Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi?
Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönmesinin ardından ikinci Türk astronotun ne zaman uzaya gideceği araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin merak edilen yanıt ise Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç'tan geldi. Peki, Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi?
10.02.2024 Gündem
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı?
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı? Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ile beraber yedek olarak Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğunda olup olmayacağı merak ediliyor. SpaceX Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan ISS'ye bu gece saat 01.11'de fırlatılacak. Axiom Space'in ISS'ye göndereceği "Ax-3" görevi için 4 kişilik mürettebat arasında Gezeravcı'nın yanı sıra 3 kişi daha yer alacak. Yedek olarak seçilen Cihangir Atasever’in ekipteki akıbeti sorgulanıyor. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğunda olacak mı, neden ayrıldı? Yedek seçilen Tuva Cihangir Atasever kimdir?
17.01.2024 Gündem
Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli? Yedek uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever'in mesleği ne?
Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli? Yedek uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever'in mesleği ne? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcularını açıkladı. Hava Pilot Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever uzaya çıkacak ilk Türk olacaklar.  İlk uzay yolcusu Alper Gezer olarak belirlenirken yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever olarak belirlendi.  Peki, Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli, görevi ne?
29.04.2023 Gündem