Kış Mevsimi

Kış Mevsimi

Son dakika Kış Mevsimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kış Mevsimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kış Mevsimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kış Mevsimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kış mevsimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 500 kış mevsimi haberi bulunmuştur. Tüm kış mevsimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek: Kararsız kış koşulları yaşayacağız
İklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek: Kararsız kış koşulları yaşayacağız Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, "Tüm Türkiye'de 2,5 derece civarında ortalamaların üzerinde bir kış mevsimi yaşadık. 2000'li yıllardan sonra dünyada belirgin bir ısınma eğilimi var ve her sene neredeyse sıcaklık rekorları tekrarlıyor. Ama bu 'artık hiç soğuk bir kış görmeyeceğiz, kar yağmayan kış görmeyeceğiz' demek değil. Kararsız kış koşulları yaşayacağız" dedi.
6.03.2024 Gündem
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti!
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti! Uzun yaz günleri geride kaldı. Sıcak ve güneşli havaların enerjisi yerini kışın gri atmosferine bıraktı. Günlerin kısalması, hava koşullarının olumsuz etkisi ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artması kış depresyonunu tetiklemeye başladı. Kış depresyonunun melatonin düzeyindeki değişiklikle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al, kış depresyonunun her yaştan kişide görülebileceğinin altını çizerken kişinin kış depresyonunda olduğunu gösteren temel belirtinin birbirini izleyen iki kış mevsimi boyunca devam edip, yazın ortadan kalkmasıyla anlaşılabileceğini söyledi. Belirtileri ise kişinin yapılan etkinliklerden zevk alamaması, uyku düzenin bozulması, odaklanma sorunu yaşaması, çok az ya da fazla yemek şeklinde sıraladı.
14.01.2024 Yaşam
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Mevsimler, dünyanın dönüş hareketine bağlı olarak değişen hava hareketleridir. Dünya hem kendi hem de güneş etrafında dönmektedir. Kendi çevresinde dönüşü sayesinde gece ve gündüz oluşmaktadır. Güneşin etrafında dönüşüne bağlı olarak da mevsimler meydana gelmektedir. Güneş ışınlarının dünyaya ulaşımı sırasında ışın açıları değişmektedir. Bu durumda ısı farklılıkları da oluştuğundan mevsimler meydana gelmektedir.
18.12.2023 Eğitim
İnsan Ne İle Yaşar Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? İnsan Ne İle Yaşar Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
İnsan Ne İle Yaşar Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? İnsan Ne İle Yaşar Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... İnsan ne ile yaşar kitabı Tolstoy tarafından yazılmış bir kitaptır. Eserde insanların yalnız yaşayamayacağı ve hep beraber yaşamaları gerektiği üzerinde durulmuştur.
17.12.2023 Eğitim
Akıllı kavşak vatandaşın aklını karıştırdı: Ne olduğunu anlamadık! Mühendis okulu sanırsam dışarıdan bitirdi...
Akıllı kavşak vatandaşın aklını karıştırdı: Ne olduğunu anlamadık! Mühendis okulu sanırsam dışarıdan bitirdi... Kastamonu’nun Küre ilçesi merkezi girişinde yapılan akıllı kavşak vatandaşların tepkisine yol açtı. Kavşak içerisinin dar olması sebebiyle büyük araçlar dönüş yapamazken, yetersiz yönlendirme sebebiyle hangi aracın nereden dönüş yapacağı da sürücülerin kafasını karıştırıyor.
9.11.2023 Gündem
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Bu mevsimde hastalanana bir bardağı yetiyor! Bu içeceğin faydası anında kafaya giriyor
Bu mevsimde hastalanana bir bardağı yetiyor! Bu içeceğin faydası anında kafaya giriyor Mevsim geçişlerinde hastalanmamak mümkün değildir. Ancak şifalı içecekler ve meyveler bu konuda imdadımıza yetişiyor. Tabi hastalık gelmeden önce tüketmemiz gereken besinler tüm organları olası rahatsızlıklardan koruyor. Daha sağlıklı bir kış mevsimi geçirmek için haberimizde yer verdiğimiz besinleri tüketmemiz oldukça önemli, çünkü kış çok sert geliyor. Vücuda kalkan görevi görecek hastalıklara yanınıza yaklaştırmayacak besinlere gelin birlikte bakalım.
