Gazete Vatan Logo

Son dakika yüz yüze eğitim ve sınav kararı! Resmen duyuruldu, tüm okullarda artık...

MEB resmen duyurdu ve belli oldu! Resmi yazı gönderildi. Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarda görev almak isteyen personele ilişkin yeni kararı duyurdu. Sınavlarda iki doz aşı yaptıranlar ve sınavdan 48 saat önce yaptırdığı PCR testi negatif olan personel görevlendirilecek. Aşısız veya bir doz aşı yaptırmış ancak koronaya yakalanıp iyileşmiş olanlar, hastalık sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süre boyunca sınavda görev alabilecek. Öte yandan okullarla ilgili de son dakika açıklaması geldi. 10 pilot il belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusuna göre yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. Test için velilerin onayı gerekecek.

Son dakika yüz yüze eğitim ve sınav kararı! Resmen duyuruldu, tüm okullarda artık...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Açıklamalar peş peşe geliyor. MEB okullarla ilgili ve sınavlarda görev alacak personele ilişkin duyuruyu yaptı. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okullarda alınması gereken tedbirlere ilişkin "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.
Rehbere göre, tüm sınavlarda, HES uygulamasında aşı ve test sonucu bilgilerini paylaşan personelden iki doz aşı yaptıranlar ile sınav görevinden 48 saat önce PCR testi yaptırarak sonucu negatif olanlar görevlendirilebilecek.
Aşısız veya bir doz aşı yaptırmış ancak Kovid-19'a yakalanıp iyileşmiş olanlar, hastalık sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süre boyunca sınavlarda görev yapabilecek.
Ancak bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreyi tamamlayanların görev alabilmesi için tam doz aşılarını yaptırmaları veya sınav görevinden 48 saat önce yaptırdığı PCR testinin negatif olması gerekecek.
Bu hususlar dışında bulunan personelin görevlendirmesi yapılmayacak.

Haberin Devamı

MEB DUYURDU! OKULLARDA PCR TESTİ YAPILACAK

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, salgının seyrini görebilmek için bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı 10 pilot il belirledi. Test için veli onayı gerekecek. Okullarda yüz yüze eğitimin sekteye uğramaması için bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda PCR testi uygulamasının başladığını duyurdu. 10 pilot il belirlendi. Bu illerde velilerin onayı alınarak öğrencilere PCR testi uygulaması yapılacak. Pilot olarak belirlenen iller Sağlık Bakanlığına iletildi.

Edirne, Balıkesir ve Erzurum'un da aralarında olduğu uygulama için İstanbul, Ankara ve İzmir için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

PCR testleri nasıl alınacak?

PCR testi yapılacak okullar, Sağlık Bakanlığı tarafından vaka ve nüfus yoğunluğuna göre seçilecek.

Haberin Devamı

Belirlenen okullara sağlık ekipleri gönderilecek. Öğrenci velisinden imzalı bir onay istenecek. Onay halinde öğrencilerden PCR testi alınacak.

“PCR testleri için burundan örnek alınmayacak”

Peki tes ağızdan mı yoksa burundan mı alınacak. Geçtiğimiz günlerde TRT Haber canlı yayınına katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu soruya şöyle yanıt vermişti:

“Uygulamanın amacı günlük olarak okullarda salgının artışını tespit etmek. Bu da zaten pilot olarak seçilen okullarda olacak. Bu okullarda da veli iznine göre öğrenciler test edilecek. PCR testleri tükürükten alınacak örneklerle yapılacak. Yani burundan örnek alınmayacak. Pek çok Avrupa ülkesinde de tükürük testi yapılıyor. Öğrencilere herhangi bir zararı olmuyor.”

Bakan Koca veli onayına dikkati çekmişti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada, okullarda öğrencilere yapılacak olan PCR testine açıklık getirmişti:

"Öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimiz onay formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır.” TRT Haber

Haberin Devamı