Ogs

Ogs

Son dakika ogs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ogs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ogs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ogs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ogs gelişmeleri de dahil olmak üzere 338 ogs haberi bulunmuştur. Tüm ogs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araç muayenesinde yoğunluk başladı! Otomobil sahipleri randevu alma telaşında!
Araç muayenesinde yoğunluk başladı! Otomobil sahipleri randevu alma telaşında! 2023 yılında araç muayene ücretlerine zam gelecek. Yeniden değerleme oranının belli olmasıyla birlikte vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışların yanında araç muayene ücretleri de bu oran referans alınarak yeniden belirlenecek. Milyonlarca araç sahibi yeni yıl öncesi araç muayenelerinin bin liranın üzerine çıkacak olması nedeniyle araç muayene istasyonlarına akın ediyor. Peki, Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK araç muayenede kredi kartı geçerli mi? İşte 2022 araç muayene ücret tarifesi!
30.11.2022 Ekonomi
Araç Sınıfları Nedir? Hgs ve Ogs Araç Sınıfları Nasıl Bulunur?
Araç Sınıfları Nedir? Hgs ve Ogs Araç Sınıfları Nasıl Bulunur? Araç sınıfları AKS aralığı yani dingil mesafesine göre belirlenmektedir. Buna göre, AKS aralığı farklı olan her araç farklı araç kategorisinde yer alır. 
7.11.2022 Gündem
Kararsız sürücü kazaya neden oldu! Yaralılar var
Kararsız sürücü kazaya neden oldu! Yaralılar var Sancaktepe Kartal TEM bağlantı yolu Samandıra gişelerde, sürücüsü kararsız kaldığı iddia edilen hafif ticari araç, beton bariyere çarptı. Kazada 2 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
15.05.2022 Yaşam
Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor! E-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz ama...
Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor! E-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz ama... Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor. Arabası olan ve bayramda yola çıkacak yüz binlerce sürücüye peş peşe uyarılar geldi. Akaryakıt tasarrufu, trafik sigortası, araba bakımı, muayene ile ilgili yüz binleri ilgilendiren açıklamalar yapıldı. Öte yandan araba sahibi yüz binlerce kişiye kritik bir ikaz geldi. 30 Nisan Cumartesi saat 00.00’dan, 5 Mayıs Perşembe sabah 07.00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş ücretsiz. Bunun dışında kalan özel otoyol ve köprüler ücretli. 31 Mart’ta OGS dönemi kapandı artık sadece HGS kullanılıyor. Uzun yolda çok fazla geçiş yaşanacağından limitinizin yeterli olduğundan emin olun. Mağdur olmamak için belli bir bakiyenin altında otomatik bakiye yükleme, kredi kartı tanımlama gibi seçenekleri bankanızla görüşerek aktif hale getirebilirsiniz. Kaçak geçiş yaptığınızla ilgili şüphe oluşursa e-Devlet’ten ‘kaçak geçiş’ arama sonucundan sorgulayabilirsiniz. Kaçak geçişlerde 15 gün içinde yeterli bakiye yüklerseniz cezalı duruma düşmezsiniz.
29.04.2022 Ekonomi
Para iadesi ile ilgili flaş açıklama! Fiş ya da fatura ile başvurulacak, 5 yıl şartı...
Para iadesi ile ilgili flaş açıklama! Fiş ya da fatura ile başvurulacak, 5 yıl şartı... Para iadesi ile ilgili flaş karar! Fiş ya da faturası olanlar başvuru yapabilecek. Para iadesi ile ilgili 5 yıl detayı dikkat çekiyor. Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazlarının Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketleriyle değiştirildiği için kullanıcılara cihaz bedelinin ödenmeyeceğini duyuran Karayolları Genel Müdürlüğü’ne (KGL) itiraz tüketicilerden geldi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Elinde faturası, fişi olan ve cihazı 5 yıldan eski olmayan vatandaşlar, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak haklarını arayabilir” dedi.
