Milyar Dolar

Milyar Dolar

Son dakika milyar dolar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milyar dolar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milyar dolar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milyar Dolar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milyar dolar gelişmeleri de dahil olmak üzere 21.410 milyar dolar haberi bulunmuştur. Tüm milyar dolar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Gözler Ankara'da! Erdoğan, Steinmeier ile ne konuşacak?
Gözler Ankara'da! Erdoğan, Steinmeier ile ne konuşacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.
24.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK'ya karşı ortak hareket edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK'ya karşı ortak hareket edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, on üç yıl aradan sonra resmi ziyaretler kapsamında Irak'a gitti. Resmi törenin ardından Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid görüşme gerçekleştirdi ve heyetler arasında anlaşmalar imzalandı. İki lider basın açıklaması yaptı. Erdoğan, konuşmasında terörle mücadele konusundaki iş birliğine dikkat çekerek "PKK'ya karşı ortak hareket edeceğiz" dedi.
22.04.2024 Gündem
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı Ankara- Diyarbakır hattında işletilecek olan Turistik Diyarbakır Ekspresi, ilk seferi için Ankara'dan uğurlandı.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik'
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik' Pegasus Liderler Toplantısı'na telekonferans yöntemi ile katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin erişilebilirlik konusunda eşsiz bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Uraloğlu," "2002'de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34,5 milyon olan yolcu sayısını 2023 yılında 214 milyonun üstüne yükselttik" dedi.
19.04.2024 Gündem
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ve Karadeniz’de petrol keşfine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar ayrıca ‘doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
19.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret dönüm noktası olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüşün kademeli devamını bekliyoruz
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüşün kademeli devamını bekliyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cari açıktaki düşüş Orta Vadeli Programımızın çalıştığını gösteriyor. Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı Türkiye'nin küresel mal ihracatından aldığı pay, 2023 sonunda yüzde 1,08'e, hizmet ihracatındaki payı da yüzde 1,3'lük artışla rekor seviyeye ulaştı.
11.04.2024 Ekonomi
Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolarlık kaynak
Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolarlık kaynak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile gelecek 5 yıllık döneme ilişkin mali işbirliği programı oluşturulduğunu belirterek, “Dünya Bankası’nın ilk 3 yıl içinde ülkemize ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağı Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı, bankanın İcra Direktörleri Kurulu’nda görüşülerek yürürlüğe girdi” dedi.
11.04.2024 Ekonomi
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri Kripto para borsası BingX, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, spot ve sürekli vadeli işlem hacmi bir önceki çeyreğe göre yedi kattan fazla arttı. Açık pozisyon 6 milyar dolar ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Platformun sürekli vadeli işlem hacmi ise mart ayı itibariyle 14 milyar dolara yükseldi.
2.04.2024 Ekonomi
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bu çerçevede “Türkiye” üst markası altında yerel markalar oluşturulacak, her ile özel hesap oluşturulacak. 77 milyon ziyaretçi hedefi için tanıtımlarda yapay zeka kullanılacak.
2.04.2024 Gündem
ABD'de çöken köprünün enkazını kaldırılaya 60 milyar dolarlık kaynak
ABD'de çöken köprünün enkazını kaldırılaya 60 milyar dolarlık kaynak Kargo gemisinin çarpmasıyla yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nün enkazı için en büyük vinç getirilecek, yeniden inşa için telaffuz edilen rakam ise 2 milyar dolar.
31.03.2024 Dünya
Bakan Tunç: Emeklimizin alım gücünü artıracağız
Bakan Tunç: Emeklimizin alım gücünü artıracağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Kurucaşile teşkilatı tarafından Çok Programlı Lisesi'nin spor salonunda düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Tunç, burada AK Parti Kurucaşile Belediye Başkanı Hulusi Sayın ve partililer tarafından karşılandı.
29.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek: 1,5 milyar dolar kaynak sağladık
Bakan Şimşek: 1,5 milyar dolar kaynak sağladık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak akışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
29.03.2024 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor Akkuyu NGS’de yarısı Türk, yaklaşık 400 şirketin çalıştığını belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zotaeva, Rusya’ya uygulanan yaptırımların bu şirketleri etkileme olasılığına karşı tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde halka hitap etti. Öncelikli hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'ın ardından Yozgat'ta önemli açıklamalarda bulundu.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul mevcut İBB yönetimiyle 5 yıl kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul mevcut İBB yönetimiyle 5 yıl kaybetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde 'Her Anında Hep Yanında' iftar buluşmasına katıldı. Erdoğan, “Hem aldığımız tedbirlerin hem de uyguladığımız ekonomik programın etkisiyle yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız" dedi.
23.03.2024 Gündem
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
Telegram halka arz ne zaman? Telegram halka arz fiyatı ne kadar, nereden alınır?
Telegram halka arz ne zaman? Telegram halka arz fiyatı ne kadar, nereden alınır? Telegram halka arz mı oalcak? Telegram'ın kurucusu Durov, verdiği demeçte, sosyal medya platformunu halka arz yoluyla borsaya açmayı düşündüğünü açıkladı. Peki, Telegram ne zaman halka arz olacak? Telegram halka arz fiyatı ne kadar, nereden alınır, Telegram halk arz ne zaman?
12.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Milyar Dolar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milyar dolar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.