Kursiyer

Kursiyer

Son dakika kursiyer haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kursiyer ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kursiyer haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kursiyer

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kursiyer gelişmeleri de dahil olmak üzere 315 kursiyer haberi bulunmuştur. Tüm kursiyer haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaymakamlıktan Anneler Günü'ne özel konser jesti
Kaymakamlıktan Anneler Günü'ne özel konser jesti Seyhan Kaymakamlığı himayesinde, Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Nazende Çoksesli Korosu iş birliğiyle "Anneler Günü Konseri" düzenlendi.
12.05.2024 Adana
CNN Türk, Isparta komando okulunda! Zorlu eğitimden nefes kesen görüntüler
CNN Türk, Isparta komando okulunda! Zorlu eğitimden nefes kesen görüntüler Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat Isparta'da komando okulunda. Yapılan eğitimin görüntüleri CNN Türk ekranlarında canlı canlı yayınlandı. İşte Türk Komandolarının zorlu eğitiminden görüntüler...
2.05.2024 Gündem
Sürücü kursuna ‘Fısıltı’ operasyonu: 12 gözaltı
Sürücü kursuna ‘Fısıltı’ operasyonu: 12 gözaltı Diyarbakır’da sürücü kursu çalışanlarının da içinde olduğu suç örgütüne yönelik düzenlenen “Fısıltı” operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı. 70 adayın kopya çekmesi engellendi.
9.03.2024 Gündem
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyor
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyor Kuzey Adana’nın bir zamanlar en değerli el dokuması kilimler yeniden kadınların elinde ilmek ilmek işleniyor. Eskiden her evde üretilen şimdi unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatı olan el dokuması Adana kilimleri yeniden dokuma tezgahlarında yerini aldı.
11.02.2024 Adana
“Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir"
“Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir" Merkezi Kayıt Kuruluşu verileri, 17 Ekim itibarıyla Türkiye'de borsa yatırımcısı sayısının 8 milyonu aştığını gösterirken, varlık piyasalarında işlem yapan yatırımcılar için araştırma ve güvenilir finansal bilgi, her zamankinden daha önemli hale geldi. Statista verileri, 5 yatırımcıdan üçünün araştırmaya daha fazla odaklanarak geliştiğini ortaya koydu. Big Trade Boss'un Kurucusu Ergun Cihat Cankurt, "Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir" dedi.
8.11.2023 Finans
Emine Erdoğan: Gönüllülerimiz, bütün deneyimleriyle, devletimizin ve milletimizin yanında oldu
Emine Erdoğan: Gönüllülerimiz, bütün deneyimleriyle, devletimizin ve milletimizin yanında oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Pek çok ülke toprağından daha geniş coğrafyaya yayılan, ender görülen şiddette, dahası üst üste gelen depremler ve seller ile sınandık. Buna rağmen devletimiz, afetlerin başladığı ilk andan itibaren, tüm kurumlarıyla varlığını hissettirdi" dedi.
22.07.2023 Gündem
KOBİ'lere 450 milyon dolarlık destek yolda! Bakan Kacır duyurdu
KOBİ'lere 450 milyon dolarlık destek yolda! Bakan Kacır duyurdu KOBİ'lerin beklediği haber geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dünya bankası ile 450 milyon dolarlık bir desteği önümüzdeki haftalardan itibaren yine KOBİ’lerimizin toparlanması adına bölgedeki KOBİ’lere sunuyor olacağız. Bu program kapsamında 11 ilimizdeki küçük ve orta ölçekli büyüklükteki işletmelerimize 120 bin ila 500 bin TL’lik bir desteği sağlıyor olacağız’’ dedi.
14.07.2023 Gündem
Bakan Özer: MESEM Kanunu’ndaki değişiklikle çırak ve kalfadaki kadın sayısı arttı
Bakan Özer: MESEM Kanunu’ndaki değişiklikle çırak ve kalfadaki kadın sayısı arttı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021 yılında Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Kanunu’nda yapılan değişikle, kadın kalfa sayısında artış yaşandığını belirterek, “Bu kanun düzenlemesi olmadan önceki çırak ve kalfadaki kadın oranıyla şu andaki çırak ve kalfadaki kadın sayısında çok ciddi miktarda artış oldu. 10-20 kat civarında artışlar oldu” dedi.
26.04.2023 Gündem
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı?
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Böylece prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emeklilik hakkı elde ediyor. Bu noktada staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Uzmanlar konuyu değerlendirerek sürecin nasıl ilerleyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
17.03.2023 Çalışma Hayatı
Van TYP kura sonuçları 2023 isim listesi! TYP sorgulama nasıl yapılır, TYP sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?
