Pestisit

Pestisit

Son dakika Pestisit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Pestisit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Pestisit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pestisit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pestisit gelişmeleri de dahil olmak üzere 90 pestisit haberi bulunmuştur. Tüm pestisit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
12.02.2024 Adana
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Gıda ürünlerinde zehir alarmı! İkisi Türkiye'de yasaklı madde: İşte listedeki meyve ve sebzeler...
Gıda ürünlerinde zehir alarmı! İkisi Türkiye'de yasaklı madde: İşte listedeki meyve ve sebzeler... Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Gıda ve Yemler İçin Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) portalında, 2022 yılında Türkiye kaynaklı tarım zehri bildirimi sayısının, 311'i pestisit olmak üzere 518 olduğu kaydedildi. Bildirim yapılan ürünlerdeki pestisitler arasında, Türkiye'de kullanımı yasaklanmış iki etken madde olduğu da kaydedildi.
26.04.2023 Gündem
Küçükçekmece gölü'nün MR'i çekildi! '1. derece sit alanı ilan edilmeli'
Küçükçekmece gölü'nün MR'i çekildi! '1. derece sit alanı ilan edilmeli' Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında yer alan Küçükçekmece Gölü'nün eski sağlığına kavuşması için proje başlatıldı. 
3.01.2023 Yaşam
Sebze ve meyvede büyük tehlike! Hepsinde tespit edildi
Sebze ve meyvede büyük tehlike! Hepsinde tespit edildi Üreticilerin sigara alışkanlığı nedeniyle gıda ürünlerine nikotin bulaştığı ortaya çıktı, Tarım Bakanlığı’ndan üreticilere uyarı geldi.
19.11.2022 Gündem
Bilim insanları yaklaşan tehlikeyi ortaya çıkardı! Hepsi Türkiye'ye geliyor
Bilim insanları yaklaşan tehlikeyi ortaya çıkardı! Hepsi Türkiye'ye geliyor İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Bitki Görüntüleme Analiz Laboratuvarı'nda 4 araştırmacı 3 yıl boyunca bitkilerin üzerinde bulunan virüsler ve canlıları inceledi. Araştırmanın sonucunda, iklim değişikliği nedeniyle hastalık taşıyan böceklerin Türkiye'ye geldiği tespit edildi. Dr. Işıl Tulum, "Tekirdağ, Lüleburgaz, Edirne, Çanakkale, Balıkesir hattında bu böceklerle çok fazla karşılaşmaya başladık. Çok farklı vektörleri de var. Bunlar daha önceden Türkiye'de olup hastalık taşımayan versiyonlarının artık hastalık taşıdığını fark ettik" dedi.
11.08.2022 Yaşam
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor!
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor! Sağlıklı olmak adına tüketilen bitki çayları, üretim ve saklama koşulları nedeniyle faydadan çok zarar verebiliyor. Bitki çaylarının özellikle kalitesi açısından dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Açıkta satılan ürünler yerine kaliteli ve bilinen markaların poşet çayları tüketilmeli” diyor.
28.07.2022 Sağlık
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler...
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler... Arıların, ekosistem açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, “Arılar ortadan kalkmaya başlarsa hem beslenme açısından hayati tehdidimiz olacak hem de balı, arı sütünü ve propolisi kaybedeceğiz. Eğer tedbir almazsak ana besin zinciri bozulabilir. Böylelikle besin bulmakta çok büyük güçlük çekeceğiz” dedi.
1.07.2022 Yaşam
Çocukların hayatını yaz aylarında kabusa çeviriyor!
Çocukların hayatını yaz aylarında kabusa çeviriyor! Yazın ishallere karşı gıda temizliğine dikkat! Yaz aylarında ishallerin daha fazla görülmesinin temel nedeni, hava sıcaklığının artışı ile su buharlaşmasının daha fazla olması, basınç farkı ile kanalizasyon sularının durağan sulara karışması ve bu kirli suların içme, yıkanma, sebze-meyve yıkama suları ile vücudumuza mikroorganizmaların girmesi. Uzmanlar, 'Yazın çocuklarda dizanteri tablosuyla yaygın olarak karşılaşıyoruz' diyor.
