinin Mesleki Teknik Anadolu liselerinde üretilmesi dolayısı ile teşekkür borcumuz var. Kovid salgının ilk dönemlerinde tüm ülkeler panik içinde maske ararken, Türkiye’de Mesleki Teknik Anadolu liselerinde tüm talep edilenler hızlı bir şekilde üretildi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Öğretmenlere mahsus bir kanuni düzenleme talebi 60’lı yıllara kadar gidiyor. Farklı paydaşların görüşlerinin alındığı bir süreç var. Dolayısı ile 60 yıllık bir deneyim var.

Gelecek haftadan itibaren tüm paydaşların görüşlerini alacağız sonra da gerekli saha çalışmalarını yapacağız. Asgari müşterekte bir öğretmenlik meslek kanunu ortaya koyacağız. 60 yıllık bir özlemi gidereceğiz. Zaman içinde daha da iyileşecektir. Öğretmenlik meslek kanunu öğretmenleri bölen ve parçalana değil onları ödüllendiren kanundur.

Haberin Devamı

Mevcut öğretmenler hak kaybına uğramadı yeni öğretmenler için de daha iyi bir sistem oluşturuldu.

Öğretmenlerimiz atandıklarında okullara gidecekler ama hemen derse başlamayacaklar, Okul içi ve okul dışı uygulamalar ön görüyoruz. Bunu 1 sene içinde tamamladıkları zaman, değerlendirme komisyonu olacak. Bu komisyona öğretmenler gitmeyecek, komisyon öğretmen değerlendirecek ve evraklara bakacak sonra uygun bulunursa kadroya geçecek mazereti varsa iki yıla çıkarılacak.

Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlüdür, onun için bir uzmanlıkta 10 yılı tamamlayanlar için 180 saatlik eğitimler ve yazılı sınavlar öngörülüyor. Şu an 500 bine yakın öğretmen uzmanlığa geçmek için hazırdır. 660 bin tane uzman, 88 tane başöğretmen var zaten. 

AYRIMCILIK TARTIŞMALARI

Öğretmenler arasında bir hiyerarşi kurmuyoruz. Hiçbir öğretmen diğerinden daha değerlidir demiyoruz. Sadece kariyerle ve özlük hakları ile ilgili bir durum bu. Öğretmenlik meslek kanunu tüm öğretmenleri kapsıyor, özel okullardaki öğretmenler de yararlanabilecek.

Haberin Devamı

ATAMA

Mutlaka öğretmen atamaları yapılacak. Bu konuyla ilgili bir gelişme olursa, kamuya duyuracağız. Eğitim sistemi çok büyüdü. Son 19 yılda devasa yatırımlar yapıldı ve eğitime yatırım yapıldı.

LGS'DE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

LGS’de bir değişiklik yapılmayacak.