Van TYP kura sonuçları 2023 isim listesi! TYP sorgulama nasıl yapılır, TYP sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? MEB bünyesinde yer alan TYP kapsamında yapılan işçi alımı başvuru sonuçları bazı illerde tamamlandı, başvuru yapanların kura sonuçları ve isim listesi duyurulmaya başlandı. Temizlik personeli kadrosunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından istihdam edilecek olan personeller için duyuru, bakanlığın il müdürlükleri tarafından yapıldı. Peki, TYP sorgulama nasıl yapılır, TYP sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? MEB İŞKUR TYP başvuru sonuçları hangi illerde açıklandı? İşte TYP kura sonuçları ve isim listesi 2023…
3.02.2023 Personel Alımı
TYP kura sonuçları 2023 isim listesi ve sorgulama ekranı! ŞKUR MEB TYP sonuçları açıklandı mı, kura sonuçları nasıl öğrenilir?
TYP kura sonuçları 2023 isim listesi ve sorgulama ekranı! ŞKUR MEB TYP sonuçları açıklandı mı, kura sonuçları nasıl öğrenilir? İŞKUR MEB TYP kura çekimi sonuçları isim listesi için araştırmalar hızlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 81 ilde tüm okullara temizlik personeli alımı yapılacağı ifadeleri sonrası başvuruları yapılmış, gözler TYP sonuçlarına çevrilmişti. TYP kura çekimleri birçok ilde başladı. Peki, İŞKUR MEB TYP kura çekimi sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır? İşte TYP kura sonuçları 2023 isim listesi…
2.02.2023 Personel Alımı
Asırlık mayalarla ekmek yapıp meslek sahibi oluyorlar
Asırlık mayalarla ekmek yapıp meslek sahibi oluyorlar Tarihi 1800'lü yıllara kadar uzanan asırlık ekmek mayaları, artık kursiyerlerin eğitiminde kullanılıyor. Mayalarla, ekmek ve pasta yapmanın tüm inceliklerini öğrenen kursiyerler, meslek sahibi oluyor.
12.12.2022 Çalışma Hayatı
15 yıldır atıl duran köy okulu yaşam merkezine dönüştürüldü
15 yıldır atıl duran köy okulu yaşam merkezine dönüştürüldü Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 15 yıldır atıl halde bulunan Hamzabeyli Mahallesi'ndeki ilkokul, Şehzadeler Belediyesinin de katkılarıyla Manisa’nın ilk köy yaşam merkezine dönüştürüldü. Merkezde açılan kurslara katılan kadınlar boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken, bir yandan da aldıkları eğitim sayesinde ortaya çıkardıkları ürünlerin satışını yaparak, aile ekonomilerine katkı sağlamayı planlıyor.
12.12.2022 Eğitim
15 yıldır atıl duran köy okulu yaşam merkezine dönüştürüldü
15 yıldır atıl duran köy okulu yaşam merkezine dönüştürüldü Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 15 yıldır atıl halde bulunan Hamzabeyli Mahallesi'ndeki ilkokul, Şehzadeler Belediyesinin de katkılarıyla Manisa’nın ilk köy yaşam merkezine dönüştürüldü. Merkezde açılan kurslara katılan kadınlar boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken, bir yandan da aldıkları eğitim sayesinde ortaya çıkardıkları ürünlerin satışını yaparak, aile ekonomilerine katkı sağlamayı planlıyor.
12.12.2022 Eğitim
İŞKUR'da 20 milyon liralık vurgun! 10 ilde operasyon: 35 gözaltı var
İŞKUR'da 20 milyon liralık vurgun! 10 ilde operasyon: 35 gözaltı var İŞKUR'da ihale yoluyla düzenledikleri meslek edindirme ve iş başı eğitim programlarında usülsüzlük yaparak kurumu 2014-2018 yılları arasında 20 milyon TL zarar uğrattıkları ortaya çıkan 21'i İŞKUR personeli toplam 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 10 ilde düzenlenen operasyonda 35 şüpheli yakalandı. 
22.11.2022 Gündem
İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOP) çocuk kursları için başvurular başlıyor! İşte çocuk korosu ve çocuk balesi kursları başvuru şartları!
İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOP) çocuk kursları için başvurular başlıyor! İşte çocuk korosu ve çocuk balesi kursları başvuru şartları! İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü duyurdu! Çocuk korosu ve çocuk balesi kursları için başvurular başlıyor. Yeni kursiyer alımı için sınav yapılacak. Peki, İstanbul Devlet Opera ve Balesi kurs başvurusu nasıl yapılır? Çocuk Korosu ve Çocuk Balesi Kursları sınavı başvurusu nasıl yapılır? İstanbul Devlet Opera ve Balesi kursları başvuru şartları!
3.09.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! Yeni dönem başlıyor, anaokulu, ilkokul ve kurslar...
