Mal Sahibi

Mal Sahibi

Son dakika mal sahibi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mal sahibi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mal sahibi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mal Sahibi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mal sahibi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.537 mal sahibi haberi bulunmuştur. Tüm mal sahibi haberleri aşağıda listelenmiştir.
27 yatak konularak kiralanan eve polis geldi kiracı apar topar kaçtı
27 yatak konularak kiralanan eve polis geldi kiracı apar topar kaçtı Avcılar'da ev sahibinin kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdiği 4 katlı binanın 2 katındaki daire tahliye edildi. Dairenin bulunduğu adrese giden polis ekipleri kapıyı çalmasına rağmen cevap alamadı. Dairede kalanların valizleriyle evden ayrıldığı öğrenildi.
5.03.2024 Gündem
Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak?
Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak? Evde akrabaları dışında mal sahibi ile ikamet eden misafirlere vergi alınacağı iddiası soyam medyada hızla yayıldı. Evde mal sahibi ile ikamet edenin akraba olmaması halinde, mal sahibinin “Misafir Vergisi” ödeneceğinin iddia edilmesinin ardından “Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
27.02.2024 Gündem
Rüyada Balkabağı Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Balkabağı Tatlısı Yemek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Balkabağı Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Balkabağı Tatlısı Yemek Nasıl Yorumlanır? Mevki ve makam sahibi olmak üzere rüyada balkabağı tatlısı görmek yorumlanır. Aynı zamanda mal sahibi olacağına ve bu konuda istediği noktaya geleceği yönünde delalet eder. Arzu ettiği evi alacağına ve ailesiyle rahat bir yaşam sürdüreceği üzerine delalet eder.
8.01.2024 Eğitim
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Zekat ismin beş şartından biridir ve bu nedenle her Müslüman tarafından bilinmesi gerekir. Dinen zenginlik ölçüsü olarak görülen mallara sahip olanların belli kişilere vermesi gereken miktar zekattır.
14.12.2023 Dini Bilgiler
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı Son dönemde, artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara bir de üniversite öğrencileri eklenince emlak dolandırıcılarının sayısı arttı. Yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica o dolandırıcıların yeni kurbanı oldu. Llapashtica, sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti verdi ama anahtarını teslim alamadı. Ev arayışında olan Özlem Yel ise, 'Site üzerinden şu anda da ev arıyorum. Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.' dedi.
22.09.2023 Yaşam
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor Kiralardaki fahiş artışın engellenebilmesi için yüzde 25'lik artış sınırı getirildi. Ancak kira fiyatlarındaki artış sürerken pek çok mülk sahibi de evini kiraya vermekten vazgeçiyor. Bu durum ise özellikle büyükşehirlerde 'hayalet ev' sayısının artmasına yol açıyor. Bu nedenle ülke genelinde milyonlarca kiracı ve ev sahibi kira konusunda yapılacak yeni düzenlemeyi bekliyor.
18.06.2023 Ekonomi
Konsinye Araç Nedir? Araçlarda Konsinye Satış Ne Anlama Gelir?
Konsinye Araç Nedir? Araçlarda Konsinye Satış Ne Anlama Gelir? Konsinye araç, bir mal sahibinin, bir başka kişi veya işletmeye bir aracı belirli bir süre için verdiği, ancak aracın sahibi olarak kalıp, sorumluluğunun devam ettiği bir araç türüdür. Bu araçlar genellikle bir işletmenin ihtiyaçlarına yanıt vermek için kullanılır. Örneğin, bir perakende mağazası, stoklarını taşımak için bir konsinye araç kullanabilir.
2.06.2023 Gündem
Memurlara son dakika kira müjdesi! Fahiş fiyat artışlarına da çözüm olacak
Memurlara son dakika kira müjdesi! Fahiş fiyat artışlarına da çözüm olacak Kirada oturan milyonlarca memura son dakika müjdesi geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kiracıları ilgilendiren önemli gelişmeyi duyurdu. Çavuşoğlu "Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız. Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp, arz- talep dengesini sağlayacağız" dedi. Uzmanlar ise fahiş artışlarına dikkati çekerek önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Ekonomi
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle bazı ev sahipleri evini kiraya vermekten kaçınıyor. Bazıları ise evini boş tutmayı tercih ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vatandaşa uyarılarda bulundu.
