Kapsül

Kapsül

Son dakika kapsül haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kapsül ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kapsül haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kapsül

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kapsül gelişmeleri de dahil olmak üzere 549 kapsül haberi bulunmuştur. Tüm kapsül haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar?
Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar? Türkiye Cumhuriyeti ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dünya'ya geri döndü. Astronotlari taşıyan kapsül Florida açıklarında okyanusa iniş yaptı. Astronotlar, kurtarma gemisi içerisinde bulunan kontrol odasına alınacak. Peki, Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar?
9.02.2024 Gündem
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya giriş sağlayan kapsül iniş yaptı
9.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek'
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 31 Mart seçimleri için 'ya Bismillah' diyerek yola koyulduğunu söyleyerek, "Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Yalan ve iftiranın sonu gelmiştir. Kaybolan, heba ve israf edilen yılların sonu görünmüştür. Şehremini görevine kastetmekle kalmayıp ikinci iş görenlerin, hatta sözde cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüzüstü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart 2024 tarihinde muhakkak görülecektir" dedi.
23.01.2024 Gündem
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı. Tarihi uzay yolculuğu devam ederken Gezeravcı dünyaya ilk mesajını yolladı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "İstikbal Göklerdedir" oldu.
18.01.2024 Gündem
Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yağ bezesi aynı zamanda lipom olarak da bilinmektedir. Vücutta oluşan yağ dokularından kökenleri oluşan tümörlerin genel adı olarak ifade edilebilir. Genel olarak vücutta yağ bezesi oluşumuna yol açan faktörler tam olarak bilinmemektedir. Vücutta yer alan yağ birikimlerinin deri altına yerleşmesi ve kapsül şeklinde sarılmasıyla yağ bezeleri oluşmaktadır. 
17.01.2024 Sağlık
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler Omuz eklemindeki kapsül adı verilen dokuda iltihaplanma ve kalınlaşma olarak ortaya çıkan donuk omuz sendromunun görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Günümüzde birçok insan hareketsiz yaşamın da etkisiyle, omuz eklemlerindeki hareket kısıtlılığı ve ağrıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Tedavide genellikle fizik tedavi ve özel egzersizler uygulansa da kimi vakalarda cerrahi müdahaleler de söz konusu oluyor. Donuk omuzun nedenleri henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da omuz yaralanmaları, hareketsizlik, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve tiroid bozuklukları gibi sistematik hastalıklarla da ilişkilendiriliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Alperen Korucu da donuk omuz sendromunda hareketsiz yaşama dikkat çekerken, donuk omuz gelişme riskini artıran diğer nedenlere de değindi.
3.12.2023 Magazin
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53!
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53! Herkese merhaba. Bugün size Realme’den çok güzel haberler getirdim. Realme, üniversite öğrencileri için akıllı telefonlarıyla yeni bir dönem başlatıyor… "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," resmî gazetede yayınlandı biliyorsunuz. Bu fırsatla birlikte, realme C53 ve C55 serisi akıllı telefonlar, üniversite öğrencileri için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Peki neden tercih etmeliyim diyorsanız biraz detaylı olarak anlatmak istiyorum.
17.11.2023 Advertorial
Kapak açılmıyor! 'Kapsül açılmıyor başkanım!'
Kapak açılmıyor! 'Kapsül açılmıyor başkanım!' Bir süredir NASA'nın antik asteroit Bennu'dan topladığı parçaların içeriği ve bu parçalar üzerinde yapılacak incelemeler konuşulmakta. Son olarak NASA, parçalarda yaşamın iki temel bileşeni olan karbon ve suyu tespit etmişti. OSIRIS-REx isimli uzay aracının Dünya'ya başarıyla getirdiği kapsül, asteroit parçalarını korumakta.
26.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Cinsel organında uyuşturucu ile yakalandı! Gözaltına alındılar
Cinsel organında uyuşturucu ile yakalandı! Gözaltına alındılar Rize'de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, gözaltına alınan yabancı uyruklu 2 kadından birinin hastane kontrolünde, bağırsak ve cinsel organına gizlenmiş metamfetamin ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.
21.10.2023 Yaşam
Bu kadarını kimse beklemiyordu! NASA uzmanlarını bile şaşkın
