Nedir

Nedir

Son dakika nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 22.900 nedir haberi bulunmuştur. Tüm nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a yapması beklenen ziyaretteyken, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, ekibimizden Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi. İşte o özel röportaj...
26.04.2024 Gündem
Emekliye bölgesel destek mi verilecek, bölgesel destek formülü nedir, neleri kapsayacak? Emekliye bölgesel destek başvuru şartları açıklandı mı, ne zaman başvuru yapılacak?
Emekliye bölgesel destek mi verilecek, bölgesel destek formülü nedir, neleri kapsayacak? Emekliye bölgesel destek başvuru şartları açıklandı mı, ne zaman başvuru yapılacak? Emekli vatandaşlar için bölgesel destek verileceği iddiaları gündeme gelince desteğe yönelik araştırmalar da hızlandı. İddialara göre düşü emekli maaşı alanlar için şehrin ekonomik parametreleri göz önünde bulundurularak yardımlar verilecek. Peki, Emekliye bölgesel destek ne zaman verilecek, bölgesel destek nedir, şartlar açıklandı mı, kapsamı ne olacak, gerçekten emekliye bölgesel destek verilecek mi?
26.04.2024 Ekonomi
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid -19 salgını sırasında hastanede tedavi gören ‘her ihtimale karşı’ kullanılan antibiyotik verildiğini, bu ‘aşırı kullanımın’ antibiyotiğe dirençli süper mikropların ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunduğunu ifade etti.
26.04.2024 Gündem
Lila Kağıt halka arz katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt Sanayi halka arz tarihi fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, kaç lot verir?
Lila Kağıt halka arz katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt Sanayi halka arz tarihi fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, kaç lot verir? Lila Kağıt'ın halka arz olup olmadığı ve katılım endeksine uygunluğu ve kaç lot vereceğine yönelik detaylar sorgulanıyor.  Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar TL olacak. İşte Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot verir? Lila Kağıt halka arz tarihi ve fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Sorularının yanıtı…
26.04.2024 Ekonomi
Yalan dizisi ne zaman başlayacak? Kanal D’nin yeni dizisi Yalan’ın konusu ve oyuncu kadrosu
Yalan dizisi ne zaman başlayacak? Kanal D’nin yeni dizisi Yalan’ın konusu ve oyuncu kadrosu KANAL D ekranlarında yaz sezonunda yayınlanacak olan Yalan dizisinin konusu ve oyuncu kadrosu sorgulanıyor. Peki, Yalan dizisi ne zaman yayınlanacak, uyarlama mı, gerçek hayat hikayesi mi?
26.04.2024 Magazin
MEB yeni müfredat taslağı (içeriği) açıklandı mı? Okullarda yeni müfredat nasıl olacak, müfredat değişikliği ne zaman uygulanacak?
MEB yeni müfredat taslağı (içeriği) açıklandı mı? Okullarda yeni müfredat nasıl olacak, müfredat değişikliği ne zaman uygulanacak? Yeni müfredat tarihi merak ediliyor. 2024-2025 müfredat değişikliği kademeli olarak uygulanacak. İlk olarak okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9. sınıflarda okutulmaya başlanacak. Bakan Yusuf Tekin yeni müfredat için tarih de verdi. Peki, müfredat değişikliği ne zaman açıklanacak, yeni müfredat nasıl olacak? Türkiye yüzyılı maarif modeli nedir, yeni müfredat açıklandı mı?
26.04.2024 Gündem
Dünya Pilotlar Günü kutlu olsun | Pilotlar günü kutlama mesajları ve sözleri < Dünya Pilotlar Günü nedir, ne zaman ortaya çıktı? Pilotlar günü sözleri
Dünya Pilotlar Günü kutlu olsun | Pilotlar günü kutlama mesajları ve sözleri < Dünya Pilotlar Günü nedir, ne zaman ortaya çıktı? Pilotlar günü sözleri Dünya Pilotlar Günü her yıl olduğu gibi bu yıl da mesajlar ve etkinliklerle kutlanıyor. Pilot yakınları bu özel günü kutlamak için arama motorlarına yönelerek pilotlar günü kutlama mesajları ve sözleriyle ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, Dünya Pilotlar Günü ne zaman ortaya çıktı? İşte, Dünya Pilotlar Günü sözleri ve kutlama mesajları...
