Mevlana Sözleri

Mevlana Sözleri

Son dakika mevlana sözleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mevlana sözleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mevlana sözleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mevlana Sözleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevlana sözleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 139 mevlana sözleri haberi bulunmuştur. Tüm mevlana sözleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler! Mevlana anma törenleri Konya’da başlıyor. Asırlardır "düğün gecesi" anlamına gelen "Şeb-i Arus" adıyla anılan Mevlana’nın ölüm yıldönümü için etkinlikler düzenleniyor. Allah’a kavuşma olarak tanımlanan vuslat yıl dönümü, hem Türkiye’de hem de dünyada takip ediliyor. Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin tasavvufi öğretileri ve eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteriyor. Pek çok kişi de, Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) için Konya’ya akın ediyor. Peki, Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana Şems ilişkisi nasıldı? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
5.12.2022 Kültür Sanat
Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman?
Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman? Tüm dünyada öğretileriyle ilgi uyandıran mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 748'inci yılında törenlerle anılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nca icra edilen "Mevlevi Ayini Şerifi" ve Sema ayini gerçekleştiriliyor. Peki, Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman? İşte detaylar…
8.12.2021 Gündem
Mevlana sözleri! Mevlana'yı Anma Haftası 2021’e özel en güzel, özlü Mevlana Şebi-i Arus sözleri ve Mevlana Celaleddini Rumi Öğütleri
Mevlana sözleri! Mevlana'yı Anma Haftası 2021’e özel en güzel, özlü Mevlana Şebi-i Arus sözleri ve Mevlana Celaleddini Rumi Öğütleri Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü bugün idrak ediliyor. Konya'da, 7-17 Aralık tarihlerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyeleri, günün belli saatlerinde sema töreni gerçekleştirecek. Siz de Mevlana’yı sosyal medya hesapları üzerinden anmak isterseniz derlediğimiz en güzel, özlü Mevlana Şebi-i Arus sözlerine, Mevlana Celaleddini Rumi Öğütlerine göz atabilirsiniz.
7.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri o zatı koruma peşinde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri o zatı koruma peşinde! Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Programı'nda konuştu. Erdoğan; "1 milyon insanın katledildiği Suriye'de hâlâ birileri o ülkenin başındaki zatı korumanın peşinde." dedi
17.12.2018 Siyaset
Aziz Yıldırım'dan Mevlana sözleri!
Aziz Yıldırım'dan Mevlana sözleri! Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Konya Fenerbahçeliler Derneği tarafından bir otelde organize edilen "Hedef 1 Milyon Üye" projesinin tanıtım gecesine katıldı.
18.01.2015 Fenerbahçe
'Mevlana hümanist değildi'
'Mevlana hümanist değildi' Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü müdürlüğü yürüten Doç. Dr. Nuri Şimşekler 'Ne olursan ol gel' sözlerinin Mevlana'ya ait olmadığını iddia etti.
29.09.2021 Gündem
Mevlana ‘Gel’ dememiş!
Mevlana ‘Gel’ dememiş! Mevlana ile özdeşleşen o sözler hakkında şaşırtan iddia
25.12.2012 Yaşam
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkümüzden dönersek, yeni yüzyıla Türkiye'nin damgasını vurmazsak, bölücü teröristlere taviz verirsek gök girsin, kızıl çıksın" dedi.
17.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN aynı F-16 gibi, yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN aynı F-16 gibi, yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Adaylarını dahi vatandaşa değil, yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse bu acemiler de milletin karşısına 'işte adayımız' diyerek onu çıkartıyor' dedi. İlk uçuşunu gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN ile ilgili olarak ise Erdoğan, 'Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler.' ifadelerini kullandı.
21.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm çabamız, çocuklarımızın elinden tutarak, hayallerine giden yoldaki engelleri kaldırmak içindir. Tıpkı ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan Alev Alatlılar yetiştirebilmek içindir" dedi.
10.02.2024 Gündem
Filozof Sözleri! Filozofların Söylediği En Meşhur Sözler... Hangi Filozof Hangi Sözüyle Bilinir?
Filozof Sözleri! Filozofların Söylediği En Meşhur Sözler... Hangi Filozof Hangi Sözüyle Bilinir? Filozoflar yaşam ve söylem biçimleriyle sadece yaşadıkları değil, dünya geneline hitap eden kişilerdir. Söyledikleri özlü ve derin sözleriyle insanların yaşam tarzlarına şekil vermeye çalışırlar. Konfüçyüs, Sokrates, Eflatun (Platon), Aristo, İbn-i Sina, Jean-Jacques Rousseau, Karl Marx gibi filozoflar söyledikleri sözlerle tarihe adlarını yazdırmışlardır.
28.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bini hemşire, toplam 35 bin sağlık çalışanı alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bini hemşire, toplam 35 bin sağlık çalışanı alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personelini daha kamuya alıyoruz" dedi.