5.05.2023 Ekonomi
Sadece Süper Lig'de değil Premier Lig'de de oluyor! Chelsea Başkanı soyunma odasını bastı
Sadece Süper Lig'de değil Premier Lig'de de oluyor! Chelsea Başkanı soyunma odasını bastı Geçtiğimiz hafta Brighton'a evinde 2-1 kaybeden Chelsea'de kulüp başkanı Todd Boehly'in soyunma odasına inerek oyuncularına tepki gösterdiği ortaya çıktı.
18.04.2023 İngiltere
Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü
Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü Beyoğlu Karaköy’de 5 katlı metruk binada yaşanan kısmi çökme nedeniyle yol araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı. Metruk bina, çevrede alınan önlemlerin ardından çöktü. Binanın yıkımı sırasında can kaybı ya da yaralanma olmadı.
6.04.2023 Gündem
'Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı'
'Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı' İzmir'deki Tüketici Hakem Heyeti Üyesi ve ara bulucu Salih Emrah Ertan, kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde yoğunluk oluştuğunu söyleyerek sulh hukuk mahkemelerinde açılan dava sayısının iki kattan fazla arttığını belirtti. Ertan, "Kira ihtilaflarına ara buluculuk zorunluluğu geldi. Yani bir kiracı ya da mal sahibi birbirlerine dava açmaları gerektiğinde önce ara bulucuya gitmek zorunda" dedi.
5.04.2023 Gündem
Gayrimenkul davalarına arabuluculuk şartı getirildi
Gayrimenkul davalarına arabuluculuk şartı getirildi TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanuna göre; kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, taşınır ve taşınmazların paylaştırılmasına ve ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan kaynaklanan uyuşmazlıklar, komşu hakkından kaynaklanan uyuşmazlıklarda 1 Eylül 2023 itibarıyla dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmuş olması şartı aranacak.
3.04.2023 Ekonomi
Ev sahibi ile kiracı arasında 'baltalı' zam kavgası
Ev sahibi ile kiracı arasında 'baltalı' zam kavgası Şişli'de 8 yıldır kiracı olan Tina Ocal (51) ev sahibi Cemal K.'nin evi boşaltması için baltayla ve bıçakla saldırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ocal, "Yaşlı olduğu için kapıyı açtık, normal konuşuyordu daha sonra beni duvara itti. Arkasından kocaman bir balta çıkardı. Baltayla saldırmaya çalıştı, canımı zor kurtardım. Günler sonra apartmana girerken bıçakla saldırdı. Yanımda biber gazı vardı öyle kurtuldum" dedi.
16.03.2023 Gündem
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 6 bin TL'ye 3.845 TL iade imkanı
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 6 bin TL'ye 3.845 TL iade imkanı Kiira geliri elde eden milyonlarca mülk sahibinin mart ayı sonuna kadar beyanname vermesi gerekiyor. Beyanname veren tüm mülk sahiplerinin vergi ödemesi gerekmiyor. İstisna, gider ve indirimler bulunuyor. Ayrıca vergi iadesi de söz konusu. Kiracının ödediği vergiyi mal sahibi iade alabiliyor. İşte konun detayları...
9.03.2023 Ekonomi
İstanbul ofis raporu yayımlandı: Dolarla kiraya verenlerin sayısı yükselişe geçti
İstanbul ofis raporu yayımlandı: Dolarla kiraya verenlerin sayısı yükselişe geçti Ticari gayrimenkul sektöründe ofis odaklı yatırım danışmanlık hizmetleri sunan PROPIN, 2022 yılının dördüncü çeyreğini kapsayan “İstanbul Ofis Pazarı” raporunu yayımladı. Rapora göre, Türk lirası Koruma Kanunu’ndaki istisnaları uygulayan ve dolarla ofis kiraya veren mal sahiplerinin sayısı yükselişe geçti. Ofislerini Türk lirası (TL) cinsinden kiraya verenler rakamları sürekli artırdı. Merkezi İş Alanı’nda (MİA) yer alan A sınıfı ofis binalarındaki metrekare kira ortalaması 19,4 dolar seviyesine çıkarken, A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 23,4’e geriledi. 2022 yılında 267 bin metrekare ofis alanında işlem gerçekleştirildi ve yaklaşık 83 bin metrekare ofis alanında kiralama ve kurumsal satın alma işlemi yapıldı.
