Kadın Girişimciler

Kadın Girişimciler

Son dakika Kadın girişimciler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kadın girişimciler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kadın girişimciler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Girişimciler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın girişimciler gelişmeleri de dahil olmak üzere 226 kadın girişimciler haberi bulunmuştur. Tüm kadın girişimciler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi! Bakan Nebati açıkladı
Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi! Bakan Nebati açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, deprem bölgesinde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, sıfır faizle, işletme harcamalarında kullanılmak üzere, üst limiti 50 bin TL olan kredi imkanı sunulacağını belirtti.
8.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın istihdamı açıklaması: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın istihdamı açıklaması: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de düzenlenen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programına katıldı. Kadınların işgücüne katılımında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstihdamdaki kadın sayısını da 10,5 milyona yaklaştırdık" ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında 'Türkiye Yüzyılı’nın siyasi değil, milli bir proje' olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sizlerden de Türkiye Yüzyılı mücadelemize emeğinizle, fikrinizle, tercihinizle katkıda bulunmanızı özellikle istirham ediyorum. Ülkemizi 2023’e nasıl birlikte getirdiysek, inşallah Cumhuriyetimizin yeni yüzyılındaki hedeflerine de yine sizlerle birlikte ulaşacağız" dedi.
30.01.2023 Gündem
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü.
10.01.2023 Ekonomi
Pandemide 7 kadın bir araya gelip kooperatif kurdu! Gelir kapısı oldu, yurt dışına bile...
Pandemide 7 kadın bir araya gelip kooperatif kurdu! Gelir kapısı oldu, yurt dışına bile... Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde oturan 70 yaşındaki Durdane Özmel, 54 yaşında gittiği Halk Eğitim Merkezi'nin kursunda öğrendiği çini sanatını geliştirip kendi iş yerini açtı. 5 yıl kendi dükkanını işleten Özmel, pandemi döneminde işleri durgunlaşınca ilçedeki 7 kadınla, 'Güzelyurt Kadın Girişimciler Kooperatifi'ni kurdu. Ortaklarıyla çini üretip, satan Özmel, ''Sağlığımın bu denli iyi olmasını da bu sanata borçluyum. Yaptığımız iş diğer kadınlara da örnek oluyor" dedi.
26.07.2022 Ekonomi
Hibe kararı! Aylık net 5.500 TL, toplam 110.000 TL karşılıksız para... Başvurular e-Devlet'ten alınıyor
Hibe kararı! Aylık net 5.500 TL, toplam 110.000 TL karşılıksız para... Başvurular e-Devlet'ten alınıyor Karşılıksız para desteği! Başvurana aylık net asgari ücret kadar ödeme yapılacak. Nakdi destek 20 ay boyunca devam edecek. Hibe desteği ile ilgili detaylar belli oldu. Toplam 110.000 bin TL ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Kadın işçi alana 110 bin lira hibe veriliyor. Kadın işçi alacak olan kadın işverenlere Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında her ay 5 bin 500 liralık net asgari ücret tutarında hibe verilecek. Ödeme 20 ay boyunca devam edecek. Yani toplam ödeme şu anki hesaba göre 110 bin lirayı bulacak.
24.07.2022 Ekonomi
Zeynep Erkunt Armağan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Erkunt traktör kurucusu Zeynep Erkunt Armağan’ın hastalığı neydi?
Zeynep Erkunt Armağan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Erkunt traktör kurucusu Zeynep Erkunt Armağan’ın hastalığı neydi? Türkiye’nin ilk yerli traktörünü üreten Erkunt Traktör A.Ş’nin kurucusu Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti. Peki, Zeynep Erkunt Armağan kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşındaydı? İlk yerli traktör üreten Zeynep Erkunt Armağan’ın hastalığı neydi?
6.07.2022 Gündem
Kız Kardeşim kadınlarına destek ikiye katlandı! Hedef 700 bin kadına ulaşmak
Kız Kardeşim kadınlarına destek ikiye katlandı! Hedef 700 bin kadına ulaşmak  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında, kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi’nin 700 bin kadına ulaşmayı hedeflediği açıklandı.
1.04.2022 Ekonomi
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvuruları ile ilgili detaylar açıklandı. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Karşılıksız para desteği 20 ay boyunca devam edecek. Peki SGK hibe desteğinden kimler yararlanacak? Karşılıksız para desteği ödemesinde hangi kriterler dikkate alınacak? SGK hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyordu... Kadın işverenleri desteklemek, onları rekabete karşı daha dayanıklı hale getirmek, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, kadınlara yeni iş olanakları yaratmak ve kayıtlı kadın istihdamını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından Avrupa Birliği destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kısa adıyla “Women-Up” Projesi hayata geçirildi. Projede başvuru süreci devam ediyor. Yirmi ay sürecek destekten, kadın istihdam eden kadın girişimciler yararlanacak. Destek alacak kadın girişimciler, başvuru sırasına göre belirlenecek. İşte SGK karşılıksız para desteği ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
18.03.2022 Çalışma Hayatı
Pembe kağıt uçaklar GUHEM’de havalandı
Pembe kağıt uçaklar GUHEM’de havalandı Türkiye’nin ilk interaktif uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun 7-14 Mart Dünya Havacı Kadınlar Haftası’na özel düzenlediği etkinliğe ev sahipliği yaptı.
12.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadının elinin değmediği bir ekonomi büyüyemez
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadının elinin değmediği bir ekonomi büyüyemez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kadının elinin değmediği bir ekonomi büyüyemez. Bir hedefimiz var; kadınlarımızın sosyal hayatta, iş hayatında, siyasette daha fazla aktif rol almasını istiyoruz" dedi.
9.03.2022 Ekonomi
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar...
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar... Para veriliyor, SGK resmen duyurdu! Kadın girişimcilere müjde geldi, çok sayıda ilde başladı. Şartlar belli oldu, 4 bin kadın işveren yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, AB destekli 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' ile yanlarında kadın istihdam edecek 4 bin kadın girişimciye, asgari ücretin yüzde 65'i kadar hibe desteği sağlayacak. Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, projenin 7 ilde uygulanacağını ve başvuruların başladığını söyledi.
24.02.2022 Ekonomi
Kredi ile ilgili flaş gelişme! Banka banka açıklandı! 120 ay vadeli...
Kredi ile ilgili flaş gelişme! Banka banka açıklandı! 120 ay vadeli... Kredi ile ilgili son dakika açıklaması! Ucuz kredi fırsatı. Banka banka açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen 60 milyar liralık Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli destek paketine başvurular başladı. Destekler yatırım, ihracat ve işletme harcamaları olarak üç bölümde veriliyor. Yatırım yapmayı planlayan şirketler, Yatırım Destek Paketi'nden 120 aya kadar vade ile yararlanabilecek. Pakette kredi üst limiti KOBİ'ler için 35 milyon TL'yi buluyor. KOBİ dışı işletmeler ise 100 milyon TL'ye varan miktarlarda kredi kullanabilecek. Kadın girişimciler yüzde 90 kefaletten yararlanacak. İhracat Destek Paketi'nde işletmeler, azami 6 ay ödemesiz dönem dahil azami 24 ay vade ile kredi kullanabilecek. Pakette kredi üst limiti işletmenin ciroya göre değişmekle birlikte azami 25 milyon TL olacak.
22.02.2022 Ekonomi
Emine Erdoğan: 2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz
Emine Erdoğan: 2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz Emine Erdoğan’ın katılımıyla Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğince "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi" final töreni düzenlendi. Programda proje sahipleri ödüllerini Emine Erdoğan'ın elinden aldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, “2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılından bugüne kadar yaklaşık 24.2 milyon ton geri kazanılabilir atık ekonomiye kazandırıldı. Geri kazanım oranımız yüzde 22.4’e çıktı “dedi.
4.02.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Sedef Kabaş'a tepki: O ifadelerin kullanılması ahlak yoksunluğu, pespayeliktir
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Sedef Kabaş'a tepki: O ifadelerin kullanılması ahlak yoksunluğu, pespayeliktir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Çelik, "Gazeteci sıfatını taşıyan Sedef Kabaş'ın yaptığı kabul edilemeyecek ahlaksız bir şeydir. O ifadelerin kullanılması ahlak yoksunluğu, pespayeliktir." dedi.
24.01.2022 Gündem
Bakan Varank uzaktan çalışmayla ilgili yeni kararı duyurdu
Bakan Varank uzaktan çalışmayla ilgili yeni kararı duyurdu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milyonlarca çalışanları yakından ilgilendiren yeni kararı duyurdu. Detayları paylaşan Bakan Varank, "Ar-Ge tasarım merkezleri ile teknoparklarda çalışan personel, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla 2022 sonuna kadar yüzde 50 uzaktan çalışmaya devam edebilecek. Uzaktan çalıştıkları süreler, teşvik ve muafiyetler kapsamında değerlendirilecek. Bu düzenlemenin tüm sektöre hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
17.10.2021 Ekonomi
Temizliğe gidiyordu 80 liraya kendi işini kurdu
Temizliğe gidiyordu 80 liraya kendi işini kurdu Malatya’da ev temizliğine giderek kazandığı günlük 80 TL’yle istiridye mantarı sporları ve ekipmanlar alarak üretime başlayan Hayriye Duman, ayda 1.5 ton mantar elde etmeye başladı. Hayriye Duman, Halk Bankası Kadın Girişimciler Zirvesi’nde hikayesini öğrenen Emine Erdoğan’dan büyük takdir aldı. Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, “Entegre tesis kurmak istiyorum” diyen Hayriye Duman’a destek sözü verdi.
10.10.2021 Ekonomi
Emine Erdoğan: Kalkınma ancak kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesiyle mümkündür
Emine Erdoğan: Kalkınma ancak kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesiyle mümkündür Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kalkınma ancak kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesiyle mümkündür" dedi.
8.10.2021 Siyaset
Garanti BBVA duyurdu! 1 Ekim'de başlıyor, başvuru için son tarih...
Garanti BBVA duyurdu! 1 Ekim'de başlıyor, başvuru için son tarih... Garanti BBVA resmen açıkladı! 1 Ekim tarihinde başlıyor. Başvurulara yönelik açıklama da geldi, son tarih 29 Eylül. Kontenjan sınırlı. Garanti BBVA Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun Tekirdağ eğitimleri başlıyor. Program kapsamında bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında 3 binden fazla kadın girişimciye ücretsiz eğitim verildi. Eğitimler 1 Ekim ila 1 Kasım tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
24.09.2021 Ekonomi
Medyada kadın güç birliği...
Medyada kadın güç birliği... Kurucusu, yayın kurulu, genel yayın yönetmeni ve neredeyse tüm yazar kadrosu kadınlardan oluşan haber platformu yayın hayatına başladı. İş insanı ve hukukçu Merve Öztopaloğlu tarafından kurulan haber platformu, “tarafların gerçekleriyle değil vatandaşın yararını gözeterek haber yapma görevine talip.”
6.09.2021 Kültür Sanat
Halkbank resmen duyurdu! Krediler...
Halkbank resmen duyurdu! Krediler... Halkbank resmen açıkladı. Dev banka yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü 716,5 milyar liraya yükseltti. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan "Yüzde 21,3 seviyesindeki KOBİ Kredileri pazar payımızla sektördeki lider konumumuzu koruduk. Üreten Türkiye’nin güçlü bankası olarak KOBİ Bankacılığı alanında 83 yıldır ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkımızı etkin şekilde ortaya koymaktayız" dedi.
13.08.2021 Ekonomi
Girişimci Kadın Liderler Programı başvuruları uzatıldı!
Girişimci Kadın Liderler Programı başvuruları uzatıldı! Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı’nın 2021 dönemi başvuru süreci devam ediyor. Vizyon sahibi girişimci kadınların iş dünyasında yükselmeleri ve küresel pazarda rekabet edebilmelerini desteklemek amacıyla yürütülen programa seçilen girişimciler; bedelsiz olarak eğitim, iş geliştirme, mentorluk ve networking (ağ oluşturma) desteği alıyor. Peki, Girişimci Kadın Liderler Programı başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? Program kadın girişimcilere ne sağlıyor? İşte detaylar…
7.08.2021 Çalışma Hayatı
Halkbank resmen duyurdu! 6 ay ödeme yok, 100 bin TL'ye kadar...
Halkbank resmen duyurdu! 6 ay ödeme yok, 100 bin TL'ye kadar... Halkbank resmen duyurdu! Kredi fırsatı sunuluyor. 100 bin liraya kadar 6 ay anapara ödemesiz kredi kullandırılacak. Ödemesiz dönem faizleri 1 veya 3'er ayda bir tahsil edilecek. Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılabilecek. Kredi vadesi boyunca havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacak. Şubeye gitmeden internet üzerinden dijital kredi başvurusu yapılabiliyor. Dijital Krediler Platformu kadın girişimcilerin hizmetine sunuldu. İşte kullandırılacak kredinin tüm detayları...
1.07.2021 Ekonomi
Kredi fırsatı, sıfır faiz, 6 ay ödemesiz, 100 bin TL...
Kredi fırsatı, sıfır faiz, 6 ay ödemesiz, 100 bin TL... Kredi kullanacaklar için sıfır faizli kredi fırsatı sunuluyor. 100 bin liraya kadar kredi kullanımı mümkün. 6 ay anapara ödemesiz kredide 36 ay vade imkanı bulunuyor. Halkbank tarafından kadın girişimcileri desteklemek amacı ile faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Kendi işini kurmak isteyen ya da var olan işini büyütmek isteyen kadınlara 100 bin liraya kadar kredi desteği sağlanıyor.
15.06.2021 Ekonomi
Kadın girişimciler için düğmeye basıldı
Kadın girişimciler için düğmeye basıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu yıl yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi amacıyla 8 bin kişiye farkındalık eğitimi vermeyi hedefliyoruz” dedi.
19.04.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Girişimciler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın girişimciler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.