18.06.2022 Sağlık
Emine Erdoğan, 'Dünya Ortak Evimiz' yazarlarının çevre önerilerini dinledi
Emine Erdoğan, 'Dünya Ortak Evimiz' yazarlarının çevre önerilerini dinledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kendisinin ve 28 çevre gönüllüsünün hikayelerinin yer aldığı 'Dünya Ortak Evimiz' kitabı yazarlarının çevre ile ilgili önerilerini dinledi.
3.06.2022 Gündem
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir!
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir! Bebek bisküvisi tercihinde sindirim üzerindeki etkisi, günlük alınması gereken besin öğelerini, vitamin ve mineraller ile ürünün organik olup olmadığını dikkat etmek önem taşıyor. Bebek bisküvisi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Biyolog Özlem Atabaş ve Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay ebeveynlere uyarılarda bulundu.
27.04.2022 Sağlık
Üniversite öğrencisi böcekleri tarım alanından uzaklaştıran cihaz geliştirdi
Üniversite öğrencisi böcekleri tarım alanından uzaklaştıran cihaz geliştirdi Antalya'nın Serik ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Selman Canlı, hocalarının yardımıyla "Kemursgen" adını verdiği ultrasonik ses dalgaları ve ultraviyole dalgalar yardımıyla çalışan bir cihaz geliştirdi. Böcekleri tarım alanından uzaklaştıran cihaz, kimyasal ilaç kullanımını azaltıp, insan sağlığına ve biyolojik popülasyona zarar vermiyor.
11.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Burdur Gölü köpürdü
Burdur Gölü köpürdü Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü sahilinde köpükler görülmeye başlandı. Göldeki çalışmalarıyla tanınan Hidrobiyolog Prof. Dr. İskender Gülle, köpüklenmenin temiz sularda karşılaşılabilen bir durum olduğunu, kirlilikten de kaynaklanmış olabileceğini söyledi.
16.12.2021 Gündem
Rusya'dan son dakika Türkiye kararı! Hepsi durduruldu
Rusya'dan son dakika Türkiye kararı! Hepsi durduruldu Rusya'dan son dakika Türkiye kararı. Kötü haberi duyurdular. Birçok ürünün ülkeye girişine yasak getirildi. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Rusya'nın Türkiye'den özellikle de bu dönem ağırlıklı Antalya'dan yapılan nar ve biber ithalatını durdurduğunu açıkladı. Çavuşoğlu, hem biber hem narda ihracatın en yoğun döneminin yaşandığı bu süreçte getirilen bu yasağın üreticiyi zor durumda bırakacağını söyledi. Antalyalı üreticiler ise seralarda böcek ve arı ile üretim yaptıklarını, kimyasal kullanmadıklarını vurguladı.
20.11.2021 Ekonomi
Vücuttaki toksin ve zehirleri anında söküp atıyor! İşte hızlıca toksinlerden arınmanın 11 yolu
Vücuttaki toksin ve zehirleri anında söküp atıyor! İşte hızlıca toksinlerden arınmanın 11 yolu Yiyeceklerde, içeceklerde hatta havada bile pestisit, cıva hatta uranyum gibi kimyasal toksinler var ve sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyorlar. Ancak detoks yaparak ortaya çıkabilecek sağlık sorunundan kendimizi koruyabiliriz. İşte vücudunuzu hızlıca toksinlerden arındırmak için bilmeniz gereken 11 yol…
13.11.2021 Sağlık
TBMM Başkanlığı'ndan 'tarım ilacı' açıklaması
TBMM Başkanlığı'ndan 'tarım ilacı' açıklaması TBMM Başkanlığı, geçen yıl temmuz ayından itibaren Meclis bahçesindeki yabancı otların zirai ilaçlar yerine sırt tırpanı ile fiziksel olarak temizlendiğini açıkladı.
5.11.2021 Siyaset
Bodrum'da Güz Panayırı gerçekleştirildi
Bodrum'da Güz Panayırı gerçekleştirildi Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Güz Panayırı’nda Bodrumlular gastronomi, müzik ve sanat dolu bir gün geçirdi.
1.11.2021 Yaşam
Ispanak krizi! Geri döndü zehirliyor
Ispanak krizi! Geri döndü zehirliyor Ispanak kriziyle ilgili flaş açıklama. Zehirlenmenin sebebi belli oldu. Ispanak zehirlenmeleriyle birlikte üreticiler, 2019’da ortaya çıkan ıspanak sorununu yeniden yaşamaktan endişeli. Uzmanlar, zehirlenmelerin sebebinin belirlenip halkın bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.
21.10.2021 Sağlık
Kentlerdeki herbisitler kanser yapıyor!
Kentlerdeki herbisitler kanser yapıyor! Oturduğunuz sitenin bahçesinde dinlenirken, yemyeşil çimle kaplı parkta piknik yaparken ya da çimenlerin üzerinde çocuğunuzla oynarken yavaş yavaş zehirleniyor olabilirsiniz. Çünkü yol kenarlarından okul ve site bahçelerine, parklardan piknik alanlarına kadar, kentlerdeki yeşil alanlarda kullanılan ot öldürücü (herbisit) kimyasallar ve diğer tarım zehirleri (pestisitler) insan sağlığını ve doğal varlıkları tehdit ediyor.
9.10.2021 Sağlık
Meyve ve sebzelerdeki ölümcül tehlike!
Meyve ve sebzelerdeki ölümcül tehlike! İstanbul İl Tarım Müdürlüğü 2021 yılında bin 700 sebze ve meyvede kimyasal kalıntı taraması yaptı… 120 meyve ve sebzede ölümcül sağlık sorunlarına neden olan “Pestisit” kimyasalı bulundu…
2.10.2021 Gündem
Felaket kapıda! Marmara'yı bekleyen büyük tehlike: İçme suyu ve kullanma suyu...
Felaket kapıda! Marmara'yı bekleyen büyük tehlike: İçme suyu ve kullanma suyu... Son dakika haberine göre; Marmara’da sel kaygısı bakanlığı harekete geçirdi. Hazırlanmasına başlanan “Marmara Sel Planı”nda sellerin işsizliği tetikleyebileceği, sanayi kuruluşlarının tahrip olabileceğine dikkat çekildi
22.09.2021 Yaşam
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor! Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili bilgilerden en günceli ise endokrin bozucuların cilt sağlığına etkileri, özellikle de bu maddelerin akne oluşumu ve şiddetinde önemli bir etken olduğu konusu ile ilgili…
5.09.2021 Sağlık
Konserve hazırlarken bu tavsiyelere kulak verin!
Konserve hazırlarken bu tavsiyelere kulak verin! Sonbahara geçiş yapmaya hazırlandığımız bu günlerde evlerde konserve hazırlama telaşı yaşanıyor. Bakteri ve mikroorganizmaların oluşmaması için sterilizasyon işleminin önemine işaret eden uzmanlar, konserve yapılacak sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanmasını, küflenmiş ürünlerin kesinlikle kullanılmamasını tavsiye ediyor.
28.08.2021 Sağlık
Fetüse kadar ulaşan pestisitlerden uzak durun!
Fetüse kadar ulaşan pestisitlerden uzak durun! Sağlığımıza zarar veren kimyasallar, tabağımızdaki yemeklerden, oyuncaklara ve nefes aldığımız parklara kadar her yere yayılmış durumda. Bebek ve çocukları 10 kata kadar daha fazla etkileyebilen zararlı kimyasallardan korunmak için; bu zehirlerin nerede, nasıl kullanıldığıyla ilgili bilgilenmemiz ve doğa dostu alternatiflerini tercih etmemiz gerekiyor.
15.08.2021 Sağlık
Organik diye alınan ürünlerde kanser riski!
Organik diye alınan ürünlerde kanser riski! Kimyasal gübre ve pestisitlerin insan sağlığına verdiği zararlar organik tarıma da ilgiyi artırdı. Prof. Dr. Metin Turan vatandaşları, herhangi bir köyden organik diye alınan ürünlere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı.
5.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Pestisit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pestisit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.