25.10.2023 Sağlık
Araba sahiplerine kritik uyarı geldi! Büyük masraf çıkarıyor
Araba sahiplerine kritik uyarı geldi! Büyük masraf çıkarıyor Malatya’da havaların soğumaya başlaması ile birlikte araç sürücüleri sanayinin yolunu tutmaya başladı. Araçların kışlık bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirten tamirciler, küçük bakımların ihmali ile büyük masrafların ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.
22.10.2023 Gündem
Yoğun kar yağışı bu gece başlıyor! 81 ilde sıcaklıklar birden düşecek, lapa lapa kar günlerce yerde kalacak
Yoğun kar yağışı bu gece başlıyor! 81 ilde sıcaklıklar birden düşecek, lapa lapa kar günlerce yerde kalacak Kara kış bu yıl erken bastırdı. Kar yağışı pek çok kentte başladı. Yurt genelinde çetin bir kış mevsimi yaşanacak. El Nino ve Negatif QBO birleşerek geliyor. Uzmanlar ortalamanın üzerinde kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Kar yağışı doğuda başladı. Milyonlarca kişi 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt ararken, MGM'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kar yağışı için tarih verildi. 20 Ekim'de havalar beklenmedik bir şekilde soğuyacak. 81 ilde hava sıcaklarında ani düşüşler görülecek. Ardından ise kar yağışı başlayacak. İller tek tek açıklandı. Hangi kente ne zaman kar yağacağı belli oldu. İ
19.10.2023 Gündem
Pazartesi fırtına yağış, Ekim'in sonu kar geliyor! Valilik ayrı Meteoroloji ayrı uyardı! 9- 15 Ekim hava durumu...
Pazartesi fırtına yağış, Ekim'in sonu kar geliyor! Valilik ayrı Meteoroloji ayrı uyardı! 9- 15 Ekim hava durumu... Meteoroloji kar yağışı için Ekim'in son haftasını işaret etti. Geçtiğimiz yıl yağmayan kar bu sene erken gelecek. Zorlu geçecek kış mevsimi için uzmanlar uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Soğuk hava dalgasının fırtına ve yağmurla başlayacağını belirten uzmanlar 9-15 Ekim 2023 haftasında bol yağış uyarısında bulundu. İstanbul Valiliği fırtına için vatandaşları ikaz etti. Peki yarın hava nasıl olacak? İşte 9-15 Ekim haftasında İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu...
8.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini atmıştı, örnek daire tamamlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini atmıştı, örnek daire tamamlandı Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Elazığ’da temeli atılan TOKİ konutlarının örnek dairesi tamamlandı.
25.09.2023 Gündem
Dezavantajlı dönem başlıyor: İnternetten sakın satın almayın
Dezavantajlı dönem başlıyor: İnternetten sakın satın almayın Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sosyal medyada, internet üzerinden bağışıklık güçlendirdiği söylenen birtakım ilaç ve benzeri maddelerin satışının arttığını söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, vatandaşlara bilmeden, internet ortamından birkaç yoruma ve eşin-dostun söylediğine güvenerek bu ilaç benzeri şeyleri kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.
23.09.2023 Sağlık
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Balya işçilerinin kavurucu sıcakta zorlu mesaisi: Günde bin ila bin 500 TL arası kazanıyorlar
Balya işçilerinin kavurucu sıcakta zorlu mesaisi: Günde bin ila bin 500 TL arası kazanıyorlar Edirne'de buğday hasadının ardından tarlalardaki sapların toplanmasıyla balya işçilerinin 45 derecede zorlu mesaisi başladı. İşçiler, yılda bu işe yaklaşık 15-20 gün ayırarak günlük bin ile bin 500 Türk Lirası kazanabiliyorlar.
18.07.2023 Ekonomi
Mayıs ayında 4 metrelik karla mücadele!
Mayıs ayında 4 metrelik karla mücadele!  Erzincan'da Televizyon vericilerinin bulunduğu 1650 rakımlı Karadağ'da yol açma çalışması yapan İl Özel İdaresi ekipleri, kalınlığı yer yer 4 metreye ulaşan karla mücadele ediyor.
14.05.2023 Yaşam
Starbucks kahve önerileri ve çeşitleri - Sıcak, soğuk, filtre, sütlü, şekerli ve şekersiz kahve
Starbucks kahve önerileri ve çeşitleri - Sıcak, soğuk, filtre, sütlü, şekerli ve şekersiz kahve Kahve denilince ilk akla gelen mekanlardan biri de Starbucks'tır. Leziz, meşhur kahveleri ile ünlü Starbucks’ta hangi kahveleri içmeli? İşte Starbucks kahve önerileri ve çeşitleri...
11.05.2023 Yaşam
Kış aylarında hastaların şifa kaynağı! En fazla bu ürünü tercih ediyorlar
Kış aylarında hastaların şifa kaynağı! En fazla bu ürünü tercih ediyorlar Kış mevsimi şartlarının sürdüğü Eskişehir’deki aktarlarda yoğun mesai devam ediyor. Aktar işletmecileri, vatandaşların soğuk havalardan korunması için çam kozalağı ürünlerini daha fazla tercih ettiğini belirtti.
14.03.2023 Sağlık
İstanbullu Kar Bekliyor! Bu hafta kar yağacak mı? İşte 5 günlük hava durumu
İstanbullu Kar Bekliyor! Bu hafta kar yağacak mı? İşte 5 günlük hava durumu Kış mevsimi İstanbul için kurak geçiyor. Ocak ayının bitmesine günler kala İstanbul'a kar henüz yağmadı. Vatandaşların "İstanbul'a kar ne zaman yağacak" sorgusu da devam ediyor. Bu hafta İstanbul'a kar yağacak mı? İşte İstanbul için 5 günlük hava durumu tahmini...
17.01.2023 Yaşam
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat Kış geldi çattı. Soğuk havaların etkisiyle insanların davranışları da değişmeye başladı. Toplumda birçok kişiyi etkileyen bu durum 'kış depresyonu' olarak da biliniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020’ye kadarki 11 yılda antidepresan kullanım oranı yaklaşık yüzde 70 arttı. Bakanlığın, 2020 yılına ait son sağlık istatistiklerine göre, 2009 yılında 1000 kişi başına günlük 29 antideprasan ilacı düşerken, bu oran 2020’de 49’a çıktı.2021 yılında yaklaşık 5 milyon kutu artışla 59 milyon 641 bin 14'e yükseldi. Peki bu depresyon ile nasıl başa çıkarız? Hangi noktada doktora başvurmamız gerekiyor? İşte detaylar...
4.12.2022 Sağlık
Şırnak’ta kar kalınlığı 1 metreyi buldu
Şırnak’ta kar kalınlığı 1 metreyi buldu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde mevsimin ilk karı 1 metreyi buldu. Karla mücadele timleri kapalı yolları açmak için seferber oldu.
1.12.2022 Yaşam
Valilikten sürücülere kış lastiği uyarısı
Valilikten sürücülere kış lastiği uyarısı Afyonkarahisar Valiliği’nden sürücülere kış lastiği uygulamasının 1 Aralık ta başlayacağı hatırlatılarak, bu hususta sürücülerin kurallara uymaları istenildi.
25.11.2022 Gündem
Ulaşımı 30 dakika kısaltıyor, kar düştüğünde hizmete açılacak
Ulaşımı 30 dakika kısaltıyor, kar düştüğünde hizmete açılacak Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan önemli güzergahlardan olan 5 bin 900 metre uzunluğundaki Eğribel Tüneli'nin bir tüpü kar düştüğünde tek tüpten hizmete açılacak.
25.11.2022 Ekonomi
Gripten ve enfeksiyondan koruyor! Kilosu 600 lira
Gripten ve enfeksiyondan koruyor! Kilosu 600 lira Kış aylarının gelmesi ile birlikte havaların soğuması Aydın’daki aktarlarda yoğunluk yaşanmasına neden olurken, 41 yıllık aktarcı Vedat Kavruk gribal enfeksiyon hastalıklarından korunmak isteyen vatandaşlar için çeşitli bitkilerden oluşan bir kış çayı önerisinde bulundu.
18.11.2022 Sağlık
Fiyatı yaklaşık 9 bin lira! Isınmada tasarruf sağlıyor
Fiyatı yaklaşık 9 bin lira! Isınmada tasarruf sağlıyor Bitlis’in Tatvan ilçesinde çetin geçen kış nedeniyle sobacılarda kış mesaisi başladı. Soba üreticisi Alaettin Gücü, "Bir sobanın fiyatı yaklaşık 8-9 bin TL olarak değişiyor. İnsanlar fiyatlarından dolayı ondan da vazgeçti ve ne yapacaklarını bilmiyorlar" dedi.
15.11.2022 Ekonomi
Hamsi fiyatları ucuzladı! 30 liraya düştü
Hamsi fiyatları ucuzladı! 30 liraya düştü Sezon başında kilosu 80 liradan satılan hamsinin fiyatı, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte 30 liraya düştü.
12.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kış Mevsimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kış mevsimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.