Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği

Son dakika Gıda Güvenliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gıda Güvenliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gıda Güvenliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gıda Güvenliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gıda güvenliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.016 gıda güvenliği haberi bulunmuştur. Tüm gıda güvenliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz"
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz" Türkiye tarımının başkenti Adana’nın yüzde 38’inde tarım yapıldığını yüzde 38’lik alanın da yüzde 75’inin sulanabilir alan olduğuna dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan; damlama sulama sistemi tebliğinin beklendiğini söyledi.
4.04.2024 Adana
Başkan Doğan'dan önemli açıklama: “Çiftçilere finansal destek adımları atılmalı”
Başkan Doğan'dan önemli açıklama: “Çiftçilere finansal destek adımları atılmalı” Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin finansal sorunlarını hafifletmek ve sektörü desteklemek amacıyla, banka kredi limitlerinin yükseltilmesi ve mevcut borçların ertelenmesi gibi önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Adana
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.
3.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan Rusya-Ukrayna savaşına dair "Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum" ifadelerini kullandı.
28.02.2024 Gündem
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlaması projesi ile hem üreticinin hem de ülkenin kazanacağı vurgulanarak ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler ile küresel iklim değişikliği ve su kısıtının planlı üretimi zorunlu hale getirdiği vurgulandı.
5.02.2024 Adana
Yılın ilk MGK toplantısı sona erdi! Terörle mücadele vurgusu
Yılın ilk MGK toplantısı sona erdi! Terörle mücadele vurgusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantısı sona erdi. MGK sonrası 9 maddelik bildiri yayımlandı. Bildiride "Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı milli güvenlik siyasetinin, proje terör örgütleri üzerinden kurgulanan planlarla akamete uğratılamayacağının altı çizilmiştir." ifadeleri yer aldı.
25.01.2024 Gündem
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 22 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Etiyopya’da iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle insanların kıtlık ile karşı karşıya kaldığını duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik Hindistan başkanlığındaki G20 Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik” dedi.
22.11.2023 Dünya
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor Başkent Ankara yarın önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. Türkiye Uzay Ajansı, Türksat, Aselsan, TÜBİTAK, Roketsan, TUSAŞ başta olmak üzere sektörün en önemli kuruluşlarının bir araya geleceği çalıştayda, uydu ve uzay sektörü ele alınacak.
17.10.2023 Gündem
10 yılda yaklaşık 10 milyar ton! Her yıl 500 okul yapılabilir
10 yılda yaklaşık 10 milyar ton! Her yıl 500 okul yapılabilir Dünyada gıda israfı çok ciddi boyutlara ulaşırken, Türkiye’nin de aralarında olduğu bazı ülkelerde son 10 yılda yaklaşık 10 milyar ton gıdanın çöpe gitmesi israfın boyutunu gösteriyor. Türkiye’de sadece 1 yılda israf edilen ekmeğin mali değeriyle ise 500 adet okul yapılabiliyor.
12.10.2023 Yaşam
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli'
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli' Bakliyat ürünlerinin gıda sektörünün geleceğine yön vereceğinin altını çizen Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesi göz önünde bulundurulduğunda, bakliyatın sürdürülebilir gıda sistemleri açısından önemi çok büyüktür. Bu konudaki farkındalığın artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
26.09.2023 Sağlık
Ukrayna, barış formülünün 10 şartını açıkladı
Ukrayna, barış formülünün 10 şartını açıkladı Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin açıkladığı barış formülüne ilişkin 10 şartı tüm detaylarıyla paylaştı. Bu şartlar arasında enerji ve gıda güvenliği, Rusya’nın Ukrayna topraklarından çekilmesi, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün tanınması maddeleri yer aldı.
24.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletsizliklere itiraz ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletsizliklere itiraz ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Savaşlar dolayısıyla milyonlarca insanın evini terk ettiğine dikkat çeken Erdoğan, 'insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşü sağlanmalı. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz' dedi. Kutsal kitaplara saldırının nefret suçu olduğunu belirten Erdoğan, bu suçun G20'de kınandığının altını çizdi.
10.09.2023 Gündem
Zehirlenmemek için mutlaka bunları yapın! Koklayarak anlamak mümkün değil
Zehirlenmemek için mutlaka bunları yapın! Koklayarak anlamak mümkün değil Yemek yapmak için buzdolabından tavuk çıkardınız. Ancak tavuğun son kullanma tarihi gelmiş. Her ihtimale karşı tavuğu yavaşça burnunuza yaklaştırıyor ve bozulup bozulmadığını anlamak için kokluyorsunuz…
9.09.2023 Sağlık
Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinde! Masada 4 kritik konu var
Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinde! Masada 4 kritik konu var Erdoğan ile Putin, Tahıl Koridoru’nun yeniden açılması yolunda bugün anahtar niteliğinde bir görüşme yapacak. Daha önce Türkiye’de yapılacağı açıklanan görüşme bugün Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde gerçekleşecek.
4.09.2023 Gündem
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin tahıla ulaşmasını sağlayacak anlaşmanın yeniden devreye girebilmesi için gözler Türkiye'de. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin tarihinin belli olması dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaparken, bakan Fidan'ın Moskova'daki temaslarına geniş yer ayıran Alman basını 4 Eylül'deki zirve için 'büyük buluşma' yorumunda bulundu.
1.09.2023 Gündem
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren mal varlığı kararı! Tasarruf yetkisi kısıtlanacak
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren mal varlığı kararı! Tasarruf yetkisi kısıtlanacak Yargıtay’dan evli milyonlarca çifti ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yüksek mahkeme, mal varlığını elden çıkarmaya çalışan erkeğin eşinin açtığı ‘mal varlığı üzerindeki tasarruf yetkisine sınırlama getirilmesi’ davasının reddedilmesini hukuka aykırı bularak bozdu. Aile bireylerinden mal kaçırmaya dikkati çeken KADINHAKDER Başkanı Av. Çisil Tuana Tezsever, “Bu karar, eşlerin malvarlıklarının devrinde diğer eşin rızasının aranmasına yönelik düzenlemeye gidilmesi konusunda baskı oluşturacaktır” dedi.
7.08.2023 Gündem
ATM kullanan milyonları ilgilendiriyor! Parası sıkışan dikkat: Mutlaka belgelendirin
ATM kullanan milyonları ilgilendiriyor! Parası sıkışan dikkat: Mutlaka belgelendirin ATM kullanan pek çok vatandaş sıkışan paralar nedeniyle mağdur oluyor. Parayı alamadığı halde ücret hesabından çekilmiş gibi düşüyor. Bankaya başvuran vatandaşlar, uzun süreçler sonrasında ancak paralarını alabiliyor. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, ATM’de parası sıkışarak hak kaybı yaşayanlara yol gösterecek açıklamalarda bulundu.
4.08.2023 Ekonomi
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı Ballar artık piyasada üretimi yaygınlaşan sahtecilik olaylarından dolayı çoğu tüketiciye güven vermiyor. Katkı maddeleri ile üretilen bal, hem sağlığı tehdit ediyor, hem de paranın çöpe gitmesine neden oluyor. TÜKONFED Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komite Başkanı Nurten Sırma, fırsatçıların yeni yöntemini anlatarak, sahte balın nasıl anlaşılabileceğine ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Ekonomi
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu?
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu? İstanbul Üniversitesi'ne Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı. Peki, Osman Bülent Zülfikar kimdir? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar nereli, kaç yaşında?
1.08.2023 Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan: Tahıl anlaşması konusunda ciddi arayışlarımız var
Dışişleri Bakanı Fidan: Tahıl anlaşması konusunda ciddi arayışlarımız var Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde ortak basın toplantısı düzenledi. Tahıl Anlaşması'ndaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Fidan, "Tahıl anlaşması konusunda ciddi arayışlarımız var. Bunu tekrar hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
21.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna çıkıyor! Ana gündem ekonomik yatırımlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna çıkıyor! Ana gündem ekonomik yatırımlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak Körfez turunda Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek. Ziyaretin başlıca gündemi karşılıklı ekonomik yatırımlar.
17.07.2023 Gündem
Dünyanın gözü Türkiye-Ukrayna zirvesinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor
Dünyanın gözü Türkiye-Ukrayna zirvesinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şüphesiz Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor. Her zaman ısrarla savunduğum bir hususu tekrar vurgulamak istiyorum. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Taraflar arasındaki anlayış farklılıklarına rağmen barış arayışlarına bir an evvel geri dönülmesi en samimi arzumuzdur. Ukrayna'nın yeniden ayağa kaldırılmasında her türlü desteği vereceğiz" dedi.
7.07.2023 Gündem
Balinanın bağırsağından çıktı! Değeri tam 500 bin euro
Balinanın bağırsağından çıktı! Değeri tam 500 bin euro İspanya’da ölü balinanın bağırsağından servet çıktı. Kanarya Adaları’nda bulunan ölü ispermeçet balinasının bağırsağında “yüzen altın” olarak bilinen akamber bulundu.
5.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gıda Güvenliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gıda güvenliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.