Kiracı

Kiracı

Son dakika kiracı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kiracı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kiracı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kiracı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kiracı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.048 kiracı haberi bulunmuştur. Tüm kiracı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kiracılar 'anahtar' detayına dikkat: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsiniz
Kiracılar 'anahtar' detayına dikkat: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsinizKiracı ve ev sahipleri arasında yüksek kira fiyatları nedeniyle tahliye davalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar kiracıları tahliye süreci ile ilgili uyarıyor. Birçok kiracı bilmeden yapıyor. Evin anahtarının teslim edilmesi ile ilgili prosedürlerin doğru uygulanmaması durumunda kiracı fazladan kira ödemek zorunda kalabiliyor. İşte konunun ayrıntıları...
22.07.2024Ekonomi
Bu da oldu! Kiracı evi tahliye etmek için 300 bin TL istedi
Bu da oldu! Kiracı evi tahliye etmek için 300 bin TL istediİstanbul Ataşehir'de şeker hastalığı nedeniyle iki bacağı kesilen ev sahibi Murat Yacel, 3'ncü kata çıkıp inemediği için zemin katta oturan kiracısını çıkarmak istedi. Evi boşaltmak istemeyen kiracı ev sahibinden 300 bin lira tahliye parası istedi.
19.07.2024Ekonomi
Bursa’da ev sahibi kiracısına dehşeti yaşattı! "Domuz bağı ile bağladılar"
Bursa’da ev sahibi kiracısına dehşeti yaşattı! "Domuz bağı ile bağladılar"Bursa'da Mehmet Ö. (37), Ozan U.'nun (33) evinin bir odasını aylık 4 bin liraya kiraladı. Odasında 3 gün kalan Mehmet Ö., eve gelen misafirlerden rahatsız olunca parasını geri alıp, ayrılmak istedi. Para karşılığı cep telefonunu veren Ozan U., 10 gün sonra konuşmak için çağırdığı Mehmet Ö.'ye evinde arkadaşları ile işkence yaptı. Mehmet Ö.'ye kadın kıyafetleri de giydirip, fotoğraflarını sosyal medyadan yayınlayan ve olaya karışan 5 kişi hakkında 2 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu tek sanık Ozan D. 4'üncü duruşmada tahliye edilirken, ağlayarak ifade veren Mehmet Ö. "Domuz bağı ile bağladılar. İşkenceye devam ettiler" dedi.
15.07.2024Gündem
Ev sahipleri, kiracılar dikkat! Okumadan imzalayanlar pişman olacak
Ev sahipleri, kiracılar dikkat! Okumadan imzalayanlar pişman olacakKira sözleşmeleri, ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıkların önüne geçmek için büyük önem taşır. Yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte, kira sözleşmesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ve tahliye taahhütnamesi düzenlemenin detayları uzmanlar tarafından açıklandı. Bu maddeleri okumadan imzalayanlar bin pişman olacak... İşte detaylar...
13.07.2024Ekonomi
Ev sahiplerinin kiracılardan talepleri şok etti! Kredi notu rapor, memur kefil şartı, taahhütname...
Ev sahiplerinin kiracılardan talepleri şok etti! Kredi notu rapor, memur kefil şartı, taahhütname...Son dönemde ev kiralamak isteyenler, sabıka kaydı, maaş bordrosu, kredi notu raporu, memur kefil ve tahliye taahhütnamesi gibi alışılmadık taleplerle karşılaşıyor. Bu talepler yasal mı? Kiracılar nasıl bir yol izlemeli? Uzmanlar ev sahiplerine kiracılara dikkat çeken uyarılar geldi.
Kira artışları için uzmanlardan uyarı! Artış için oran hesaplandı
Kira artışları için uzmanlardan uyarı! Artış için oran hesaplandıKira artışında yüzde 25'lik sınırının sona ermesiyle yeni dönemde kira artışının TÜFE oranına göre belirleneceğini söyleyen uzmanlar, kiracı ve ev sahiplerinin mağdur olmadan anlaşarak ortak nokta bulmalarını tavsiye ediyor.
