Medine

Medine

Son dakika Medine haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Medine ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Medine haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Medine

haberleri sayfasında son dakika yaşanan medine gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.130 medine haberi bulunmuştur. Tüm medine haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trabzon-Suudi Arabistan arası direkt uçuşlar başlıyor
Trabzon-Suudi Arabistan arası direkt uçuşlar başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt uçuşların 4 Haziran’da başlayacağını belirterek, “Yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon’dan direkt uçuşla hem Cidde’ye hem de Riyad’a seyahat mümkün olacak. Bu seferler ile hem Trabzon turizmi ve ekonomisi gelişecek hem de ülke ekonomisini canlanacak. Hac ibadeti ve Umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık olacak” dedi.
9.04.2024 Ekonomi
516 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 'Cumhurbaşkanımız sözünde durdu'
516 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 'Cumhurbaşkanımız sözünde durdu' Adana’da depremzedeler için yapımı tamamlanan afet konutlarını gören depremzedelerin mutlulukları yürekleri ısıttı. İnşaatı yapan firmanın ise önce zemin iyileştirmesi yaptığı, daha sonra depreme dayanıklı konutlar inşa ettiği öğrenildi.
3.04.2024 Adana
Tek vaadi "Dürüstlük" olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı! Kız kardeşleri yardım etti
Tek vaadi "Dürüstlük" olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı! Kız kardeşleri yardım etti Çanakkale'den 4 yıl önce maden işçisi eşi ile birlikte köylerine geri dönen ve mahallesindeki eksiklikleri görerek muhtar adayı olmaya karar veren Hatice Akkaya, bir ilki başardı. Adana'nın Kozan ilçesinde tek vaadi 'dürüstlük' olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı.
2.04.2024 Adana
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı Ramazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.
12.03.2024 Ekonomi
Ramazan ayının ilk gecesi Fetih Suresi okumak! Fetih Suresi ramazanın ilk gecesi ne zaman, kaç kere okunmalı? Ramazan ayının ilk günü Fetih Suresi okumanın fazileti
Ramazan ayının ilk gecesi Fetih Suresi okumak! Fetih Suresi ramazanın ilk gecesi ne zaman, kaç kere okunmalı? Ramazan ayının ilk günü Fetih Suresi okumanın fazileti Fetih Suresi, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in ifadesiyle "her şeyden daha değerli, güzel bir sure" olarak nitelendirilen bir suredir. Hicretin altıncı yılında, Hudeybiye'den Medine'ye dönüş esnasında, Allah'ın zafer müjdesinin verildiği bir dönemde inmiştir. Genel olarak, surenin Medine'de indiği kabul edilir. "Fethan mubinen" ifadesinden alınan ismi, ilk ayetteki zaferin müjdesinden gelmektedir. Fetih Suresi, 29 ayetten oluşur ve Kuran'da sırasıyla 48, nüzul sırasına göre ise 109. sıradadır. Ramazan ayında okunmasıyla ilgili bazı hadisler de vardır. Peki, Fetih Suresi ramazanın ilk gecesi kaç kere okunmalı? Fetih suresi neden Ramazan ayında okunur? İşte Ramazan ayının ilk gecesi Fetih Suresi okumanın fazileti…
11.03.2024 Dini Bilgiler
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası Allah Resulü (sav)’in büyük zaferinden biri olan Hudeybiye anlaşmasının müjdelendiği bu ilk ayet nedeni ile sure bu ismi alır. Fetih suresi 29 ayetten oluşmuştur. Kuran-ı Kerim’de yer alma sırasına göre 48, nüzul olma sırasına göre ise 109. Sırada yer almaktadır. Peki, Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak ile ramazan hilali duası
9.03.2024 Gündem
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Adanalı judocular başarıya ulaştı
Adanalı judocular başarıya ulaştı Adanalı Judo sporcuları Nevşehir’de hedefi 12’den vurdular. Başarıya ulaşan sporcuları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
13.02.2024 Adana
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
İzmir'de balıkçı teknesi battı: 3 ölü, 2 kayıp
İzmir'de balıkçı teknesi battı: 3 ölü, 2 kayıp İzmir'in Dikili ilçesinde, balıkçı teknesi battı. İlk belirlemelere göre, teknede bulunan 10 kişiden 3'ünün yaşamını yitirdiği, 2 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Kayıp olan kişileri arama çalışmaları sürüyor. 
