Gazete Vatan Logo

'Boşnak gençler FETÖ tuzağından kurtarılıyor'

Türkiye, FETÖ tehdidine karşı tüm kurumlarıyla mücadele veriyor. Bosna Hersek’te faaliyet gösteren FETÖ okulu Boşnak gençleri okullarına yönlendirmek için kendilerini gizliyor. İki kez isim değiştiren okulun yöneticileri tuzağa düşürecek gençler için türlü yollara başvuruyor. Maarif Vakfı da Saraybosna'da açtığı okullarla bölgedeki gençlerin kaliteli bir eğitim alması için çalışıyor. FETÖ'nün gerçek yüzünü görenler, bu okullara kayıt oluyor, yakınlarını da FETÖ gerçeğine karşı uyarıyor. FETÖ kuruluşlarına karşı doğru ve kaliteli bir alternatif teşkil eden bir diğer kurum ise SEDEF Vakfına bağlı Uluslararası Saraybosna Üniversitesi. Üniversite Boşnak gençleri FETÖ tuzağından kurtarmak için çalışıyor. 

'Boşnak gençler FETÖ tuzağından kurtarılıyor'

 Bosna Hersek’te faaliyet gösteren FETÖ okulu Boşnak gençleri okullarına yönlendirmek için kendilerini gizliyor. İki kez isim değiştiren okulun yöneticileri tuzağa düşürecek gençler için türlü yollara başvuruyor.Son olarak Richmond Park Okulları olarak adlandırılan FETÖ okulu, ilk, orta ve lise seviyesinde eğitim veren bir okul. Örgütün bölgedeki üniversitesi ise Burç ismiyle faaliyet gösteriyor.FETÖ ile olan bağları inkâr edilse de, Saraybosna'daki Burç Üniversitesi'nin çevrimiçi kütüphanesinde elebaşı Fetullah Gülen'e ait Türkçe, İngilizce ve Boşnakça kitaplar olduğu ortaya çıkmıştı.Bu durumun basına yansıması üzerine ise kitaplar üniversite kütüphanesinden kaldırılmıştı. 

Türkiye, FETÖ tehdidine karşı tüm kurumlarıyla mücadele veriyor. Maarif Vakfı da Saraybosna'da açtığı okullarla bölgedeki gençlerin kaliteli bir eğitim alması için çalışıyor. FETÖ'nün gerçek yüzünü görenler, bu okullara kayıt oluyor, yakınlarını da FETÖ gerçeğine karşı uyarıyor. FETÖ kuruluşlarına karşı doğru ve kaliteli bir alternatif teşkil eden bir diğer kurum ise SEDEF Vakfına bağlı Uluslararası Saraybosna Üniversitesi. Üniversite Boşnak gençleri FETÖ tuzağından kurtarmak için çalışıyor. 

Haberin Devamı

Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı (Sedef) Başkanı Hasan Topaloğlu Sedef Vakfının 2003'te Aliya İzzetbegoviç'in "Türk kardeşlerimiz burada bir üniversite kursun. Gençlerimiz daha yakın olsun. İki ülke arasında gelecek için sağlam bir köprü kurulsun." sözleri üzerine Bosna Hersek’te eğitime katkı vermek amaçlı kurulduğunu söyledi. Topaloğlu, "Vakfı kurmaktaki temel amacımız rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in talebini yerine getirmekti." dedi.Bilge liderin bu talebini memnuniyetle karşılayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları 2001 yılında Sedef vakfını kurarak 2003 yılında üniversite ve 2004 yılında öğrencilerine kapılarını açmış oldu. Okulumuz Bosna Hersek'te önemli vazifeler görüyor diyen Hasan Topaloğlu ‘Zaman içerisinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Bosna'yı okullar vasıtasıyla rehin almasına engel olmak için açtığımız üniversite ve daha önce Maarif Vakfına devrettiğimiz ilk özel ilköğretim okulu bu anlamda çok önemli bir katkı sağlıyor’ ifadelerini kullandı.Bosna Hersek’in en büyük Vakıf Üniversitesi olan IUS’ta, Hollanda, Brezilya, Çin, Rusya, Balkanlar, Orta Asya, Kafkasya, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri dahil 50+ farklı ülkeden, 2000 öğrenci, ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda, Hindistan, Mısır, Türkiye gibi 25 farklı ülkeden gelen alanlarında uzman akademisyenlerden öğrenim görmektedir. 3000’i aşkın IUS mezunu, dünyanın farklı bölgelerinde, alanlarında uzman olarak çalışmaktadır. 18 yıllık birikimini 5 farklı fakülte ve 18 farklı bölümde uluslararası ortamda ve İngilizce olarak öğrencilerine aktarmaktadır.

Haberin Devamı

IUS eğitimde disiplinlerarası yaklaşıma önem veren bir eğitim modeli uygulamaktadır. Buna göre öğrenciler; birinci sınıfta, hangi fakültede olursa olsun (Mimarlık ve Hukuk Programı hariç) ortak üniversite dersleri alırlar. İkinci sınıfa başarıyla geçince seçtikleri fakültenin ortak derslerini alırlar. Bu arada, seçmeyi düşündükleri bölümünde içinde bulunduğu fakülte dersleri arasından, bölümleri ile ilgili dersler başta olmak üzere seçim yaparlar.
Dünya Üniversiteler Birliği ve Avrupa’nın en büyük üniversiteler ağı Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi olan IUS, Erasmus+ ve Mevlana değişim programları ile Bosna Hersek’ten en fazla öğrenci gönderen ve ağırlayan üniversite olma özelliği taşıyarak, ABD, Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu menşeli üniversitelerle yüzlerce değişim anlaşması imzalamıştır.Saraybosna en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Ilıcada 73 dönüm arazi üzerinde inşa edilen çok şık binalarla hem eğitim öğretim faaliyetleri yürütülmekte hem de öğrenciler için barınma amacıyla yurtlar yapılmıştır. YÖK tarafından tanınan İstanbul Teknik Üniversite ile 4 Bölümde (Elektrik ve Haberleşme, Mimarlık, Makine Mühendisliği ve İktisat) İstanbul Üniversite ile de üç bölümde çift diploma programı mevcut olan Saraybosna Üniversitesi 2014 yılında batı Balkanların en iyi Üniversitesi olmuştur.

Haberin Devamı

Haberin Devamı