Kalıntı

Kalıntı

Son dakika kalıntı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalıntı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalıntı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalıntı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalıntı gelişmeleri de dahil olmak üzere 204 kalıntı haberi bulunmuştur. Tüm kalıntı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Dörtyol Kavşağı'ndaki Ağrı mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi birileri yine çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Dün silahla yaptıklarını bugün gizli ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. Bu uğurda baskıların sembolü olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler" dedi.
14.03.2024 Gündem
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
12.02.2024 Adana
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde salatalık 80-100 liradan satılıyor. Kış aylarında üretimin az olduğu belirtilirken, birkaç hafta içinde fiyatların düşmesi bekleniyor.
11.02.2024 Ekonomi
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden...
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden... Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibinin geçen yıl Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alandan alınan kaya ve toprak numunelerinin ilk sonuçları çıktı. Sonuçlara göre, bölgede milattan önce 5500 ve 3000 yılları arasındaki dönemden itibaren insan faaliyetlerinin olduğu belirlendi. Prof. Dr. Faruk Kaya, "Tarihlendirmeyle birlikte geminin burada olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun ortaya çıkabilmesi için uzun süreli çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde İTÜ, Andrew Üniversitesi AİÇÜ öncülüğünde ortak çalışma yapma konusunda mutabakata vardık. İleriki süreçte 3 üniversite bu alanda çalışmalarını sürdürecek" dedi.
26.10.2023 Gündem
Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız kayboldu
Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız kayboldu Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız, 2009 yılında aniden ortadan kayboldu.Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız, 2009 yılında aniden ortadan kayboldu.
10.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Yumurtadan yasaklı madde çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı
Yumurtadan yasaklı madde çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı Tayvan hükümeti yetkilileri, Türkiye’den ihraç edilen yumurtalara yönelik yapılan analizde, kümes hayvanlarında kullanımı yasaklı antibiyotik; nitrofuran maddesinin tespit edildiğini açıkladı. Sektör temsilcileri, ‘Çürük elmaları araştırıp ortaya çıkaracağız’ derken, Tarım Bakanlığı, “Tayvan yumurtalarla ilgili bir bildirimde bulunmadı ama bakanlığımız inceleme başlattı” denildi.
22.07.2023 Gündem
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur'
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Dr. Abdurrahman Takcı, yakın zamanda antibiyotik tedavisi uygulanan hayvanların kurban edilmemesi uyarısında bulundu. Dr. Takcı, "Kurbana çok az bir zaman dilimi kaldığı için antibiyotik uygulamaları ette kalıntı oluşturur. Bu insanlar için tehlike oluşturabilir. Bu tip hayvanların alınmaması veya alındıysa değiştirilmesi faydalı olacaktır" dedi.
20.06.2023 Gündem
99 milyon yıllık dinozor bulundu! Janus’un ismi verildi, işte sebebi
99 milyon yıllık dinozor bulundu! Janus’un ismi verildi, işte sebebi Bilim insanları yepyeni bir dinozorun kalıntılarını ortaya çıkardı. Dinozora, Roma’nın değişim tanrısı olan Janus’un ismi verildi.
10.06.2023 Dünya
Kurbanlık alımlarında keneye dikkat! 'Mutlaka kontrol edilmeli'
Kurbanlık alımlarında keneye dikkat! 'Mutlaka kontrol edilmeli' Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Yunus Koç kenelerin hayvanlar üzerinde taşındığını belirterek kurbanlık alım satımlarında dikkat edilmesi gerekenlere değindi.
7.06.2023 Yaşam
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir?
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir? DRF, Django Rest Framework'in kısaltmasıdır. Django Rest Framework, Python programlama dilindeki Django web çatısını kullanarak RESTful API'ler oluşturmak için kullanılan bir paketti
4.06.2023 Gündem
Maf Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Maf Sensörü Arızası Neden Olur?
Maf Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Maf Sensörü Arızası Neden Olur? Motor yönetim sisteminin hayati parçalarından biri olarak maf sensörü öne çıkmaktadır. Genel olarak benzin ya da dizel üzerinden çalışan yanmalı motorlarda hava girişine gelen hava miktarını belirleyen sistem olarak ifade edildiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda Türkçe üzerinden hava akış sensörü olarak ifade edildiğini eklemek gerekir.
2.06.2023 Gündem
Bir fare 1 milyon TL’lik masraf çıkardı
Bir fare 1 milyon TL’lik masraf çıkardı Tekirdağ'da vitrinde duran simitlerin üzerinde farenin gezdiği görüntülerin ortaya çıkmasıyla mühürlenen işletme, baştan sona yenilendi. Farenin işletmeye maliyeti 1 milyon TL oldu.
16.01.2023 Ekonomi
Derinlerdeki tarih: Dev köpekbalıklarına ait milyonlarca yıllık  kalıntılar bulundu
Derinlerdeki tarih: Dev köpekbalıklarına ait milyonlarca yıllık kalıntılar bulundu Hint Okyanusu'nun uzak bölgelerinde antik köpek balığı mezarlığı keşfedildi,
25.12.2022 Dünya
Sebze ve meyvede büyük tehlike! Hepsinde tespit edildi
Sebze ve meyvede büyük tehlike! Hepsinde tespit edildi Üreticilerin sigara alışkanlığı nedeniyle gıda ürünlerine nikotin bulaştığı ortaya çıktı, Tarım Bakanlığı’ndan üreticilere uyarı geldi.
19.11.2022 Gündem
Yeni salgın geliyor! Tarih verdi, korkutan uyarı
Yeni salgın geliyor! Tarih verdi, korkutan uyarı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, her yıl dünyada 700 bin kişinin, bilinçsiz antibiyotik tüketimi sonucu antibiyotik dirençli bakterilerden kaynaklanan enfeksiyon nedeniyle öldüğünü söyledi. Prof. Dr. Yarsan, "Eğer önlem alınmazsa 2050 yılında bu sayının 10 milyona ulaşacağı yönünde araştırmalar var. Bu, her 3 saniyede 1 insan ölümü demek. Şu anda ‘sessiz pandemi’ olarak devam eden antibiyotik direncine yönelik eğer önlem alınmazsa belli bir noktadan sonra Covid-19 pandemisinde yaşadığımız gibi gerçek bir pandemi haline gelecektir" dedi.
18.11.2022 Gündem
Bartın'da Roma dönemi yapının kalıntısında 'tılsımlı amulet' bulundu
Bartın'da Roma dönemi yapının kalıntısında 'tılsımlı amulet' bulundu Bartın'ın Amasra ilçesinde, Roma dönemine ait anıtsal yapının kalıntılarında 4 aydır devam eden kazıda 2 santim genişliğinde piramidi andıran ve üzerinde büyüsel simgelerin yer aldığı 'tılsımlı amulet' (muska) bulundu. Bartın Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam, "Bunun Anadolu'da bir Roma yapısında bulunan tek örnek olduğunu söylememiz mümkündür. Bizleri heyecanlandıran bir tespitti" dedi.
9.11.2022 Yaşam
Kilosu 3 bin 500 liraya satıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı
Kilosu 3 bin 500 liraya satıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı Manisa’da 2021 yılında pandemi nedeniyle yapılamayan sezonun ilk kuru üzüm alım töreni Manisa Ticaret Borsası tarafından Kurşunluhan’da gerçekleştirildi. 20 Ağustos tarihinde Manisa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 TL olarak açıklanan çekirdeksiz kuru üzümde ilk ürün kilosu 3 bin 500 TL gibi rekor fiyata açık artırma usulüyle alındı.
24.08.2022 Ekonomi
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya...
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya... İtalya'da yaşayan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi, 1983 yılının 22 Haziran günü evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi onu bulmak için var gücüyle savaştı. Akıbetine ilişkin iddiaların ucu 1983'ten bugüne kadar uzandı. İddialar arasında geçen isimler arasında Papa'dan Mehmet Ali Ağca'ya, Vatikan'ın üst düzey isimlerinden mafyaya kadar uzanıyordu. Flaş bir gelişme Emanuela Orlandi'yi 39 yıl sonra yeniden manşetlere taşıdı...
13.08.2022 Dünya
Van Çaldıran'da bilim insanlarından gizemli keşif! Kalıntılarda svastika deseni...
Van Çaldıran'da bilim insanlarından gizemli keşif! Kalıntılarda svastika deseni... Van'ın Çaldıran ilçesinde bilim insanları gizemli bir kalıntı keşfetti. Dünyanın dört bir yanından araştırmacıların, arkeologların ve tarihçilerin gözleri, Van'da bulunan bir bölgeye çevirdi. Yapılan keşifle ilgili birden çok varsayım var ancak içlerinden biri öne çıkıyor.
