İhracat

İhracat

Son dakika ihracat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ihracat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ihracat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İhracat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ihracat gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.396 ihracat haberi bulunmuştur. Tüm ihracat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
E-ihracat teşvikinde Türk mali vurgusu!
E-ihracat teşvikinde Türk mali vurgusu!İhracatın desteklenmesi amacıyla elektronik pazar yerlerinin yapacakları e-ihracatın lisans bedelinden düşülmesi düzenlemesine “Türk malı” ihracatı şartı getirildi.
26.07.2024Ekonomi
AOSB Başkanı Sütcü: “Uluslararası rekabette zorlanılan bir dönemde yeni pazarlar yeni fırsatlar sunuyor”
AOSB Başkanı Sütcü: “Uluslararası rekabette zorlanılan bir dönemde yeni pazarlar yeni fırsatlar sunuyor”Adana Hacı Sabancı OSB'nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Afrika'ya İhracat Fırsatları' etkinliğine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte yıllık 700 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren kıtaya daha fazla ihracatın yolları anlatıldı.
25.07.2024Adana
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyor
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyorTüketici ve e-ticaret kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifi gece yarısı mesaisiyle komisyondan geçti. Teklifin yasalaşması halinde doğrudan satış şirketlerinin Dilan Polat kremlerinde olduğu gibi ‘saadet zinciri’ne dönüşmesinin önü kapanacak.
25.07.2024Ekonomi
Dünya ticaretinde Adana'yı öne çıkaracak proje onaylandı! Sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacak
Dünya ticaretinde Adana'yı öne çıkaracak proje onaylandı! Sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacakAdana'yı Türkiye'nin yatırım merkezlerinden biri haline getirecek olan Adana Ana Konteyner Limanı'nın tahsisine onay verildi. Yeni Sanayi Kampüsü ve Adana Ana Konteyner Limanı ile birlikte bölgenin ekonomik gücünde çok önemli değişiklikler olacak. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç konuyla ilgili bilgi vererek önemli açıklamalarda bulundu.
25.07.2024Adana
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokol
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokolTicaret Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında, gümrük kaçakçılığına karşı kullanılan yerli sistemlerin genişletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Bakan Ömer Bolat, "Ülkemizin güvenlik ve ticaret altyapısını güçlendireceğiz. Yerli üretim sayesinde, dışa bağımlılığımızı azaltarak kendi kaynaklarımızla daha güçlü ve bağımsız bir sistem oluşturmayı hedefledik" dedi.
24.07.2024Ekonomi
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğiz
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğizTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz." dedi. Bakan Bolat otomobil piyasası ile ilgili detayları da anlattı.
23.07.2024Ekonomi
MHP'nin 154 kişilik listesi! Bahçeli: Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız
MHP'nin 154 kişilik listesi! Bahçeli: Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağızMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Açılan kilidin kapatılmasıyla mücavir bölgelerde hiçbir terör örgütü nefes dahi alamayacaktır. Sürekli operasyon stratejisi Allah'ın izniyle başarıyla ulaşacak terörün ve bölücülüğün kökü kazınacaktır" dedi.
23.07.2024Gündem
DTC Trading ne zaman halka arz olacak? DTC Trading halka arz katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var, kaç lot verir? DCT TRADİNG talep toplama
DTC Trading ne zaman halka arz olacak? DTC Trading halka arz katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var, kaç lot verir? DCT TRADİNG talep toplamaDCT TRADING halka arz oluyor. Yüzde 28,85’i halka arz edilecek olan DCT TRADING, 30 Milyon TL sermaye artırımı, 7.5 Milyon TL ortak payı satışı gerçekleştirecek. DCT Trading’in birim pay fiyatı ise 14 TL olacak. Peki, DTC Trading ne zaman halka arz olacak? DTC Trading halka arz katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var, kaç lot verir?
23.07.2024Ekonomi
150 futbol sahası büyüklüğünde ‘teknolojik sera’
150 futbol sahası büyüklüğünde ‘teknolojik sera’Afyon Sandıklı’da 150 dönüm üzerinde yeni sera inşasını sürdüren Alarko Tarım, 2028’e kadar Türkiye ve Kazakistan’da 10 bin dönüm modern sera alanını faaliyete geçirmeyi hedeflediğini duyurdu.
22.07.2024Ekonomi
Baharat sektöründe ihracatın yüzde 74'ü Ege Bölgesinden!
Baharat sektöründe ihracatın yüzde 74'ü Ege Bölgesinden!Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, baharat sektörünün yılın ilk yarısındaki ihracatının 113 milyon dolara ulaştığını belirtti.
22.07.2024Ekonomi
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleşti
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleştiTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
19.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesindeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." diyerek verileri paylaştı.