26.04.2024 Gündem
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük Dünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
26.04.2024 Ekonomi
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır?
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır? Anzak Günü nedir, ne zaman, Anzak Günü geleneği şafak ayını neden yapılır? Anzak Günü'nde Avustralya ve Yeni Zelanda, Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Tören Alanı'nda Şafak Töreni' yapılıyor.
25.04.2024 Yaşam
Gerçeği uyanınca öğrendi! Enfeksiyon sandılar ancak nadir görülen bir hastalık çıktı, doktolar önce gözünü kesti!
Gerçeği uyanınca öğrendi! Enfeksiyon sandılar ancak nadir görülen bir hastalık çıktı, doktolar önce gözünü kesti! Genç kadın, bir sabah uyandı ve nadir görülen bir hastalığa yakalandı. Önceleri basit bir ağrı sandı ancak durum maalesef tam tersiydi. Gerçekleri öğrendiğinde bir gözünü kaybetti. İşte milyonda bir görülen o hastalık...
25.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Kanıksama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kanıksama Cümleleri Nelerdir?
Kanıksama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kanıksama Cümleleri Nelerdir? Kanıksama, kanmak kelimesinden türetilmiştir ve anlamı da Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre alışmak anlamına gelmektedir. Genelde kanıksama kelimesi olumsuz durumlar için kullanılan bir sözcük olarak karşımıza çıkar.
22.04.2024 Gündem
Kaldırma Kuvveti Formülü Nedir? Kaldırma Kuvveti Nasıl Hesaplanır?
Kaldırma Kuvveti Formülü Nedir? Kaldırma Kuvveti Nasıl Hesaplanır? Fiziğin en önemli dallarının içinde kaldırma kuvveti gelir. Günümüzde hala hem pek çok farklı amaç hem de ulaşım amacı ile pek çok farklı amaç için kullanılır. Aynı zamanda kaldırma kuvveti, suyun kaldırma kuvveti şeklinde de ifade edilir. Bir başka deyişle arşimet prensibi olarak da tanımlanan kaldırma kuvveti ise, suyun herhangi bir cisme karşı uygulamış olduğu kuvvet olarak da bilinir.
22.04.2024 Gündem
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır?
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır? Kürenin iç yüzeyinin alanının tamamına aktarılması Işık akısı olarak ifade edilmektedir. Daha doğrusu alanın tamamına aktarılan güç olarak anlatmak mümkündür. Aynı zamanda Birim zamanda aktarılan güç ve enerji olarak da ifade edilir. Bu doğrultuda kürenin iç yüzeyinin alanı belli formül dahilinde sabit olarak ele alınır ve kullanılır. İnsan gözünün yakalamış olduğu Işık gücü miktarına ifade eden Işık akısı, özellikle fizik alanında önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda gerekli alan üzerinden hesaplama işlemini yapabilmek için sabit bir formül kullanılır.
22.04.2024 Gündem
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir? İmarathane kelimesi tarihi metinlerde sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. İmarathane, Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım etme amacı ile oluşturulmuş olan hayır kurumları olma özelliğine sahiptir. İmarathane aynı zamanda imaret olarak da bilinmektedir. İmarathaneneler tarafından verilen hizmet kurulduğu günlerden sonraki zamanlarda değişiklik göstermiştir. 
22.04.2024 Gündem
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek?
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek? Günlük dil içerisinde yer alan sözcükleri duydukça insanların merakı artar. Bu kelimeler içerisinde ihsan sözcüğünü duymakta mümkündür. Genellikle isim olarak bilinen bu sözcük sahip olduğu anlamla da dikkat çeker. Ayrıca bu sözcüğün tek bir anlamı olmadığını bilmekte önemlidir. Çünkü sözcüğün birden çok anlamını görmek mümkündür. İhsan sözcüğü için iyilik etme ve bağışlama anlamları sıkça ifade edilir. 
