Lisansüstü

Lisansüstü

Son dakika Lisansüstü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lisansüstü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lisansüstü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lisansüstü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lisansüstü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.166 lisansüstü haberi bulunmuştur. Tüm lisansüstü haberleri aşağıda listelenmiştir.
ALES/ 1 ne zaman 2024? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor, ALES sınav giriş belgesi nereden alınır?
ALES/ 1 ne zaman 2024? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor, ALES sınav giriş belgesi nereden alınır? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/1) başvuran adaylar Sınava Giriş Belgesi’ni, 04 Nisan 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren almaya başladı. 21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024-ALES/1 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak Peki, 2024 ALES/1 saat kaçta? ALES/1 sınav giriş belgesi nasıl alınır? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor?
19.04.2024 Yaşam
ALES/1 bu hafta sonu mu? ALES/1 sınavı ne zaman, saat kaçta? ÖSYM sınav takvimi
ALES/1 bu hafta sonu mu? ALES/1 sınavı ne zaman, saat kaçta? ÖSYM sınav takvimi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES-1) için geri sayım başladı. Yüksek lisans eğitimi alabilmek için yılın ilk ALES sınavına katılım sağlayacak olan adaylar, gözlerini sınav tarihine çevirdi. ALES/1'e katılacak adaylar için ÖSYM sınav giriş yerlerini erişime açtı. Peki, ALES ne zaman yapılacak?
16.04.2024 Gündem
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
2024 ALES 2 sınavı ne zaman? ALES/2 başvuruları ne zaman başlıyor?
2024 ALES 2 sınavı ne zaman? ALES/2 başvuruları ne zaman başlıyor? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için merak edilen başvuru detayları ve sınav tarihleri açıklandı. ALES/1 Başvuruları 1 Mart 2024 - 11 Mart 2024 tarihileri arasında yapılacak. ALES/1 Sınav Tarihi ise 21 Nisan 2024 olarak belirlendi. ALES 1 için başvuru yapamayacak olan adaylar ALES 2 başvuru tarihini ve sınavını araştırmaya başladı.
2.03.2024 Gündem
İnsansız Deniz Aracı Yarışması için son başvuru tarihi 15 Mart
İnsansız Deniz Aracı Yarışması için son başvuru tarihi 15 Mart TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında Milli Savunma Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışmasına katılım için son başvuru tarihi 15 Mart 2024.
2.03.2024 Yaşam
TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvuru süresi uzatıldı
TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvuru süresi uzatıldı TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvuru süresi 29 Şubat 2024 tarihine uzatıldı.
21.02.2024 Yaşam
Üniversite ve lisansüstü öğrencileri dikkat! YÖK burs ücretlerini en üst sınırdan artırdı
Üniversite ve lisansüstü öğrencileri dikkat! YÖK burs ücretlerini en üst sınırdan artırdı Yükseköğretim Kurulu, lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burslarda üst sınırdan artış yapıldı.
16.02.2024 Ekonomi
Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor
Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması'na başvurular devam ediyor.
13.02.2024 Yaşam
İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması için son başvuru tarihi 20 Şubat!
İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması için son başvuru tarihi 20 Şubat! TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında, ASELSAN yürütücülüğünde düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, gençlerin tasarladıkları uzaktan kumandalı veya otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesini ve geliştirilmesini amaçlıyor. Ortaöğretim (Ortaokul, Lise), Üniversite (Ön Lisans ve Lisans) ve Lisansüstü öğrencilerinin katılabildiği yarışmaya başvurular 20 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.
2.02.2024 Yaşam
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir?
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir? Fiziğin tam olarak keşfedilmemiş en önemli dallarından biri kuantum fiziğidir. Bilimin hala anlaşılamayan en önemli bölümleri içerisinde yer alır. Genel çerçevede ise atom altı parçacıkları inceleyen temel fizik bölümü olarak ifade etmek mümkündür. Çoğu durumda fizik kanunlarının dahi işlemediği ve kendi içerisinde bambaşka kanunları olan bir alandır.
30.01.2024 Gündem
Robotaksi Yarışması için başvurular başladı
Robotaksi Yarışması için başvurular başladı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Bilişim Vadisi, BMC ve TÜBİTAK yürütücülüğünde geleceğin otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi için düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması için başvurular başladı. Başvuru için son tarih 20 Şubat 2024.
12.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Antrolopoloji Nedir, Ne Bilimidir? Antropologlar Ne İş Yapar?
Antrolopoloji Nedir, Ne Bilimidir? Antropologlar Ne İş Yapar? Antropoloji, insanı temel alan iletişim ve etkileşim, kültürel gelişmeler ve çeşitlilik gibi pek çok konuyu gündeminde tutan çok önemli bir bilim dalıdır. Güncel ve tarihsel boyutlarda Antropoloji ilgi alanına giren konuları oluşturur. İnsan toplulukları ile ilgili derinlemesine bilgi edinmeyi amaçlayan Antropoloji geleneği ise, antropologlar aracılığı ile sürdürülür ve geliştirilir. 
11.01.2024 Gündem
Güçlü roketler TEKNOFEST’te yarışıyor
Güçlü roketler TEKNOFEST’te yarışıyor Türkiye’nin havacılık ve savunma endüstrisi için geleceğin lider gençlerini hazırlayan TEKNOFEST Roket Yarışmasına başvurular başladı. ROKETSAN yürütücülüğünde düzenlenen ve dünyanın sayılı roket yarışmaları arasında yer alan TEKNOFEST Roket Yarışması bilim, teknoloji, fen, matematik ve mühendislik alanlarında iddialı gençlere benzersiz bir deneyim fırsatı sunuyor. Farklı alanlardaki bilgi birikimlerini kullanan gençler, disiplinler arası düşünerek ve karmaşık işlemleri, süreçleri planlayarak roket tasarımı, üretim ve entegrasyonunu başarıyor. Ayrıca, başarıyla uçuşunu gerçekleştiren diğer takımların tecrübelerinden de faydalanan ekipleri farklı tasarım örneklerini inceleyebilecekleri dostça bir rekabete teşvik ediyor.