Bu kadarını kimse beklemiyordu! NASA uzmanlarını bile şaşkın Mashable Türkiye okurlarının ve uzay meraklılarının gayet iyi bildiği üzere, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) OSIRIS-REx misyonu kapsamında Bennu asteroidinden taş ve toz örnekleri taşıyan kapsül geçtiğimiz günlerde Dünya'ya indi. NASA yetkilileri kapsülün içinden çıkanlar konusunda konuşmakta gönülsüz davranıyor. Ancak kamuoyuyla paylaşılan ufak ipuçları, önümüzdeki günlerde çok heyecan verici haberler alabileceğimize işaret ediyor.
9.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Realme C53 incelemesi
Realme C53 incelemesi Herkese merhaba… Yeni bir telefon incelemesiyle karşınızdayız. Bugün Realme C53 yanımda. Telefon giriş segmentinde pek çok önemli özellikle ortaya çıkıyor. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin cihaza yakından bakalım.
21.09.2023 Advertorial
Dünya'ya bir uzay paketi bırakılacak! Peki içinde ne var
Dünya'ya bir uzay paketi bırakılacak! Peki içinde ne var 10 Eylül Pazar günü NASA'nın OSIRIS-REx uzay aracı iticilerini kısa bir süreliğine ateşledi ve rotasını Dünya'ya çevirdi. Ve Bennu asteroidinden taş ve toz örnekleri taşıyan kapsülünü 24 Eylül Pazar günü 63,000 mil (yaklaşık 102,000 kilometre) yukarıdan Dünya’ya bırakması bekleniyor.
15.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Evleri dakikalar içerisinde yok oldu! Gözyaşlarına hakim olamadılar
Evleri dakikalar içerisinde yok oldu! Gözyaşlarına hakim olamadılar Malatya'da ağır hasarlı yüksek katlı binaların patlayıcı madde kullanılarak yıkılmasına devam edildi. Aynı anda 2 blok, 360 kilo patlayıcı ile patlatılırken, site sakinleri bu anları gözü yaşlı izledi.
23.08.2023 Yaşam
Realme C55 İncelemesi
Realme C55 İncelemesi Herkese selam. Bugün İstanbul’un en tarihi, en eşsiz ve en güzel semtlerinden biri olan Balat’tan merhaba demek istedik. Sizlerle Balat’ı gezmek ve bu tarihi semti birlikte keşfetmek istiyoruz. Bu mini yolculukta Realme’nin amiral gemilerinden olan Realme C55 bize eşlik edecek. E ne duruyoruz? Hadi başlayalım.
22.08.2023 Advertorial
MSB: Son 1 haftada 35 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 35 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil; son 1 haftada icra edilen operasyonlarla, 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 848'e, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 191'e ulaşmıştır" dedi.
20.07.2023 Gündem
MKE patlaması neden oldu, Ankara MKE patlamasında ölen var mı? MKE kapsül fabrikası nerede?
MKE patlaması neden oldu, Ankara MKE patlamasında ölen var mı? MKE kapsül fabrikası nerede? MKE’nin Ankara’daki kapsül fabrikasının mühimmat deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır 4 işçi yaralandı. Peki, MKE patlaması neden oldu, Ankara MKE patlamasında ölen var mı? MKE kapsül fabrikası nerede?
18.07.2023 Gündem
Ankara'da  MKE fabrikasında patlama
Ankara'da MKE fabrikasında patlama Ankara'nın Mamak ilçesindeki Kayaş MKE kapsül fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada 4 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç patlamayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.
18.07.2023 Gündem
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Kantaron otu, sarı kantaron ya da kılıç otu olarak da bilinir. Bu bitki, sarı kantarongiller ailesine dahil olan aslında çiçekli bir bitkidir. Özellikle son yıllarda yağ olarak kullanımı artmış, birçok şeye iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Aslında çok uzun yıllardır hastalık tedavilerinde ve çeşitli amaçlarla kullanılan bu bitki, günümüzde daha fazla ilgi görmektedir. Kantaron otunun bu denli ilgi görmesinin sebebi ise hem faydalarının çok fazla olması hem de çok hızlı etki göstermesidir.
11.07.2023 Sağlık
Karnıyarık Otu Nedir? Karnıyarık Otu Faydaları Nelerdir?
Karnıyarık Otu Nedir? Karnıyarık Otu Faydaları Nelerdir? Piyasada karnıyarık otu kapsülü, karnıyarık otu tozu gibi pek çok farklı formda bulunabilen doğal haline ise aktarlardan kolaylıkla ulaşılabilen karnıyarık otu oldukça faydalı bir bitkidir. Özellikle bağırsaklar üzerinde gösterdiği olumlu yönde etkileri sebebi ile bolca tercih edilmektedir. Sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerden, zayıflamak isteyenlere birçok kişinin mutfağında yer buluyor.
10.07.2023 Sağlık
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir?
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir? Kedi otu, sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Uykusuzluğa ve strese de iyi gelir.
10.07.2023 Sağlık
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler... Propolis işlenmemiş şekilde tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir üründür. İşlenmiş şekilde damla haliyle ya da suda çözünür formda tüketilmesi önerilmektedir. 
2.07.2023 Sağlık
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilir
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilir Mevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
1.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kapsül ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kapsül haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.