Lgs Son Dakika

Lgs Son Dakika

Son dakika LGS son dakika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan LGS son dakika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını LGS son dakika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lgs Son Dakika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lgs son dakika gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 lgs son dakika haberi bulunmuştur. Tüm lgs son dakika haberleri aşağıda listelenmiştir.
LGS ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve başladı!
LGS ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve başladı! LGS giren öğrencilerle ilgili son dakika gelişmesi. Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okullarına tercihler bugün başladı. Öğrenciler, 20 Temmuz günü saat 17.00’ye kadar tercih yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz’da açıklanacak. LGS sınav puanlarıyla Anadolu, fen, sosyal bilimler başta olmak üzere, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ile özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci alınacak. Öğrenciler, LGS kapsamında devlet okulları arasında merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapacaklar.
4.07.2022 Eğitim
LGS ve YKS ile ilgili son dakika açıklaması! Tek tek belli oldu
LGS ve YKS ile ilgili son dakika açıklaması! Tek tek belli oldu LGS ve YKS giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. LGS ve YKS'ye giren öğrenciler için açıklamalar peş peşe geldi. LGS ve YKS’ye giren milyonlarca aday tercihlerini yapabilmek için sonuçların açıklanmasını bekliyor. Yaptıkları netlere göre hangi üniversitenin hangi bölümüne gireceğini olasılıklara dayanarak tahmin etmeye çalışan adaylara doğru tercihin sırlarını vermek için eğitim uzmanı Salim Ünsal önemli ipuçları verdi. İşte LGS ve YKS'ye giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren tüm detaylar...
25.06.2022 Eğitim
LGS ile ilgili flaş açıklama! 2 gün kala...
LGS ile ilgili flaş açıklama! 2 gün kala... LGS'ye girecek adaylar dikkat! Sınava 2 gün kala son dakika açıklamaları geldi. Uzmanlar, LGS adaylarına yapmaları gerekenlerin tüyolarını verdi: “Ders çalışmayı bırakın, yürüyüş yapın, sosyal aktivitelere katılın ve sınavda rahat edeceğiniz kıyafetler giyin.”
3.06.2022 Eğitim
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! MEB'den flaş sınav açıklaması! Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! MEB'den flaş sınav açıklaması! Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor LGS ile ilgili flaş gelişme! MEB'den son dakika açıklaması geldi. Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. 5 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi sınavına ilişkin detaylar belli oldu. Öğrenciler kendi okullarında sınava girecek. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “Asıl sınavın yarısı kadar örnek soru yayımlıyoruz. Bugüne kadar yayımladığımız tüm örnek soruları aralık ve nisanda öğrencilerimize ücretsiz gönderdik” dedi.
24.05.2022 Eğitim
LGS ve YKS ile ilgili flaş açıklama! Resmen duyuruldu
LGS ve YKS ile ilgili flaş açıklama! Resmen duyuruldu LGS ve YKS ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık harekete geçti. Tamamen ücretsiz. Millî Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS’ye katılacakların sınava hazırlıklarına destek amacıyla öğrencilere bugüne kadar 15 milyon yardımcı kaynak ulaştırdı.
23.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları...
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı. Tarihler belli oldu. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Hem öğrenciler hem de veliler değişiklik yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. MEB tarafından detaylı açıklama yapıldı. Bakan Özer konunun ayrıntılarını paylaştı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı." diye konuştu.
29.03.2022 Eğitim
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik...
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik... LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu! LGS'de değişiklik yapılacak mı? Öğrenci ve öğretmen milyonları yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Özer, "2022'nin sonuna kadar 1 milyon genci mesleki eğitimle buluşturmayı hedefliyoruz ve mesleki eğitim merkezlerinin en büyük avantajı yaş sınırlamasının bulunmaması. Yüz yüze eğitimle 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamlayacağız. Yüz yüze eğitime devam etmeyle ilgili gündemi artık kaldırıyoruz, kapanma ihtimali yok." dedi ve yüz yüze eğitim, öğretmen atama takvimi, Mesleki Eğitim Kanunu, Liselere Geçiş Sistemi'nde sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruları cevapladı. Bakan Özer'in son dakika açıklamaları...
11.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Bugün başladı. Öğrencilerin beklediği haber MEB tarafından duyuruldu. Bakan Özer detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), her ay öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yardımcı kaynak paketinin altıncısı, bugün paylaşıldı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor. Uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının telafisi için hazırlanan destek paketi tüm öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Koronavirüs salgınında normalleşmenin başlamasının ardından okullarda da yeni dönem başladı. Maske zorunluluğu esnetilirken pozitif öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitime ara verilmesi ile ilgili kriter de değiştirildi. Arık pozitif çıkan öğrenciler izole edilecek. Yeni süreç ile ilgili bilgi veren Bakan Özer, "Vaka sayısı 2 de olsa, 3 de olsa yüz yüze eğitime hiçbir sınıfta ara verilmeyecek. Testi pozitif çıkan öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerini izole edecekler ve 7 gün sonra okula geri dönecekler. 5 gün sonra herhangi bir semptom da göstermiyorsa testi negatif çıkması durumunda okula dönecekler. Öğretmen ve öğrenciler, PCR testi yaptırdıktan sonra 6-7 saat bekliyorlar. Bu sürede negatif test sonucunu almadan okula dönmeyecekler. Onun kararını net olarak koymamız lazım." diye konuştu. Öte yandan LGS ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunana Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "5 Haziran'da yapılacak LGS'de 2021 yılına göre hiçbir değişiklik olmayacak. Hem soru hem de süreyle ilgili değişiklik yok." ifadesini kullandı.