22.04.2022 Ekonomi
OGS depozito bedeli geri ödenecek mi? OGS depozito iadesi yapılacak mı?
OGS depozito bedeli geri ödenecek mi? OGS depozito iadesi yapılacak mı? Karayolları Genel Müdürlüğü, 31 Mart’tan itibaren köprü ve otoyol gişelerinde OGS’yi kaldırıp yerine Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) getirdi. Çoğu kişi de yeni sisteme geçişin ardından Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazları için daha önceden ödedikleri OGS depozito bedelinin iade edilip edilmeyeceğini merak ediyordu. Yaklaşık 1 milyon 200 bin kullanıcının HGS’ye geçişte OGS cihaz ücreti geri alıp almayacağı merak ediliyordu. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), otomatik geçiş sistemi (OGS) depozito bedelleri ile ilgili açıklama yaptı. Peki, OGS depozito bedeli geri ödenecek mi? OGS depozito iadesi yapılacak mı? OGS cihaz ücreti geri ödenecek mi? İşte detaylar…
21.04.2022 Ekonomi
Mezarlıkta korkunç olay! Temizlik yapan çalışanlar kadını görünce telefona sarıldı...
Mezarlıkta korkunç olay! Temizlik yapan çalışanlar kadını görünce telefona sarıldı... Kayseri'de, yakınlarının kayıp başvurusu yaptığı Esma Bal (40), mezarlıkta tabancayla vurulmuş ölü bulundu.
31.03.2022 Yaşam
Ümraniye’de kontrolden çıkan otomobil 3 araca çarptı! 2 yaralı
Ümraniye’de kontrolden çıkan otomobil 3 araca çarptı! 2 yaralı Ümraniye TEM otoyolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yolda seyir halinde olan 3 araca arptı. Zincirleme kazaya bir araçta bulunan iki kişi araç içinde sıkıştı. Zincirleme kazaya karışan araçlar ve kaza alanı dron ile görüntülendi.
31.03.2022 Yaşam
Tabelalardan OGS siliniyor
Tabelalardan OGS siliniyor Otoloy ve köprülerde, tabelalardaki OGS yazısı HGS'ye çevriliyor.
31.03.2022 Yaşam
Fiyat artışları faturalara yansımayacak! Destek açıklaması, Bakan Dönmez duyurdu
Fiyat artışları faturalara yansımayacak! Destek açıklaması, Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Uzlaştırma fiyatları doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaat başına 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Diğer santraller için bin 200 lira olarak kararlaştırılmış oldu. Böylece santrallerin üretime sorunsuz bir şekilde devam etmesini de temin etmiş olacağız. Bu destekle birlikte fiyat artışlarının faturalara yansımasını da engelleyeceğiz." dedi.
31.03.2022 Ekonomi
Bakan Varank'tan ihracat açıklaması! 'Yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor'
Bakan Varank'tan ihracat açıklaması! 'Yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye, sanayi anlamında son 2 yılda, geçmiş dönemde yaşamadığı kadar büyüdü. 225 milyar dolara ulaşan ihracat ürünlerimizin yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor" dedi.
31.03.2022 Ekonomi
OGS'den HGS'ye geçişte para iadesi uyarısı! Aradaki farkın geri ödenmesi gerekiyor ama bankalar...
OGS'den HGS'ye geçişte para iadesi uyarısı! Aradaki farkın geri ödenmesi gerekiyor ama bankalar... Otoyol ve köprülerden geçişte araç sahipleri için yeni bir dönem başlıyor. OGS dönemi sona eriyor. Sürücüler bugünden itibaren sadece HGS ile geçiş yapabilecek. Ancak depozito verilerek alınan OGS'lerin iadesiyle ilgili karışıklık yaşanıyor. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan OGS'den HGS'ye geçişti ücret farkına ilişkin uyarı geldi. Tutar farkının mutlaka tüketiciye verilmesi gerektiğini belirten Ağaoğlu, "Bankalar sahip çıkmıyor olaya. Bunun kamu otoritesi tarafından yapılacak bir düzenleme ile mutlaka HGS kartlarına yüklenmesi sağlanmalıdır. OGS'nin içinde kalan bedellerin de HGS kartına aktarılmasını tüketiciler takip etmeli" ifadelerini kullandı.
