Gazete Vatan Logo
Magazin Alec Baldwin'in ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni bir gelişme yaşandı!

Alec Baldwin'in ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni bir gelişme yaşandı!

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin çekimleri sırasında yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne neden olduğu set kazası nedeniyle “kasıtsız adam öldürmek”ten resmen suçlanmıştı. Baldwin'in hukuk savaşında yeni bir gelişme daha yaşandı.

Alec Baldwin'in ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni bir gelişme yaşandı!

ABD’nin New Mexico eyaletinden çekilen 'Rust' adlı filmin setinde, Ekim 2021’de bir sahnenin provası yapılırken 64 yaşındaki Hollywood yıldızı Alec Baldwin; 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i kazara vurarak ölümüne neden olmuştu.

Santa Fe Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, söz konusu olayla ilgili Baldwin ve setteki silah ve mühimmattan sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed’in 'kasıtsız adam öldürmek' suçundan suçlanacağını aktararak; ikili hakkında ay sonuna kadar dava açılacağını duyurmuştu.

5 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

Baldwin'e iki farklı suçlama yöneltilmişti. İlk suçlama olan kasıtsız adam öldürme, en fazla 18 ay hapis cezası gerektiren dördüncü derece bir suç. İkinci suçlama olan yasal bir eylem sırasında 'kasıtsız adam öldürme' suçu da 18 aya kadar hapisle cezalandırılabilir; ancak savcılar, Baldwin'in 5 yılını parmaklıklar ardında geçirmesini gerektirecek 'ateşli silah artırımı' suçunu da görüşüyordu. Kasıtsız adam öldürme suçlaması, ayrıca 5 bin dolar para cezasını da beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

BÜYÜK ZAFER

Tüm bunların ardından 31 Ocak'ta hakkında resmi olarak suç duyurusunda bulunulan Baldwin, Halyna Hutchins'in trajik ölümü nedeniyle verdiği hukuk savaşında büyük bir zafer elde etti.

SUÇLAMALARDAN BİRİ DÜŞÜRÜLDÜ

Santa Fe Bölge Savcılığı, yaptığı bir açıklamayla; ünlü isme yöneltilen ve suçlu bulunması halinde beş yıl hapis cezası almasını gerektiren 'ateşli silah artırımı' suçu düşürüldüğünü duyurdu.

18 AY CEZA İLE KARŞI KARŞIYA

PageSix'te yer alan habere göre; Baldwin, suçlu bulunması halinde 18 aylık bir cezaya çarptırılmasını gerektirecek 'kasıtsız adam öldürme' suçlamasıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.