20.02.2023 Ekonomi
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Tavanı delip sarımsaklı su ve yağ döktü! Kiracısını çıkarmak için yaptıkları dehşete düşürdü
Tavanı delip sarımsaklı su ve yağ döktü! Kiracısını çıkarmak için yaptıkları dehşete düşürdü Kiracısını çıkarabilmek için yaptıkları dehşete düşürdü. 5 bin liralık kirayı 6 bin dolara, yani 112 bin liraya çıkarmak istedi. Tekstil mağazası işleten kadın rakamı karşılayamayacağını belirtince dükkan sahibi yapmadığını bırakmadı. İddiaya göre küfür ve hakaretler havada uçuştu. Elektriği kesti, sonrasında müşterileri kaçırmak için yaptıkları 'yok artık' dedirtti.
23.01.2023 Yaşam
Kira artışına yeni sınır mı geliyor? Dikkat çeken açıklama
Kira artışına yeni sınır mı geliyor? Dikkat çeken açıklama İşyerlerine yapılacak kira artışı yüzde 72’yi aşarak zirveyi gördü. Kimi mal sahipleri ise yüzde 200’ün üzerinde zam talep ediyor. “Esnaf kira sorununa çözüm bekliyor” diyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Konutta olduğu gibi işyerinde de kira artışına bir süreliğine zam sınırı getirelim. Bu yüzde 25 değil, yüzde 30 da olabilir. Aksi takdirde esnaf bu yükü kaldıramaz” şeklinde konuştu.
7.01.2023 Ekonomi
Ev sahiplerine gece yarısı tahliye! Onlarca aile kapı önüne konuldu
Ev sahiplerine gece yarısı tahliye! Onlarca aile kapı önüne konuldu Ev sahibi olmak isteyen onlarca aileyi mağdur eden olay İzmir Buca’da yaşandı. Müteahhit ile mal sahibi arasında kalan vatandaşlar evlerinden oldu. 79 aile dört yıldır ikamet ettikleri evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Site sakinleri evlerinden polis nezaretinde çıkarılırken, arsa sahibinden şaşırtan bir açıklama geldi.
13.12.2022 Yaşam
İzmir depreminde 36 kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı ile ilgili flaş karar
İzmir depreminde 36 kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı ile ilgili flaş karar İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde 36 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı 2'si tutuklu 13 sanığın yargılandığı Rıza Bey Apartmanı davasında mahkeme heyeti, inşaatta çalışan işçilerin tespit edilip, tanık olarak dinlenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazı yazılmasına karar verdi.
11.11.2022 Gündem
Lebon Pastanesi ne zaman kuruldu, Lebon Pastenesi’nin mülk sahibi kim, hangi vakfa ait? Edouard Lebon kimdir?
Lebon Pastanesi ne zaman kuruldu, Lebon Pastenesi’nin mülk sahibi kim, hangi vakfa ait? Edouard Lebon kimdir? Cumhuriyet’in ilk pastanesi olan Beyoğlu’ndaki Lebon, 29 Ekim günü kapandı. Söz konusu gelişmenin ardından “Lebon Pastanesi ne zaman kuruldu, Lebon Pastenesi’nin mülk sahibi kim, hangi vakfa ait? Edouard Lebon kimdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.10.2022 Gündem
Domatesin tarla ile market fiyatları arasındaki fark isyan ettirdi
Domatesin tarla ile market fiyatları arasındaki fark isyan ettirdi Elazığ’da domates hasadı devam ederken, tarladan çıkan domates 2 buçuk liraya komisyonculara, aynı ürünün marketlerde 13 liraya vatandaşlara satılıyor. Fiyatların yüksek olmasından şikayetçi olan vatandaşlar, Ticaret Bakanlığının denetimlerini sıklaştırmasını istedi.
29.08.2022 Yaşam
Ara zam kararı! Yüzde 145’e ulaştı, itiraz hakkı var
Ara zam kararı! Yüzde 145’e ulaştı, itiraz hakkı var Satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artış hem kiracıları hem de ev sahibi olamak isteyen vatandaşları olumsuz etkiledi. Pek çok kişi ev hayalini ertelerken, bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanan kiracılar da mağdur oldu. Uzun süredir gündemde yer alan gayrimenkul fiyatlarındaki artışın ardından bir zam haberi daha geldi. Ara zam kararı verildi. Sitede oturan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Aidatlara ilk kez ara zam yapıldı. Ancak site sakinlerinin itiraz hakkı bulunuyor.
28.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mal Sahibi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mal sahibi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.