Emlak Sektörü

Emlak Sektörü

Son dakika Emlak sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Emlak sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Emlak sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emlak Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emlak sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 524 emlak sektörü haberi bulunmuştur. Tüm emlak sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turistin tercihi kiralık evler oldu, oteller boş kaldı! 'Nokta atışı denetim yapacağız'
Turistin tercihi kiralık evler oldu, oteller boş kaldı! 'Nokta atışı denetim yapacağız' Antalya’da turizmciler, “Yabancı turiste kayıtdışı olarak kiraya verilen evler denetlensin” çağrısında bulundu. Vali Ersin Yazıcı, “Hem emniyet teşkilatına hem de vergi dairesine talimat verdim. İhbar olursa denetimi nokta atışı yaparız” dedi.
8.08.2023 Gündem
Eskişehir’de kiralık ev bulmak zorlaştı! Emlakçılar birbirini arıyor, fiyatlar 3-4 kat arttı
Eskişehir’de kiralık ev bulmak zorlaştı! Emlakçılar birbirini arıyor, fiyatlar 3-4 kat arttı Eskişehir’in geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla göç alması emlak sektöründe kiralık daire bulmayı zorlaştırırken, kira fiyatlarının 2 yıl öncesine göre 3 ila 4 kat arttığı belirtiliyor.
20.06.2023 Ekonomi
Kira fiyatları bir anda 12 bin TL'ye fırladı
Kira fiyatları bir anda 12 bin TL'ye fırladı Kiralardaki fahiş artış vatandaşın gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Pek çok kentte ortalama kira bedeli asgari ücreti geçmiş durumda. Antalya'da tek oda kiralamak isteyenlerin 5 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Ukrayna-Rusya savaşı sonrası özellikle Antalya’ya yönelik başlayan göç dalgası emlak sektörünün dengesini bozdu. Kentte kiralar 15 bin lira seviyelerine dayanmış durumda.
22.11.2022 Ekonomi
Satılık ev fiyatları düşüyor! Gayrimenkul sektöründe 'balon' sönüyor
Satılık ev fiyatları düşüyor! Gayrimenkul sektöründe 'balon' sönüyor Satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi olmak isteyenlerin çoğunun beklemede kalmasına neden oldu. Hükümet taradından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde başvuru sürecinin başlaması ile satılık konut talebince düşüş oldu. Böylece ‘köpük’ diye tabir edilen gerçek dışı fiyatlamada düşüş yaşanmaya başladı.
21.09.2022 Ekonomi
Kiralık ve satılık dairelerle flaş detay! Oyun ortaya çıktı, ev sahipleri...
Kiralık ve satılık dairelerle flaş detay! Oyun ortaya çıktı, ev sahipleri... Kiralık ve satılık dairelerle ilgili kritik detay ortaya çıktı. Ev sahiplerinin fahiş kira oyununa tepkiler çığ gibi büyüyor. Kiracılar ve ev alacak aman dikkat! Şikayet hakkınız var. İddiaya göre emlakçılar, yüksek komisyon için ev sahiplerine evi bedelinin çok üstünde yabancı kiracıya vermeyi teklif ediyor. Son kararı veren ev sahibi olsa da, sektör temsilcileri bu tip uygulamalara maruz kalan tüketicilerin emlakçıları şikayet edebileceğini söylüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
27.07.2022 Ekonomi
Konut sektöründe görülmemiş olay! Para yerine 'karpuz' ve 'şeftali' ile peşinat dönemi
Konut sektöründe görülmemiş olay! Para yerine 'karpuz' ve 'şeftali' ile peşinat dönemi Emlak sektöründe şaşırtan gelişme! Çin'de borç sorunlarıyla boğuşan bazı emlak şirketleri, alıcıları çekmek için çeşitli yollara başvuruyor. Önce sarımsak ve buğdayın peşinat olarak kabul edilebileceği açıklandı; şimdi ise gündemde 'karpuz ve şeftali' kampanyası var.
4.07.2022 Ekonomi
Fiyatlar katlandı! Şehrin değeri arttı, ev almak isteyenler sıraya girdi, 500 bin TL'si olanlar...
