Maden

Maden

Son dakika maden haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maden ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maden haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maden

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maden gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.306 maden haberi bulunmuştur. Tüm maden haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacak
Bakan Bayraktar: Yüzer üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Gemi, Singapur'dan önümüzdeki hafta başında yola çıkacak. İki aya yakın bir seyir süresi var. Bu platformun kendisi 10 milyon metreküp gaz üretecek." dedi.
26.07.2024Ekonomi
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Yüzde oluşan sivilcelerin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Özellikle kir, ölü hücreler, yağ kalıntıları sivilce oluşmasına neden olan faktörlerdendir. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği sivilcelerin oluşma riskini azaltmaktadır.
26.07.2024Sağlık
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Karın ağrısı, herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Karın ağrısının birçok çeşitli nedeni olabilir. Ağrının geçirilmesi için mutlaka öncelikle nedeni bilinmelidir. Karın ağrısının geçmesi için ilk akla gelen yöntem ise sıcak komprestir. Genelde kabızlık gibi problemlerden dolayı ortaya çıkan karın ağrıları için ılık su içilmesi de önerilir.
26.07.2024Sağlık
Mutfağınızda altın var! Maden suyuna bir kaşık ekleyince faydası inanılır gibi değil
Mutfağınızda altın var! Maden suyuna bir kaşık ekleyince faydası inanılır gibi değilSağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için bazı değişiklikler yapmak gerekir. Bunlardan birisi de mutfağınızda yer alan malzemelerle yapılıyor. Maden suyuna ekleyince karışımın etkileri inanılır gibi değil.
26.07.2024Yaşam
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu"Türkiye Deprem Tehlike Haritası"nı güncelleme çalışmaları kapsamında Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu kuruldu. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, proje kapsamında Narlı fayı üzerinde başlattıkları çalışmada şu ana kadar 2 hendek açtıklarını belirterek "Depremle birlikte fayın hareketinin nasıl olduğunu görebiliyoruz. Bu harekete baktığımızda buradaki hareketin Narlı fayının hareketiyle çok fazla uyuşmadığını saptamış durumdayız. Yani farklı bir fay türü niteliğinde bir hareket gerçekleşmiş burada." dedi.
23.07.2024Gündem
Küp Şelalesi: Doğanın Gizli Cenneti
Küp Şelalesi: Doğanın Gizli CennetiAdana’nın Aladağ ilçesinde yer alan Küp Şelalesi, doğaseverler için muhteşem bir kaçış noktasıdır. Birbirine yakın dokuz ayrı şelaleden oluşan bu doğa harikası, yemyeşil çevresi ve serin sularıyla ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunar. Şelaleler, Aladağlar’ın eteklerinde, Küp Köyü yakınlarında bulunur ve bölgeye özgü bitki örtüsü ve zengin fauna ile dikkat çeker.
19.07.2024Adana
Adana İçecekleri: Ferahlatıcı ve Geleneksel Lezzetler
Adana İçecekleri: Ferahlatıcı ve Geleneksel LezzetlerAdana, sadece yemekleriyle değil, aynı zamanda ferahlatıcı ve özgün içecekleriyle de ünlüdür...
19.07.2024Adana
Mühendislik bölümü taban puanları 2024: YÖK mühendislik sıralama belli mi?
Mühendislik bölümü taban puanları 2024: YÖK mühendislik sıralama belli mi?YKS sonuçları açıklandı. Artık üniversite adayları okumak istedikleri bölümlerin taban puanlarını ve sıralamalarını araştırmaya başladı. Bunlar arasında en çok ilgi gören mühendislik bölümü oldu. Peki YÖK mühendislik taban puanları 2024 belli oldu mu? YÖK Atlas mühendislik sıralama açıklandı mı?
16.07.2024Gündem
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10.07.2024Gündem
Adana'da orman yangınları ve felaketleri zirvesi!
Adana'da orman yangınları ve felaketleri zirvesi!CHP'li 14 büyükşehir belediyesinin afet durumlarında ve sonrasında gerekli işbirliğini sağlayabilmesine yönelik "Orman Yangınları ve Çevre Felaketleri" konulu koordinasyon toplantısı Adana'da yapıldı.
10.07.2024Adana
Japonlar insan dışkısından 2 kilo altın çıkardı! Kanalizasyonda bir servet yatıyor, artıma tesisini maden ocağına çevirdiler
Japonlar insan dışkısından 2 kilo altın çıkardı! Kanalizasyonda bir servet yatıyor, artıma tesisini maden ocağına çevirdilerAltın, kurşun, bakır ya da diğer değerli metallerin insan dışkısından elde edilebileceği fikri Amerikan Kimya Derneği'nde sunulan bir araştırmayla başladı. Araştırmacı Smith ve arkadaşlarının amacı kurşun gibi zararlı metallerin çevreye salınmasını önlemenin bir yolunun da atıklardan bu metalleri ayırmak olduğunu ileri sürdü. Uzun yıllar sonra ise Japonya'da bir arıtma tesisinde her bir ton dışkıya yaklaşık 2 kilo altınla geri dönüşü sağlandı.