5.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Tarihçi yazar Mustafa Çalık hayatını kaybetti! Bakan Koca: Sevenlerine başsağlığı diliyorum
Tarihçi yazar Mustafa Çalık hayatını kaybetti! Bakan Koca: Sevenlerine başsağlığı diliyorum Tarihçi yazar ve siyaset bilimci Dr. Mustafa Çalık (67), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu.
6.12.2023 Gündem
(ALES puan hesaplama) ALES puanı nasıl hesaplanır, kaç yıl geçerli? En az kaç olmalı?
(ALES puan hesaplama) ALES puanı nasıl hesaplanır, kaç yıl geçerli? En az kaç olmalı? ALES sınav sonuçları açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3) için adaylar araştırmalara başladı. Öte yandan ALES sonuçlarının açıklanmasıyla ALES puan hesapla ile ilgili aramalarda da artış yaşandı. Peki, ALES puanı nasıl hesaplanır, kaç yıl geçerli? En az kaç olmalı?
5.12.2023 Eğitim
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST'e sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçiler gelmeye başladı. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak" ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında "Bu yıl 337 bin takım 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora imza attık. TEKNOFEST kuşağını her daim himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm paydaşlarımıza, özellikle TSK'ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum." dedi.
27.09.2023 Gündem
YÖK'ten  'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz
YÖK'ten 'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrencilerden alınan ücretin, tekrar gerektiren ders veya dönem başına hesaplanması gerektiğini açıkladı.
19.09.2023 Eğitim
TEKNOFEST Roket Yarışması’nda gençlere tam destek
TEKNOFEST Roket Yarışması’nda gençlere tam destek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen “Roket Yarışması” Aksaray Tuz Gölü’nde devam ederken yarışmanın son gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar Hisar Atış Alanını ziyaret ederek gençlerle buluştu.
23.08.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması için geri sayım başladı
TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması için geri sayım başladı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen “Roket Yarışması” 17-22 Ağustos tarihlerinde Aksaray Tuz Gölü’nde gerçekleşecek.
15.08.2023 Bilim ve Teknoloji
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir, nereli, kaç yaşında? Engin Dinç hangi görevlerde yer aldı? İşte Emniyet Müdürü Engin Dinç'in hayatı ve daha önceki görevleri
Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir, nereli, kaç yaşında? Engin Dinç hangi görevlerde yer aldı? İşte Emniyet Müdürü Engin Dinç'in hayatı ve daha önceki görevleri Emniyet Müdürlerinin atanmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte 52 ilin emniyet müdürü değişti. Ankara Emniyet Müdürlüğüne, Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, atandı. Peki, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir, kaç yaşında, nereli?
2.08.2023 Gündem
Burslara zam gelecek mi 2023? KYK bursu ne kadar, KYK burs zammı olacak mı, burslara zam ne zaman gelecek, KYK bursu ne kadar olacak?
Burslara zam gelecek mi 2023? KYK bursu ne kadar, KYK burs zammı olacak mı, burslara zam ne zaman gelecek, KYK bursu ne kadar olacak? 17-18 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından üniversitelerin açılış tarihi dışında burslara zam gelip gelmeyeceği de gündeme geldi. Üniversite tercihlerini yapacak adaylar burslara zam gelecek mi, KYK bursuna ara zam olacak mı? sorularına yanıt arıyor. Peki, burslara zam ne zaman gelecek, KYK bursu ne kadar?
25.07.2023 Eğitim
YKS ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2023? ÖSYM aday şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS AİS ile aday şifresi alma
YKS ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2023? ÖSYM aday şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS AİS ile aday şifresi alma YKS aday şifresi nasıl alınır, ÖSYM AİS şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS sonuçları açıklandı. 3,5 milyondan fazla üniversite adayının merakla beklediği ÖSYM sonuçların erişime açıldığını duyurdu. Ön lisans, lisans ve lisansüstü yapılan tüm ulusal sınavlarda başvuru ve sonuç kontrolü işlemlerine aday şifresini girmek gerekiyor. ÖSYM şifresini unutanlar ÖSYM aday şifresi nasıl alınır, aday şifresini unuttum nasıl öğrenebilirim? Sorularına yanıt arıyor. İşte 2023 ÖSYM aday şifresi alma…
20.07.2023 Eğitim
ALES başvuru ücreti 2023 ne kadar? Depremzedelere ALES ücretsiz mi, ALES ücreti nereye yatırılıyor 2023? ALES geç başvuru ücreti 2023 kaç TL?
ALES başvuru ücreti 2023 ne kadar? Depremzedelere ALES ücretsiz mi, ALES ücreti nereye yatırılıyor 2023? ALES geç başvuru ücreti 2023 kaç TL? ALES/2 başvuruları başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre; 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/2), 20 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 4-10 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak. Peki, ALES başvuru ücreti 2023 ne kadar? Depremzedelere ALES ücretsiz mi, ALES ücreti nereye yatırılıyor 2023? ALES geç başvuru ücreti 2023 kaç TL?
4.07.2023 Eğitim
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf paylaşıldı. MİT'in internet sitesindeki 'MİT Başkanı' bölümü de güncellendi.
10.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lisansüstü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lisansüstü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.