New Mexico

New Mexico

Son dakika New Mexico haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan New Mexico ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını New Mexico haber sayfamızda bulabilirsiniz.

New Mexico

haberleri sayfasında son dakika yaşanan new mexico gelişmeleri de dahil olmak üzere 266 new mexico haberi bulunmuştur. Tüm new mexico haberleri aşağıda listelenmiştir.
İkinci Türk astronotu uzaya gidecek
İkinci Türk astronotu uzaya gidecek Türkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilecek.
16.05.2024 Gündem
İkinci Türk astronot uçuşa hazırlanıyor
İkinci Türk astronot uçuşa hazırlanıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024'te ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek." dedi.
7.05.2024 Gündem
İkinci Türk astronotun uzaya gidiş tarihi belli oldu
İkinci Türk astronotun uzaya gidiş tarihi belli oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzay seyahatiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
7.05.2024 Ekonomi
Jeffrey Epstein’in ‘küçük kara kitabı’ açık artırmayla satılacak
Jeffrey Epstein’in ‘küçük kara kitabı’ açık artırmayla satılacak ABD'de çocuklara yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölen Jeffrey Epstein'ın 221 önemli kişinin isminin yer aldığı 'küçük kara kitabı' açık artırmayla satışa sunulacak.
4.05.2024 Dünya
Jeffrey Epstein kimdir? Milyarder Jeffrey Epstein'in davasında kimlerin adı geçiyor? İşte Jeffrey Epstein listesi
Jeffrey Epstein kimdir? Milyarder Jeffrey Epstein'in davasında kimlerin adı geçiyor? İşte Jeffrey Epstein listesi ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ağı oluşturmaktan suçlanan ve yargılanmayı beklerken hapishanede intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in davasıyla bağlantılı kişilerin isimleri açıklandı. Söz konusu gelişmenin ardından Jeffrey Epstein kimdir, sorusunun yanıtı sorgulanırken Jeffrey Epstein listesi için aramalar da arttı. Peki, Jeffrey Epstein olayı nedir? İşte Jeffrey Epstein listesi
4.01.2024 Gündem
Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi?
Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi? Kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan Engin ve Dilan Polat çift olayı ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Polat çiftinin güzellik salonu açmak isteyenlere, 20 milyon liralık isim hakkı vererek gelir elde ettikleri iddiaları dolaşırken çiftin bir avukatının da ilk soruşturma dalgasında gözaltına alınması ünlü dizi Breaking Bad'di anımsattı. Bir avukatın müvekkiline kara para aklama için güzellik salonu aldırmasını hatırlattı. Nakit para akışının yoğun olduğu bu salonlar, muhasebe denetiminin zor olması nedeniyle dünya genelinde de para aklamada sıklıkla başvurulan bir yöntem oluyor. Söz konusu ayrıntının ardından Breaking Bad dizisine yönelik sorgulamalar arttı.
16.11.2023 Gündem
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık’ın (Reis) yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü ‘Comanchero’ çökertildi. operasyonlar sonucunda 37 şüpheli şahıs yakalandı” dedi.
2.11.2023 Gündem
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi Cillian Murphy, Robert Downey Jr, Matt Damon gibi ünlü isimlerin rol aldığı Oppenheimer, 21 Temmuz’da gösterime girdi. Film gündemdeki yerini korurken ünlü fizikçinin bilim dünyasının önemli isimlerinden biri olan Feza Gürsey'e yazdığı mektup ortaya çıktı. 'İlk atom bombasının babası' olarak bilinen Oppenheimer hayatıyla da dikkat çekiyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, neden, ne zaman ve kaç yaşında öldü? J. Robert Oppenheimer hayatı, boyu ve biyografisi…
21.07.2023 Dünya
Alec Baldwin'in ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni bir gelişme yaşandı!