31.03.2022 Ekonomi
Halkbank resmen duyurdu! Bugün son gün, para ödenmiyor, hesabı olan, kredi kartı kullanan...
Halkbank resmen duyurdu! Bugün son gün, para ödenmiyor, hesabı olan, kredi kartı kullanan... Banka hesabı olan ya da kredi kartı kullanan tüm müşteriler ile yeni hesap açan banka müşterilerini kapsıyor. Ücret ödenmiyor. Halkbank tarafından başlatılan kampanyada sona gelindi. Başvuruda bulunmak isteyenlerin bugün müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Artık otoyol ve köprü geçişlerinde OGS uygulaması kaldırılıyor, geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. Bugün itibarı ile yeni uygulama başlıyor. Halkbank tarafından araç sahipleri için önemli bir adım atıldı. Bankaya başvuranların ücretsiz HGS etiketi alma imkanı buluyor. Peki Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) etiketi nasıl alınır? İşte merak edilen ayrıntılar...
31.03.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor, 31 Mart'tan itibaren artık...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor, 31 Mart'tan itibaren artık... Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Bir dönem resmen sona eriyor. 31 Mart'tan itibaren otoyol ve köprülerde sadece HGS geçerli olacak. OGS cihazları ise artık kullanılmayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprülerde OGS döneminin 31 Mart’ta sona erdiğine dikkati çekti ve HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığı konusunda vatandaşları uyardı. OGS kullanan vatandaşların HGS etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımlar da sıralandı. İşte son dakika haberinin detayları...
30.03.2022 Ekonomi
OGS kaldırıldı mı, OGS ne zaman kalkıyor? OGS HGS dönüşümü nasıl yapılır, ücretli mi? OGS’den HGS’ye geçiş!
OGS kaldırıldı mı, OGS ne zaman kalkıyor? OGS HGS dönüşümü nasıl yapılır, ücretli mi? OGS’den HGS’ye geçiş! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünden (KGM) yapılan yazılı açıklamada Otomatik Geçiş Sisteminden (OGS) Hızlı Geçiş Sistemine (HGS) geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığı ifade edildi. Peki, OGS ne zaman kalkıyor? OGS HGS dönüşümü nasıl yapılır? OGS’den HGS’ye geçiş!
30.03.2022 Gündem
Banka hesabına ya da kredi kartına iade edilecek! Başvuru yapılması gerekiyor, 31 Mart’tan itibaren...
Banka hesabına ya da kredi kartına iade edilecek! Başvuru yapılması gerekiyor, 31 Mart’tan itibaren... Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. OGS kaldırılıyor. Bankaya başvuru yapılması gerekiyor. 31 Mart'tan itibaren yeni dönem başlıyor. Son 2 gün kaldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprülerde OGS döneminin 31 Mart’ta sona erdiğine dikkati çekti ve HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığı konusunda vatandaşları uyardı. OGS kullanan vatandaşların HGS etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımlar da sıralandı.
29.03.2022 Ekonomi
Kuveyt Türk kararı resmen duyurdu! Ücretsiz, aidat da alınmıyor! 31 Haziran'a kadar...