27.01.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: İstanbul için özel bir yasa çıkarmayı hesaplıyoruz
Bakan Özhaseki: İstanbul için özel bir yasa çıkarmayı hesaplıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, eskiden bu yana dünyada deprem riski taşıyan 10 şehirden biri olan İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiğini hatırlatarak " İstanbul için özel bir yasa çıkarmayı hesaplıyoruz. Şu ana kadar 11 yıldır devam eden İstanbul'daki kentsel dönüşüm içinde ne tür engellerle karşılaştıysak onları bertaraf edecek, işi hızlandıracak tedbirleri alarak bu yasayı da çıkarmak istiyoruz" dedi. Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında rezerv konut alanlarına 350 bin konut yapılacağını söyledi.
9.08.2023 Gündem
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri Tevbe suresi başında besmele olmayan tek sure olması nedeniyle diğer surelerden ayrılmaktadır. İki ayeti hariç Medine döneminde nazil olduğu bilinir. 129 ayetten oluşan Tevbe suresi, adını 117. ve 118. ayetlerde geçen tevbe kavramından alır. Bazı bilginler surenin başında besmele yazılmamış olmasını bir önceki surenin devamı olarak açıklamaktadır.
4.05.2023 Sureler
İclal'i babası uykusunda öldürmüştü! Son görüntüleri ortaya çıktı: Hazmedemedim
İclal'i babası uykusunda öldürmüştü! Son görüntüleri ortaya çıktı: Hazmedemedim Diyarbakır'da korkunç bir olay meydana geldi. 'Uykusunda öldü' denilen 19 yaşındaki İclal'in, babası tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Genç kadının 2 yıl önce evlendiği ve eşiyle sorun yaşaması üzerine ailesinin evine geldiği öğrenildi. Olayın ardından İclal'in son sözleri ve görüntüleri ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
28.12.2022 Yaşam
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar?
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Mevlana, 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Konya'da düzenlenen 'Şeb-i Arus' törenleriyle anılıyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyadan milyonlarca kişinin törenlere katılması beklenirken tören programı, bilet fiyatları ve Mevlana ile Şeb-i Arus ile ilgili bilgiler de sıklıkla araştırılıyor. Peki, 2022 Şeb-i Arus ne zaman? Konya Şeb-i Arus törenleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Şebi Arus ne demek, ne anlama geliyor? Mevlana’yı Anma Etkinlikleri ve Şeb-i Arus tören programı hakkında tüm bilgiler…
7.12.2022 Kültür Sanat
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatin hemen ardından Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir." dedi.
8.11.2022 Siyaset
Mevlana Kimdir? Mevlana'nın Sözleri Ve Hayatı...
Mevlana Kimdir? Mevlana'nın Sözleri Ve Hayatı... Mevlana 13. yüzyılda yaşamış mutasavvıf alimidir. 30 Eylül 1204 yılında Horasan ülkesinin Belh şehrinde doğmuştur.
24.08.2022 Yaşam
'Boşnak gençler FETÖ tuzağından kurtarılıyor'
 'Boşnak gençler FETÖ tuzağından kurtarılıyor' Türkiye, FETÖ tehdidine karşı tüm kurumlarıyla mücadele veriyor. Bosna Hersek’te faaliyet gösteren FETÖ okulu Boşnak gençleri okullarına yönlendirmek için kendilerini gizliyor. İki kez isim değiştiren okulun yöneticileri tuzağa düşürecek gençler için türlü yollara başvuruyor. Maarif Vakfı da Saraybosna'da açtığı okullarla bölgedeki gençlerin kaliteli bir eğitim alması için çalışıyor. FETÖ'nün gerçek yüzünü görenler, bu okullara kayıt oluyor, yakınlarını da FETÖ gerçeğine karşı uyarıyor. FETÖ kuruluşlarına karşı doğru ve kaliteli bir alternatif teşkil eden bir diğer kurum ise SEDEF Vakfına bağlı Uluslararası Saraybosna Üniversitesi. Üniversite Boşnak gençleri FETÖ tuzağından kurtarmak için çalışıyor. 
19.07.2022 Eğitim
Ramazanın son cuması mesajları ve sözleri! En güzel, yazılı, kısa, anlamlı, dualı, ayetli, hadisli, en iyi resimli Ramazan ayı ve Cuma mesajları
Ramazanın son cuması mesajları ve sözleri! En güzel, yazılı, kısa, anlamlı, dualı, ayetli, hadisli, en iyi resimli Ramazan ayı ve Cuma mesajları Ramazanın son cuması mesajları ve sözleri için aramalar arttı. Ramazanın son Cuması idrak edilirken Ramazan’ı uğurlamak isteyenler Cuma mesajları ve Ramazan mesajları araştırması yapıyor. İbadetlerle idrak edilen mübarek Ramazan-ı Şerif'in son cuma gününü tebrik etmek isteyenler için resimli, yeni, anlamlı, hadisli, ayetli ve dualı cuma mesajları derledik. Cuma gününde Whatsapp, SMS, Facebook ve Instagram üzerinden cuma günü sözleri ve Ramazanın son cuması için mesaj ve sözleri yazımızdan bulabilirsiniz. İşte En güzel, yazılı, kısa, anlamlı, dualı, ayetli, hadisli, en iyi resimli Ramazan ayı son Cuma mesajları…
29.04.2022 Dini Bilgiler
2022 Kadir Gecesi mesajları ve sözleri! Resimli, en güzel, anlamlı, yeni, özlü, dini, dualı, ayetli, hadisli Kadir Gecesi mesajları 2022!
