Kaşıntı

Kaşıntı

Son dakika kaşıntı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kaşıntı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kaşıntı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaşıntı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaşıntı gelişmeleri de dahil olmak üzere 859 kaşıntı haberi bulunmuştur. Tüm kaşıntı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş!
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş! Hem çiğ hem de kurutulmuş haliyle tüketilen bu besin uzmanların el ve ayakta oluşan egzamaya iyi geldiğini söylediği şifa kaynağı. Meğer mutfağımızda yıllardır yer alan bu iki malzemeyi egzamalı bölgeye sürüp bekletmek gerekiyormuş. Cilt sorunlarına etki etmesi için bu yöntem işe yarıyormıuş.
23.04.2024 Yaşam
Meğer her sabah yediği karaciğerini bitirmiş - Kaşıntı, uykusuzlukla kendini belli etti! Doktor o besini anında kesti
Meğer her sabah yediği karaciğerini bitirmiş - Kaşıntı, uykusuzlukla kendini belli etti! Doktor o besini anında kesti Günün en önemli öğünü olarak bilinen kahvaltıda ne yediğinzin önemi büyüktür. 51 yaşındaki hastanın yaşadığı kötü tecrübe kahvaltı sofranda ne kadar demir aldığımızın önemini ortaya koydu.
22.04.2024 Yaşam
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor Çocuklarda şaşılık, cep telefonu ve tablet gibi küçük ekranlara bağımlılığa paralel olarak arttırdığı tespit edildi.
28.03.2024 Gündem
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor Adanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
22.03.2024 Adana
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Egzama, kaşıntı tek damlada bitiyor: Bu yöntem saç derisine iyi geliyor!
Egzama, kaşıntı tek damlada bitiyor: Bu yöntem saç derisine iyi geliyor! Günümüzde saç derisinde yaşanan egzama, kepek ve kaşıntı problemleri sıklıkla yaşanıyır. Rahatsızlık veren bu olay gündelik yaşamı da olumsuz etkiliyor. Ancak sadece bir damlada egzama ve kaşıntıyı bitiren bir yöntem var. Haberimizde inceledik.
23.02.2024 Yaşam
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Pişik oluşumu cildin nefes almaması ve ıslaklık kaynaklı meydana gelmektedir. Hava almayan bu bölgede tahriş oluşmaya başlar. Ardından kızarıklık ve kaşıntı ile beraber cildin sağlıklı deri hücreleri azalmaya başlar. Pişik geçiren yöntemler arasında bölgenin tamamen kuru bırakılması ve nemlendirici losyon ve yağ kullanılması önerilmektedir. Üstelik bebeklerde ise pudra kullanımı tavsiye edilmektedir. Pudra cildin nemli olan bölgesini kuru hale getirmektedir. Böylelikle herhangi bir tahriş oluşumu önlenir.
8.01.2024 Sağlık
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kurdeşen aynı zamanda ürtiker olarak da bilinmektedir. Farklı nedenlere bağlı olarak ciltte görülebilen bir rahatsızlık olarak ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Ciltte görülen kızarıklık, kaşıntılı ve kabarık lekeler olarak bilinmekte olan bir rahatsızlıktır. Kurdeşen bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak kronik olarak görülen kurdeşen oldukça rahatsız edici olabilmektedir. 
4.01.2024 Sağlık
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulak ağrısı genellikle kaşıntı, baş dönmesi ya da iştah kaybı ile kendini belli eder. Çene, baş ve kulak bölgesindeki ağrılar da kulak ağrısının nedenlerinden sayılabilir. 
4.01.2024 Sağlık
Kepek Nasıl Geçer? Kepek Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kepek Nasıl Geçer? Kepek Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kepek, kaşıntı ve kafa derisinde görülen deri dökülmesiyle birlikte kendini gösteren bir cilt rahatsızlığı olarak bilinir. Bulaşıcı değildir ancak tedavi edildiği takdirde dahi arada sırada tekrarlanabilen bir hastalıktır.
4.01.2024 Sağlık
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024 Sağlık
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kaşıntı, genellikle çok fazla kişinin mustarip olduğu önemli bir sorundur. Kolay kolay geçmeyen ve nedeni de kolay tespit edilemeyen kaşıntı kişinin günlük hayatını da olumsuz etkiler. Kaşıntıların çok önemli bir kısmı ise, basit ve kolay geçen rahatsızlıklar kategorisinde yer alır. Ama bazen de kaşıntı çok daha olumsuz durumlara yol açabileceği için çok dikkat etmek gerekir. Kaşıntıların pek çok nedeni vardır. Bunun için en önemli olan da nedeninin keşfedilmesidir.