Kuveyt Türk kararı resmen duyurdu! Ücretsiz, aidat da alınmıyor! 31 Haziran'a kadar... Kuveyt Türk harekete geçti ve yeni kararı resmen duyurdu. Ücretsiz ve aidatsız olarak işlem gerçekleştiriliyor. Şubeye gitmeye gerek kalmadı. Dev banka, çiftçi ve şahıs firmaları için uzaktan hesap açma hizmetinin devreye alındığını açıkladı. 31 Haziran'a kadar görüntülü görüşmeyle hesap açanlar, kampanyadan yararlanabilecek. Dakikalar içinde mobil uygulamadaki başvuru ekranından hesap açılabiliyor. CebimPOS ile tüm şahıs firmaları ve çiftçilere ücretsiz ve aidatsız tahsilat/ödeme alma imkânı sunuluyor.
28.03.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Bir dönem resmen sona eriyor, 31 Mart'tan itibaren artık...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Bir dönem resmen sona eriyor, 31 Mart'tan itibaren artık... Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Bir dönem resmen sona eriyor. 31 Mart'tan itibaren otoyol ve köprülerde sadece HGS geçerli olacak. OGS cihazları ise artık kullanılmayacak. Şu ana kadar OGS kullanıcılarının yüzde 30'u hesaplarını değiştirdi. 800 bin kişinin daha bu süreçte geçiş yapması bekleniyor. Öte yandan Trafiğe kayıtlı araç sayısı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artarak 24 milyon 328 bin 780'den 25 milyon 385 bin 84'e yükseldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konuyla ilgili açıklama yaparak mega şehirde toplam araç sayısının 4 milyon 688 bin 22 olduğunu açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
23.03.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiren karar! Meclis'e geliyor o cezalara yeni düzen...
Arabası olan herkesi ilgilendiren karar! Meclis'e geliyor o cezalara yeni düzen... Arabası olan herkes merak ediyordu. Bakan Adil Karaismailoğlu duyurdu. Bakan Karaismailoğlu otoyol ve köprülerde ceza ücretinde karmaşanın son bulacağını belirterek “Vatandaşın OGS’sinde var ama HGS’den geçiyor. HGS’de para yok diye ceza kesiyor. Hâlbuki OGS’de para mevcut. Onunla ilgili bir kanun teklifimiz var” dedi.
19.03.2022 Otomobil
Sıfır araba ve ikinci el araba alacak milyonları ilgilendiriyor! Masrafı arttı! Artık değişti! Benzinli araba ve dizel araba...
Sıfır araba ve ikinci el araba alacak milyonları ilgilendiriyor! Masrafı arttı! Artık değişti! Benzinli araba ve dizel araba... Sıfır veya ikinci el araba araba alacak milyonları ilgilendiriyor. Araba satışlarıyla ilgili önemli detay. Araba alış tercihleriyle ilgili flaş açıklama geldi. Motorinin fiyatı benzini geride bıraktı, alıcının tercihi değişti. Eskiden dizel araca olan rağbet yerini benzinli araca bıraktı. Akaryakıt fiyatlarındaki artış alıcının araç tercihini de değiştirdi. Eskiden dizel araca olan rağbet yerini benzinli araca bıraktı. Oto galerici Serkan Keleş, "İnsanlar dizel araçları tercih ediyorlardı ama şimdi dizel ile benzin fiyatı arasındaki rekabet kapandığı için insanlar 'Ben bunu niye kullanıyorum?' diye düşünmeye başladı. 1.6 motor benzinli ortalama araba fiyatları 400-500 binin üzerinde gelirken, 1.6 dizelleri 600-700 bin bandında alıyorlar" dedi.
15.03.2022 Ekonomi
Halkbank resmen duyurdu! Banka hesabı olan ya da kredi kartı kullanan tüm müşterileri kapsıyor, 31 Mart'a kadar...
