Ogm

Ogm

Son dakika OGM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan OGM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını OGM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ogm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ogm gelişmeleri de dahil olmak üzere 119 ogm haberi bulunmuştur. Tüm ogm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Marmaris'te yanan ormanlar yeni haliyle görüntülendi
Marmaris'te yanan ormanlar yeni haliyle görüntülendi Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınlarında küle dönen Bördübet ve Değirmenyanı bölgeleri, 1 yıl sonra Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) çalışması ile yeniden yeşillendi.
6.08.2023 Yaşam
AK Parti'li Çelik'ten TB2 İHA iddialarına tepki
AK Parti'li Çelik'ten TB2 İHA iddialarına tepki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yangınlar sonrası gündeme gelen TB2 İHA iddialarına tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bayraktar TB2 İHA’ların yangınları önlemede kullanılmasını, siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş linç kampanyası ile hedef almaya çalışıyorlar. Siyaset ve gazetecilik kılığına girmiş sinsi linç kampanyalarını yürütenler, belgeler ve rakamlar karşısında bir kere daha yalancı durumuna düşmüşlerdir." dedi.
30.07.2023 Gündem
Baykar’dan açıklama: 5 noktada orman yangınlarına karşı hizmet verilmektedir
Baykar’dan açıklama: 5 noktada orman yangınlarına karşı hizmet verilmektedir Baykar Teknoloji, orman yangınlarında İHA'ların görevlendirildiğini ve personel, kira, elektrik, su giderlerinin kendilerinin karşıladığını açıkladı. Baykar CEO'su Haluk Bayraktar yapılan bir haberi örnek göstererek "Gazetecilikte bir haber hazırlanırken karşı tarafa da söz hakkı tanınır diye biliyorum. Bize ulaşan, arayan, soran olmadı. Olsaydı anlatırdık. Bu gazetecilikten çok itibar suikasti..." dedi.
29.07.2023 Gündem
Üç ilden yangın haberleri art arda geldi! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son durumu açıkladı
Üç ilden yangın haberleri art arda geldi! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son durumu açıkladı Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı. İzmir'in Urla ilçesinde makilikte yangın çıktı. Saat 13.30 sıralarında çıkan yangın 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Balıkesir'de, Milas'ta ve Köyceğiz'de de yangın çıktı. Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkıp ormana sıçrayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 7 saatte kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bölgede havadan inceleme yaptı. İncelemelerin ardından Bakan Yumaklı, açıklamalarda bulundu.
14.07.2023 Gündem
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından, yerli ve milli imkanlarla geliştirilerek Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) teslim edilen ve 'Nefes' adı verilen T-70 yangın söndürme helikopterinin 2'ncisinin yapımı da tamamlandı. T-70'in başmühendisi Dr. Duygu Barın, "2'nci helikopteri de haziran ayı içerisinde Orman Genel Müdürlüğümüze teslim edeceğiz" dedi.
10.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Orman yangınlarında kullanılacak! 'Nefes' Ankara semalarında
Orman yangınlarında kullanılacak! 'Nefes' Ankara semalarında Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) envanterine katılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Nefes' ismini verdiği yerli T-70 yangın söndürme helikopteri, Ankara semalarında uçuş yaptı.
11.05.2023 Gündem
2023 OGM personel alımı: 1128 OGM personel alımı başvurusu ne zaman, şartlar neler?
2023 OGM personel alımı: 1128 OGM personel alımı başvurusu ne zaman, şartlar neler? Orman Genel Müdürlüğü personel alım başvuruları başladı. 1128 OGM personel alımı 26 Ocak'ta başlayan başvurular kurumun internet sitesi üzerinden yapılıyor. OGM personel alım şartları arasında 2022 KPSS sınavından KPSSP93 puan türünden az 65 alınması gerekiyor. Birçok şehirde gerçekleştirilecek personel alımı için İstanbul’a 37, İzmir’e 46, Ankara’ya ise 17 kişilik kontenjan ayrıldı. İşte 2023 OGM personel alımı başvuruları, şartları ve tarihleri...
29.01.2023 Personel Alımı
OGM fidan bağışı! Geleceğe Nefes katılım belgesi nasıl alınır? 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü fidan bağış kampanyası ve fidan sahiplenme ekranı!