2.01.2024 Sağlık
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024 Sağlık
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Egzama, deriyi kurutan, kaşındıran ve kabaran bir deri rahatsızlığıdır. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Aynı zamanda da el, yüz veya saç gibi bölgelerde oluşabilir. Egzama hem ilaçlarla hem de bitkisel yöntemlerle geçirilebilecek bir rahatsızlıktır.
1.01.2024 Sağlık
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bit kan emen parazit bir böcektir ve bulaşıcı olduğundan insandan insana bulaşabilir. Genellikle saç ve kafa bölgesinde olan bit kaşıntıya neden olur. 
28.12.2023 Sağlık
Ayak Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ayak Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ayak mantarı bir deri hastalığıdır. Bulaşıcı olma özelliğinden dolayı son derece tehlikelidir. Nemli ve sıcak dönemlerde daha çok görülmektedir. Ayakta kabarcık, kaşıntı gibi kendini gösterir. Eğer müdahale edilmezse zamanla vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Ancak doğru tedavi ve yöntemler ile ayak mantarı kısa süre içerisinde geçebilir.
28.12.2023 Sağlık
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Arpacık, gözde meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Göz kapaklarında bulunan birçok yağ bezesi olduğunu söylemek mümkündür. Yağ bezelerinin kanal ağızları ise kirpik diplerine açılmaktadır.
27.12.2023 Sağlık
Ayak topuğundan 37 santim tel çıktı! Suç duyurusunda bulundu
Ayak topuğundan 37 santim tel çıktı! Suç duyurusunda bulundu Menteşe ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Nazika Kandemir'in sağ ayak topuğunun üstünden 37 santimetre uzunluğunda tel çıktı. Daha önce geçirdiği operasyonlarda bir ihmal olup olmadığının tespiti ve telin nereden geldiğini bulmak için Kandemir, savcılığa ikisi özel üç hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
11.12.2023 Gündem
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakalarıyla ilgili uyarı yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. Ailede herkes tedavi olmazsa yeniden bulaşabilir” dedi.
16.11.2023 Yaşam
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı Uyuz vakaları, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösteren uyuz hastalığı 3 yıl öncesine kıyasla, her 100 kişiden 30 ila 40’ında görülmeye başlandı. Uyuz hastalığının yayılmasındaki en başlıca nedenler okullarda ve kreşlerde çocukların çok fazla yakın temasta bulunması, spor kıyafetlerini ortak kullanması, toplu taşımalarda insanların birbirine yakın durması, mağazalarda denenen kıyafetlerin uzun süre kişilerin üzerinde kalması gösterilirken, uzmanlar hastalığın 15-20 dakika içinde geçtiğini söylüyor. Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş bir kişinin yeniden enfekte olabileceğini söyleyerek “tedavi sonrası izolasyonun çok önemli olduğunu dile getirdi ve “aynı yatakta uyumak, sarılmak ve enfekte olan kişinin kişisel eşyalarını, giysilerini, havlularını, yatak takımlarını kullanmak gibi durumlar bulaşma riskini artırıyor” diyerek uyardı.
4.11.2023 Sağlık
Sahte saç boyası uyarısı! Kaşıntı, yanma, batma, ağrı, şişme belirtileri varsa neler yapılmalı! uzman isim tek tek açıkladı
Sahte saç boyası uyarısı! Kaşıntı, yanma, batma, ağrı, şişme belirtileri varsa neler yapılmalı! uzman isim tek tek açıkladı Sahte saç boyalrına karşı uzman isimden uyarılar geldi. İstanbul'da ele geçirilen binlerce sahte saç boyasıyla ilgili uyarıda bulunan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Merdiven altı yerlerden bu tarz ürünleri almamaları lazım. Bir de boyayı uyguladıktan hemen sonra saç diplerinde kaşıntı, yanma, batma, ağrı, şişme vesaire hissediyorlarsa bir an önce saçlarını yıkayarak boyayı uzaklaştırsınlar ve en yakın sağlık kuruluşuna veya dermatoloğa girmelerinde fayda var" dedi.
19.10.2023 Yaşam
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor...
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor... Alerji toplumda her 3 kişiden birinde olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, “Küresel ısınma, kış aylarının sert geçmemesi, baharın daha erken gelmesi bahar alerjenlerine maruziyet süresini uzatmakta, artık ağaç veya ot olsun polen sezonu daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir. Birçok kişide burun akıntısı, tıkanıklığı, arka arkaya hapşırık, gözlerde kaşınma, kızarma, batma; gözaltlarında torbalanma ve morarma, boğazda ağrı, kaşıntı ve ses kısıklığı, kulaklarda doluluk ve kaşıntı olabilir” dedi.
11.09.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kaşıntı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaşıntı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.