Kur Farkı

Kur Farkı

Son dakika kur farkı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kur farkı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kur farkı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kur Farkı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kur farkı gelişmeleri de dahil olmak üzere 588 kur farkı haberi bulunmuştur. Tüm kur farkı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) akaryakıt istasyonu sahipleri Rumların KKTC'den yakıt almasını protesto etti. Eylem nedeniyle Metehan Sınır Kapısı’ndaki geçişler bir süreliğine durdu.
27.06.2023 Dünya
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var?
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var? 14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan Bakan Soylu, 'Oy ve Ötesi' derneğinin sandıklarda anarşizme yol açtığını belirterek İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı.
19.05.2023 Gündem
Dolar ve euroda kur farkı! Döviz bürolarında fiyat değişimi: Legal değil, fırsatçılık
Dolar ve euroda kur farkı! Döviz bürolarında fiyat değişimi: Legal değil, fırsatçılık Euro ve dolarda kur farkı ortaya çıktı. Döviz bürolarındaki fiyat değişimi ilçeden ilçeye farklılık gösteriyor. Farklı ilçelerde bulunan döviz bürolarında euro ve dolar satış ve alış fiyatı değişimleri dikkat çekti. Aynı ilçelerde yer alan döviz bürolarında dahi fiyat farkları görüldü. Prof. Dr. Natalya Ketenci, "Piyasa dışı satışlar oluyor bu legal bir şey değil. Fırsatçılık olabilir, aslında gerçek bir kur var" dedi. İşte haberin detayları...
19.05.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan kur farkı talebi davasında karar: "Çekle yapılan ödemede kur farkı istenemez"
Yargıtay'dan kur farkı talebi davasında karar: "Çekle yapılan ödemede kur farkı istenemez" Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, çeklerle yapılan ödemelerde kur farkı istenemeyeceğine hükmetti. Emsal kararla birlikte çeklerdeki yazan tutarın dışında herhangi bir fark talep edilemeyecek.
26.03.2023 Gündem
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek?
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Konaklama Vergisi detayları belli oldu! Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Konaklama Vergisi’ne göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden konaklama vergisi alınacak. Peki, Konaklama vergisi ne zaman yürürlüğe giriyor? Konaklama vergisini kim ödeyecek? Konaklama vergisi ne kadar? Çadır ve karavanda konaklayanlar vergi ödeyecek mi? İşte detaylar…
14.12.2022 Ekonomi
Bakan Koca'dan atama müjdesi!
Bakan Koca'dan atama müjdesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi duyurarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" dedi.
10.12.2022 Çalışma Hayatı
Bakanlık duyurdu! Yeni vergi uygulamaya hazır
Bakanlık duyurdu! Yeni vergi uygulamaya hazır Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Geceleme işletmeye ait olsun olmasın çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması konaklama vergisine tabi olacak. Konaklama vergisi 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.
11.10.2022 Ekonomi
İkinci el araç satışı düzenlemesi Resmi Gazete’de! İkinci el araç satışı yasaklandı mı? 2. el araçlarda 6 ay vurgusu!
İkinci el araç satışı düzenlemesi Resmi Gazete’de! İkinci el araç satışı yasaklandı mı? 2. el araçlarda 6 ay vurgusu! Enflasyon, yüksek kur farkı ve vergi otomobil sektöründe fiyatları alt üst etti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş otomobil sektörünü olumsuz etkileyen durumun önüne geçmek için ticari amaçla alınan sıfır otomobil modelleri için düzenlemeye gidildiğini söyledi. Peki, İkinci el araç satışı yasaklandı mı? İşte İkinci el araç satışı düzenlemesi…
16.08.2022 Ekonomi
“Avrupa ve Körfez ülkeleri sağlık turizmi için Türkiye’yi tercih ediyor”
“Avrupa ve Körfez ülkeleri sağlık turizmi için Türkiye’yi tercih ediyor” Sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen turistler yaklaşık 4 bin ile 10 bin dolar arasında harcama yapıyor. Avrupa ve körfez ülkelerinden turistler Türkiye’yi tercih ediyor.