Alec Baldwin'in ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni bir gelişme yaşandı! ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin çekimleri sırasında yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne neden olduğu set kazası nedeniyle “kasıtsız adam öldürmek”ten resmen suçlanmıştı. Baldwin'in hukuk savaşında yeni bir gelişme daha yaşandı.
21.02.2023 Magazin
Alec Baldwin Rust filminin setinde katil olmuştu! Savcılıktan ünlü aktöre yeni suçlamalar geldi
Alec Baldwin Rust filminin setinde katil olmuştu! Savcılıktan ünlü aktöre yeni suçlamalar geldi Dünyaca ünlü ABD'li aktör Alec Baldwin, 2021’de yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne neden olduğu set kazası nedeniyle “kasıtsız adam öldürmek”ten resmen suçlanırken savcılıktan peş peşe açıklamalar geldi.
1.02.2023 Dünya
ABD’li aktör Alec Baldwin “kasıtsız adam öldürmek”ten suçlanacak
ABD’li aktör Alec Baldwin “kasıtsız adam öldürmek”ten suçlanacak ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin ve Ekim 2021’de yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne neden olduğu set kazası nedeniyle “kasıtsız adam öldürmek” suçundan suçlanacağı açıklandı.
19.01.2023 Magazin
Sigara yasakları akciğer kanserinin önüne geçti
Sigara yasakları akciğer kanserinin önüne geçti En sık görülen kanser türlerinin başında gelen akciğer kanseri konusunda Kasım ayı tüm dünyada “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı”, 17 Kasım ise “Akciğer Kanseri Farkındalık Günü” olarak kabul ediliyor.
17.11.2022 Sağlık
Alec Baldwin 8'inci kez baba olmanın mutluluğunu yaşadı!
Alec Baldwin 8'inci kez baba olmanın mutluluğunu yaşadı! Alec-Hilaria Baldwin çifti, Ilaria Catalina Irena adını verdikleri 7'inci çocuklarını kucağına aldı. Daha önceki evliliğinden de Ireland Baldwin (26) isminde bir kızı bulunan dünyaca ünlü aktör, böylece 8'inci kez baba olmanın mutluluğunu yaşadı.
25.09.2022 Magazin
ABD'de dört Müslüman'ı öldüren kişi yakalandı! Cinayetle suçlanan baş şüphelinin kimliği şok etti...
ABD'de dört Müslüman'ı öldüren kişi yakalandı! Cinayetle suçlanan baş şüphelinin kimliği şok etti... ABD Albuquerque kenti peş peşe gelen Müslüman cinayetleriyle sarsıldı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren işlenmeye başlanan vahşi cinayetlerin birbiriyle bağlantılı olduğuna inanıyordu. Çevreden gelen ihbarlar yardımıyla yakalanan zanlının kimliği şoke etti.
10.08.2022 Dünya
ABD'de Müslümanlara yönelik cinayetler! Şüpheli araç aranıyor...
ABD'de Müslümanlara yönelik cinayetler! Şüpheli araç aranıyor... ABD’de 4 Müslümanın cinayete kurban gitmesi Albuquerque kentini sarstı. Kasım ayından beri biri Afgan, üçü Pakistanlı dört Müslüman pusu kurularak öldürüldü. ABD Başkanı Biden ‘öfke ve üzüntü’ duyduğunu, soruşturmanın sonucunu beklediğini belirtti.
9.08.2022 Dünya
34 yıllık korkunç fotoğrafın sırrı çözüldü! FBI doğruladı...
34 yıllık korkunç fotoğrafın sırrı çözüldü! FBI doğruladı... ABD'yi sarsan fotoğrafın sırrı 34 yıl sonra çözüldü. Annesinin gönderdiği mektuptan, bir haber kupürü çıktı. Haberi okurken gözyaşlarına boğuldu, memleketine dönüp eski sınıf arkadaşlarıyla buluştu. İğneyle kuyu kazıp 34 yıldır gizemini koruyan Polaroid fotoğraftaki genç kızın kimliğini ortaya çıkardı, FBI doğruladı.
18.07.2022 Dünya
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Faydadan çok zararı var
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Faydadan çok zararı var Maskelerle ilgili flaş açıklama! Maske ile tüm bilinmesi gerekenler vaka sayılarını artmasıyla birlikte yeniden merak edilir oldu. Artık maskeler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Kimileri bez maskeleri tercih ediyor kimi cerrahi kimi N95 ve türevlerini. Hangisini kullanırsak kullanalım Maske kullanmanın bazı kuralları var ama pek çoğumuz bunu göz ardı ediyoruz. Maske hijyeni en az maske takmak kadar önemli çünkü aynı maskeyi gereğinden uzun süre kullanmak, kolumuza takmak ya da katlayıp cebimize koymak sandığınızdan çok daha riskli. Maskeleri çantaya atıp sonra tekrar kullanmak ise faydadan çok zarar getiriyor. Peki gün içinde kullandığımız maskenin maksimum koruma sağlaması ve etkili kalması için nelere dikkat etmemiz gerekiyor. İşte maske kullanımıyla ilgili tüm detaylar...