Fiyatlar katlandı! Şehrin değeri arttı, ev almak isteyenler sıraya girdi, 500 bin TL'si olanlar... Pandemiyle birlikte İstanbulluların yöneldiği Tekirdağ’da konut satışlarında artışlar yaşanıyor. Tekirdağ'da 3 milyona kadar varan konut satışları gerçekleşiyor.
17.04.2022 Ekonomi
Kira artışlarıyla ilgili kritik uyarı! 'Üst limiti aşamazlar'
Kira artışlarıyla ilgili kritik uyarı! 'Üst limiti aşamazlar' Ev arayan binlerce kişiyi ilgilendiren kritik açıklama! Kira ücretleri arttı, ev sahipleri yüzde 100 zam istemeye başladı. Kabul etmeyen mevcut kiracıya ise mobbing uygulanıyor. Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, ev sahibinin TÜFE’ye göre belirlenen yüzde 14'lük üst limiti aşamayacağına dikkat çekerek, 'Şehir dışından oğlum gelecek' bahanesinin de eskide kaldığını, artık bu durumun kanıtlanmak zorunda olduğunu söyledi.
10.11.2021 Gündem
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Tamamen değişti
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Tamamen değişti Pandemi ile birlikte birçok değişiklik hayatımıza dahil oldu. Bu değişikliklerden biri de ev alacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişti. Özellikle uzaktan çalışma, birçok eğitimin evden yapılabilmesi, toplantıların online olarak gerçekleşmesi evde geçirilen süreyi bir hayli arttırdı. İnşaat ve emlak sektörü temsilcileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşmasının yaşam koşullarını ve konaklama anlayışını değiştirdiğini, ev satın almak isteyenlerin çalışma odası olan, geniş ve çok balkonlu, doğayla iç içe yapıları tercih ettiğini belirtti.
23.02.2021 Ekonomi
Satılık ev fiyatları arttı mı? Kasım ayı satılık daire fiyatı en çok artan iller ve ilçeler!
Satılık ev fiyatları arttı mı? Kasım ayı satılık daire fiyatı en çok artan iller ve ilçeler! Türkiye’de Kasım 2020 Emlak Endeksi’ni açıklandı! Verilere göre; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Adıyaman, Antalya, Eskişehir ve Sakarya geldi. Emlak fiyatlarında yaşanan hareketliliği gösteren veriler, geçtiğimiz dönemde olduğu gibi Anadolu’da yaşanan hareketlenmenin devam ettiğini de gösterdi.
13.12.2020 Ekonomi
“Gençlere gayrimenkul sektöründe iş imkanı doğdu”
“Gençlere gayrimenkul sektöründe iş imkanı doğdu” Türkiye’de 60 bini kayıtlı yüz binin üzerinde emlakçıyı ilgilendiren düzenleme 14 Ekim’de yürürlüğe girdi. Artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapılamayacak. 18 yas¸ını doldurmus¸ gençlerin ise gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili mesleki yeterlilik egˆitimleri alması halinde emlak sektöründe çalışabileceği belirtildi.
27.10.2020 Ekonomi
İstanbul depremi ev ilanlarını da değiştirdi!
İstanbul depremi ev ilanlarını da değiştirdi! İstanbul’da geçtiğimiz hafta 5.8 şiddetinde yaşanan depremin ardından özellikle eski evlerde yaşayanlar yeni ev arayışına girdi. Emlak sektörü hareketlendi, son günlerde "depreme dayanıklı ev", "yeni bina", "deprem yönetmeliğine uygun ev" gibi ilanlar öne çıktı. Fakat bu durum özellikle kiralık ev fiyatlarını uçurdu. Deprem korkusuyla ev arayan vatandaşlar, fiyatların yüksek olmasından şikâyet etti.
5.10.2019 Gündem
Gemlik’te hayat durdu
Gemlik’te hayat durdu Kanun Hükmünde Kararname ile Bursa’nın Gemlik ilçesinde tüm binaların taşınacağı konusunda vatandaşın kafasında algı oluştuğu için hayat adeta durma noktasına geldi. Emlakçısından müteahhidine, sarf malzemecisinden boyacısına kadar herkes kan ağlıyor.