25.07.2022 Sağlık
Bulgaristan'ın gurbetçileri de Edirne'den alışveriş yapıyor
Bulgaristan'ın gurbetçileri de Edirne'den alışveriş yapıyor Edirne'ye günübirlik alışveriş için geçen Bulgar turistlere, Avrupa'da yaşayan ve yaz izinlerinde ülkelerine gelenler de eklendi. Edirne esnafından Metin Barmanbay, "Bulgaristan'ın da gurbetçileri var. Diğer Avrupa ülkelerinde çalışıp, orada 2 bin euro alıp, kendi ülkesinde 4 bin leva yapıp, o 4 bin leva'yı da ülkemize getirerek harcaması, onların da işlerine geliyor" dedi.
21.06.2022 Yaşam
İndirim yapıldı! Yüz binlere güzel haber! Resmen açıklandı
İndirim yapıldı! Yüz binlere güzel haber! Resmen açıklandı İndirim yapıldı! İhracatçıya güzel haber geldi! Yüz binleri kapsayacak. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, 7351 sayılı Kanun ile imalatçılar ve ihracatçıların bu faaliyetlerinden 2022 yılı ve sonraki hesap dönemlerinde elde edecekleri kazançlara uygulanacak kurumlar vergisi oranında 1 puan indirime gidildi.
14.05.2022 Ekonomi
Dolar, euro, sterlin hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete'de yayınlandı...
Dolar, euro, sterlin hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete'de yayınlandı... Kur korumalı mevduat sistemine dahil olacak şirket ve tüzel kişilikler için sınır tarih 31 Mart 2022 olarak belirlendi.
8.04.2022 Ekonomi
Akaryakıt istasyonlarıyla ilgili şikayetler yüzde 117 arttı!
Akaryakıt istasyonlarıyla ilgili şikayetler yüzde 117 arttı! 2021’in Ocak ve Şubat verileriyle 2022’nin aynı dönemini karşılaştıran bir araştırma istasyonlarda şikayetlerin yüzde 117 arttığını bildirdi.
30.03.2022 Otomobil
Burak Elmas ibra edilmedi Faruk Süren küplere bindi! 'Bu ne hınçmış arkadaş'
Burak Elmas ibra edilmedi Faruk Süren küplere bindi! 'Bu ne hınçmış arkadaş' Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren, Burak Elmas'ın ibra edilmeme konusuna değinerek "Takımın şişmiş maaş bütçesi, Kemerburgaz, Florya ve Ada konularında çok büyük işler başardı. Futbol takımı da zamanla başarıyı yakalayacaktı. Allah rahmet eylesin ama Mustafa Cengiz başkan devraldığında Sportif AŞ'nin borcu 600 milyondu. Bırakırken 1 milyar 600 milyondu. Cengiz Başkan 2 defa ibra olmadı. Bana kimse kur farkı filan demesin" ifadelerini kullandı.
27.03.2022 Galatasaray
Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminde süre yarın doluyor! Güncel rakamlar...
Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminde süre yarın doluyor! Güncel rakamlar... Kur korumalı mevduata ilk katılan hesapların vade süresi yarın doluyor. Peki hesaplara ödenecek kur farkı ne kadar olacak?
20.03.2022 Ekonomi
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! Faizlerle ilgili flaş gelişme! Artık...
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! Faizlerle ilgili flaş gelişme! Artık... Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor. Banka faizleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Banka faizleri düşüyor. Yeni müşterilere uygulanan yüzde 20'ye kadar varabilen TL mevduat faizlerinin dışında hemen hemen tüm bankalarda 32 günlük TL mevduata uygulanan faiz oranları yüzde 15'in altına indi. Merkez Bankası'nın bankaların ortalamaları olarak verdiği veriye göre de 1 aylık TL mevduat faizi 25 Şubat haftasında yüzde 15,62 seviyesine geriledi. 18 Şubat haftasında bu oran yüzde 16,03 iken 28 Ocak haftasında ise yüzde 16,86 civarında bulunuyordu. Merkez Bankası verilerine göre 1 aylık vadenin yanı sıra 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık vadelerdeki TL mevduat faizlerinde de düşüş yaşandı. 28 Ocak haftasında 3 ay vadeli TL mevduat faizi yüzde 19 iken 25 Şubat haftasında yüzde 17,23'e düştü. 1.77 puanlık gerileme yaşandı 3 ay vadeli TL mevduat faizlerinde ortalama olarak. 6 aylık vadede ise 28 Ocak haftasında yüzde 18,73 olan faiz oranı 25 Şubat haftasında yüzde 17,44'e indi. Yine 1.3 puanlık gerileme oldu. 1 yıl vadeli mevduatlarda 28 Ocak haftasında faiz oranı yüzde 20,20 iken 25 Şubat haftasında yüzde 17,64 seviyesine düştü. 2.5 puanın üzerinde bir düşüş oldu. TL mevduat faizinde en büyük düşüş de 1 yıla kadar vadeli TL mevduat hesaplarında yaşandı.