30.01.2024 Gündem
Murat Kurum'dan adaylık sonrası ilk açıklama: 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz
Murat Kurum'dan adaylık sonrası ilk açıklama: 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, adaylığının açıklanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Kurum, "Yarın sabahtan itibaren vatandaşımıza sevdamız İstanbul’u, heyecanımızı, hayallerimiz hep birlikte anlatacağız. Hep birlikte düşüneceğiz, beraber çalışacağız. Hep birlikte İstanbul’un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz." ifadelerini kullandı.
7.01.2024 Gündem
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu?
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu? Seçil Erzan davasında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık olan telefonunun bilirkişi incelemesi tamamlandı. İncelenen telefonda Seçil Erzan’ın 74 farklı kişiyle 181 bin 538 adet mesajlaşması bilirkişi raporuna yansıdı. Raporda, bir dönem Galatasaray’da tercümanlık yapan Musa Mert Çetin ve eski sevgilisi olduğu iddia edilen Avukat Candaş Gürol ile konuşmaları tespit edildi. Erzan’ın Mert Çetin’e Muslera’yı ikna etmesi için mesajlar attığı, Çetin’in de Muslera ve Podolski’yi ikna etmek için konuştuğunu söylediği mesajlar yer aldı.
3.01.2024 Gündem
Yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı: 4 ölü, 36 yaralı
Yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı: 4 ölü, 36 yaralı Malatya'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastanelere kaldırıldı.
2.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı Diyanet? Yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden geliyor, Türk geleneği'nde var mı?
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı Diyanet? Yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden geliyor, Türk geleneği'nde var mı? Yeni yılın yaklaşmasına az bir süre kala evde ve iş yerlerinde yeni yıla özel yılbaşı ağacı süsleme süreci de başladı. Yılbaşı süsleme her yılbaşında tartışma konusu oluyor, ağaç süslemenin günah olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Yılbaşı ağacı süslemek günah mı, haram mı, Yılbaşı ağacı süslemek nereden gelir, Türk geleneği mi, hangi dinden gelir?
4.12.2023 Gündem
Umreye gideceklere müjde: Elektronik vize imkanı geliyor
Umreye gideceklere müjde: Elektronik vize imkanı geliyor Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Suudi Arabistan'a gidecek Türk vatandaşların, özellikle de umre ibadetini gerçekleştireceklerin sürecini hızlandırmak amacıyla elektronik vize kullanımına geçileceğini, bu çerçevede bir yıl içerisinde 90 gün ikamet alınabileceğini bildirdi.
17.10.2023 Yaşam
Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum günü 2023: Peygamberimizin doğum günü olan kandil nedir, hangisidir? Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2023?
Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum günü 2023: Peygamberimizin doğum günü olan kandil nedir, hangisidir? Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2023? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumu ve doğduğunda gerçekleşen mucizevi hadiseler günün anlam ve önemine istinaden aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarına göre Hz. Muhammed (s.a.v.) ne zaman doğdu? Hz. Muhammed doğum tarihi nedir, doğum günü ne zaman? Peygamberimizin doğum günü oruç tutulur mu? Sorularının cevabını derledik. İşte Hz. Muhammed doğum günü 2023…
26.09.2023 Gündem
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suudi Arabistan Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman ile komşudur. 