2022 Kadir Gecesi mesajları ve sözleri! Resimli, en güzel, anlamlı, yeni, özlü, dini, dualı, ayetli, hadisli Kadir Gecesi mesajları 2022! Ramazan ayının son haftasına girilirken Kadir Gecesi için yapılan aramalar da arttı. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla peygamberimiz Hz. Muhammed'e indirilen Kur'an-ı Kerim'de de yer alıyor. Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." sözleriyle anlatılıyor. Biz de Resimli, yazılı, kısa ve özl, anlamlı, dualı, ayetli, bin aydan daha hayırlı kadir gecesi mesajları derledik. İşte Sevgiliye, aileye, arkadaşa, resimli, yazılı, kısa ve öz, yeni, anlamlı Kadir Gecesi kutlama mesajları ve sözleri…
28.04.2022 Gündem
Mübarek Kadir Gecesi neden bin aydan hayırlıdır? Kadir Gecesi’nin fazileti nedir?
Mübarek Kadir Gecesi neden bin aydan hayırlıdır? Kadir Gecesi’nin fazileti nedir? Ramazan ayı içinde yer alan Ramazan Bayramı’nın müjdecisi Kadir Gecesi 27 Nisan’da idrak edilecek. “Hüküm, şeref, güç, yücelik” gibi anlamlara gelen Kadir dini literatürde “leyletü’l-Kadr” şeklinde Kur’ân-ı Kerîm’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılıyor. Din alimleri, hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğunu belirtir. Peki, Mübarek Kadir Gecesi neden bin aydan hayırlıdır? Kadir Gecesi’nin fazileti nedir? İşte detaylar…
27.04.2022 Ramazan
Dini, anlamlı, komik, ağır, kapak Whatsapp Durum sözleri! Kısa, vurucu ve farklı seçenekleriyle 2022 Whatsapp hakkımda profil durum sözleri!
Dini, anlamlı, komik, ağır, kapak Whatsapp Durum sözleri! Kısa, vurucu ve farklı seçenekleriyle 2022 Whatsapp hakkımda profil durum sözleri! Whatsupp durum mesajları, günümüz dünyasında en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasının milyonlarca kişiye ulaşmasıyla daha da önemli bir hal aldı. Sesli ve görüntülü görüşme imkanı tanıyan Whatsapp aynı zamanda kendimizi tek cümleyle anlattığımız, hissettiklerimizi paylaştığımız bir alan da sağlıyor. Kullanıcılar Whatsapp’ın sağladığı durum paylaşma özelliğiyle çeşitli sözleri profili aracılığıyla kitlelere ulaştırabiliyor. Biz de WhatsApp hakkımda, biyografi ve profil için etkileyici, dini, anlamlı komik ağır durum sözleri derledik. İşte Whatsapp durum sözleri…
20.04.2022 Gündem
Muhsin Yazıcıoğlu sözleri! Ölümünün 13. yılında kısa, uzun, resimli, Muhsin Yazıcıoğlu anma sözleri ve mesajları!
Muhsin Yazıcıoğlu sözleri! Ölümünün 13. yılında kısa, uzun, resimli, Muhsin Yazıcıoğlu anma sözleri ve mesajları! Muhsin Yazıcıoğlu anma sözleri, ölüm yıldönümünde onu anmak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 13'üncü yılında anılıyor. Yazıcıoğlu’nun hayatı 55 yaşında şüpheli bir helikopter kazası ile son buldu. Biz de haberimizde ölümünün 13. yılında kısa, uzun, resimli, Muhsin Yazıcıoğlu anma sözleri ve mesajları derledik. İşte Muhsin Yazıcıoğlu sözleri…
25.03.2022 Gündem
Regaip Kandili mesajları! 2022 En yeni, hadisli, dualı, uzun, kısa ve öz seçenekleriyle resimli Regaip Kandili sözleri…
Regaip Kandili mesajları! 2022 En yeni, hadisli, dualı, uzun, kısa ve öz seçenekleriyle resimli Regaip Kandili sözleri… Regaip Kandili mesajları, kandil öncesinde yoğunluk kazandı. Üç ayların ilk olan Recep ayının 2. Günü Regaip Kandili idrak edilecek. İslam alemi tarafından 2 Şubat tarihinde kandil tebrik mesajları paylaşılacak. Dualarla, namazlarla geçecek olan kandil günü yakınlarına mesaj gönderip onlara hayırlı kandiller dilemek isteyenler arama motorlarına yöneldi. WhatsApp, SMS veya sosyal medyadan gönderebileceğiniz farklı Regaip Kandili mesajları derledik. İşte Regaip Kandili için resimli mesajlar ve kısa, öz, yeni, dualı Regaip Kandili sözleri…
3.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mevlana Sözleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevlana sözleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.