7.03.2022 Eğitim
LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı LGS kapsamında dün gerçekleştirilen merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarı "https://www.meb.gov.tr" internet adresinden yayımlandı.
2.06.2019 Eğitim
Son dakika... LGS tarihi belli oldu
Son dakika... LGS tarihi belli oldu LGS'de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı. 50 soruluk sözel alanın süresi 75 dakika; 40 soruluk sayısal alanın süresi 80 dakika oldu.
26.11.2018 Gündem
LGS kararı! Başvuru süresi uzatıldı
LGS kararı! Başvuru süresi uzatıldı Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. LGS'ye başvuru süresinin yarın saat 17.00'ye kadar uzatıldığı bildirildi.
1.04.2024 Gündem
Demirören Medya Lisesi'nde LGS'ye girecek öğrenciler deneme sınavı oldu
Demirören Medya Lisesi'nde LGS'ye girecek öğrenciler deneme sınavı oldu Haziran ayında yapılması planlanan Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) girecek öğrenciler, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deneme sınavı oldu. Sınava 8'inci sınıfa giden 43 öğrenci girdi. İki oturumda tamamlanan 90 sorudan oluşan sınav sonrasında öğrenciler, liseyi gezerek öğretmenlerden okulun imkanlarına yönelik bilgi aldı.
2.03.2024 Gündem
Marmara Bölgesi için kritik deprem uyarısı! Japon uzmandan önemli açıklama
Marmara Bölgesi için kritik deprem uyarısı! Japon uzmandan önemli açıklama Adıyaman’a gelerek deprem hakkında seminer veren Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı, Marmara Bölgesi'ni ciddi bir depremin beklediğini ve deprem olması halinde binlerce kişinin hayatını kaybedebileceğini vurguladı.
4.12.2023 Gündem
Son dakika... LGS tarihi belli oldu! Bakan Tekin duyurdu
Son dakika... LGS tarihi belli oldu! Bakan Tekin duyurdu LGS merkezî sınav takvimine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını söyledi.
2.11.2023 Eğitim
MEB'den açıklama geldi! Okullarda yeni dönem başlıyor! Sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa af yok ve açık liseye geçişler zorlaşacak
MEB'den açıklama geldi! Okullarda yeni dönem başlıyor! Sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa af yok ve açık liseye geçişler zorlaşacak MEB'den son dakika açıklaması geldi. Okullarda yeni dönem başlıyor. MEB tarafından yapılan açıklamada milyonlarca öğrenci ilgilendiren yeni dönemin şifreleri verildi. Liselere sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa kesinlikle af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda yeni dönemde uygulanacak kuralları tek tek duyurdu.
17.08.2023 Eğitim
LGS birinci nakil sonuçları açıklandı
LGS birinci nakil sonuçları açıklandı Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarının bakanlığın internet sitesinde erişime açıldığını duyurdu.
31.07.2023 Eğitim
2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı
2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayımladı.
26.06.2023 Eğitim
2023 LGS sonuçları açıklandı! MEB LGS sorgulama sayfası
2023 LGS sonuçları açıklandı! MEB LGS sorgulama sayfası Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran'da yayımlanacak. Tercihler ise 3-19 tarihleri arasında yapılacak.
23.06.2023 Eğitim
LGS sonuçları açıklanıyor! Bakan Tekin duyurdu
LGS sonuçları açıklanıyor! Bakan Tekin duyurdu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay’da açıklamalarda bulunuyor.
23.06.2023 Eğitim
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak Lise ve üniversite yolundaki sınav maratonunun ilki olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) bugün yapılıyor. 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılması beklenen sınav 09.30’da başlayacak. Adaylar, 90 soru için iki oturumda 155 dakika boyunca ter dökecek.
4.06.2023 Eğitim
NASA’dan tarihi UFO toplantısı! Kilitli kapı açılıyor, dünya için bir dönüm noktası
NASA’dan tarihi UFO toplantısı! Kilitli kapı açılıyor, dünya için bir dönüm noktası On yıllar boyunca UFO gözlemlerini çürütmeye ve önemsiz göstermeye çalışan ABD pes etti. NASA'nın bir zamanlar sadece askeri ve ulusal güvenlik yetkilileri tarafından incelenen tanımlanamayan nesnelere dair ilk açıklamaları dünyada geniş yankı buldu. BBC’nin son iddiası ise dikkat çekti.
1.06.2023 Dünya
MEB'den deprem bölgesi için LGS kararı!
MEB'den deprem bölgesi için LGS kararı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'ye girecek depremzede öğrencilerle ilgili yaptığı açıklamada, "OHÂL ilan edilen on ilimizdeki kayıtlı öğrencilerimiz, istemeleri hâlinde diğer illerde sınava girebilecek." ifadelerini kullandı.
13.03.2023 Eğitim
MEB'den son dakika LGS ve YKS kararı
MEB'den son dakika LGS ve YKS kararı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer LGS ve YKS sınavları hakkında açıklamada bulundu. Bakan Özer, ''Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır" dedi.
10.02.2023 Eğitim
Deprem felaketinde 6. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 6. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 20 bin 213'e yükseldi. Öte yandan deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarından peş peşe mucize haberleri geliyor. İşte haberin detayları...
11.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lgs Son Dakika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lgs son dakika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.