25.07.2022 Gündem
Likya Uygarlığı bu müzede sergileniyor
Likya Uygarlığı bu müzede sergileniyor Antalya'nın Demre ilçesindeki Likya Uygarlıkları Müzesi, Likya Birliği kentlerinden çıkarılan tarihi eserlerle Likya uygarlığını bugüne taşıyor. Binası da tarihi kalıntı olan müze, dünyada farkındalık yaratan müzelerden biri. Aynı zamanda önündeki Noel Baba Kuş Cenneti ile iç içe olması da müzenin farkındalığını artırıyor.
15.07.2022 Kültür Sanat
Elektrik faturasını aylık 578 lira arttırıyor! Tek tek hesaplandı
Elektrik faturasını aylık 578 lira arttırıyor! Tek tek hesaplandı Elektrik faturasını arttırıyor. Elektrik faturasına aylık 578 liralık yük bindiriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte klima ve vantilatör kullanımı başladı. Serinlemek için bu cihazları kullanan vatandaşlar ise yüksek fatura sebebiyle sıkıntı çekebiliyor. Uzmanlar tarafından klima ve vantilatörün faturaya bindireceği yük hesaplandı. Buna göre, 8 bin BTU kapasiteli bir klima, 12 saat açık kaldığında ayda 266 kilovatsaat yani 578 liralık enerji harcıyor. Cihaz kapasitesi 18 bin BTU’ya çıkarsa, sadece klima kaynaklı aylık fatura 1.425 lirayı buluyor. Dar ve küçük alanlarda serinleme amaçlı tercih edilen vantilatör ortalama 50-100 watt arasında elektrik tüketir. Günde 12 saat çalışan bir vantilatörün aylık faturaya yansıması güncel tarifeyle 25-30 lira arasında. Vantilatör enerji tüketimi, satın alma maliyeti ve bakım masrafı açısından en ekonomik soğutma cihazı.
3.06.2022 Ekonomi
Meslek lisesinden çiftçileri sevindiren buluş
Meslek lisesinden çiftçileri sevindiren buluş Kayseri’de meslek lisesi tarafından yüzde 100 bitkisel olarak geliştirilen solüsyonlar ile büyükbaş hayvanların memelerinde, sebze ve meyvelerde oluşan bakteriler ile arı bitine karşı olumlu sonuç alındı.
31.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Kuru buz nedir, ne işe yarar? Kuru buz nerelerde kullanılır?
Kuru buz nedir, ne işe yarar? Kuru buz nerelerde kullanılır? Kuru buz, katılaşmış karbondioksittir. Kuru buz eridiğinde karbondioksit gazına dönüşür. Kuru buz, normal buzdan çok daha soğuktur ve ciltte buz yanığına neden olabilir. Elle tutarken dikkatli olmak gerekiyor. Peki, Kuru buz nedir, ne işe yarar? Kuru buz nerelerde kullanılır? İşte detaylar…
22.05.2022 Yaşam
Yatılı okul bölgesinde sayısız insan kalıntısı bulundu! 'Çocuk boyutundalar ve hiçbiri tabutta değil'
Yatılı okul bölgesinde sayısız insan kalıntısı bulundu! 'Çocuk boyutundalar ve hiçbiri tabutta değil' Kanada'da yatılı okul bölgesinde insan kalıntıları bulundu. Alberta eyaletindeki okulda bulunan insan kalıntılarının kayıp 200'den fazla çocuğa ait olabileceği düşünülüyor.
19.05.2022 Dünya
Afara yeni bölüm fragmanı yayınlandı! Afara 2. bölüm ne zaman? Afara yeni bölüm konukları kim?
Afara yeni bölüm fragmanı yayınlandı! Afara 2. bölüm ne zaman? Afara yeni bölüm konukları kim? Kanal D’nin yeni programı Afara’nın yeni fragmanı yayınlandı, Yapımcılığını Poll Production by Polat Yağcı’nın yaptığı, sunuculuğunu Uğur Aslan’ın yaptığı Afara’nın yeni bölümünde ünlü isimler konuk oluyor. Peki, Afara yeni bölüm ne zaman? Afara yeni bölüm konukları kimler? Afara nedir? Afara sunucusu Uğur Aslan kimdir? İşte tüm detaylar…
19.04.2022 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Kalıntı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalıntı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.