Ev sahibi - kiracı anlaşmazlığında son nokta! 50 bin TL isteyen mülk sahibinden kiracıya akılalmaz tehdit
Ev sahibi - kiracı anlaşmazlığında son nokta! 50 bin TL isteyen mülk sahibinden kiracıya akılalmaz tehdit Ev sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklar son yıllarda hiç olmadığı kadar arttı. Kira fiyatları üzerinde anlaşamayanlar için zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alınsa da kimi mülk sahipleri sorunları kendi yöntemleri ile çözmeye çalışıyor. Pendik'te dükkan sahibi ile kiracısı arasında kira anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Dükkan sahibi, kiracısını "Eşinin dul kalmasını, çocuklarının yetim kalmasını istemiyorsan çık" diyerek tehdit etti. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
7.02.2024 Gündem
Yargıtay'dan emsal kira artış kararı! "Kira tespit davasında net olunmalı"
Yargıtay'dan emsal kira artış kararı! "Kira tespit davasında net olunmalı" Ev sahiplerinin hayat pahalılığını gerekçe göstererek kiracılardan afaki rakamlar istemesine yönelik tartışmalar sürerken, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'ndan önemli bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, kira bedelinin tespiti davalarında fazlaya ilişkin hakların saklı tutulamayacağına ve saklı tutulan bu hakla ilgili olarak ıslah talebinde bulunulamayacağına hükmetti.
9.07.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Çok önemli '11 yıl' detayı
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Çok önemli '11 yıl' detayı Ev sahibi ve kiracılar için flaş açıklama! 11 yıl detayına dikkat çekildi. 'Evi yeni almış olan kişi, kiracının tahliyesini talep edebilir mi?' sorusu merak ediliyor. Eğer yeni malik ihtiyacını ispat ederse kiracı evden çıkarılabilir. Ancak ihtiyacı olmaması durumunda, yalnızca yeni ev sahibi olması tahliye için bir sebep değil. Burada önemli bir uzatma süresi detayı bulunuyor. Eğer kiracı uzun süredir o evde oturuyorsa, 11 yılın sonunda, 10 yıllık uzama süresi nedeniyle tahliye davası açılabilecek. 11 yılın nedeni ise sözleşmenin yapıldığı tarihten değil, kaç yıllık sözleşme yapıldıysa o sürenin üstüne 10 yıl eklenmesiyle geçerli oluyor. Yani 1 yıllık sözleşme yapıldıysa 11 yılın sonunda dava açılabilecek.
26.10.2021 Ekonomi
Kirada oturanlar dikkat!
Kirada oturanlar dikkat! Borçlar Kanunu’nun mal sahiplerine tanıdığı 10 yılını doldurmuş kiracıları gerekçe göstermeden çıkarma hakkı 1 Temmuz 2014’te başlamıştı...
6.01.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri