Kaşıntı

Kaşıntı

Son dakika kaşıntı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kaşıntı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kaşıntı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaşıntı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaşıntı gelişmeleri de dahil olmak üzere 845 kaşıntı haberi bulunmuştur. Tüm kaşıntı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da okulların açılmasıyla gelen bit sorunu endişelendirdi
Adana'da okulların açılmasıyla gelen bit sorunu endişelendirdiOkulların açılması, hem öğrenciler hem de veliler için büyük bir heyecan yaratırken, bu dönemin beraberinde getirdiği bazı problemler de var. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde sıkça karşılaşılan bit sorunu, pek çok veliyi tedirgin ediyor.
12.09.2024Adana
Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?
Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?Dünya Sağlık Örgütü Afrika'da ölümlere neden olan bulaşıcı maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti.  Maymun çiçeği virüsü tüm dünyayı tehdit ederken vatandaşlar “Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?” sorularına yanıt aramaya başladı.
21.08.2024Gündem
Kepek Nasıl Geçer? Kepek Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kepek Nasıl Geçer? Kepek Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Kepek, kaşıntı ve kafa derisinde görülen deri dökülmesiyle birlikte kendini gösteren bir cilt rahatsızlığı olarak bilinir. Bulaşıcı değildir ancak tedavi edildiği takdirde dahi arada sırada tekrarlanabilen bir hastalıktır.
26.07.2024Sağlık
Sinek ısırığını anında geçiren tüyo; Gece uykusunu zehir eden kaşıntı sürer sürmez geçiyor
Sinek ısırığını anında geçiren tüyo; Gece uykusunu zehir eden kaşıntı sürer sürmez geçiyorYaz mevsiminin gelişiyle birlikte sivrisinek ısırıkları da can yakmaya başladı. Gece uykusunu zehir eden sinek ısırığı aynı zamanda deli gibi kaşıntıya sebep olur. Bu kaşıntıdan anında kurtulabileceğiniz doğal bir tüyo var.
17.07.2024Yaşam
Basit bir ısırık ölümle sonuçlanabiliyor! Yaz geldi, uzmanı uyardı: Belirtisi ateş
Basit bir ısırık ölümle sonuçlanabiliyor! Yaz geldi, uzmanı uyardı: Belirtisi ateşYaz gecelerinin davetsiz misafirleri sivrisinekler, ısırıklarıyla kaşıntı ve kızarıklığa neden olurken, ciddi hastalıklara da yol açabiliyor. Dişi sivrisineklerin üremek için ihtiyaç duydukları kan sıtma, sarı humma ve Batı Nil Ateşi gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever, bu hastalıkların nörolojik komplikasyonlara, hamile kadınlarda doğum kusurlarına ve hatta ölüme yol açabileceğini belirtirken, sivrisinek ısırıklarından korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımının önemli olduğunun altını çizdi.
19.06.2024Yaşam
Fiyatları 800 TL'den başlıyor! 'Vücuttaki statik elektriği yere veriyor'
Fiyatları 800 TL'den başlıyor! 'Vücuttaki statik elektriği yere veriyor'Hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte, Kahramanmaraş'ın geleneksel ürünlerinden olan ve ayakları serin tuttuğu için tercih edilen yemeniye ilgi arttı.
6.06.2024Gündem
Sivrisinekler uyandı: Isırığıyla uğraşmak istemeyen bu tüyoyla kurtuluyor! Doğal sivrisinek kovar karışımı kulaktan kulağa yayıldı
Sivrisinekler uyandı: Isırığıyla uğraşmak istemeyen bu tüyoyla kurtuluyor! Doğal sivrisinek kovar karışımı kulaktan kulağa yayıldıYaz geldi ve sivrisinekler uyandı. Korkulu rüya haline gelen bu böcekler yaz mevsimini de kabusa dönüştürür. Sivrisinek ısırığı sonrası hart hart kaşıntı yaşamak istemeyenler için doğal bir karışım var.
2.06.2024Basketbol
Kaşıntı uykuda yakalıyorsa 3 nedeni 3 çözümü var! Ani kaşıntıyı anında kesiyor
Kaşıntı uykuda yakalıyorsa 3 nedeni 3 çözümü var! Ani kaşıntıyı anında kesiyorYatakta sizi aniden yakalayan kaşıntı uykunuzu bölebilir. Uzmana danışmak en iyisidir ancak o an için yapabileceğiniz müdahaleler de var. Kızarıklığın nedenleri arasında yer alan problemleri ve basit kaşıntıların çözümlerini doğal yöntemlerle bulmak da mümkündür.
23.05.2024Yaşam
Çocuk enfeksiyonlarına dikkat! Beşinci hastalık'ta artış var..