8.07.2024Yaşam
Kayseri’de diri fay hattı bulundu! Diri fay hattı nedir, bulunması ne demek oluyor? İşte MTA diri fay hattı haritası
Kayseri’de diri fay hattı bulundu! Diri fay hattı nedir, bulunması ne demek oluyor? İşte MTA diri fay hattı haritasıTürkiye’nin diri faylarına yönelik başlatılan çalışmalarda, Kayseri’de bugüne kadar bilinmeyen bir fay hattı keşfedildiği açıklandı. Peki, Diri fay hattı nedir, bulunması ne demek oluyor?
25.06.2024Gündem
Kayseri'de yeni fay hattı bulundu! Yerin adeta MR'ı çekildi, sonuçlar tek tek açıklandı
Kayseri'de yeni fay hattı bulundu! Yerin adeta MR'ı çekildi, sonuçlar tek tek açıklandıKayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
24.06.2024Gündem
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: 5 ölü, 10'u ağır 44 yaralı
Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını: 5 ölü, 10'u ağır 44 yaralıDiyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Koca yangına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, yangın nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini 10’u ağır 44 kişinin ise yangından etkilendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya ise yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Öte yandan İzmir'in Bergama ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki yangını kontrol altına çalışmaları devam ederken, Çanakkale'nin Ezine, İzmir'in Gaziemir ve Elazığ’ın Maden ilçesinde çıkan yangınlar ise kontrol altına alındı. İşte il il yangınlardaki son durum...
21.06.2024Gündem
Adana, Elazığ  ve Balıkesir'de yangın! Havadan ve karadan müdahale ediliyor
Adana, Elazığ ve Balıkesir'de yangın! Havadan ve karadan müdahale ediliyorAdana Aladağ, Elazığ Maden ve Balıkesir'in Bigadiç bölgelerindeki yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediliyor.
20.06.2024Gündem
Elazığ'da 3.5 büyüklüğünde deprem
Elazığ'da 3.5 büyüklüğünde depremElazığ'ın Maden ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
18.06.2024Gündem
TPAO, Ege Denizinde petrol arayacak! Resmi Gazete'de yayımlandı
TPAO, Ege Denizinde petrol arayacak! Resmi Gazete'de yayımlandıTPAO, Ege Denizinde petrol aramak için 9 adet ruhsat başvurusu yaptı.
13.06.2024Ekonomi
Hazır beton firmaları Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacak
Hazır beton firmaları Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacakAnkara, Kırıkkale, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren hazır beton üreticileri yürütülen soruşturma kapsamında Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacak.
12.06.2024Ekonomi
Zonguldak'ta göçükte ölen madenci son yolculuğuna uğurlandı
Zonguldak'ta göçükte ölen madenci son yolculuğuna uğurlandıZonguldak’ta dün maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden maden işçisi Tevfik Soy (33) memleketi Bartın’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Madencinin eşi Gülbahar Soy, evin önünde tabutun üzerine Türk bayrağı serdi. Tevfik Soy'un daha önce Bartın Belediyesi’nde elektrik teknikeri olarak çalıştığı, 2019 yılında kura ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) girerek maden ocağında çalışmaya başladığı öğrenildi.
5.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyelerimizi 10-14 Haziran tarihileri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize 42 bin TL tutarında ödeme yapacağız" dedi. Erdoğan yaptığı açıklamada Bayram tatili için alınan kararı açıkladı.
4.06.2024Gündem
İliç’te madendeki heyelanda 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
İliç’te madendeki heyelanda 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen heyelanda, toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.
4.06.2024Gündem
İliç’te madendeki heyelanda 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
İliç’te madendeki heyelanda 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen heyelanda, toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.
4.06.2024Gündem
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı Gelik Müessesesi'ndeki maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan Tevfik Soy ve Harun Kara isimli 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.
4.06.2024Gündem
Erzincan İliç'te yeni bir toprak kayması daha yaşandı
Erzincan İliç'te yeni bir toprak kayması daha yaşandıErzincan'ın İliç ilçesinde yeni bir toprak kayması yaşandı, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
27.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Maden ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maden haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.