Halkbank resmen duyurdu! Banka hesabı olan ya da kredi kartı kullanan tüm müşterileri kapsıyor, 31 Mart'a kadar... Halkbank'tan flaş karar! 31 Mart tarihine kadar başvuran para ödemiyor. Banka hesabı olan ya da kredi kartı kullanan tüm müşterileri kapsıyor. Ayrıca yeni hesap açan ya da kredi kartı başvurusunda bulunanlar da kampanyadan faydalanıyor. Halkbank tarafından yapılan açıklamada kampanya detayları paylaşıldı. Artık otoyol ve köprü geçişlerinde OGS uygulaması kaldırılıyor, geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. 31 Mart itibarı ile yeni uygulama başlayacak. Değişim öncesi Halkbank'tan araç sahipleri için önemli bir adım atıldı. Ay sonuna kadar bankaya başvuranların ücretsiz HGS etiketi alma imkanı buluyor. Peki Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) etiketi nasıl alınır? İşte merak edilen ayrıntılar...
13.03.2022 Ekonomi
Ev alacakları yakından ilgilendiriyor! Çarpıcı rapor ortaya çıktı, fiyatlar yüzde 119 arttı
Ev alacakları yakından ilgilendiriyor! Çarpıcı rapor ortaya çıktı, fiyatlar yüzde 119 arttı Ev alacakları yakından ilgilendiren gelişme! Son iki yılda fiyatlar katlandı, çarpıcı rapor ortaya çıktı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de satışlar durma noktasına geldi, Buna rağmen ev fiyatları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 119,3 arttı. Satılık konut cari fiyatındaki yıllık artış oranı İstanbul'da yüzde 137,9, Ankara'da yüzde 105,5 ve İzmir'de yüzde 104,5 oldu. Konut piyasasındaki canlılığın bir göstergesi olan satılan konutların satılık ilan sayısına oranı, önceki aya göre hem ülke genelinde hem de üç büyük ilde yükseldi.
11.03.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı zamları sonrası flaş gelişme! Destek veriliyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
Ayçiçek yağı zamları sonrası flaş gelişme! Destek veriliyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Ayçiçek yağı fiyatlarındaki artış sonrası son dakika gelişmesi! Dört ilde resmen başlıyor, ayçiçeği üretimi hız kazanacak. Resmi Gazete'de yayımlandı, destek veriliyor, tek tek açıklandı. Arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, nohut, kanola, susam, kuru fasulye, mercimek de dahil edildi, hepsi Çiftçi Kayıt Sistemi ile hepsine destek ödemesi yapılacak. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamındaki ürünler listesinde yer alan Aydın-Efeler, Aydın-Köşk, Aydın-Sultanhisar, Aydın-Yenipazar, Karabük-Eskipazar, Kütahya-Domaniç ve Sivas- Hafik havzalarında yer alan ürünler güncellendi. Değişiklikle bu bölgelerde diğer ürünlerin yanında yağlık ayçiçeği ekimi de desteklenecek. İşte detaylar....
11.03.2022 Ekonomi
Balık fiyatlarına yansıdı, yüzde 50 arttı! Son 1 ayda yaşandı
Balık fiyatlarına yansıdı, yüzde 50 arttı! Son 1 ayda yaşandı Ordu’da günlerdir etkili olan rüzgar ve olumsuz hava şartları ile akaryakıt fiyatları balıkçı teknelerini etkiledi. Balıkçılar, son bir ayda bazı balık fiyatlarında yüzde 50 artış olduğunu söyledi.
11.03.2022 Ekonomi
Arabası olan milyonları kapsıyor! Bankalar o ücretleri iade edecek! HGS ve OGS...
Arabası olan milyonları kapsıyor! Bankalar o ücretleri iade edecek! HGS ve OGS... Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. HGS ve OGS ile ilgili flaş detay. Bankalar o ücretleri iade ediyor. 600 lira hesaba yatacak. 31 Mart'a kadar HGS etiketiyle değiştirilecek olan 1,2 milyon adet OGS cihazlarının depozito bedelinin ödenmesi bankaların insafına kaldı. Bazı bankalar depozito bedelini müşterisine iade ederken, bazıları da HGS etiketiyle değiştiriyor. Vatandaşın alacağı 17-40 dolar arasında değişiyor.
11.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ogs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ogs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.