OGM fidan bağışı! Geleceğe Nefes katılım belgesi nasıl alınır? 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü fidan bağış kampanyası ve fidan sahiplenme ekranı! 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Türkiye Yüzyılına Nefes sloganıyla fidan kampanyası başlattı. OGM İnternetten fidan başığında bulunan katılımcıların adına Geleceğe Nefes katılım belgesi veriyor. Peki, Geleceğe Nefes katılım belgesi nasıl alınır? OGM fidan bağışı nasıl yapılır? İşte detaylar…
9.11.2022 Gündem
İnsansız hava araçlarıyla dakikada 12,5 milyon hektar orman taranıyor
İnsansız hava araçlarıyla dakikada 12,5 milyon hektar orman taranıyor Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde sayıları 8e çıkarılan insansız hava araçları (İHA) ile Türkiye ve KKTC'de, 7 gün 24 saat, dakikada 12,5 milyon hektar alan taranarak yangınlara karşı denetim yapılıyor. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "İHA'lar, yangın mahallinden aktardıkları görüntülerle sanki yangın alanındaymışız gibi yangını kontrol etmemizi sağlıyor" dedi.
5.09.2022 Gündem
Orman Genel Müdürlüğü personel alımı! OGM personel alımı başvuru şartları nelerdir, son başvuru tarihi ne zaman? Avukat, güvenlik ve temizlik görevlisi, şoför alımı
Orman Genel Müdürlüğü personel alımı! OGM personel alımı başvuru şartları nelerdir, son başvuru tarihi ne zaman? Avukat, güvenlik ve temizlik görevlisi, şoför alımı Orman Genel Müdürlüğü başvuru şartları ve süreci için araştırmalar hızlandı. Orman Genel Müdürlüğü 338 sözleşmeli personel alımı yapacağının duyurmasının adından OGM personel alımı başvuruları yoğun ilgi gördü. Avukat, güvenlik ve temizlik görevlisi, şoför alımının yapılacağı OGM personel alımı hakkında merak edilenler…
27.08.2022 Personel Alımı
Ticaret hacmi 600 milyon dolar! Kağıt, kozmetik, ilaç, boya, kauçuk ve lastik...
Ticaret hacmi 600 milyon dolar! Kağıt, kozmetik, ilaç, boya, kauçuk ve lastik... Odun dışı orman ürünlerinin üretimini desteklemek için eylem planları yürüten Orman Genel Müdürlüğü (OGM), plastik sanayisinden tıp alanına kadar pek çok sektörde kullanılan reçinenin 2021 yılı üretiminden ekonomiye 650 bin dolar döviz girdisi sağladı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Ülkemizde reçine ve türevlerinin ticaret hacmi 600 milyon dolar civarında. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl bin 280 ton reçine üretimi yapıldı. Ülkemiz ormanlık sahalarında 2022 yılı sonuna kadar 640 ton ham reçine üretimi gerçekleştirilerek ülke ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Marmaris'te orman yangını! Alevler otele sıçradı, işte yangının çıkış nedeni...
Marmaris'te orman yangını! Alevler otele sıçradı, işte yangının çıkış nedeni... Son dakika haberi... Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede, orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay; "Yangın uygulama oteline ve bir villaya da sıçramış durumda" dedi. AFAD’dan yapılan açıklamada ise “Orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır” denildi. Muğla Valisi Orhan Tavlı da saat 17.30 itibariyle alevlerin kontrol atına alındığını, soğutma çalışmalarının başladığını söyledi. Öte yandan orman yangınının kopan ağaç dalının elektrik tellerinin birbirine temas ettirmesi sonucu oluşan kıvılcımlar dolayısıyla çıktığı belirlendi.
29.07.2022 Gündem
Datça'da orman yangını! Bakan Kirişci canlı yayında duyurdu, yangın kontrol altına alındı...
Datça'da orman yangını! Bakan Kirişci canlı yayında duyurdu, yangın kontrol altına alındı... Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan ve 600 hektar alanda etkili olan orman yangını ile ilgili iyi haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci "Datça'daki yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi. 24 saat boyunca söndürülme çalışması devam eden yangından etkilenen 7 kişi tedavi görüyor, 4'ü ağır toplam 10 ev hasar aldı.
14.07.2022 Gündem
Muğla Marmaris'te orman yangını! Bakan Soylu duyurdu: 10 ton su atan helikopterler görevde...
