Maden

Maden

Son dakika maden haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maden ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maden haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maden

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maden gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.315 maden haberi bulunmuştur. Tüm maden haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı!
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı! Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Erzincan'ın İliç ilçesindeki Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Komisyon başkanlığına seçilen AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, ihmalleri olanların ortaya çıkması için çalışacağının altını çizdi.
18.04.2024 Gündem
Trafikte gören "robot" sanıyor! Tüm ilde ilgi odağı oldu
Trafikte gören "robot" sanıyor! Tüm ilde ilgi odağı oldu Fekeli maden işçisi Harun Karaca İstanbul'da engelli bir arkadaşından ilham alarak öğrendiği elektrikli tek teker ulaşım aracı ile Adana ve çevresini geziyor. Trafikte kendisini robot zannettiklerini söyleyen Karaca, tek teker üzerinde hem ulaşımını sağlıyor, hem de yolların keyfini çıkarıyor.
18.04.2024 Adana
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, yasa dışı ticari eşya ve uyuşturucu yakalamalarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 artışla 2024 yılının ilk 3 ayında rekor yakalamalara 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’da rekor kıracağız
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’da rekor kıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bir dönem adı terörle anılan ve girilmez denilen Gabar çok şükür bugün artık petrolle anılıyor. Artık orası çok daha güvenli ve biz oradan Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. İnşallah üretimde bir rekor kıracağız" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Hayatını kaybetti! 700 liralık malzeme hayatını kurtarabilirdi
Hayatını kaybetti! 700 liralık malzeme hayatını kurtarabilirdi Zonguldak’ta maden ocağında elektrik panosunda çalışan işçi Soner Korkut, elektrik panolarında kaçak akım rölesi ve topraklama bulunmadığı için akıma kapılarak hayatını kaybetti. Maden ocağının işletme müdürü maden mühendisi Yusuf Çavdar tutuklandı.
5.04.2024 Gündem
Tek vaadi "Dürüstlük" olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı! Kız kardeşleri yardım etti
Tek vaadi "Dürüstlük" olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı! Kız kardeşleri yardım etti Çanakkale'den 4 yıl önce maden işçisi eşi ile birlikte köylerine geri dönen ve mahallesindeki eksiklikleri görerek muhtar adayı olmaya karar veren Hatice Akkaya, bir ilki başardı. Adana'nın Kozan ilçesinde tek vaadi 'dürüstlük' olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı.
2.04.2024 Adana
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Dün akşam itibarıyla 'Göktepe' adını verdiğimiz yeni bir kuyuyu kazmaya başlıyoruz. Bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv buluruz inşallah. Bütün çalışmamız, gayretimiz bu yönde olacak. Bu bir keşif kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bulunan bir sahada arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık" dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
Elazığ'da maden işçilerinin üzerine taş düştü! 1’i ağır, 2 işçi yaralandı
Elazığ'da maden işçilerinin üzerine taş düştü! 1’i ağır, 2 işçi yaralandı Elazığ’ın Palu ilçesinde krom madeni ocağında üzerlerine taş düşen 1’i ağır, 2 işçi yaralandı.
25.03.2024 Gündem
Erzincan İliç'teki kayıp işçilerin pikabı bulundu
Erzincan İliç'teki kayıp işçilerin pikabı bulundu Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında 32 gün önce meydana gelen toprak kayması sonrası 9 işçinin bulunması için çalışmalar sürdürülürken toprak altında kalan pikaba ulaşıldı.
16.03.2024 Gündem
Bakan Bayraktar: Maden şirketlerine denetimlerimizi sıklaştıracağız
Bakan Bayraktar: Maden şirketlerine denetimlerimizi sıklaştıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden işletmecilerine uyarıda bulunarak, "İş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden asla riske etmeden işletmelerimizi işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliyorsunuz, Erzincan İliç'te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Adana için petrol müjdesi verildi! TPAO Karaisalı’da petrol arayacak
Adana için petrol müjdesi verildi! TPAO Karaisalı’da petrol arayacak Adana'nın Karaisalı ilçesi sınırları içinde 10 sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak.
15.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Akbelen’deki 190 parselde madene izin veren kararı yürürlükten kaldırdı..
13.03.2024 Gündem
Bakan Bayraktar duyurdu: Türkiye ile Somali arasında petrol ve doğal gaz anlaşması imzalandı
Bakan Bayraktar duyurdu: Türkiye ile Somali arasında petrol ve doğal gaz anlaşması imzalandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed ile Somali'nin kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında iş birliğini geliştirmek üzere hükümetler arası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladıklarını duyurdu.
7.03.2024 Ekonomi
Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme: 2 kişi daha tutuklandı
Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme: 2 kişi daha tutuklandı Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasına ilişkin soruşturmada 2 kişi, daha tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı, 8'e yükseldi.
3.03.2024 Gündem
Uzaktan çalışma için yeni yasa yolda! Kolaylık sağlanacak, işte yeni planın detayları...
Uzaktan çalışma için yeni yasa yolda! Kolaylık sağlanacak, işte yeni planın detayları... Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için önümüzdeki 2 yıl boyunca uygulanacak 57 maddelik eylem planı açıklandı. Buna göre esnek çalışmada yeni mevzuat hazırlanacak. Yabancı teknoloji uzmanına kolay çalışma izni sağlanacak. KDV istisnaları azaltılacak ve maden yatırımına tek noktadan izin verilecek. İşte yeni çalışmanın detayları...
2.03.2024 Çalışma Hayatı
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)? Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Peki, UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
26.02.2024 Gündem
Elazığ Alacakaya maden ocağında ölü var mı? Son dakika: Alacakaya Maden Ocağı'nda kaza haberi!
Elazığ Alacakaya maden ocağında ölü var mı? Son dakika: Alacakaya Maden Ocağı'nda kaza haberi! Elazığ'da bulunan Alacakaya Maden Ocağı'nda göçük meydana geldi. Son dakika Elazığ maden ocağı kazası olarak ajanslara düşen haberde 3 işçinin göçük altında kaldığı haberi geldi. Peki Elazığ Alacakaya Maden Ocağı'nda son durum nedir? İşte detaylar...
26.02.2024 Gündem
Elazığ’da krom madeninde göçük: 4 işçiden 3’ü kurtarıldı
Elazığ’da krom madeninde göçük: 4 işçiden 3’ü kurtarıldı Elazığ’ın Palu ilçesinde bir krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 4 işçiden 3’ü kurtarıldı, 1 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
26.02.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Can Atalay kararına itirazlara ret kararları ile ilgili olarak, 'AYM'nin gerekçeli kararlarını görmek lazım. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Terör suçları dokunulmazlık kapsamında değil. Anayasa'nın 83. maddesi açık.' dedi.
23.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciasında son durum: Her iki tarafta da arama faaliyetlerine ara veriyoruz
Erzincan'daki maden faciasında son durum: Her iki tarafta da arama faaliyetlerine ara veriyoruz Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin yeni açıklama yapıldı.
21.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasındaki çalışmalarla ilgili son durumu aktardı. Bakan Bayraktar, "Heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Yığının kaymamış bölgelerinde ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız." dedi.
19.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Maden ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maden haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.