6.02.2018 Ekonomi
Yeni hedef Faslı, Cezayirli
Yeni hedef Faslı, Cezayirli Gayrimenkul sektörü yabancıya satışta rotayı değiştirdi. Bugüne kadar Körfez bölgesine odaklanan sektörün hedefinde artık Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan gibi ülkeler var
9.11.2017 Ekonomi
Aramco'nun gözü Türkiye'de
Aramco'nun gözü Türkiye'de Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Kasabi, Aramco'nun Türkiye’de doğru fırsatlarla ilgilendiğini ve rafinaj, depolama ve dağıtım alanında yatırım yapabileceğini söyledi.
7.12.2016 Ekonomi
ATO Başkanı: Emlak sektörü canlanacak
ATO Başkanı: Emlak sektörü canlanacak Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bankaların konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına düşürmesinin ekonomiyi canlandıracağını ifade etti.
11.08.2016 Ekonomi
Borcuna sadık kiracıya müjde
Borcuna sadık kiracıya müjde Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık markası Coldwell Banker Türkiye, Türkiye’nin ilk ve tek kredi bürosu Kredi Kayıt Bürosu, emlak sektörü ile iftar yemeğinde bir araya geldi...
2.07.2016 Ekonomi
Karadeniz'de Arap turist dönemi
Karadeniz'de Arap turist dönemi Doğu Karadeniz'e Arap turist ilgisi son iki yılda hızla arttı. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen Araplar, başta Trabzon'da olmak üzere çok sayıda konut satın aldı. Trabzon Belediye başkanına göre kent, Arap turistlerden geçen yıl 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti.
14.06.2016 Ekonomi
Emlak yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar
Emlak yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar Emlak sektörü esnek ve değişken bir yapıya sahip olduğu için, yatırımcılara her geçen gün yeni fırsatlar ve seçenekler sunar.
16.05.2016 Arşiv
Konut alıcısı ‘naz’landı talepte düşüş olabilir
Konut alıcısı ‘naz’landı talepte düşüş olabilir Konut alıcısının artık daha seçici ve nazlı olduğunu söyleyen Aziz Torun, “Ne yaparsam satarım’ devrinin bittiğini söyledi. Torun, önümüzdeki 2 yılda talebin azalma riskine karşı sektörü uyardı
28.04.2016 Ekonomi
Emlak sektörü yaşanan olaylardan etkilendi mi?
Emlak sektörü yaşanan olaylardan etkilendi mi? Olaylar satış ve kiralama hareketlerini etkileyerek, rayiç bedelleri uzun dönem stabil hale getiriyor.
12.04.2016 Arşiv
Çekmeköy’de kentsel dönüşüm hız kazandı
Çekmeköy’de kentsel dönüşüm hız kazandı İstanbul’da son dönemde emlak sektöründe adından sıkça söz edilen Çekmeköy’deki değer artışı sürüyor.
29.03.2016 Yaşam
Emlak danışmanı nasıl olmalı?
Emlak danışmanı nasıl olmalı? Emlak sektöründe başarılı bir danışman olmak için nasıl bir kişiliğe sahip olmak gerekir?
15.03.2016 Arşiv
Emlak sektöründe şov zamanı geldi
Emlak sektöründe şov zamanı geldi Fransa’da düzenlenen MIPIM fuarı, Salı günü kapılarını açıyor. İstanbul Çadırı bu yıl 600 metrekareye çıktı. Fuara firmaların yanı sıra belediyeler damga vuracak. Türkiye’deki yatırım fırsatları ve potansiyeli anlatılacak
12.03.2016 Ekonomi
Gayrimenkule yatırım yapacaklar dikkat!
Gayrimenkule yatırım yapacaklar dikkat! Konut sektörü, Nisan-Mayıs aylarında yılın en hareketli dönemine giriyor.
29.02.2016 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Emlak Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emlak sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.