Muğla Marmaris'te orman yangını! Bakan Soylu duyurdu: 10 ton su atan helikopterler görevde... Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadele üçüncü gününde... Havanın aydınlanmasıyla yangına havadan müdahale yeniden başladı. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, güvenlik tedbirleri kapsamında 274 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Bakan Kirişci, "Akşama doğru çalışmalarda olumlu gelişmeleri bekliyoruz. 12 uçak, 45 helikopterle müdahale sürüyor" dedi. Kara çalışmalarının sabaha kadar devam ettiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "İlk kez TSK envanterinde bulunan, bir kerede 7-10 ton su atan Chinook helikopterleri de şu anda görev başındadır" ifadelerini kullandı. İşte Marmaris yangını ile ilgili son dakika gelişmeleri...
23.06.2022 Gündem
Muğla Marmaris'te orman yangını! Bakan Kirişci açıkladı, işte yangının büyümesinin nedeni...
Muğla Marmaris'te orman yangını! Bakan Kirişci açıkladı, işte yangının büyümesinin nedeni... Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Amazon Koyu'ndaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda dün çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken bölgede yeni gelişmeler yaşandı. CNN Türk canlı yayınına bağlanarak Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili son durumu açıkladı. Bakan Kirişci, "Tam yangının olduğu yerde, Orman Genel Müdürlüğü mobil izlemenin bulunduğu Küfre Koyu'ndayız. Alınması gereken tüm önlemler alındı. Hava sıcaklığının ve rüzgarın artmasıyla birlikte belirli bölgelerde anormal yangın oluştu. Bütün hava ve yer araçlarımız buralara yönlendirildi" dedi. Öte yandan Bakan Kirişci, Marmaris’teki orman yangınının büyümesinin sebebinin hava sıcaklığı ile kozalak fırlatması olduğunu belirterek, "20 helikopter, 14 uçak var. 34 tane hava aracı vardı, 5 tane daha geldi. 39 hava aracı var. Yer araçlarımız ise istemediğimiz kadar." açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
23.06.2022 Gündem
Muğla Marmaris'te orman yangını! Bakan Kirişçi açıkladı: Yangın kontrol altına alınma aşamasında
Muğla Marmaris'te orman yangını! Bakan Kirişçi açıkladı: Yangın kontrol altına alınma aşamasında Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan ve 200 hektarı aşkın alanda etkili olan orman yangınına ikinci günde, 20 helikopter ve 14 uçakla havadan, 1494 personel, 172 arazöz, 191 kamu kuruluşlarına ait araç, 17 dozer ve 39 iş makinesiyle karadan müdahale sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te yangın çıkan bölgede helikopterle incelemede bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangına yönelik çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye hareket etti. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğlen saatlerinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi CNN Türk canlı yayınında yangının kontrol altına alınma aşamasında olduğunu belirtti. Öte yandan Muğla'nın Marmaris ilçesinde yangın etkisini artırarak devam ederken alevlerin tehdidi altındaki yangın kriz merkezi boşaltılıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
22.06.2022 Gündem
OGM Babalar Günü Babamın Fidanı bağış ekranı! Babalar Günü fidan bağışı nasıl ve nereden yapılır?
OGM Babalar Günü Babamın Fidanı bağış ekranı! Babalar Günü fidan bağışı nasıl ve nereden yapılır? Babalar Günü’ne kısa bir süre kala bu özel gün için hazırlıklar da başladı. Pek çok kişi Orman Genel Müdürlüğü’nün Babalar Günü fidan bağış kampanyasının bu yıl da olup olmadığını merak ediyor. Peki, Babalar Günü fidan bağışı nasıl ve nereden yapılır? OGM Babalar Günü Babamın Fidanı bağış ekranı!
13.06.2022 Gündem
Orman yangınlarında hava gücü 2 kat arttı
Orman yangınlarında hava gücü 2 kat arttı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 2022 yılı yaz dönemi için orman yangınlarına karşı hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl 20 uçak, 55 su atar helikopter, 8 insansız hava aracı, rezervler ve idari hava araçları ile birlikte hava gücü sayısı 118'e çıktı. Geçen yıl 154 ton su taşıyan hava araçları bu sene 302 ton su taşıyabilecek. Yeni temin edilen bazı uçak ve helikopterler görev bölgelerinde konuşlanırken, tüm hava gücü 1 Temmuz'da yangınlara müdahale için görev yerlerinde hazır olacak.
28.05.2022 Gündem
THY 19 Mayıs hatıra bileti 2022! Türk Hava Yolları 19 Mayıs hatıra bileti nasıl ve nereden alınır? THY yolculuk bileti alma ekranı!