9.07.2024Ekonomi
Kirada bir dönem kapandı! Ev sahipleri Temmuz'u bekledi, 6 bin lira fark var
Kirada bir dönem kapandı! Ev sahipleri Temmuz'u bekledi, 6 bin lira fark varEv sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Uzun bir sürenin ardından kira artışında yeni bir dönem başlıyor. Kiraya zam sınırı sona erdi, yeni dönemin ilk zammı açıklandı. Konut kiralarında yıllık zam oranında yeniden TÜFE 12 aylık ortalamasına göre uygulama başladı. Buna göre ortalama 20 bin lira kira için 13 bin lira zam yapılacak. Bu oran üzerinde her türlü zam talebi ise geçersiz olacak. Peki bundan sonra kiracıları nasıl bir süreç bekliyor? Uzmanlar uyardı. İşte detaylar...
5.07.2024Ekonomi
Kirada yeni dönem başladı! Uzmanlardan kiracılara kritik uyarı: Tüm ev sahipleri zam yapamayacak
Kirada yeni dönem başladı! Uzmanlardan kiracılara kritik uyarı: Tüm ev sahipleri zam yapamayacakEv sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Uzun bir sürenin ardından kira artışında yeni bir dönem başlıyor. Kiraya zam sınırı sona erdi, yeni dönemin ilk zammı açıklandı. Fahiş artışlara karşı vatandaşı korumak için Haziran 2022’de devreye alınan zam sınırı uygulaması 2 Temmuz’da son buldu. Peki bundan sonra kiracıları nasıl bir süreç bekliyor? Uzmanlar uyardı. İşte detaylar...
4.07.2024Ekonomi
Kiracılar dikkat! 'Anahtar' detayı her şeyi değiştiriyor: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsiniz
Kiracılar dikkat! 'Anahtar' detayı her şeyi değiştiriyor: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsinizKiracı ve ev sahipleri arasında yüksek kira fiyatları nedeniyle tahliye davalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar kiracıları tahliye süreci ile ilgili uyarıyor. Birçok kiracı bilmeden yapıyor. Evin anahtarının teslim edilmesi ile ilgili prosedürlerin doğru uygulanmaması durumunda kiracı fazladan kira ödemek zorunda kalabiliyor. İşte konunun ayrıntıları...
2.07.2024Ekonomi
Kirada yüzde 25 sınırının kalkması mevcut davalara yansıyacak mı? İşte cevabı....
Kirada yüzde 25 sınırının kalkması mevcut davalara yansıyacak mı? İşte cevabı....1 Temmuz itibarıyla kira zammı sınırlaması kalkıyor. 1 Temmuz öncesi açılan kira tespit davaları bu durumdan etkilenmeyecek. Kira tespit davalarında kiralar bölgedeki emsallere göre belirlenecek, zam sınırlamasının kalkmasıyla bir ilgisi bulunmayacak.
28.06.2024Ekonomi
Adana'da sokak hayvanlarını besleyen şahsın evinde onlarca kedi ölüsü ortaya çıktı
Adana'da sokak hayvanlarını besleyen şahsın evinde onlarca kedi ölüsü ortaya çıktıAdana'da, kiracısı Ş.S.'ye (35) sokakta bulduğu onlarca hayvanı evine getirip beslediği gerekçesiyle dava açan Mürsel Maaşoğlu, 3 yılın sonunda mahkeme yoluyla teslim aldığı harabeye dönen evde ve bahçesinde, onlarca kedi ölüsü buldu. Ş.S. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Maaşoğlu, "Kendisi hayvanseverler camiasında istifçi olarak tanınan biriymiş. Bu kişinin hayvan beslemesi engellenmeli" dedi.
27.06.2024Adana
Kirada yeni dönem başlıyor! 1 Temmuz'dan sonra kiracıları neler bekliyor? Uzmanlar uyardı
Kirada yeni dönem başlıyor! 1 Temmuz'dan sonra kiracıları neler bekliyor? Uzmanlar uyardıEv sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor. İki yıldır süren konut kiralarındaki yüzde 25'lik artış sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor. Kira artışında üst sınır son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre olacak. Ev sahipleri yılda bir kez zam yapabilecek. Uzmanlar, ev sahipleri ve kiracıların hukuki haklarını anlattı.
