Maliki

Maliki

Son dakika maliki haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maliki ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maliki haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maliki

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maliki gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.298 maliki haberi bulunmuştur. Tüm maliki haberleri aşağıda listelenmiştir.
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle Müslümanlar teşrik tekbiri konusunu sorguluyor. Hz. Peygamber'in (s.a.s.) uyguladığı ibadetlerden biri olarak arefe gününden bayramın son gününe kadar sürer. Tekbirler farz namazlardan sonra getirilir ve bayramın son günü ikindi namazına kadar devam eder. Söz konusu bilgiler ışığında Ramazan Bayramı’nda teşrik tekbiri var mı, teşrik tekbiri Ramazan Bayramı'nda getirilir mi? Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Sorusuna yanıt aranıyor.
12.04.2024 Yaşam
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail'in suçlarını başka devlet işlese her türlü yaptırımla karşılaşırdı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail'in suçlarını başka devlet işlese her türlü yaptırımla karşılaşırdı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in suçları arasında savaş suçları ve soykırım olduğunu belirterek, "Uluslararası topluluğun ateşkes çağrısına rağmen, iki devletli çözüme yönelik çağrılara rağmen herhangi bir etkisi olmadı İsrail üzerinde. Eğer başka bir ülke böyle bir suç işlemiş olsaydı kesinlikle her türlü yaptırımla karşılaşırdı" dedi.
1.03.2024 Gündem
Havalar soğudu apartmanlarda kombi krizi başladı! Kritik sınıra dikkat: Kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi?
Havalar soğudu apartmanlarda kombi krizi başladı! Kritik sınıra dikkat: Kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi? Soğuk havalar gelirken beraberinde apartmanlarda kombi krizini de getirdi. Sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte kombilerin dereceleri yükseltilirken, komşusu kalorifer yakmayanların hakları da sosyal medyada merak konusu oldu. Hukuki düzenlemelere göre, kat maliklerinin kalorifer yakmayan komşuya karşı dava açma hakkı bulunuyor. Peki bu süreç nasıl ilerliyor? Maddi zarar nasıl belirleniyor? Eğer kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi? Avukat Ümit Yasin Kısa merak edilen soruları yanıtladı...
7.02.2024 Gündem
Türkiye barış için devrede! Erdoğan, Filistin ve İsrail liderleriyle görüştü
Türkiye barış için devrede! Erdoğan, Filistin ve İsrail liderleriyle görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısına ara vererek Mahmud Abbas ile kritik görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ayrıca İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve bölgede sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
9.10.2023 Gündem
Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile görüştü
Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail-Filistin bağlamında yaşanan son gelişmeler ele alındı.
9.10.2023 Gündem
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mağdur olduğunu düşünen kapıcıların, kat maliklerine olduğu gibi yönetici hakkında da dava açabileceğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, apartman yöneticisinin işveren temsilcisi olduğuna dikkat çekti.
19.08.2023 Gündem
Aşure günü gül suyuna 7 Fatiha okumak > Aşure günü gül suyuna okunacak dua hangisi? Gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti nedir?
Aşure günü gül suyuna 7 Fatiha okumak > Aşure günü gül suyuna okunacak dua hangisi? Gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti nedir? Aşure günü gül suyuna okunacak dua merak ediliyor. Aşure Günü gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti 2023 sorgulanırken, Aşure günü gül suyuna ne okunur? Sorusuna da yanıt aranıyor. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü bugün idrak ediliyor.  Aşure günü çeşitli ibadetler yapılıyor. Peki, Aşure günü 7 kere okunacak dua hangisi? Aşure günü gül suyuna okunan dua ve 7 Fatiha…
28.07.2023 Gündem
Komşusunun ağaçlarını kesmekten, 6 yıl hapsi istendi
Komşusunun ağaçlarını kesmekten, 6 yıl hapsi istendi Antalya'nın Manavgat ilçesinde komşusu Mustafa Özcan'ın (75) evinin önündeki 6 ağacı spiral makinesiyle kesen E.Ç. (72) hakkında, 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mustafa Özcan, "Benim çocuklarımı kesmiş. Suç duyurusunda bulundum" dedi. E.Ç. ise duruşmadaki ifadesinde, Özcan'ın evinin önündeki siteye ait alanı özel bahçesi gibi çevirdiğini, denetim kurulu başkanlığı görevi gereği ağaçları kestiğini söyledi.
17.05.2023 Yaşam
Mülk sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Ceza yanlış kişiye uygulanabiliyor
Mülk sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Ceza yanlış kişiye uygulanabiliyor Depremin ardından kaçak yapılara yönelik denetim arttı. Bu kapsamda imara uygun olmayan yapılara ilişkin cezalar uygulanmaya başlandı. Bu süreçte kimi zaman cezanın yanlış kişiye uygulandığını belirten Avukat Selen Karataş, böyle bir durum ile karşı karşıya kalan vatandaşları haklarını aramaları konusunda uyardı.
10.05.2023 Gündem
Fatiha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Fatiha Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Fatiha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Fatiha Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran'ı Kerim'deki ilk sure Fatiha Suresi’dir. Fatiha Suresi 7 ayetten oluşur. Fatiha kelimesi, açmak, genişletmek, sıkıntı ve darlıktan sonra felaha ermek anlamına geliyor. İşte Fatiha Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? Fatiha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri…
3.05.2023 Sureler
Kiracılar dikkat, deprem bölgesinde fırsatçılar harekete geçti! Parayı alamazlar
Kiracılar dikkat, deprem bölgesinde fırsatçılar harekete geçti! Parayı alamazlar Deprem sonrasında kiracılara ödenmesi kararlaştırılan desteklerin ardından bazı fırsatçı ev sahipleri de harekete geçti. 'Kira bedeli' haricinde kiracılara ödenecek 2 bin lirayı ve 10 bin lira hane başı desteği isteyen bazı ev sahipleri, kiracıları arayarak ya da emlakçılar vasıtasıyla taciz ediyorlar. Ancak bu durum suç teşkil ediyor.
22.02.2023 Ekonomi
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konuyla ilgili merak edilen DASK hangi hasarları kapsar? Hangi konutlar kapsamda? DASK, ne kadar hasar ödeyecek? Zararın tamamı ödenir mi? Hasar ihbarı nasıl yapılacak? sorularına uzman isimler ve sektör temsilcileri cevap verdi. İşte detaylar...
15.02.2023 Gündem
Aidatlara yüzde 100 zam! En yüksek artış Şişli'de
Aidatlara yüzde 100 zam! En yüksek artış Şişli'de aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Yeni yıl ile birlikte bazı sitelerde aidatlar 2-3 katına kadar çıktı. Bu artışların özellikle kiracıları farklı semtlere taşınmaya, sitelerden apartman dairelerine geçmeye yönlendiriyor.
31.01.2023 Ekonomi
Aidatlara fahiş zam! Aylık ödeme 20 bin TL'ye kadar çıkıyor, siteler boşalıyor
Aidatlara fahiş zam! Aylık ödeme 20 bin TL'ye kadar çıkıyor, siteler boşalıyor Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Yeni yıl ile birlikte bazı sitelerde aidatlar 2-3 katına kadar çıktı. Bu artışların özellikle kiracıları farklı semtlere taşınmaya, sitelerden apartman dairelerine geçmeye yönlendirdiği görülüyor. Ayrıca sitede yaşanan ev sahipleri buradaki evini kıraya verip aidatı daha düşük olan apartmanlara geçmeyi tercih ediyor.
26.01.2023 Ekonomi
Ev sahibi, kiracı milyonları ilgilendiriyor! Fahiş aidat uyarısı geldi: 'İtirazda bulunmazsanız'
Ev sahibi, kiracı milyonları ilgilendiriyor! Fahiş aidat uyarısı geldi: 'İtirazda bulunmazsanız' Ev sahibi, kiracı milyonları ilgilendiren gelişme! 2023 yılında yapılan site yönetim genel kurullarında alınan kararlarla aidat fiyatlarında artış yaşandı. Bazı sitelerde yüksek artış protesto edildi. Küçükçekmece'de bir sitede 2022'de 370 lira olan aidat bu yıl 970 liraya yükselince site sakinleri eylem yaptı. Fahiş aidat bedeline karşı dava açılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, yapılan bu hatanın itirazının önün kapattığını söyledi.
11.01.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 yaşında evlendirme skandalıyla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 yaşında evlendirme skandalıyla ilgili açıklama Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. 6 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstismar iddiaları tam bir faciadır" açıklamasında bulundu. Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lara ineceğini söyleyen Erdoğan, "Herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın" dedi. Başarılı öğrencilere teşvik verileceğini de açıklayan Erdoğan, "Üniversite öğrencilerinin kredi burs miktarını 850 TL'den 1250 TL'ye çıkarıyoruz" dedi.
13.12.2022 Siyaset
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni yıl ile birlikte zam geliyor
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni yıl ile birlikte zam geliyor Ev sahipleri ve kiracı milyonları kapsıyor. Kiralarla yarışan aidatlar için zam dönemine giriliyor. Bu ay ve önümüzdeki ay apartmanlarda toplantılar yapılacak, yeni ücretler belirlenecek. Özellikle işçi çalıştırılan sitelerde asgari ücret artışı oranında artış kesin. Üstüne bir de maliyet artışları, faturalara gelen zamlar eklenecek. 2023 yılı için şu anda yüzde 40 ile 60 aralığında bir artış bekleniyor, oran daha da artabilir. Aidatlarda bir üst sınır var mı, neye göre belirlenir, itiraz edilebilir mi? İşte detaylar...
9.12.2022 Ekonomi
Emlak vergisi ödemeleri için son gün! Gecikme zammı var
Emlak vergisi ödemeleri için son gün! Gecikme zammı var Emlak vergisi ikinci taksit dönemi ödemeleri için bugün son gün. Emlak vergisini zamanında ödemeyenler ise faizi ile birlikte gecikme zammı ödemek zorunda. Ödemeler, belediyelere havale yoluyla ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
30.11.2022 Ekonomi
Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri için son günler! Zamanında ödemeyene gecikme zammı uygulanacak!
Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri için son günler! Zamanında ödemeyene gecikme zammı uygulanacak! 2022 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinde son günlere girildi. Ödemeler 30 Kasım Çarşamba gününe kadar yapılabilecek. Emlak vergisinin zamanında ödemeyenler geciken taksit için her ay tespit edilen oranda gecikme zammı ödemek zorunda kalacak. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman son? Emlak Vergisi nasıl sorgulanır, ödemeler nasıl yapılır? Emlak Vergisi’nden kimler muaf olacak? İşte Emlak Vergisi 2. Taksit son ödeme tarihi!
28.11.2022 Ekonomi
Yargıtay son noktayı koydu! Evlililik vaadiyle dolandırıcılık yapana şok
Yargıtay son noktayı koydu! Evlililik vaadiyle dolandırıcılık yapana şok Kendisiyle evleneceğini söyleyen kadına daire ve arabasını devreden genç adam hayatının yokunu yaşadı. Kadının evylenmekten vazgeçmesiyle sarsılan genç soluğu mahkemede aldı. Yıllar süren davaya son noktayı koyan yargıtay; evlilik vaadi ile davacının iradesinin fesada uğratıldığına dikkat çekti.
29.10.2022 Gündem
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı arasında sular durulmuyor! 'Onlar da benim çocuğum'
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı arasında sular durulmuyor! 'Onlar da benim çocuğum' Ülkemizde birçok kişi evcil hayvan sahipleniyor. Evcil hayvanın bir aile tarafından evlat edinilmesi ve eşlerin anlaşamayıp boşanma sonrası, evcil hayvanın kimde kalacağı merak konusu oluyor. Son olarak Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı'nın boşanmasının ardından evcil hayvan velayeti gündeme geldi. Sinan Akçıl'ın " Ayrıldım diye ben neden o hayvandan da ayrılmak zorunda kalıyorum ki? En azından hafta sonları benim onları görmem, onlarla vakit geçirmem gerekir diye düşünüyorum." açıklamalarında bulundu. Peki iki tarafta bu konuda anlaşamazsa evcil hayvan kiminle kalıyor? Nasıl bir yol izlenmeli? İşte detaylar...
24.10.2022 Magazin
Yeni halka arz olacak hisseler! Hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz başvurusu yapan şirketler ve başvuru detayları
Yeni halka arz olacak hisseler! Hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz başvurusu yapan şirketler ve başvuru detayları Halka arz olacak şirketlerden duyurular gelmeye devam ediyor. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere yenileri eklenecek. Bazı şirketler Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) halka arz onayı alırken bazı şirketlerin başvuruları değerlendiriliyor. Peki, Hangi şirketler halka arz olacak? İşte yeni halka arz olacak hisseler!
12.10.2022 Ekonomi
Sarıyer'de lüks sitede komşuların park yeri anlaşmazlığı! Görüntüleri izleyince hayatının şokunu yaşadı
Sarıyer'de lüks sitede komşuların park yeri anlaşmazlığı! Görüntüleri izleyince hayatının şokunu yaşadı Sarıyer'de lüks sitede iki komşu villanın sahipleri arasında otopark yeri konusunda anlaşmazlık çıktı. Hülya Hancı Gürtunca, kendilerine ait otopark alanındaki araçlarına bilerek zarar verdiğini iddia ettiği komşusu Mustafa Y.'den şikayetçi oldu. Gürtunca'nın delil olarak sunduğu görüntülerde aracının komşusu tarafından çekici ile götürülmesi yer aldı. Mustafa Y. ise suçlamalarla ilgili açıklama yapmak istemedi.
5.10.2022 Yaşam
Tapu kayıtlarındaki kimlik bilgileri ile ilgili önemli detay! Dava açılamıyor
Tapu kayıtlarındaki kimlik bilgileri ile ilgili önemli detay! Dava açılamıyor Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgilerinin düzeltilmesine ilişkin Yargıtay kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Çok sayıda kişi bu konu nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Nüfusa kaydedilmeden ölmüş ya da herhangi bir sebeple nüfusta kaydı bulunmayan kişilerin tapu kaydındaki kimlik bilgilerinin düzeltilmesi mümkün olmuyor. Karara ilişkin yapılan değerlendirmede önemli detaylar yer aldı. Bir kişinin nüfusta kaydı bulunmuyor ise o kişinin mirasçıları ya da tapu maliki, sahibi olduklarını iddia ettikleri bir gayrimenkul için ne yapmaları gerekir? Kimlik bilgisi nasıl değiştirilebilir? İşte detaylar…
26.09.2022 Gündem
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Maliki ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maliki haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.