8.03.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu...
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu... Mevduat hesapları ile ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kur korumalı mevduat hesapları 31 Aralık 2022'ye kadar açılabilecek, 90 günden kısa, 370 günden uzun vade olmayacak. Türk Lirası birikimlerini kurdaki değişimlere karşı korumak isteyen vatandaşlar Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açtırabiliyor. Hesap açılışının ardından hem vade sonunda getiri elde ediliyor, hem de kur hareketlerine karşı birikim korunmuş oluyor. Resmi Gazete'de "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar" yayımlandı.
24.02.2022 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz getirisi yüksek! Dolar, euro, sterlin...
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz getirisi yüksek! Dolar, euro, sterlin... Bankada parası olanlar dikkat. Dolar, euro ve sterline yüksek faiz. VakıfBank, ‘YUVAM Hesabı’ devreye aldı. Yurt dışında yaşayan ve birikimlerini Türkiye’de değerlendirmek isteyenlere yönelik YUVAM Hesabı, birikimleri olası kur değişikliklerinden korurken ilave getiri imkanı da sunuyor. Yurt dışında yaşayan, oturma veya çalışma izni ya da hakkı bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve Mavi Kartlı müşterilerin, yurt dışı bankalardaki hesaplarından VakıfBank’a transfer edeceği dolar, Euro ve sterlin para birimlerindeki tasarruflar, Merkez Bankası’nın özel dönüşüm kuru ile TL’ye dönüştürülecek. Dövizden dönüşümlü kur korumalı hesaplarda olduğu gibi YUVAM Hesabı sahipleri de kur korumasının yanı sıra hesabın vadesine göre değişen oranlarda Merkez Bankası ilave getirisinden yararlanabilecek. Hesabın vade sonu tarihinde, hesabın faiz getirisi ile kur farkı getirisi ve Merkez Bankası ilave getiri tutarı toplamı kıyaslanacak ve büyük olan miktar hesaba yansıtılacak. YUVAM Hesabı’nda stopaj oranı sıfır olacak.
18.02.2022 Ekonomi
Dolar, euro ve altın ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti...
Dolar, euro ve altın ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti... Dolar, altın, euro ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Yayımlanan kararla yabancı paraların ve altın hesaplarının Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüştürülmesinden elde edilen kazançlara yönelik usul ve esaslar belirlendi. Kur farkı kazançları ile yabancı paralardan bir kısmının Türk lirasına dönüştürülmesi durumunda sağlanacak istisnanın örnek hesaplamalarına yer verildi. 1 Ocak 2022'den itibaren açılacak işlenmiş ve hurda altın hesabı bakiyeleri dolayısıyla istisnadan faydalanabilecek.
11.02.2022 Ekonomi
Dolar, euro ve altınını TL'ye çevirenden vergi alınmayacak
Dolar, euro ve altınını TL'ye çevirenden vergi alınmayacak Döviz hesaplarını TL'ye döndüren şirketler, 2021 sonu ile TL hesabının açılış tarihi arasındaki kur kazançları için kurumlar vergisini ödemeyecek. TL mevduat veya katılma hesabından vadeden önce çekim yapılması durumunda, istisna edilen tutarlar nedeniyle zamanında tahakkuk ettirilmeyen vergiler, vergi ziyaı cezası kesilmek suretiyle gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecek. Şirketlerin dövizlerini kısmi olarak TL’ye geçirmesi halinde, bu oran üzerinden vergi muafiyeti uygulanacak.
11.02.2022 Ekonomi
Avrupa'da kısıtlamalar kalktı, tatil rezervasyonları arttı! Türkiye'ye yoğun ilgi
Avrupa'da kısıtlamalar kalktı, tatil rezervasyonları arttı! Türkiye'ye yoğun ilgi Avrupa'daki birçok ülkenin seyahat kısıtlamalarını büyük oranda kaldırması; test ve karantina zorunluluğu gibi Covid önlemlerini büyük ölçüde yumuşatmaya hazırlanması, yaz tatili rezervasyonlarında artışa neden oldu.
