Gazete Vatan Logo

Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi?

Kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan Engin ve Dilan Polat çift olayı ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Polat çiftinin güzellik salonu açmak isteyenlere, 20 milyon liralık isim hakkı vererek gelir elde ettikleri iddiaları dolaşırken çiftin bir avukatının da ilk soruşturma dalgasında gözaltına alınması ünlü dizi Breaking Bad'di anımsattı. Bir avukatın müvekkiline kara para aklama için güzellik salonu aldırmasını hatırlattı. Nakit para akışının yoğun olduğu bu salonlar, muhasebe denetiminin zor olması nedeniyle dünya genelinde de para aklamada sıklıkla başvurulan bir yöntem oluyor. Söz konusu ayrıntının ardından Breaking Bad dizisine yönelik sorgulamalar arttı.

Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi?

Dilan ve Engin Polat çifti, kara parayı akladıkları iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Polat çiftinin ilk avukatının tutuklanması ve kara para aklamak için kullandıkları yöntemler tüm zamanların en çok konuşulan dizisi Breaking Bad’i akıllara getirdi. Peki, Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi? NTV’de yer alan habere göre Polat çiftiyle ünlü dizi Breaking Bad arasındaki benzerlikler ise oldukça dikkat çekici. MASAK'ın tespitine göre, elde büyük miktarlarda nakit para varken, günlük harcama dışında büyük rakamlarla harcama yapılması dikkat çekebilir ve bu durumda nakit paranın sisteme aklanarak sokulması gerekir.

Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi?

Dizide, Pinkman isimli suç karakterine avukatlık yapan Saul isimli avukat, müvekkiline elindeki önemli nakit parayı aklamak için bir güzellik salonu aldırıyor. Avukat, salonu alması için müvekkiline, elinde çok yüksek nakit para olduğunu, bu nakiti güzellik merkezi geliri olarak gösterip sisteme sokması gerektiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

Hatırlatmak gerekirse Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı ve mali müşaviri olan Ahmet Gün de tutuklanmıştı.

Breaking Bad’de kullanılan kara para aklam yöntemleri ise şöyle

Araba yıkama

Fast food lokanta (Los Pollos Hermanos)

Tortilla fabrikası

Böcek ilaçlama şirketi (Vamanos Pest)

Çamaşırhane

Breaking Bad konusu nedir?

Çekimleri, hikâyenin de geçtiği Albuquerque, New Mexico'da yapılan dizi, ellinci yaş gününü kutladıktan sonra üçüncü evre akciğer kanseri olduğunu öğrenen kimya öğretmeni Walter White'ın (Bryan Cranston) uyuşturucu baronuna dönüşme sürecini konu almaktadır.

Walter, ölmeden önce ailesini güvence altına almaya yetecek kadar para bırakmak için eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile metamfetamin üretmeye başlar ve suç dünyasına adımını atar. 20 Ocak 2008'de ilk bölümü yayımlanan dizi, beş sezon süren altmış iki bölümün ardından 29 Eylül 2013'te sona ermiştir.

Breaking Bad ne demek?

Break = kırma , bad=kötü , breaking=kırıyor anlamlarına gelse de dizinin konusu göz önünde bulundurulduğunda dizinin adını ‘Kötü yola sapma’ gibi çevirmek mümkün.

Haberin Devamı