Gazete Vatan Logo

“Avrupa ve Körfez ülkeleri sağlık turizmi için Türkiye’yi tercih ediyor”

Sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen turistler yaklaşık 4 bin ile 10 bin dolar arasında harcama yapıyor. Avrupa ve körfez ülkelerinden turistler Türkiye’yi tercih ediyor.

“Avrupa ve Körfez ülkeleri sağlık turizmi için Türkiye’yi tercih ediyor”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki yıl 1, 5 milyon yabancı hastaya hizmet vermenin hedeflendiğini açıklamasından sonra gözler sağlık turizmindeki rakamlara çevrildi. Sağlık Turizmi için Türkiye’ye gelen turistlerin yaklaşık 4 bin ile 10 bin dolar arasında harcama yaptığını söyleyen, Adanur Grup ve A2 Şirketler Grubu Yöneticisi Altuğ Adanur, özellikle Avrupa ve Arap ülkelerinin bu konuda başı çektiğini belirtti.

Türkiye’nin sağlık turizmi için tercih edilmesinin verilen kaliteli sağlık hizmetinden kaynaklandığını ifade eden Adanur, “Salgın öncesi süreçte saç ekimi, diş protezi, estetik için geliyorlardı. Ama kalp, böbrek ameliyatları için daha ciddi rakamlar harcanabiliyor” diyor. Sağlık turizminin “amiral gemisi” olarak kabul edilen Japonya, Güney Kore, Almanya, İsrail karşısında Türkiye’nin rekabetçi avantajlarını da harekete geçirmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Altuğ Adanur, “ Bu açıdan, kur farkı, daha önceleri eski sömürge ülkeleri olan Fransa, Portekiz ve İngiltere’ye sağlık turizmi için giden Afrikalı turistlere cazip bir fırsat sunuyor” ifadelerini kullandı.Şehir hastanelerinin yapılmasından sonra özellikle Afrika ülkelerinde Türkiye’ye karşı algının değiştiğini belirten Adanur, hedeflenen noktaya ulaşabilmenin iyi bir stratejik planlama ile mümkün olabildiğini vurguladı.

Haberin Devamı