18.07.2024Ekonomi
Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı müjdesi sanayicileri sevindirdi! "Hayırlı olsun"
Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı müjdesi sanayicileri sevindirdi! "Hayırlı olsun"Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Başkan Vekili Bekir Sütcü, Çukurova’yı sanayi ve ticaret alanında çok daha güçlü bir konuma getirecek olan Adana Doğu Akdeniz Ana Konteynır Limanı’nın, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
18.07.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Amacımız kalıcı refahı sağlamak. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı. Dış politikaya ilişkin de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabaları görüyoruz. İttifak anlayışı ile bağdaşmadığı ortadadır." ifadelerini kullandı.
16.07.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni vergi paketini 'çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladık. Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" dedi.
16.07.2024Ekonomi
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?Milyonlarca emekli bekliyordu. En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı belli oldu. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
16.07.2024Ekonomi
İş dünyasından 15 Temmuz mesajları: Milli iradenin üstünde güç yok
İş dünyasından 15 Temmuz mesajları: Milli iradenin üstünde güç yokİş dünyasının önde gelen temsilcileri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8’inci yıldönümünde daha güçlü bir Türkiye için milli irade, birlik, beraberlik ve istikrar mesajları verdi.
15.07.2024Ekonomi
İş dünyasından '15 Temmuz' mesajı: Türk milleti dünyaya demokrasiyi savunma iradesini gösterdi
İş dünyasından '15 Temmuz' mesajı: Türk milleti dünyaya demokrasiyi savunma iradesini gösterdiİş dünyası temsilcileri, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.
14.07.2024Ekonomi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye petrolleri, bugün sadece Gabar'da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü, 45 bin varil günlük üretime çıkarmış durumda. 2021 yılında yaptığımız bu keşif yine Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin karalardaki en büyük keşfidir. Şu anda 41 kuyudan 45 bin varil üretiyoruz. Hedefimiz 95 kuyuda, 100 bin varil üretime çıkabilmek" dedi.
13.07.2024Ekonomi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır CNN Türk'te açıkladı: Uydu üretiminde ilk 11'deyiz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır CNN Türk'te açıkladı: Uydu üretiminde ilk 11'deyizSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk'te Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı.
12.07.2024Ekonomi
Otomotivde bir yatırım müjdesi daha! Dünya devi imza atacak, Bakan Kacır açıkladı
Otomotivde bir yatırım müjdesi daha! Dünya devi imza atacak, Bakan Kacır açıkladıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Çinli BYD'nin ardından başka bir firmayla daha yakın zamanda Türkiye'ye yatırım konusunda imza atma ihtimallerinin olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde benzer yatırım haberlerini hem bu sektörde hem diğer sektörlerde duyurmak arzusu içinde olduğumuzu ifade edebilirim, sürpriz olmaz." dedi.
12.07.2024Ekonomi
Mehmet Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini: Programın en önemli hedefi sürdürülebilir büyüme
Mehmet Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini: Programın en önemli hedefi sürdürülebilir büyümeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kur korumalı mevduat, 60 milyar doların altına indi. Temmuzda KKM'den çıkış çok daha hızlanacak" dedi.
11.07.2024Ekonomi
1 milyar dolarlık yatırım, 5 bin kişilik istihdam! İlk hedef 2026 yılının sonu olacak
1 milyar dolarlık yatırım, 5 bin kişilik istihdam! İlk hedef 2026 yılının sonu olacakBYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün, ‘‘2026 yılı sonunda üretime geçme planımız var. 5 binin üzerinde istihdam sağlayacak bir yatırım. BYD üretim tarihini teknik şartlar el verirse daha öne çekmek isteyecektir’’ dedi.
10.07.2024Ekonomi
TİM açıkladı: Türkiye'de kişi başına 250 kilo buğday üretiliyor
TİM açıkladı: Türkiye'de kişi başına 250 kilo buğday üretiliyorTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bu yıl dünyada buğday üretiminin 800 milyon ton, Türkiye'de ise 21,5 milyon ton olarak beklendiğini söyledi. Tiryakioğlu, bu rakamlara göre dünyada kişi başına buğday üretiminin 100, Türkiye'de ise 250 kilo olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin buğday üretimindeki gücü; hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörümüzün iştigal alanındaki performansına da doğrudan yansıyor. 2023 verilerine göre yıllık buğday unu ve makarna ihracatımızın toplamı 5 milyon tonu buluyor. Geçen yıl 164 ülkeye 3,5 milyon ton buğday unu ihracatı gerçekleştiren Türkiye, 2015 yılından beri bu alanda dünya ihracat şampiyonluğunu da elinde bulunduruyor" dedi.
17.07.2024Gaziantep

Benzer Haber Etiketleri

İhracat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ihracat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.