15.09.2023 Eğitim
Hudeybiye Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hudeybiye Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Hudeybiye Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hudeybiye Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Hudeybiye antlaşması aynı zamanda Hudeybiye barışı olarak da bilinmektedir. Bu antlaşma 628 yılında Mart ayında Medineli Müslümanlar ile Mekkeli putperestler arasında yapılan bir barış antlaşmasıdır. Yapılan bu antlaşma ile beraber Mekkeliler İslam devletini hukuken tanımıştır. O yüzden Müslümanların bir zaferi olması ile beraber, dönem açısından tarihin en önemli antlaşmaları içerisinde gelir.
8.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi Doğal ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan Karadeniz Bölgesi’ne yabancı turist ilgisi çok hızlı artıyor. İlk yedi ayda Trabzon’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılı neredeyse ikiye katladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Artan ilgi yolcu trafiğine de yansıyor. Trabzon bir cazibe merkezi oldu” dedi. Trabzon’un turizmde çok hızlı büyüdüğünü anlatan turizmciler ise “Trabzon, Antalya gibi bir destinasyon oluyor. Turizm çok güzel ama dengeli ve kontrollü büyümeliyiz. Tüm Karadeniz’e yaymalıyız” ifadelerini kullandı.
17.08.2023 Ekonomi
Rabia Çataklı kimdir? Zonguldak Devrek’te Rabia Çataklı olayı nedir, ifadesinde ne söyledi?
Rabia Çataklı kimdir? Zonguldak Devrek’te Rabia Çataklı olayı nedir, ifadesinde ne söyledi? Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Rabia Çataklı (31), uyuyan annesi Şeyda Çataklı (56) ile anneannesi Medine Küçükkuyu'yu (77) bıçakla öldürdükten sonra ceset parçalarını camdan dışarı attı. Tutuklanan Rabia Çataklı, sağlık kontrolü için Devrek Devlet Hastanesi'ne götürülen Çataklı'nın, buradaki muayene sırasında kendi serçe parmağını ısırıp kopartarak, yuttuğu öğrenildi. Peki, Rabia Çataklı kimdir? Zonguldak Devrek’te Rabia Çataklı olayı nedir, ifadesinde ne söyledi?
14.08.2023 Yaşam
Annesi ve anneannesini öldürüp parçalara ayırdı: Mehdi olduğumu hissettim, onlar şeytandı
Annesi ve anneannesini öldürüp parçalara ayırdı: Mehdi olduğumu hissettim, onlar şeytandı Zonguldak'ta annesi Şeyda Çataklı (56) ve anneannesi Medine Küçükkaya'yı (77) bıçakla öldürdükten sonra cesetlerini parçalara ayıran Rabia Çataklı (31)'nın ifadesine ulaşıldı. Çataklı ifadesinde 'Mehdi olduğumu hissettim' diyerek yaptığı vahşeti anlattı. İşte detaylar...
14.08.2023 Yaşam
Annesi ve anneannesini canice katletmişti! Dehşete düşüren detay ortaya çıktı
Annesi ve anneannesini canice katletmişti! Dehşete düşüren detay ortaya çıktı Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Rabia Çataklı (31), uyuyan annesi Şeyda Çataklı (56) ile anneannesi Medine Küçükkuyu'yu (77) bıçakla öldürdükten sonra ceset parçalarını camdan dışarı attı. Cenazelere yapılan otopsilerde cesetleri parçalamak için bıçak kullanıldığı tespit edildi. Şeyda Çataklı'nın bedeninden 110 parça, anneaane Medine Küçükkaya'nın bedeninden ise 6 parça kesildiği belirlendi.
13.08.2023 Gündem
Anne ve anneannesini baltayla parçalayıp, sokağa attı! Korkunç vahşet
Anne ve anneannesini baltayla parçalayıp, sokağa attı! Korkunç vahşet Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 31 yaşındaki bir kadın, sabaha karşı cinnet geçirerek anne ve anneannesini baltayla doğrayıp, uzuvlarını evin penceresinden sokağa attı. Olay sonrası şüpheli gözaltına alınırken, cesetler ise adli tıpa kaldırıldı.
13.08.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Medine ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki medine haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.