23.06.2024Ekonomi
Hakimin yasak aşkı ifşa oldu! İş insanı itiraf etti: Görüntüleri kaydetti, kocası olduğunu bilmiyordum
Hakimin yasak aşkı ifşa oldu! İş insanı itiraf etti: Görüntüleri kaydetti, kocası olduğunu bilmiyordumAdı tehdit ve şantaj olaylarına karışan Adana'da görev yapan hakim G.A.'nın 5 yıl yasak aşk yaşadığı öne sürülen iş insanı Server Leventoğlu yaşananları anlattı. Leventoğlu, "Beni güçlü görüp benimle yakınlaştı. Benimle yemek yeme teklifinde bulundu. Yemekten sonra ağlamaya başladı. Sonra ilişkimiz başladı. 4-5 sene sürdü ilişkimiz. İlk başta ben evli olduğunu bilmiyordum ama sonra kocası olduğunu öğrendim. Benden sürekli yardım istedi. Bugün dahi hakim beni arayıp tehdit ediyor" dedi. Adalet Bakanlığı, hakimin açığa alındığını ve başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini duyurdu.
20.06.2024Gündem
Kiracılar şimdi yandı, çifte kontrat şoku! Ev sahipleri harekete geçti
Kiracılar şimdi yandı, çifte kontrat şoku! Ev sahipleri harekete geçtiEv sahipleri yüzde 25’lik sınırın acısını çıkaracak. Son iki yıldır kiralara sınırlı zam yapmak mecburiyetinde kalan ev sahipleri, kiracıları altışar aylık iki ayrı kontrat yapmaya zorluyor.
18.06.2024Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar bir konuda anlaştı! Büyük oyun ortaya çıktı
Ev sahibi ve kiracılar bir konuda anlaştı! Büyük oyun ortaya çıktıKiralardaki fahiş artış nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son yıllarda arttı. Ancak kiraya veren ve kiralayanlar bir konu da ortak karar veriyor. Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları zirve yapıp, davalar mahkemeleri kitleyince zorunlu arabuluculuk sistemi devreye girdi. Yasalara göre, arabulucuya giden taraflar uzlaşma olmazsa ödeme yapmıyor, olursa bir ücrete tabi oluyor. İşte, bu ücreti ödemek istemeyenler, arabulucuyu aradan çıkarmak için ‘anlaşamadık’ oyununu oynuyor. Ancak hukukçular uyarıyor; ödemeden kaçarken uzun vadede zararlı çıkabilirsiniz.
15.06.2024Ekonomi
Ev sahibi kiracı kavgası sokağa taştı: Buraya kan gölüne çeviririm
Ev sahibi kiracı kavgası sokağa taştı: Buraya kan gölüne çeviririmKiracı ev sahibi kavgasına bir yenisi eklendi. Kağıthane’de ev sahibi bir adam, 5 ay önce evini kiraya verdiği kişiden yakında evlenecek olan oğlu için son 3 ay kira almamak şartıyla evini boşaltmasını istedi. Teklifi kabul eden kiracı, 3 ay sonra ev sahibini oyalayarak evden çıkmayınca ortalık karıştı. Sokağa taşan kavga kameralara yansırken, silahla gelen ev sahibinin küçük oğlunun “burayı kan gölüne çeviririm” diye bağırdığı anlar şoke etti.
3.06.2024Gündem
İstanbul’da ev sahibi-kiracı kavgası kamerada
İstanbul’da ev sahibi-kiracı kavgası kameradaKağıthane’de ev sahibi bir adam, 5 ay önce evini kiraya verdiği kişiden yakında evlenecek olan oğlu için son 3 ay kira almamak şartıyla evini boşaltmasını istedi. Teklifi kabul eden kiracı, 3 ay sonra ev sahibini oyalayarak evden çıkmayınca ortalık karıştı. Sokağa taşan kavga kameralara yansırken, silahla gelen ev sahibinin küçük oğlunun “burayı kan gölüne çeviririm” diye bağırdığı anlar şoke etti.
3.06.2024Vatan TV
Kiracılara ve ev satın alacaklara hayati uyarı: IBAN'a kapora atmadan bir kez daha düşünün!
Kiracılara ve ev satın alacaklara hayati uyarı: IBAN'a kapora atmadan bir kez daha düşünün!Kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok ev sahibi mevcut kiracısını çıkararak konutunu daha yüksek bedel karşılığında yeniden kiraya vermeyi tercih ediyor. Bu durum ev arayışında olan kiracı sayısının artmasına neden oluyor. Kiracılar bütçelerine uygun bir ev bulmakta zorlanırken kirası uygun olan evler de kiracılar tarafından tercih ediliyor. Bu noktada uzmanlar kiralık ev arayanları dolandırılmamaları konusunda uyarıyor. Emlakçılar Odası Başkanı Canpolat kiralık ya da satılık ev arayan vatandaşları "Hem internet portallarında, hem sosyal medyada talep edilmesi halinde asla ve asla kapora göndermesinler" diyerek uyardı.