22.04.2024 Gündem
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir?
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir? Fıkıh en sık bilinen İslam ilimleri arasında yer alır. Fıkıh ilminin pek çok farklı terimi vardır. Fıkıh ilmine ait olarak bilinen terimlerden biri de icmadır. İcma, hadisler ile Kuran’da kapalı anlamı olan ve Muhammed (s.a.v.)’in ümmetinden olan bazı hükümleri açığa çıkarmak için emek veren bazı müctehidlerin Hz. Muhammed (s.a.v.)‘in vefat ettikten sonra, herhangi bir dönemde bir konu üzerinde edilmiş olan bir fikir birliği anlamına da gelir.
22.04.2024 Gündem
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir?
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir? Hem dini açıdan hem de günlük yaşam içerisindeki anlamı ile fıkıh kelimesi kullanılır. Bu bağlamda bir şeyi gerektirdiği şekilde, iyice anlamak, öğrenmek ve bilmek fıkıh olarak ifade edilmektedir. Bu karşılık kelime anlamı ile birlikte günlük hayatta kullanılan cevap olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda İslam hukukunda yer alan din ve toplum kurallarının bütünü olarak da ifade edilmektedir. Taşımış olduğu bu anlamları eşliğinde günlük hayatta tek başına ya da cümle içerisinde amaca uygun kullanılır. Diğer yandan eski bir öğrenme biçimi olarak da ifade edilen fıkıh, günümüzde hala kullanılan ve geçerli olan sözcükler içerisinde yer almaktadır.
22.04.2024 Gündem
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur?
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur? Fiilimsiler, fiillere gelir ve fiilleri isim yaparlar. Fiilden türetilen bu sözcüklerin cümle içinde zarf, sıfat ya da isim olması mümkündür.
22.04.2024 Gündem
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir?
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir? Feodalite aynı zamanda derebeylik olarak da bilinmektedir. Tarih kitaplarında ve tarih derslerinde sıklıkla karşılaşılmakta olan feodalite ifadesinin Orta Çağ'da etkili bir sistem olduğu söylenebilir. Tarihin birçok evresinde karşılaşılabilen feodalite ifadesinin ekonomik, toplumsal ve siyasal bir örgütleniş biçimi olduğu bilinmektedir. Feodalite düşüncesinin benimsenmesi feodalizm olarak da ifade edilebilir. Feodalite de yönetim daha çok toprak üretimine bağlı olarak gerçekleşmektedir. Orta Çağ Avrupa'sında görülmekte olan feodalite rejiminin eşitsizlik terimine dayanan bir yönetim olduğu ifade edilebilir. 
22.04.2024 Gündem
Fabl Nedir, Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Fabl Örnekleri Nelerdir?
Fabl Nedir, Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Fabl Örnekleri Nelerdir? Fabl ya da öykünce, ders verme amacı ile yazılan ve güldüren, güldürürken de düşündüren manzum öykülerdir. İnsanlara ait olan özellikler insan dışı bir varlık ile olaylar çerçevesinde anlatılır. 
22.04.2024 Gündem
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir?
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir? Etnografya, kültür bilimi demektir. Kültürleri, kültürlerin geçmişlerini ve aynı zamanda o kültürlerin oluşumlarını araştıran bilim dalına etnografya adı verilmektedir.
22.04.2024 Gündem
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
Ergonomi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ergonomi Örnekleri Nelerdir?
Ergonomi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ergonomi Örnekleri Nelerdir? Günlük hayatta ergonomi kelimesi ile çok sıkça karşılaşabiliyoruz. Bu kelimenin anlamı genellikle sıkça karıştırılır. Ergonomi kelimesi, genellikle konfor kelimesi ile karıştırılıyor. Kısacası, ergonomi kelimesi iş bilimi anlamına gelir.
22.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.