10.02.2022 Ekonomi
YUVAM hesabı nedir, kimler yararlanabilecek? YUVAM hesaplarında yıllık faiz ne kadar?
YUVAM hesabı nedir, kimler yararlanabilecek? YUVAM hesaplarında yıllık faiz ne kadar? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yurt dışında yaşayanlar için Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım (YUVAM) hesaplarını yurt içi bankalardan açılabileceğini duyurdu. Yurt dışında yaşayan vatandaşların tasarruflarını değerlendirebilmesine yönelik YUVAM hesabının ayrıntıları belli oldu. Peki, YUVAM hesabı nedir, kimler yararlanabilecek? YUVAM hesaplarında yıllık faiz ne kadar? YUVAM hesapları vadeleri kaç ay? Yuvam hesaplarında ilave getiri ne kadar? İşte YUVAM hesapları hakkında merak edilenler...
4.02.2022 Ekonomi
Dolar euro ve altında flaş gelişme! Vergi istisnasında yararlanacak
Dolar euro ve altında flaş gelişme! Vergi istisnasında yararlanacak Dolar, euro ve altın ile ilgili flaş açıklama! Kur korumalı TL mevduat hesabının büyüklüğü 224.6 milyar lirayı aştı. Şirketlerden TL mevduata gelen tutar 22.6 milyar lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı şirketlerin döviz hesaplarının kur korumalı TL mevduata dönüştürmelerine yönelik modeli tek tek anlattı. Şirketler elindeki dövizi bozdurup TL mevduata hesaba geçerlerse kurumlar vergisi istisnasından yararlanabiliyor. Tebliğ taslağında verilen bir örneğe göre 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle bilançosunda 1 milyon Dolar olan şirket 14 Ocak 2022 tarihinde 6 ay vadeli ve yüzde 15 faizle hesabını dönüştürmüş olsun. 2 Şubat 2021 tarihinde alınan 1 milyon dolar 4. geçici vergi dönemini ilgilendirdiği için 1 Ekim 2021 tarihli 8.84 ve 31 Aralık 2021 tarihli 12.98 liralık kur dikkate alınacak. Şirketin 4. geçici vergi döneminin son beyan günü olan 17 Şubat 2022 tarihine kadar dövizini TL’ye dönüştürerek korumalı TL mevduatta değerlendirdiği için 4 milyon 140 bin lira kur kazancı için istisna uygulanabilecek. TL’ye dönüşümün 7352 sayılı Kanunun Resmi Gazete’de yayım tarihinden önce olması istisnadan yararlanmaya engel teşkil etmeyecek.
31.01.2022 Ekonomi
'Kur Korumalı Türk Lirası Mevduatı' kamu spotuyla tanıtıldı
'Kur Korumalı Türk Lirası Mevduatı' kamu spotuyla tanıtıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı, İletişim Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 'Korumalı Türk Lirası Mevduatıyla Sen Kazan ki Türkiye Kazansın' sloganıyla kamu spotu hazırlandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Kur Korumalı Türk Lirası mevduat ve katılım hesabı ile vatandaşlarımızın tasarrufları kazanca, yatırıma ve istihdama dönüşmeye devam ediyor" dedi.
30.01.2022 Ekonomi
Dolar, euro, altın... Ekonomide yeni dönem! Resmen değişti, artık ödenmeyecek! Bankada parası olanlar ve...
Dolar, euro, altın... Ekonomide yeni dönem! Resmen değişti, artık ödenmeyecek! Bankada parası olanlar ve... Ekonomiye yönelik yeni yasa yürürlüğe girdi. Resmen değişti. Detaylar belli oldu. Vergiden muaf olacak. Artık ödeme yapılmayacak. Bankada hesabı olanları yakından ilgilendiriyor. Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 4 maddelik kanuna göre; Dolar, euro ve altın gibi varlıklarını Türk Lirası'na çeviren Kurumlar Vergisi mükelleflerinin, dönüşüm esnasında oluşan kur farkı kazançları da dahil olmak üzere, bu kapsamda açılan vadeli Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarından elde edecekleri faiz ve kar paylarının vergiden istisna edilmesi yeniden düzenlendi. Yürürlüğe giren yasayla; enflasyon düzeltmesi uygulaması 31 Aralık 2023 tarihine kadar ertelendi. İşte son dakika haberinin detayları...
29.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kur Farkı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kur farkı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.