THY 19 Mayıs hatıra bileti 2022! Türk Hava Yolları 19 Mayıs hatıra bileti nasıl ve nereden alınır? THY yolculuk bileti alma ekranı! THY 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yolculuk bileti için aramalar arttı. 19 Mayıs hatıra bileti nasıl alınır? sorusuna yanıt aranıyor. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs’a özel hatıra bileti hazırlayarak tüm öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerin kullanımına sundu. 19 Mayıs hatıra bileti almak isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Türk Hava Yolları hatıra bileti nasıl alınır? İşte THY 19 Mayıs hatıra bileti 2022…
19.05.2022 Gündem
Annemin Ağacı OGM fidan sahiplenme kampanyası! Anneler günü Annemin Ağacı kampanyasına nasıl katılım sağlanır?
Annemin Ağacı OGM fidan sahiplenme kampanyası! Anneler günü Annemin Ağacı kampanyasına nasıl katılım sağlanır? Bugün Anneler Günü! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) geçen yıl başlattığı ‘Annemin Ağacı’ kampanyasını bu yıl da devam ediyor. Anneler Günü’nü anlamlı bir hediye ile kutlamak için pek çok kişi OGM’nin ‘Annemin Ağacı’ kampanyasını araştırıyor. Peki, Anneler günü Annemin Ağacı kampanyasına nasıl katılım sağlanır? İşte Annemin Ağacı OGM fidan sahiplenme kampanyası!
8.05.2022 Gündem
OGM kura sonuçları 2022 sorgulama ekranı ve isim listesi öğrenme! İŞKUR Orman Genel Müdürlüğü (OGM) kura sonuçları açıklandı mı?
OGM kura sonuçları 2022 sorgulama ekranı ve isim listesi öğrenme! İŞKUR Orman Genel Müdürlüğü (OGM) kura sonuçları açıklandı mı? OGM kura sonuçları açıklandı mı, OGM işçi alımı kura çekimi isim listesi belli mi? sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Orman Genel Müdürlüğü OGM kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 5 bin işçi alımı başvurusu bulunan adaylar sonuçların açıklanıp açıklanmadığını öğrenmeye çalışıyor. İşte OGM kura sonuçları 2022 sorgulama ekranı ve isim listesi öğrenme sürecine ilişkin merak edilenler…
7.05.2022 Personel Alımı
OGM işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı? OGM kura çekimi sonuçları ve il il isim listesi!
OGM işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı? OGM kura çekimi sonuçları ve il il isim listesi! Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı için başvurular 15 Nisan’da tamamlandı. Gözler OGM’nin kura çekimi ve kura sonuçlarına çevrildi. İl il kura çekimi farklı tarihlerde yapılıyor. OGM’nin 5 bin işçi alımında Bursa sonuçları açıklandı. 5 Mayıs Denizli’de, 29 Mayıs’ta Adana’da gerçekleştirilecek. Peki, OGM işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı? OGM kura çekimi sonuçları ve il il isim listesi!
5.05.2022 Personel Alımı
Anneler Günü hediyesi! Annemin Ağacı sertifikası nasıl alınır? OGM fidan sahiplenme kampanyasına katılım nasıl sağlanır?
Anneler Günü hediyesi! Annemin Ağacı sertifikası nasıl alınır? OGM fidan sahiplenme kampanyasına katılım nasıl sağlanır? Anneler Günü hediyesi OGM’den! Her anne için bir ağaç kampanyası bu yıl da devam edecek. Orman Genel Müdürlüğü (OGM), geçen yıl Anneler Günü’nde başlattığı ‘Annemin Ağacı’ kampanyasını yeniden başlatıyor. Peki, Annemin Ağacı sertifikası nasıl alınır? OGM fidan sahiplenme kampanyasına katılım nasıl sağlanır? İşte annelerine anlamlı bir hediye vermek isteyenler için kapmanyanın detayları…
3.05.2022 Gündem
OGM’den 'her anne için bir ağaç'
OGM’den 'her anne için bir ağaç' Orman Genel Müdürlüğü (OGM), geçen yıl Anneler Günü’nde başlattığı ‘Annemin Ağacı’ kampanyasını bu yıl da sürdürüyor. Geçen yıl 30 saatte 2 milyondan fazla fidanın bağışlandığı kampanya, annelerine anlamlı bir hediye vermek isteyenleri bu yıl da www.anneminagaci.com internet sitesi üstünden fidan sahiplenmeye çağırıyor.
2.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ogm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ogm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.