29.05.2024Ekonomi
Bursa'da evi havaya uçuran kiracı yoğun bakımdan çıktı
Bursa'da evi havaya uçuran kiracı yoğun bakımdan çıktıBursa'da kirada oturduğu evi doğal gaz borularını spiralle keserek havaya uçuran kiracı yoğun bakımdan çıktı. Normal odaya alınan kiracının psikolojik sorunlarının olduğu bildirildi.
24.05.2024Gündem
Adana'da müteahhit sattığı evin kapısına duvar ördü: Ev sahiplerine saldırdı
Adana'da müteahhit sattığı evin kapısına duvar ördü: Ev sahiplerine saldırdıAdana’da müteahhit Abdullah Kapan (46), kendisine karşılıksız çek verdiğini iddia ettiği kişinin satın aldığı ve bir süre sonra muhtar Halil Karadağlı’ya (52) devrettiği apartman dairesinin kapısına tuğla ve sıvayla duvar ördü. Tapulu dairesine girmek için çekiçle duvarı kırmaya çalışan Karadağlı, müteahhit ve yakınlarının saldırısına uğradı.
23.05.2024Adana
Kirada yeni dönem! Ev sahipleri beklemeye geçti, kiracılar tedirgin
Kirada yeni dönem! Ev sahipleri beklemeye geçti, kiracılar tedirginKiracı ve ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Kirada yeni dönem başlıyor. Ev sahipleri hem evlerini satma konusunda hem de kiraya vermek konusunda beklemeye geçmiş durumda. Kira artış oranlarında yeni düzenleme kapıda. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yüzde 25 kira artış oranının 1 Temmuz 2024 tarihinden sonra değişeceğine dair söylemlerinin ardından 2 Temmuz itibariyle Tüketici Fiyat Endeksi’nin 12 aylık ortalaması olan değer esas alınarak kira artış oranları yapılacağı söz konusu.
23.05.2024Ekonomi
Ev sahibine kızan kiracı doğal gaz borularını kesip, evi patlattı
Ev sahibine kızan kiracı doğal gaz borularını kesip, evi patlattıBursa'da eşinden ayrılan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen kiracı, doğal gaz borularını spiral ile keserek binayı havaya uçurdu. Patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken kiracı ise yanarak yaralandı. Kiracının ev sahibini eve çağırdığı ve o sırada patlamayı gerçekleştirmek istediği iddia edildi.
22.05.2024Gündem
Kiracı milyonlarca vatandaşa mahkemeden erken tahliye şoku!
Kiracı milyonlarca vatandaşa mahkemeden erken tahliye şoku!Konut kiralarında son yıllarda yaşanan artışlar ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarını had safhaya çıkardı. 1 Eylül’de devreye alınan zorunlu arabuluculuk sistemi ile uyuşmazlıkların pek çoğu davaya gitmeden çözüme kavuşturulsa da anlaşma olmaması durumunda konu yargıya taşınıyor.
22.05.2024Ekonomi
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yeni dönem resmen başlıyor
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yeni dönem resmen başlıyorSon iki yılda vatandaşın ortak sorunu kiralar oldu. Fahiş artışlar kiracıları, yüzde 25 zam sınırı ev sahiplerini üzdü...Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor. Detaylar netleşti. İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
22.05.2024Ekonomi
Ev sahibi kendini böyle savundu: Oğlum ve gelinim apartta kalmaya başladı
Ev sahibi kendini böyle savundu: Oğlum ve gelinim apartta kalmaya başladıDenizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev sahibi Sergül Şerbetçi (56), 1,5 yıl önce oğlunun evleneceği belirtip, evi boşaltmasını istediği kiracısı Emre Akyol'a evden çıkmayınca tahliye davası açtı. Duruşmada kiracısı Akyol'un oğlunun evlendiği yalanıyla kendisini evden çıkarıp, başka birine daha yüksek fiyata kiralamak istediğini ileri sürmesi üzerine Şerbetçi, oğlunun evlilik fotoğraflarını gösterdi.
21.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kiracı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kiracı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.