MEB'den flaş karar! Yeni dönem başlıyor, anaokulu, ilkokul ve kurslar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Tüm Türkiye'ye yayılacak. İlkokul, anaokulu, kurs merkezi gibi birçok alanı kapsıyor. Bakan Özer açıkladı. Kullanılmayan köy okulu binaları, 'köy yaşam merkezleri' projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin dört bir yanında köylerin kalbi olacak yaşam merkezleri inşa edildiğini duyurdu. Öte yandan Hayat boyu öğrenme çerçevesinde 81 ilde faaliyet gösteren 998 halk eğitimi merkezinden 2022 yılının ilk altı ayında 6 milyon 317 bin 933 vatandaş yararlandı. İşte son dakika haberinin detayları...
16.07.2022 Eğitim
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldı
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldı Millî Eğitim Bakanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde çalışmalarını tüm birimleri ve insan kaynağını devreye alarak kararlılıkla sürdürüyor. Faaliyet Planı ile daha sistematik hâle getirilen eğitimlerle mayıs ve haziran aylarında yaklaşık 3 milyon kişiye daha ulaşıldığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "19 milyon öğrencimiz, 1 milyon 200 bin öğretmenimiz ve velilerimizle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemini değil, evrenini oluşturuyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele için 'her türlü şiddete sıfır tolerans' parolasıyla Bakanlığımızın tüm enstrümanlarını çok aktif kullanarak ilerliyoruz. Bu yolla ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok." dedi.
12.07.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! Bugün resmen değişti, artık yaz tatilinde...
MEB son dakika duyurdu! Bugün resmen değişti, artık yaz tatilinde... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Binlerce öğrenci için güzel haber geldi. Bugün resmen başlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte taşıma kapsamı için belirtilen "ders yılı içinde" ibaresi, "eğitim öğretim yılı süresince" olarak düzenlendi. Böylelikle yaz döneminde eğitimine devam eden özel eğitim öğrenci ve kursiyerleri, eğitim aldıkları kurumlara taşımalı sistemle ulaşabilecek.
23.06.2022 Eğitim
Sirkeci Garı’nda 'El Emeği Sergisi'
Sirkeci Garı’nda 'El Emeği Sergisi' "Karınca" kurslarını bitiren 3 bin 721 kursiyerin yaptığı el ürünlerinin yer aldığı "El Emeği Sergisi" tarihi Sirkeci Tren Garı’nda açıldı.
3.06.2022 Kültür Sanat
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! 'İki hafta içerisinde kurmuş olacağız'
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! 'İki hafta içerisinde kurmuş olacağız' Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Özer, “18 yaş üstü engelli kardeşlerimizin devam edebilecekleri bir eğitim mekanizması yoktu. Nasıl yardımcı olabiliriz diye çaba sarf ediyorduk. İnşallah 2 hafta içerisinde tüm süreç tamamlanmış olacak. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ilk pilot uygulaması olmak üzere sadece engelli vatandaşlarımızın hizmetinde olan ve onlara hizmet veren Halk Eğitim Merkezlerini kurmuş olacağız” dedi.
1.06.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Yarın başlıyor, ikinci kez...
MEB resmen duyurdu! Yarın başlıyor, ikinci kez... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasında 1 Haziran itibarı ile başlayacağı duyuruldu. Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ikinci kez kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası, 1 Haziran’da başlıyor. Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın açılışı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla Ankara’da Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda yapılacak.
31.05.2022 Eğitim
YÖK’ten Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi! Doktoralı araştırmacılara yabancı dil desteği verilecek!
YÖK’ten Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi! Doktoralı araştırmacılara yabancı dil desteği verilecek! YÖK duyurdu! Doktoralı araştırmacılara Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi! Genç bilim insanlarının uluslararası dergilerde yabancı dilde yayın yapma becerilerini geliştirmek ve Türkiye’de yapılan bilimsel araştırmalarını uluslararası düzeyde daha görünür kılmak için YÖK tarafından yeni bir proje geliştirildi. Bu amaçla, yabancı dilde akademik yazma becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen Doktoralı Genç Araştırmacılar İçin Yabancı Dilde Bilimsel Metin Yazma Programı hayata geçiriliyor. Peki, YÖK yabancı dil desteği başvurusu nasıl yapılır? YÖK yabancı dil desteği online mı? YÖK yabancı dil desteği kimler başvuru yapabilecek? İşte detaylar...
17.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli... MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, eğitimler çok daha sistematik hale getirildi. Sadece kadına yönelik şiddet değil, akran zorbalığı ve her türlü şiddete 'sıfır tolerans' parolasıyla hareket edildiğine dikkat çeken Bakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. e-Rehberlik modülü verileri uyarınca öğrenci ve velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak katılımcılar, öncelik durumlarına göre belirleniyor.
7.05.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Kursiyer ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kursiyer haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.