Çocuk enfeksiyonlarına dikkat! Beşinci hastalık'ta artış var..Çocuk enfeksiyonlarında bu kez 'Beşinci hastalığın' artışta olduğunu söyleyen Türk Pediatri Kurumu Başkanı ve Çocuk Alerji, Göğüs Hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, hastalığın benzer belirtileri sebebiyle kızamık, kızıl ya da başka virüs enfeksiyonları ile karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.
3.05.2024Gündem
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş!
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş!Hem çiğ hem de kurutulmuş haliyle tüketilen bu besin uzmanların el ve ayakta oluşan egzamaya iyi geldiğini söylediği şifa kaynağı. Meğer mutfağımızda yıllardır yer alan bu iki malzemeyi egzamalı bölgeye sürüp bekletmek gerekiyormuş. Cilt sorunlarına etki etmesi için bu yöntem işe yarıyormıuş.
23.04.2024Yaşam
Meğer her sabah yediği karaciğerini bitirmiş - Kaşıntı, uykusuzlukla kendini belli etti! Doktor o besini anında kesti
Meğer her sabah yediği karaciğerini bitirmiş - Kaşıntı, uykusuzlukla kendini belli etti! Doktor o besini anında kestiGünün en önemli öğünü olarak bilinen kahvaltıda ne yediğinzin önemi büyüktür. 51 yaşındaki hastanın yaşadığı kötü tecrübe kahvaltı sofranda ne kadar demir aldığımızın önemini ortaya koydu.
22.04.2024Yaşam
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyorÇocuklarda şaşılık, cep telefonu ve tablet gibi küçük ekranlara bağımlılığa paralel olarak arttırdığı tespit edildi.
28.03.2024Gündem
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyorBahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024Sağlık
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyorAdanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
22.03.2024Adana
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladıGöz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024Gündem
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024Sağlık
Egzama, kaşıntı tek damlada bitiyor: Bu yöntem saç derisine iyi geliyor!
Egzama, kaşıntı tek damlada bitiyor: Bu yöntem saç derisine iyi geliyor!Günümüzde saç derisinde yaşanan egzama, kepek ve kaşıntı problemleri sıklıkla yaşanıyır. Rahatsızlık veren bu olay gündelik yaşamı da olumsuz etkiliyor. Ancak sadece bir damlada egzama ve kaşıntıyı bitiren bir yöntem var. Haberimizde inceledik.
23.02.2024Yaşam
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.
17.01.2024Sağlık
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Pişik oluşumu cildin nefes almaması ve ıslaklık kaynaklı meydana gelmektedir. Hava almayan bu bölgede tahriş oluşmaya başlar. Ardından kızarıklık ve kaşıntı ile beraber cildin sağlıklı deri hücreleri azalmaya başlar. Pişik geçiren yöntemler arasında bölgenin tamamen kuru bırakılması ve nemlendirici losyon ve yağ kullanılması önerilmektedir. Üstelik bebeklerde ise pudra kullanımı tavsiye edilmektedir. Pudra cildin nemli olan bölgesini kuru hale getirmektedir. Böylelikle herhangi bir tahriş oluşumu önlenir.
8.01.2024Sağlık
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Kurdeşen aynı zamanda ürtiker olarak da bilinmektedir. Farklı nedenlere bağlı olarak ciltte görülebilen bir rahatsızlık olarak ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Ciltte görülen kızarıklık, kaşıntılı ve kabarık lekeler olarak bilinmekte olan bir rahatsızlıktır. Kurdeşen bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak kronik olarak görülen kurdeşen oldukça rahatsız edici olabilmektedir.
4.01.2024Sağlık
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Kulak ağrısı genellikle kaşıntı, baş dönmesi ya da iştah kaybı ile kendini belli eder. Çene, baş ve kulak bölgesindeki ağrılar da kulak ağrısının nedenlerinden sayılabilir.
4.01.2024Sağlık
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024Sağlık
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Kaşıntı, genellikle çok fazla kişinin mustarip olduğu önemli bir sorundur. Kolay kolay geçmeyen ve nedeni de kolay tespit edilemeyen kaşıntı kişinin günlük hayatını da olumsuz etkiler. Kaşıntıların çok önemli bir kısmı ise, basit ve kolay geçen rahatsızlıklar kategorisinde yer alır. Ama bazen de kaşıntı çok daha olumsuz durumlara yol açabileceği için çok dikkat etmek gerekir. Kaşıntıların pek çok nedeni vardır. Bunun için en önemli olan da nedeninin keşfedilmesidir.
2.01.2024Sağlık
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024Sağlık
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Egzama, deriyi kurutan, kaşındıran ve kabaran bir deri rahatsızlığıdır. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Aynı zamanda da el, yüz veya saç gibi bölgelerde oluşabilir. Egzama hem ilaçlarla hem de bitkisel yöntemlerle geçirilebilecek bir rahatsızlıktır.
1.01.2024Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kaşıntı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaşıntı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.