28.01.2022 Yaşam
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor NASA'ya göre Güneş'in 4,1 milyon katı kütleye sahip kara deliğin "uyuyan bir canavar olmadığı" kanıtlandı.
20.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Alec Baldwin yönetmeni öldürmüştü! Yeni 'kurşun' detayı ortaya çıktı
Alec Baldwin yönetmeni öldürmüştü! Yeni 'kurşun' detayı ortaya çıktı ABD'de, "Rust" isimli filmin çekimleri esnasında aktör Alec Baldwin'in kullandığı silahtan çıkan kurşunun yönetmen Joel Souza'nın omzundan çıkarıldığı açıklandı.
27.10.2021 Dünya
Alec Baldwin'e bir darbe de Trump ailesinden! Olay tişörtler satışta: Silahlar insanları öldürmez...
Alec Baldwin'e bir darbe de Trump ailesinden! Olay tişörtler satışta: Silahlar insanları öldürmez... Rust filminin setinde kazara katil olan ünlü oyuncu Alec Baldwin'in görüntü yönetmenini vurarak öldürmesi dünya gündemindeki yerini koruyor. Kuru sıkı tabancaya konulan gerçek mermi yüzünden yaşanan korkunç olay yüzünden adeta yıkılan Alec Baldwin'e bir darbe de Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr’dan geldi.
26.10.2021 Dünya
Alec Baldwin film setinde nasıl katil oldu? Kan donduran iddia: Silahı değiştirildi...
Alec Baldwin film setinde nasıl katil oldu? Kan donduran iddia: Silahı değiştirildi... Dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin, çekimleri süren Rust isimli filmin setinde korkunç bir olay yaşadı. Filmin yapımcısı da olan başrol oyuncusu Alec Baldwin'in kullandığı tabancadan çıkan mermiler filmin yönetmeni ile görüntü yönetmenine isabet etti. Görüntü yönetmeni can verdi. Yönetmen ise hastanede yaşam savaşı veriyor. Olay sırasında kameraların da kayıtta olduğu öğrenildi. Korkunç olayla ilgili 'silah değiştirildi mi?' iddiası ise kan dondurdu...
22.10.2021 Dünya
Alec Baldwin “Rust” filminin görüntü yönetmenini öldürdü
Alec Baldwin “Rust” filminin görüntü yönetmenini öldürdü Rust filminin setinde dehşet. ABD'li ünlü oyuncu Alec Baldwin görüntü yönetmenini kazayla öldürdü.Yaralanan filmin yönetmeni Joel Souza ise yoğun bakımda.
22.10.2021 Dünya
Salmonella virüsü nedir, salmonella virüsü nasıl ve nereden bulaşır? Salmonella virüsü belirtileri ve tedavisi…
Salmonella virüsü nedir, salmonella virüsü nasıl ve nereden bulaşır? Salmonella virüsü belirtileri ve tedavisi… ABD'de 37 eyalette yüzlerce kişiyi hasta eden 'salmonella' salgınının arkasında Meksika'dan ithal edilen soğanlar çıktı. Yetkililer "Aldığınız soğanların nereden geldiklerini bilmiyorsanız hemen çöpe atın. Bu soğanlarla temas etmiş olabilecek tüm yüzeyleri yıkayın ve sterilize edin" uyarısında bulundu. Söz konusu uyarının ardından “Salmonella virüsü nedir, salmonella virüsü nasıl ve nereden bulaşır?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Salmonella virüsü belirtileri ve tedavisi…
21.10.2021 Gündem
SpaceX roketi 4 özel yolcuyu dünya çevresinde 3 gün gezdirecek
SpaceX roketi 4 özel yolcuyu dünya çevresinde 3 gün gezdirecek ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ilk defa içinde astronot olmayan bir roketle 4 yolcu için dünya çevresinde 3 günlük seyahat düzenleyecek.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA astronotu uzayda biber fidelerinin çiçek açtığını açıkladı
NASA astronotu uzayda biber fidelerinin çiçek açtığını açıkladı ABD’li NASA astronotu Megan McArthur, uzay istasyonunda (ISS) deney amaçlı yetiştirdikleri biber fidelerinin çiçek açtığını açıkladı. McArthur, gelecek hafta çiçeklerin yerini küçük biberlere bırakacağını belirtti.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

New Mexico ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki new mexico haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.